Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد با بیان اینکه تحقق کامل اقتصاد مقاومتی با توجه به ظرفیت بانوان امکان‌پذیر است گفت: در حوزه اشتغال از کارآفرینی زنان غافل نباشیم. ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۵ استانها یزد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، فاطمه دانش یزدی بعد از ظهر امروز در نشست بانوان فعال استان در حوزه اقتصادی و اشتغال استان یزد اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های مهم امروز کشور و استان یزد رونق اشتغال و پویایی اقتصادی است و از آنجایی که بانوان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند و دارای توان و پتانسیل‌های متعددی هستند، توجه و فعال‌سازی این ظرفیت می‌تواند اثرات ثروت آفرین و پایداری را با خود به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: با توجه به فشارهای اقتصادی تحمیل شده به کشور و از سوی دیگر تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان، توجه به توانمندی زنان در ایجاد فرصت‌های شغلی و و رونق تولید می‌تواند آهنگ پیشرفت و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را سرعت ببخشد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد ادامه داد: ضروریست میدان خلاقیت، ایده‌پردازی، مسئولیت‌پذیری و تسهیل در سرمایه‌گذاری برای ورود زنان به عرصه‌های خرد و کلان اقتصادی کشور به ویژه در استان صنعتی، معدنی و گردشگری یزد فراهم شود زیرا توسعه اقتصادی وقتی رخ می‌دهد که همه اقشار جامعه در آن مشارکت داشته باشند.

دانش یزدی تصریح کرد: در قرن حاضر رشد و توسعه اقتصاد جهان بر پایه نوآوری استوار است بنابراین ضرورت ایجاد بسترهای لازم برای شکوفایی و رشد کسانی که ایده را به محصول و علم و دانش را به صنعت تبدیل می‌کنند، بیش از پیش باید مورد نظر قرار گیرد.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد کشور و تشدید تحریم‌ها، کارآفرینان می‌توانند حلقه‌های مفقوده و جاهای خالی اقتصاد را به خوبی پر کنند و در این بین زنان جامعه ما به عنوان قشری کارا، مبتکر و با پشتکار که نیمی از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌اند، می‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در حوزه کارآفرینی، اشتغال، رشد و توسعه اقتصادی داشته باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: مشکلات اشتغال بانوان تحصیل‌کرده با شعار حل نمی‌شودقزوین| توسعه اشتغال بانوان در جامعه نیازمند تجدید در حوزه قانون‌گذاری استتهران| ظرفیت 30 درصدی اشتغال بانوان در جامعه تا پایان سال محقق می‌شود

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد تصریح کرد: تعداد کمی از شغل‌ها وجود دارد که بانوان نمی‌توانند در آن زمینه به فعالیت بپردازند، اما در سایر مشاغل با مهارت، ابتکار، پشتکار و اعتماد به نفس می‌توانند به خوبی فعالیت کنند به‌ویژه اینکه یکسری کارها هست که خانم‌ها خیلی بهتر انجام می‌دهند و می‌تواند مختص خانم‌ها باشد.

دانش یزدی خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال برای همه افراد جامعه مهم است، تجاری‌سازی و راه‌اندازی ایده‌های جوانان می‌تواند برای رفع مشکل اشتغال اثرگذار باشد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشکلاتی که بانوان با آن روبه رو هستند در درجه اول مباحث فرهنگی است که عمده آن نیز تحت کنترل خود خانم‌هاست و خودشان باید آن را مدیریت کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد تصریح کرد:  علاوه بر این افزایش اعتماد به نفس و سطح مهارت‌ها نیز می‌تواند در حل مشکلات زنان در جوامع کاری موثر باشد و نیاز است مسئولان در سیاست‌های کلان به تقویت این زمینه‌ها بپردازد و استان یزد نیز در اجرای این رویکرد پیشگام باشد.

دانش یزدی ادامه داد: مقوله کارآفرینی به سرعت در حال گسترش است و کارآفرینی زنان، موضوع مورد توجه در بسیاری از کشورهای جهان است و ما نباید از این مسیر ثروت آفرین و موثر منحرف شویم.

