Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع صندوق پس‌انداز مسکن از محل جذب سپرده‌ها در پایان دی ماه امسال به ۸ هزار و ۷۵۶ میلیارد و ۹۰۴ میلیون تومان رسید.

این میزان سپرده در حساب‌های صندوق پس انداز مسکن،‌ ۱۲ درصد از کل منابع بانک مسکن را تشکیل می‌دهد که از این منظر اهمیت و نقش صندوق پس انداز مسکن در بخش مسکن و ساختمان را بازگو می‌کند.

منابع صندوق پس انداز مسکن که از زیرمجموعه های سپرده پس انداز مسکن یکم، سپرده پس انداز مسکن جوانان و سپرده پس‌انداز ساخت مسکن تشکیل شده است، در دی ماه امسال ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد رشد نسبت به دی ماه سال گذشته داشته است. این در حالی است که رشد کل منابع بانک در این فاصله زمانی اندکی کمتر از رشد منابع و سپرده‌های صندوق پس انداز مسکن بوده است.

در صندوق پس انداز مسکن هم سازندها و فعالان صنعت ساختمان برای دریافت تسهیلات ساخت و ساز و هم متقاضیان خرید مسکن برای دریافت تسهیلات خرید مسکن و همچنین متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار پول، اقدام به افتتاح حساب و سپرده گذاری می‌کنند.

به شکل طبیعی در زمان رونق ساخت و ساز و رونق معاملات مسکن میل به سپرده گذاری برای دریافت تسهیلات کاهش پیدا می کند و افراد سعی می کنند از راه خرید امتیاز تسهیلات یا استفاده از تسهیلات بدون سپرده نیاز مالی و اعتباری خود در بخش مسکن را مرتفع کنند. اما در زمان رکود چون که متغیرهای قیمتی به آرامش می رسند و چشم انداز رشد قیمت از بین می رود،‌ خرید زمان معنای خود را از دست می دهد و در نتیجه مسیر سپرده گذاری و صرف زمان در اولویت انتخاب متقاضیان تسهیلات مسکن قرار می گیرد.

اما در این میان گروهی هستند که همواره نظام پس انداز را برای تجهیز مالی خود در بخش مسکن بر می‌گزینند. نقش این گروه سبب شده سپرده‌های صندوق پس‌انداز مسکن در دی‌ماه امسال نسبت به دی ماه سال گذشته رشد ۸.۵ درصدی و نسبت به اسفند سال گذشته رشد نزدیک به ۴ درصدی داشته باشد.

یکی از مهمترین حساب‌های زیرمجموعه صندوق پس انداز مسکن، سپرده پس انداز مسکن یکم است که انتخاب بدون جایگزین برای خانه اولی ها در جهت افزایش قدرت خرید مسکن و استفاده از تسهیلات بانکی برای خانه دار شدن به حساب می آید. این حساب بخصوص برای کسانی که به شکل زوجین قصد استفاده از تسهیلات را دارند بالاترین سقف ریالی تسهیلات خرید مسکن را در اختیارشان قرار می دهد.

از طرفی، تسهیلاتی که از محل صندوق پس انداز مسکن یکم به متقاضیان واجد شرایط از طریق پس انداز و سپرده گذاری در این صندوق پرداخت می شود کمترین نرخ سود بانکی نسبت به سایر تسهیلات شبکه بانکی را دارد.همین موضوع خود باعث رشد قابل توجه حجم سپرده در صندوق پس انداز مسکن شده است.

منابع بانک مسکن شامل کل منابع ریالی و ارزی به همراه حساب جاری موسسات دولتی در دی ماه امسال از مرز ۷۲ هزار میلیارد تومان عبور کرد. این میزان منابع نسبت به دی ماه سال گذشته ۸.۲ درصد رشد از خود نشان می‌دهد.

همچنین مانده ناخالص تسهیلات در دی ماه امسال در بانک مسکن به رقمی برابر با ۱۴۶ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان رسید که این میزان مانده در مقایسه با حجم مانده ناخالص تسهیلات در دی ماه سال ۹۶ از رشد ۵.۵ درصدی برخوردار شده است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند مانده تسهیلات مسکن یک ظرفیت مهم و بالقوه برای تقویت جریان پرداخت تسهیلات جدید به این بخش است مشروط بر آنکه شرایط و بستر برای راه اندازی بازار رهن ثانویه و انتشار اوراق رهنی به پشتوانه بخشی از همین مانده تسهیلات در بازار سرمایه فراهم شود.

برای انتشار اوراق رهنی به پشتوانه تسهیلات خرید مسکن، نرخ سود بازارپذیر برای اعمال بر روی فروش اوراق لازم است. این در حالی است که بین نرخ سود بازارپذیر و نرخی که می توان با توجه به نرخ سود تسهیلات پرداختی، برای اوراق تعیین کرد،‌ فاصله وجود دارد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات مسکن در ایلام

                                                      به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ حبیب الله محبی اظهار داشت: طی ۲ سال گذشته ۱۴ هزار و ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات ویژه مسکن روستایی به هشت هزار و ۲۴۸ نفر پرداخت شده است.   وی با اشاره به پرداخت مبلغ ۴۵۰ میلیارد ریالی کمک بلاعوض به متقاضیان حادثه دیده از حوادث غیر مترقبه در استان، افزود: این میزان تسهیلات به هزار و ۷۶۶ نفر پرداخت شده است.   مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام اضافه کرد: تحویل پنج هزار و ۴۶۰ تن سیمان و ۷۷۰ تن میلگرد رایگان به متقاضیان ساخت مسکن در مناطق محروم نیز توسط بنیاد مسکن طی ۲ سال گذشته در استان ایلام صورت گرفته است.   محبی مطرح کرد: در این بازه زمانی بیمه رایگان ۲ هزار و ۴۰۰ واحد مسکن روستایی در استان پرداخت شده است.   استان ایلام با ۵۸۰ هزار و ۱۵۸ نفر جمعیت دارای ۲۵ شهر و بیش از ۶۰۰ روستای دارای سکنه است.

دیگر خبرها

  • حمایت ۳ هزار میلیارد ریالی صندوق ملی مسکن از طرح‌های زیربنایی مسکن خراسان‌جنوبی
  • طرح هادی در ۶۰ درصد روستاهای ایجرود اجرا شد
  • حمایت ۳۰۰۰ میلیارد ریالی از طرح مسکن خراسان‌ جنوبی
  • اختصاص ۲۰۰ میلیاردتومان تسهیلات اشتغال مددجویان مازندران
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس
  • سه وام قرض الحسنه از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومن بدون نیاز به سپرده و ضامن!
  • افزایش تسهیلات ودیعه مسکن در خوزستان+فیلم
  • پرداخت بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات مسکن در ایلام
  • راه‌اندازی صندوق «ضمانت» تسهیلات اشتغال مددجویان در سال جاری
  • صندوق ملی مسکن؛ حیاط خلوت دولت یا منبع مولد تسهیلات؟