Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@01:54:28 GMT

استفاده اسپانیا و امارات از زعفران فله ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۶۹۱۱

استفاده اسپانیا و امارات از زعفران فله ایرانی

اسپانیا و امارات با خرید ۵۰ درصد زعفران ایران در صدر مشتریان زعفران صادراتی ایران قرار دارند که پس از انجام تغییراتی در بسته‌بندی و بعضاً کیفیت، آن را به کشورهای دیگر صادر می‌کنند.

به گزارش ایسنا، فرزاد سحرخیز، عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان، با اعلام این مطلب گفت: اسپانیا زعفران ایران را به صورت فله خریداری و پس از بسته‌بندی مجدد آن را به عنوان «زعفران اسپانیایی» صادر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین جهت است که اسپانیا را بزرگترین صادرکننده زعفران دنیا می‌شناسند.

وی اضافه کرد: امارات نیز زعفران ایرانی را به صورت روزانه و هفتگی توسط دلالان و تجار غیرحرفه‌ای خریداری می‌کند و پس از مخلوط کردن با ناخالصی، به‌صورت عمده با بسته‌بندی‌های ایرانی و حتی با علامت استاندارد ایران، زعفران مخلوط شده و نامرغوب را به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، آفریقا و چین می‌فروشد.

عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان با اشاره به اینکه بعد از اسپانیا و امارات، چین بزرگترین خریدار زعفران فله ایرانی است، افزود: افغانستان از دیگر مشتریان زعفران فله ایرانی است که به عنوان رقیب آینده ایران تلقی می‌شود. افغانستان با خرید زعفران از ایران و فروش آن به عنوان زعفران افغانی، تجارت این زعفران را در دنیا آغاز کرده است.

وی عربستان و قطر را نیز جز خریداران عمده زعفران بسته‌بندی ایران دانست و اظهارکرد: مردم کشورهای عربی به دلیل رفت و آمد زیاد به ایران با کیفیت زعفران ایرانی آشنا شده و تمایل خریدشان به این محصول به نسبت زعفران اسپانیایی روز به روز بیشتر می‌شود.

فرزاد سحرخیز با اشاره به سابقه تولید و همچنین پشتوانه کیفیت زعفران در ایران یادآور شد: با راه‌اندازی واحد تخصصی بازرگانی خارجی و استراتژی فروش، صادرات زعفران بسته‌بندی تحت نام ایران را به سایر کشورها در دستور کار خود قرار داده‌ایم. بسته‌بندی زعفران طبق درخواست مشتری بین‌المللی و به عبارتی به‌صورت سفارشی تولید شده و به مقصد ارسال می‌شود. بعد از زعفران، دو محصول چای زعفرانی و نبات زعفرانی که تولید اختصاصی کشور ایران است، بیشترین محصولات صادراتی این شرکت به حساب می‌آید.

وی افزود: با بررسی آمار صادرات زعفران مشاهده می‌شود که تنها ۵ درصد از کل زعفران صادراتی کشور اختصاص به بسته‌بندی‌های زیر ۱۰ گرم ویژه مصرف‌کنندگان نهایی و مراکز خرده فروشی دارد و ۹۵ درصد باقیمانده، در بسته‌های بالای ۱۰ گرم و عمدتاً نیم و یک کیلو صادر می‌شود.

عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان گفت: در حال حاضر، با توجه به رعایت استاندارد در تولید و بسته‌بندی زعفران، انعطاف در بسته‌بندی سفارشات خارجی، بسته‌بندی‌های لوکس، ارائه خدمات مطلوب و استانداردهای بازارهای بین‌المللی توانسته‌ایم سهم خود را در صادرات زعفران بسته‌بندی ایرانی افزایش دهیم؛ به طوری که در حال حاضر ۴۵ درصد از حجم کل صادرات به بسته‌بندی‌های زیر ۱۰ گرم اختصاص دارد و این سهم سال به سال در حال افزایش است.

تولید زعفران بسته به شرایط کشاورزی و آب و هوایی کشورمان بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن در سال است که این حجم تولید، ایران را در صدر تولیدکنندگان زعفران جهان قرار داده است.