وی به برگزاری این نشست به عنوان نخستین نشست حوزه‌های اقتصادی و اشتغال مرتبط با بانوان اشاره کرد و افزود: زنان موفق حاضر در این جلسه که موفقیت‌های بزرگی را به نمایندگی از استان یزد در اقتصاد ایران و جهان به نمایش گذاشته‌اند نمونه‌ای از این توانمندی هستند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد بیان کرد: مهارت‌های ارتباطی، مهارت‌های مردمی، به کارگیری تفکر شبکه‌ای، برقراری توافق و توانایی در ایجاد و گسترش روابط حسنه، از جمله توانمندی‌های زنان کارآفرین است که از نظر برخی، نقش آنها را در این حوزه برجسته‌تر می‌سازد.

دانش یزدی خاطرنشان کرد: استان یزد می‌تواند با سرمایه‌گذاری برای این نکات مثبت، جریان جدیدی از اقتصاد و کارآفرینی به ویژه در مشاغل دانش بنیان، خدماتی و کوچک را آغاز و از اثرات مثبت آن سایر بخش‌ها را نیز بهره‌مند سازد.

انتهای پیام/ ع

R41376/P/S6,76/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۰۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش دیجی‌کالا به همراه اول در ایستگاه پایانی | تحقق رویای حسین شریعتمداری؟

انتشار خبر مذاکرات فروش بخشی از سهام دیجی‌کالا به همراه اول، فضای اقتصاد دانش‌بنیان را در روز گذشته متلاطم کرد و شایعات فراوانی پیرامون این خبر در فضای مجازی منتشر شد. هرچند دیجی‌کالا اعلام کرد که مذاکرات هنوز ادامه دارد و هیچ‌چیز به نتیجه نهایی نرسیده، اما عمده نگرانی‌ها پیرامون احتمال ورود نهادهای اقتصادی وابسته به دولت به فضای دانش‌بنیان و ارتباط احتمالی این رویداد با صحبت‌های چند ماه پیش «حسین شریعتمداری»، مدیرمسؤول روزنامه کیهان مطرح می‌شد که جزئیات بیشتر را می‌توانید در گزارش «فروش دیجی‌کالا، اولین تخطی از شعار سال»‌ بخوانید. خبرآنلاین در گفت‌وگو با چند نفر از فعالان اقتصاد دانش‌بنیان، جزئیات بیشتری از این ماجرا را آشکار کرده است.

اصل ماجرا چیست؟

هرچند تا این لحظه خبر این معامله رسماً تأیید نشده، اما بر اساس اغلب خبرهایی که در حوزه خرید و اقدام (M&A) که در حوزه کسب‌وکارهای نو منتشر می‌شود، می‌توان حدس زد که جزئیات تا دقیقه ۹۰ در حال جابه‌جایی است. البته منابع مختلفی از دو طرف، نهایی شدن را تأیید کرده‌اند و گویا فقط امضای قرارداد باقی ماندهکه به معنی رسمیت بخشیدن به این اقدام است.

موضوع اصلی مذاکرات، واگذاری سهام سرآوا (اولین و بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه کشور) در دیجی‌کالا است. دیجی‌کالا سال‌هاست که از مراحل استارتاپی عبور کرده و به بلوغ رسیده و اکنون به غول اقتصاد دانش‌بنیان کشور تبدیل شده است. صندوق‌های خطرپذیر در همه‌جای جهان، پس از بلوغ استارتاپ و رسیدن به سوددهی، سهام خود را در بهترین زمان ممکن به فروش می‌رسانند تا با افزایش سرمایه، بتوانند فعالیت صندوق را گسترش دهند. از این منظر، بسیاری از کارشناسان اقتصاد دانش‌بنیان معتقدند که شاید اقدام سرآوا برای فروش سهام خود، خیلی دیر اتفاق می‌افتد.

به دلیل محرمانگی مذاکرات فروش، هنوز عدد و رقمی از مبلغ فروش سهام یا جزئیات سهام‌داران نهایی منتشر نشده؛ اما مبلغ موردنظر آن‌قدر بالا است که رکورد گران‌ترین معامله تاریخ اقتصاد دانش‌بنیان کشور را تا مدت‌ها در اختیار خواهد داشت. بر اساس اطلاعاتی که خبرآنلاین به دست آورده، پیشنهادهای مالی ارائه‌شده بسیار بالاتر از آن است که بتوان از طریق ورود به بورس، آن را تأمین کرد و حتی تأمین آن هم برای همراه اول هم کار ساده‌ای نخواهد بود. ازآنجایی‌که راه برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی هموار نیست و بخش خصوصی نیز توان مالی موردنظر را در اختیار ندارد (یا علاقه‌ای برای حضور در این بخش نشان نمی‌دهد) معدود گزینه‌هایی با توان مالی مناسب باقی می‌مانند که بتوانند از عهده چنین خرید ارزشمندی برآیند و از این منظر، شاید اپراتور همراه اول بهترین آن‌ها باشد.

