Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه دولت تنها به پیش بینی منابع و مصارف بودجه کشور پرداخته است، گفت: دولت تصمیم گیرنده نهایی تعیین بودجه سال آتی کشور است.

محمدباقر نوبخت در نشست علنی نوبت عصر امروز (شنبه 27 بهمن) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال 98 کل کشور گفت: امروز مجلس در جایگاه ویژه ای از نظر زمانی و شرایط سیاسی قرار گرفته و به موجب آن تصمیم مهمی را برای دخل و خرج آینده کشور استناد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان برنامه و بودجه با استناد به نکات مخالفان کلیات لایحه بودجه سال 98 گفت: رأی تایید کلیات لایحه به منزله صرف نظر از رفع اشکالات نیست، در واقع اینگونه نیست که همه کاستی ها با تایید کلیات نادیده گرفته شوند و یا هر بودجه ای که امروز در گزارش کمیسیون تلفیق بودجه آمده است نکته مثبت تلقی شود.

وی افزود: مجلس قرار است در مورد کلیات بودجه داوری کند تا بتوانیم وارد اصلاحات و بررسی جزئیات آن شویم. ورود به کلیات فرصتی برای اصلاحات مورد نظر است.

نوبخت تصریح کرد: طبق ماده 1 قانون محاسبات عمومی، بودجه پیش بینی از منابع و مصارف کشور است، دولت برای تایید این پیش بینی تصمیم گیری نمیکند، تنها پیشنهاد خود را به مجلس ارائه و مجلس تصمیم نهایی را اتخاذ میکند. ما برای سال آینده پیش بینی کردیم 148 هزار میلیارد تومان از محل واگذاری دارایی های سرمایه ای که 142 هزار میلیارد تومان آن مربوط به فروش و صادرات نفت است کسب درآمد کنیم و از این طریق 50 هزار میلیارد تومان از طریق واگذاری ها کسب منبع داشته باشیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: نمایندگان می توانند مورد سقف بودجه پیشنهادی دولت و کاهش یا افزایش آن اظهارنظر کند.در مجموع با تایید کلیات می توان هر اصلاحی در لایحه انجام داد.

وی ادامه داد: ۳۲۰ هزار میلیارد هزینه‌های جاری، ۶۲ هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی و ۲۵ هزار میلیارد تومان از طریق بازخرید اوراق سال گذشته انجام شویم. کمیسیون تلفیق بودجه مجلس ۲۶ هزار میلیارد تومان به دارایی‌های سرمایه‌ای افزود. شما بیشتر از این اختیار ندارید. تازه همین اختیار را هم از طریق تأیید کلیات بودجه انجام دهید. رد کلیات هم موجب برگشت لایحه بودجه به دولت می‌شود و ما نیز ۴۰۷ را یه کم بیشتر یا یه کم کمتر می‌کنیم و باز شما هستید که باید بگویید دولت چه کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: تأخیر در رفت و برگشت لایحه بودجه از مجلس به دولت چه تأثیری دارد؟ اولاً، پیام مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را نادیده می‌گیرد و دوماً، دشمنان ایران که در راهپیمایی ۲۲ بهمن مرعوب شدند، چهره بحرانی از اقتصاد ایران به جهان نمایش می‌دهند و از این قضیه خوشحال هم می‌شوند.

نوبخت افزود: در رسانه‌های بیگانه منتظر این رفتار مجلس در خصوص رد یا تصویب کلیات بودجه هستند. اما از فردا برای مردم خودمان چه خواهیم داشت؟ تورم کارکنانی که در سختی به سر می‌برند، اگر کلیات تأیید نشود و دو هفته زمان به دولت برود و برگردد یعنی حقوق کارکنان دولت ۲۰ درصد افزایش نمی‌یابد و حقوق‌بگیران دریافتی‌شان همین دریافتی سال ۱۳۹۷ خواهد بود اما با این کار دولت نمی‌تواند حتی یک ریال به حقوق‌ها یا به طرح‌های عمرانی اختصاص دهد.