انتهای رپرتاژ خبری

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زعفران صادرات فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۶۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۰۰ هکتاری سالانه مزارع طلای سرخ در اصفهان

در اقلیم خشک و نیمه خشک اصفهان نزدیک به ۱۵ درصد زمین‌های کشاورزی مستعد کشت طلای سرخ هستند بر این اساس کشت زعفران در استان روند رو به رشد دارد و پیش‌بینی می‌شود با توسعه سالانه ۲۰۰ هکتاری مزارع، در ۱۰ سال آینده سطح زیرکشت این محصول در استان به بیش از ۴ هزار هکتار برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در شرایط خاص اقلیمی استان اصفهان، آب یکی از عوامل محدودکننده در توسعه کشاورزی به شمار می‌آید و یکی از گیاهان مناسب برای کاشت در مناطق خشک و نیمه خشک، گیاه زعفران است که در دوران خواب زمستانی به آب نیاز ندارد همچنین فصل رویش آن همزمان با شروع بارندگی‌ها در مرکز کشور است و پرورش این گیاه کم‌آب‌بر نیز پرسود به شمار می‌آید.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد از بین عوامل مؤثر در کشت زعفران، شرایط اقلیمی مهم‌ترین نقش را در رویش گل زعفران دارند بر این اساس در نقشه زمین‌های مناسب کشت زعفران در استان اصفهان، مناطق شرقی و شمال شرقی تشخیص داده شد که نزدیک به ۱۵ درصد از مساحت استان را پوشش می‌دهد.

چهارمین تولیدکننده زعفران کشور

احمدرضا رئیس‌زاده؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا سطح زیرکشت زعفران در کشور را بیش از ۱۲۰ هزار هکتار برشمرد و اظهار کرد: میزان تولید این محصول در کشور به حدود ۴۰۰ تن در سال ۱۴۰۱ رسید و عمده کشت آن به ترتیب در خراسان رضوی، جنوبی و شمالی انجام شد که استان اصفهان نیز با سطح هزار و ۸۰۰ هکتار و تولید بیش از ۱۰ تن در رتبه چهارمین تولیدکننده زعفران در کشور قرار دارد.

وی زمان آغاز کشت زعفران را در ماه‌های خرداد و تیر دانست و گفت: دوره کشت تا اواخر شهریور ادامه دارد، در این مدت کشاورزان بسترهای لازم برای کشت را از جمله کودهای دامی و شیمیایی در زمین پخش و اقدام به شخم می‌کنند تا بستر لازم برای تهیه پیاز سالم و استاندارد فراهم و مهیای کشت شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به توسعه ۲۰۰ هکتاری سطح زیر کشت این محصول در سال گذشته ادامه داد: سطح زیرکشت زعفران در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱۰ هکتار افزایش یافت.

رئیس‌زاده برخورداری از خواب تابستانه و بی‌نیازی از آبیاری در این فصل را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کشت زعفران بیان کرد و یادآور شد: استفاده از بارش‌های جوی برف و باران در طول رشد آن که در پاییز و زمستان و تا اواسط بهار است، داشتن بازار خارجی و داخلی مطمئن نسبت به دیگر محصولات کشاورزی، امکان ایجاد اشتغال برای همه افراد خانوار از کودک تا بزرگسال و زن و مرد (حتی افراد تحت حمایت بهزیستی و…)، وزن کم و نگهداری و حمل آسان همچنین قیمت مناسب نسبت به دیگر محصولات کشاورزی از دیگر مزایای تولید این محصول به شمار می‌آیند.

وی از مهم‌ترین موانع گسترش سطح زیر کشت زعفران در استان را هزینه بالای کشت هر هکتار از این محصول بیان کرد و افزود: مانع دیگر نیز کمبود یارانه و تسهیلات کم بهره اعطایی برای کشت زعفران است که برای حل این مشکلات پرداخت تسهیلات کم بهره و بلند مدت و یارانه کشت زعفران به متقاضیان کشت زعفران در دستور کار قرار دارد.

چشم‌انداز توسعه ۴ هزار هکتاری مزارع

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به تولید بیش از ۱۰ تن گل مرغوب و با کیفیت صادراتی زعفران در استان در سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: پس از خراسان رضوی، جنوبی و شمالی، اصفهان چهارمین تولیدکننده زعفران کشور است که کشاورزان استان از شیوه‌های کشت در فضای باز و اراضی زراعی به عنوان روش‌های مرسوم استفاده می‌کنند.

رئیس‌زاده کشت گلخانه‌ای زعفران را دارای معایب فراوانی دانست و گفت: این روش هنوز اجرا نشده است با این حال طبق روال سال‌های قبل، کشت زعفران در استان روند توسعه صعودی دارد و پیش‌بینی می‌شود در مدت ۱۰ سال آینده سطح زیرکشت این محصول در استان به بیش از ۴ هزار هکتار برسد که برای دستیابی به این هدف لازم است هر سال به طور متوسط سطح زیر کشت ۲۰۰ هکتار توسعه یابد.