آیا این معامله به نفع دیجی‌کالا خواهد بود؟

محمود کریمی، مدیرعامل سکوی خلق آینده و عضو هیئت‌مدیره انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران که مدیرعاملی کارخانه نوآوری هم‌آوا را نیز در سابقه حرفه‌ای خود دارد، در این زمینه گفت: «هر صندوق سرمایه‌گذاری پرخطری از همان روز اول سرمایه‌گذاری در پروژه‌ای جدید می‌داند که باید روزی سهام خود را بفروشد و از جمع سهامداران آن پروژه خارج شود؛ بنابراین اقدام سرآوا، مستقل از اینکه نهایی شده باشد یا در آینده اتفاق بیفتد، کار عجیبی نیست و مرسوم است. اگر ورود همراه اول به جمع سهامداران دیجی‌کالا بتواند راه را برای ورود این مجموعه به بورس هموار کند، اتفاق بسیار خوشحال‌کننده‌ای رخ خواهد داد که مطمئناً به نفع آینده اقتصاد دانش‌بنیان خواهد بود».

آرش برهمند، روزنامه‌نگار فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در این زمینه به خبرآنلاین گفت: «اثرات این معامله را می‌توان در ۳ سطح بررسی کرد. سطح نخست، خود گروه تجارت الکترونیک دیجی‌کالا است که مجموعه‌هایی مانند دیجی‌پی و اسمارت‌تک و ... را هم در بر دارد. مستقل از توان مالی، صرف دسترسی به منابع و جای پای همراه اول و هر نوع شراکت بین بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی کشور و اولین اپراتور همراه کشور با وسیع‌ترین پوشش ارتباطی، فرصت‌های فراوانی را برای هر دو طرف آزاد می‌کند که فقط منحصر به فروش آنلاین نیست و خدماتی مانند پرداخت، محتوا، خرید تسهیلاتی و ... را هم شامل می‌شود؛ و این برای دیجی‌کالا، فضای رشد گسترده‌ای را در سطح ملی فراهم می‌کند».

به گفته برهمند، سطح دوم به اکوسیستم اقتصاد دانش‌بنیان برمی‌گردد. در فضای کنونی استارتاپ ایران، از یک‌سو سرمایه‌گذاری کلان خارجی امکان‌پذیر نیست و از سوی دیگر، اعداد و ارقامی که استارتاپ‌های بزرگ برای ارزش خود اعلام کرده‌اند، در توان بسیاری از کسب‌وکارها نیست و خیلی از آن‌ها نمی‌توانند نقدینگی لازم را برای ورود به جمع سهامداران استارتاپ‌های نسل اول اقتصاد دانش‌بنیان تأمین کنند؛ بنابراین معدود گزینه‌هایی برای ورود به چنین معاملاتی باقی می‌مانند و قابل پیش‌بینی است که مجموعه‌ای با نقدینگی بالا، مانند اپراتور یا بانک، به‌زودی در هیئت‌مدیره دیجی‌کالا حضور پیدا خواهد کرد. از نظر برهمند، این اتفاق را می‌توان مقدمه گذار استارتاپ‌های نسل اول برای ورود به اقتصاد کلاسیک (اگر نگوییم سنتی) ایران دانست. چنین اتفاقی اجتناب‌ناپذیر است، اما خوب یا بد آن را تاریخ مشخص خواهد کرد».

برهمند در ادامه به خبرآنلاین گفت: «سطح سوم نیز به صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه سرآوا برمی‌گردد. از یک‌سو فرصت‌های فراوانی در همکاری بین اولین اپراتور موبایل و بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی ایران وجود دارد و از سوی دیگر، دیجی‌کالا عطش فراوانی برای ورود به بورس دارد و با این کار، امکان نقدشوندگی فراوانی در اختیار بنیان‌گذاران دیجی‌کالا قرار خواهد گرفت؛ بنابراین هر اقدامی که باعث «حلال شدن» سهام اختصاص‌یافته به سرآوا بشود، بدون‌شک به دیجی‌کالا در مسیر ورود به بورس کمک خواهد کرد».