وی یادآور شد: با توجه به شرایط کشور اگر احساس می‌شود برای تصمیم‌گیری نمایندگان شاید نیاز به صحبت‌های بیشتری در جلسه بعد انجام شود، از آن جلوگیری نکنید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر از آماده شدن اصلاح ساختار در دولت داد و افزود: اصلاح ساختار را دولت آماده کرده است. شما نتوانستید برای قیمت بنزین تصمیم بگیرید آن وقت شما می‌خواهید برای ۹۳۴ هزار میلیارد تومان تصمیم بگیرید و اصلاح ساختار انجام دهید. شما دو دستگاه را در تبصره ۲۱ نتوانستید حذف کنید اما این که کلیات لایحه را رد کنیم تا اصلاح ساختار انجام شود، حرفی دقیقی نیست.

برنامه ای در 4 سرفصل برای اصلاح ساختاری نظام بودجه ای کشور

نوبخت گفت: تصویب کلیات لایحه بودجه یعنی اجازه ورود به اصلاحات موردنظر ؛ با این توضیح که تمامی تلاش و مساعی بر این شد که ما از طریق مساعدت می توانیم کالاهای اساسی مردم را از 14 میلیارد دلاری که با ارز 4200 تومانی محاسبه می شود، تامین کنیم.

وی ادامه داد: با اصلاحی که در بودجه و در مجموعه دولت توافق شد، از بدو تا ختم، کنترل این امر صورت می گیرد.

نوبخت تصریح کرد: اگر نسبت به این کلیات رأیگیری مثبتی انجام نشود و به سمت بودجه چند دوازدهمی برویم، دولت در این خصوص دچار دشواری و در ارتباط با حقوق کارکنان، خانوادههای شهدا، مستمری بگیران و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی با مشکل مواجه می شود و فقط می تواند همانند وضع فعلی اقدام کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: در شرایطی که دولت به احترام فرهنگیان، اعتبار لازم برای رتبه بندی آنها را به منظور ترمیم حقوق این قشر اختصاص داده، اگر کلیات لایحه بودجه به دولت برگردد، شرایط مناسبی ایجاد نخواهد شد در حالی که مجلس می تواند از منابع دیگر عددی را به آن اضافه کند.

وی همچنین اضافه کرد: اگر کلیات لایحه بودجه به دولت بازگردد درخصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای فروردین دولت نمی تواند کاری انجام دهد، بلکه فقط می تواند همین رقم فعلی را پرداخت کند.

نوبخت تصریح کرد: اگر لایحه بودجه به دولت بازگردد، دو هفته طول خواهد کشید و حتی با فرض اینکه ارقام را تغییر دهیم باز هم مجلس باید اعداد اصلی را تعیین کند، پس چرا باید این کار را به تاخیر انداخت.

وی با بیان اینکه این امر پیام های نامناسبی دارد از مجلس خواست در این شرایط حساس مانند همیشه با واقع بینی در راستای کمک به دولت گام بردارد و نسبت به اصلاحات اعداد و ارقام تصمیم بگیرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: برنامه ای در 4 سرفصل برای اصلاحات ساختاری آماده شده و مقام معظم رهبری نیز شورای عالی هماهنگی اقتصادی را مسئول این کار ساخته و البته نهایتا مجلس در این خصوص تصمیم گیری می کند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 بودجه سازمان برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی محمدباقر نوبخت لایحه بودجه 98 جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۹۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / قالیباف: وضعیت بازار ارز بررسی می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس دقایقی پیش به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد که موارد کاری آن به شرح زیر است:

بیشتر بخوانید: تعیین و تکلیف گزارشات حقوق‌های نجومی تا پایان مجلس یازدهم / موادی از لایحه تجارت اصلاح شد

ادامه رسیدگی به لایحه تجارت (ایرادات شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی

ادامه بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار

قالیباف: مجلس هفته آینده وضعیت بازار ارز را بررسی می‌کند

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس در پاسخ به تذکر محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی درباره تغییرات اعمال شده در جداول بودجه گفت:‌ بخش دوم لایحه بودجه براساس بند «ب» ماده ۱۸۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد لذا کمیسیون تلفیق، صحن مجلس و حتی دولت نمی‌تواند احکام جدیدی را در جداول آورد.