عملکرد کشاورزان اصفهان، دو برابر میانگین کشور

وی متوسط عملکرد مزارع زعفران استان را ۶ کیلوگرم در هکتار برشمرد و گفت: این آمار در مقایسه با میانگین سه کیلوگرمی کشور از افزایش چشمگیری برخورداراست که از جمله دلایل آن می‌توان به روش صحیح و اصولی کشت و رعایت زمان دقیق تاریخ کاشت، استفاده از پیازهای سالم، درشت و مناسب، تغذیه و آبیاری مناسب در طی دوره رشد، کشت در زمین‌های جدید و حاصلخیز (عدم جاکاری)، بارندگی‌های مناسب در مناطق مورد کشت استان و مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در مزارع اشاره کرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای توسعه کشت زعفران اظهار کرد: حمایت از کشت قراردادی و خرید تضمینی توسط افراد حقیقی و حقوقی، ارائه آموزش‌های علمی و فنی و برگزاری بازدیدها و کارگاه‌های آموزشی، پرداخت یارانه و تسهیلات کم بهره، حمایت از کشت مکانیزه، خدمات تأمین پیاز به متقاضیان کشت زعفران همچنین حمایت از واحدهای خشک‌کن و بسته‌بندی استاندارد محصول زعفران از زعفران‌کاران استان در دستور کار قرار دارد.

صادرات محصول به کشورهای خارجی

رئیس‌زاده از برداشت بیش از ۱۰ تن محصول زعفران در سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: این رقم نسبت به سال قبل از آن ۵۰۰ کیلوگرم افزایش داشت و شهرستان‌های نطنز با سطح ۳۵۰ هکتار، تیران و کرون ۲۵۰ هکتار، نجف آباد ۱۷۰ هکتار، کاشان ۱۱۰ هکتار، آران و بیدگل ۱۰۵ هکتار و اردستان ۱۰۰ هکتار به ترتیب بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به جمع‌آوری زعفران تولید شده در استان توسط شرکت‌های مخصوص ادامه داد: بیشترین میزان محصول به کشورهای خارجی صادر می‌شود، در سال‌های گذشته کشاورزانی که با محدودیت منابع آبی روبه‌رو هستند از کشت‌های جایگزین و کم آب بر مانند زعفران، گل محمدی، زرشک و پسته استقبال خوبی کرده‌اند و با توجه به این که بهترین الگوی کشت، تولید محصول با توجه به طبیعت هر منطقه است، مناطقی از استان می‌تواند برای کشت زعفران بسیار مفید باشد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان روند پرداخت تسهیلات دولتی در سال‌های اخیر برای توسعه کشت گیاهان دارویی را مطلوب دانست و افزود: پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای تولید گیاهان دارویی به کشاورزان از سوی دولت می‌تواند نویدی برای توسعه بیشتر کشت این گیاهان به ویژه زعفران باشد که دارای ارزش افزوده بالایی است.

بر اساس آمارهای جهانی بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود، اما کشور ما به دلایل مختلف کمتر توانسته از ارزش افزوده این محصول پرسود بهره ببرد و در مقابل اسپانیا توانسته جایگاه بزرگترین صادر کننده مجدد زعفران ایران را برای خود تثبیت کند.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد میزان صادرات زعفران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۱۷ تن و ۴۰۶ کیلوگرم و بیشترین بازار صادراتی ما امارات، چین، اسپانیا، افغانستان و قطر بوده است که این کشورها رقبای زعفران ایران نیز به شمار می‌آیند.

کد خبر 744887

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از راه‌اندازی خط تولید دانش‌بنیان‌های ایرانی در کنیا 
  • این دستور پخت مرغ زعفرانی را از دست ندهید 
  • معطلی ۲ روزه مسافران در فرودگاه شارجه امارات به روایت شهروند ایرانی + فیلم
  • کسب رتبه چهارم ایران در تولید علم طب سنتی در جهان
  • چه کسی به پاکو خمس گفت از ایران برود
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • افزایش تولید واحدهای صنعتی سمنان با ارائه بسته‌های حمایتی در دستور کار است
  • قطار ملی ساخت ایران به‌زودی وارد خطوط مترو می‌شود
  • پاکو خمز به خاطر تنش‌های خاورمیانه از ایران رفت / ادعای آاس
  • رشد ۲۰۰ هکتاری سالانه مزارع طلای سرخ در اصفهان