 

نگرانی از خصولتی‌سازی

از برخی خبرهای دیروز چنین برمی‌آمد که در این معامله، همراه اول به عمده‌ترین سهام‌دار دیجی‌کالا تبدیل خواهد شد. شاید سرنوشت معامله تپسی در بورس و خروج «میلاد منشی‌پور»، هم‌بنیان‌گذار تپسی از این مجموعه مزید بر علت شده بود تا برخی با ارتباط دادن این ماجرا با پیش‌بینی‌های مدیرمسؤول روزنامه کیهان، از اقدام گسترده جهت تصاحب بنگاه‌های بزرگ اقتصاد دانش‌بنیان سخن بگویند.

محمدجواد صدری‌مهر، دستیار معاون علمی-فناوری ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «توسعه بدون تزریق سرمایه اتفاق نمی‌افتد. با توجه به واقعیت‌های اقتصاد کشور، عدم مشارکت دولتی مانع از پیشرفت می‌شود و این، نقض غرض است. البته دولت با سیاست‌های مختلفی ازجمله اعتبار مالیاتی از اقتصاد دانش‌بنیان حمایت می‌کند. در مورد واگذاری سهام دیجی‌کالا هم هرچند مذاکرات به مرحله نهایی نرسیده، اما امیدواریم با تزریق سرمایه، پیشرفت این بنگاه مهم اقتصاد دانش‌بنیان سرعت بگیرد».

برهمند نیز گفت: «این نگرانی‌ها تا حدودی برای همه فعالان اقتصاد دانش‌بنیان مطرح است؛ اما فارغ از همه نگرانی‌ها و صحبت‌های رسانه‌ای، این معماری قرارداد بین همراه اول و دیجی‌کالا است که می‌تواند به این نگرانی‌ها دامن بزند یا جلوی آن را بگیرد. برادران محمدی در طول این سال‌ها نشان داده‌اند که اولویت‌شان در تصمیم‌گیری، آن چیزی است که به نفع دیجی‌کالا است. به نظر من طی این معامله، دست‌کم مصادره یا تصاحبی اتفاق نخواهد افتاد».

او ادامه داد: «از دیگر نکات تعیین‌کننده معماری قرارداد، آینده برادران محمدی در هدایت دیجی‌کالا و دیگر مدیران شاخص این مجموعه است که می‌توان بر اساس آن قضاوت کرد که آیا دغدغه‌ها و نگرانی‌های فعالان استارتاپی به‌جا است یا خیر. مسلماً مدیران همراه اول به این نکته واقفند که دست زدن به ترکیب مدیریتی بزرگ‌ترین پلتفرم تجارت الکترونیکی ایران نه‌تنها جنبه‌های تجاری که بعد رسانه‌ای گسترده‌ای هم خواهد داشت. باید منتظر ماند و دید».

برخی کارشناسان اقتصاد دانش‌بنیان پیش‌بینی می‌کنند که خصولتی‌ها به سراغ دیگر برندهای معروف اقتصاد دانش‌بنیان خواهند رفت. شایان ذکر است بر اساس اطلاعاتی که خبرآنلاین به دست آورده، برادران محمدی با بخش عمده‌ای از سهام خود در دیجی‌کالا باقی خواهند ماند؛ اما افزایش ارزش سهام اپراتور همراه اول در بورس دیروز، نشان می‌دهد که همراه اول حتی قبل از امضای قرارداد هم سود کرده است.

دیگر خبرها

  • دستگاه قضایی پیشران حمایت از تولید و اشتغال در استان تهران است
  • فروش دیجی‌کالا به همراه اول در ایستگاه پایانی | تحقق رویای حسین شریعتمداری؟
  • همدان امسال متعهد ایجاد اشتغال ۱۷۶۷۰ نفر است
  • دستگاه قضایی پیشران حمایت از تولید و تقویت اشتغال در استان تهران است
  • بانوان فعال و دانشجویان دختر وارد فضای اشتغال دانش‌بنیان می‌شوند
  • توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان از مصادیق مشارکت مستقیم مردم در اقتصاد است
  • تقویت اعتماد ملی و بین‌المللی به کالای ایرانی لازمه تحقق شعار است
  • کمک به اشتغال حدود ۷ هزار نفر با اقدامات دستگاه قضایی استان البرز
  • مردم، الزام انکار‌ناپذیر جهش تولید
  • جلوگیری از تعطیلی ۴۳ واحد تولیدی با ورود دادگستری البرز