وی اضافه کرد: براین اساس اگر تغییری درباره موضوع مالیات یا ال پی جی در جداول لحاظ شده باشد به معنای حکم جدید است که امکان طرح آن در بخش دوم لایحه بودجه وجود ندارد. مجددا می‌گویم که نمایندگان در پیشنهادات خود و کمیسیون تلفیق و همچنین در جریان بررسی در صحن امکان طرح حکم جدید نیست اگر دولت هم در بخش دوم لایحه حکم جدیدی آورده باشد خلاف قانون عمل کرده و قابل طرح نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی براساس ماده ۱۸۲ آیین‌نامه بخش اول لایحه بودجه یعنی منابع و مصارف را تصویب کرد که بعد از تایید شورای نگهبان تبدیل به قانون شد و در اسفندماه ابلاغ شد، پس دولت و کمیسیون تلفیق و مجلس شورای اسلامی حق تغییر منابع و مصارف را ندارند و نمی‌توان آن را کم و زیاد کرد منتها جابجایی بین جداول امکان‌پذیر است.

قالیباف در واکنش به این موضوع که دولت تغییری در جداول برخلاف مصوبات مجلس شورای اسلامی در بخش اول لایحه بودجه داشته است، تصریح کرد: شاید دولت جداول را براساس لایحه و نه مصوبات تنظیم کرده است که براین اساس اصلاحاتی در مجلس شورای اسلامی صورت می‌گیرد که این کار را کمیسیون تلفیق انجام می‌دهد.

وی درباره روند بازار ارز هم اظهار کرد: جلسه مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت بازار ارز به تاخیر افتاد حتما ما جلسه‌ای را هفته‌ آینده برگزار خواهیم کرد.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی در تذکر خود گفت: براساس اصلاحات آیین‌نامه قرار بود که بعد از تصویب بخش اول لایحه بودجه مربوط به منابع و مصارف و احکام، دولت جداول را مبتنی بر بخش اول ارائه دهد حال این‌که تفاوت زیادی بین اعداد و ارقام احکام با جداول وجود دارد.

وی ادامه داد: نمونه آن را می‌توان در موضوع فروش محصولات فرعی گاز اتان و گاز مایع دید. دولت در تبصره هشت این موضوع را به عنوان منابع قید کرده بود که ما در صحن علنی مجلس حذف کردیم اما مجددا در جداول آمده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: درباره موضوع ارز هم قرار بود مجلس جلسه‌ای برگزار کند که به خاطر اتفاقات اخیر به عقب افتاد انتظار می‌رود جلسه فوق‌العاده‌ای تشکیل شود. ما نگران وضعیت بازار ارز هستیم.

وی بیان کرد: باید موضوع سیاست‌های ارزی تعیین تکلیف شود که چالشی برای سیاست‌های اقتصادی کشور است.

در حال تکمیل...

کد خبر: 1227295 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • کاهش درآمدهای مالیاتی به میزان ۸۵ همت در بخش دوم بودجه ۱۴۰۳
  • تغییرات دولت در بخش اول لایحه بودجه اصلاح شد/گزارش بخش دوم بودجه تا پایان هفته آینده به صحن مجلس ارائه می شود
  • کسری ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها
  • تغییر منابع و مصارف در جداول بودجه ۱۴۰۳ امکان‌پذیر نیست
  • تذکر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تلاطمات بازار ارز
  • نهایی شدن بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ امروز در کمیسیون تلفیق
  • دستور کار مجلس برای بررسی وضعیت بازار ارز
  • منابع و مصارف بودجه تبدیل به قانون شده است
  • هفته آینده مجلس وضعیت بازار ارز را بررسی می‌کند
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / قالیباف: وضعیت بازار ارز بررسی می‌شود