Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-18@04:27:03 GMT

نقد یک نگاه به چهل سالگی انقلاب اسلامی

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۱۵۴۸

نقد یک نگاه به چهل سالگی انقلاب اسلامی

خبرگزاری فارس: محمدکاظم انبارلویی کارشناس مسائل سیاسی در یدااشتی به نقد نگاهی به چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران پرداخته است. متن یادداشت به شرح ذیل است:

حکام کاخ سفید در تحقیر دولت عربستان، قریب به این مضمون گفته بودند؛ «اگر آمریکا نبود ایران ظرف یک هفته شما را می‌بلعید و الآن فارسی حرف می‌زدید»!

این سخن گزاف برای دوشیدن گاو‌های شیرده در کاخ‌های سعودی بود، اما ترامپ ظاهراً زودتر از حکام عربستان، فارسی یاد گرفت و اخیراً توئیت‌های خود را با زبان فارسی می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشان می‌دهد که اقتدار ملت ایران در چهل سالگی، خواب خوش را از دشمنان اسلام و قرآن ربوده و کابوس قدرت منطقه‌ای و اعتبار جهانی ایران، آن‌ها را رها نمی‌کند.

اینکه قدرت انقلاب اسلامی چیست و رمز و راز تداوم و گستره آن کدام است و از چه و کدام قدرت ناشی می‌شود و مشروعیت آن بر چه پایه‌ای است؟ فوق العاده مهم است.

تحلیل موقعیت انقلاب در چهل سالگی در داخل و مختصات دامنه نفوذ آن در جهان و منطقه و استعداد آن در تغییر جغرافیای سیاسی جهان را باید به سؤالات فوق افزود تا تصویر درستی از آنچه که دیروز کجا بودیم، امروز کجا هستیم و فردا عازم کجا خواهیم بود؟ به دست دهد.

دشمنان قسم خورده این نظام به ضرس قاطع می‌گفتند ملت ایران چهل سالگی انقلاب را نخواهد دید، اما همان‌ها امروز می‌گویند چهل سالگی انقلاب دیده شده و ملت ایران مقتدرتر از گذشته راه خود را ادامه می‌دهد.

یک فهم از موقعیت انقلاب و نیز پاسخ به پرسش‌های فوق، حاکی است این‌ها همه سراب است و القا می‌کنند مردم و نخبگان می‌خواهند نقش خود را در انقلاب فراموش کنند. به این گزاره‌ها توجه کنید:

۱-امروز کمتر کسی در چهل سالگی انقلاب از عملکرد سیستم دفاع می‌کند.

۲- همه می‌خواهند انقلاب اسلامی و نقش شان در این انقلاب را فراموش کنند و مهم‌تر اینکه می‌خواهند دیگران نیز این نقش را فراموش کنند. می‌خواهند رد پای خود را از ماجرای انقلاب پاک کنند.

۳- وضع کنونی، استقلال بدون آزادی، دموکراسی بدون حزب و برنامه ریزی بدون عدالت است.

۴- مردم نمی‌دانستند چه می‌خواهند، فقط می‌خواستند حکومت پهلوی نباشد.

۵- فقط بخشی در انقلاب ۵۷ مانده اند و خود را در شرایط انقلاب و انقلاب دائمی تعریف می‌کنند.

۶- معلوم نیست مردم همین جمهوری اسلامی را می‌خواستند. بخش قابل توجهی اکنون از عملکرد سیستم رضایت ندارند.

۷- انقلاب اسلامی یک انقلاب بی طبقه بود و اکنون هم چندان حامی ندارد.

به گزاره‌های فوق، دقت کنید. چنین نگاهی به انقلاب را گاهی در تحلیل‌های منافقین، سلطنت طلب ها، مارکسیست‌های سر در آخور کاخ سفید، بهائیان و ضد انقلاب‌های برج عاج نشین در داخل و در واشنگتن، لندن و پاریس می‌توان دید.

راهپیمایی میلیونی مردم در ۲۲ بهمن امسال، همه این تحلیل‌ها را شست و با خود برد. سه نسل در کنار هم در راهپیمایی شگفت انگیز نیمه دوم بهمن ماه به خیابان‌ها آمدند و فریاد زدند ما انقلاب را نه فراموش کردیم و نه نقش خود را در انقلاب به فراموشی سپردیم. مردم آمدند و فریاد زدند انقلاب اسلامی سال ۵۷ پا برجاست و ما همان انقلابی با همان طراوت و تازگی سال ۵۷ هستیم. مردم آمدند و فریاد زدند ما می‌دانستیم چه می‌خواهیم، فقط خواست ما رفتن شاه نبود. برای این خواست، هر دو سال یک بار به پای صندوق‌های رأی آمده ایم. به جمهوری اسلامی، قانون اساسی، به رؤسای جمهور، به نمایندگان ملت در مجلس، به نمایندگان خود در شورا‌ها و به خبرگان امت برای تعیین رهبری، بار‌ها رأی داده ایم.

علاوه بر آن، در پاسخ به شرارت سخت دشمنان ۸ سال جنگیدیم و در دو نبرد نرم هم بر دشمن فائق آمدیم تا استقلال و آزادی را در کشور پاس داریم و جلوی بازگشت استبداد به نظام را بگیریم. مردم با حضور شگفتی ساز خود آمدند بگویند همه طبقات جامعه در انقلاب نقش داشتند و نقش خود را فراموش نکرده اند. انقلاب اسلامی پایگاه‌های خود را در همه طبقات به ویژه طبقات محروم و متوسط جامعه دارد.

اگر کسی این پیام‌ها را در چهل سالگی از ملت ایران در راهپیمایی امسال دریافت نکند، باید به درک و عقلانیت سیاسی خود شک کند.

حال ببینیم دیدگاه‌هایی که مطرح شد مربوط به چه گروه یا چه کسی است؟ این دیدگاه‌ها مربوط است به رئیس گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران که اخیراً از سوی شهردار محترم به عنوان معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران منصوب شده است. او در همان روزی که به این سمت منصوب شد، در صفحه شخصی خود تحلیلی از انقلاب در چهل سالگی ارائه داده که بخش‌هایی از آن در صدر این مقاله ذکر شد و بخش‌هایی از آن هم که نیاوردم، شرم آور‌تر از بخش‌های ذکر شده بود.

انقلاب اسلامی طی ۴۰ سال گذشته ریزش‌هایی داشته و این ریزش از گروه‌های سیاسی و مذهبی گرفته تا نخبگانی در دانشگاه و حوزه بوده است. تردیدی نیست آن‌ها در چم و خم فراموشیدن و فراموشاندن نقش خود در انقلاب اسلامی بودند و برخی هم با کوچ به رادیوی بی بی سی و رادیو آمریکا و رادیو فرانسه، این فراموشی را فریاد زدند. انقلاب با رویش‌های خود زنده و بالنده است. تعمیم دادن آن‌ها به کل مردم ایران، بهت آور است.

تردیدی نیست آن‌ها که خدا را فراموش کرده اند، خلق را هم فراموش می‌کنند و به تبع آن انقلابی که توسط همین خلق به وجود آمده را فراموش خواهند کرد.

تعجب از این است؛ کسی که خود در حال و هوای فراموشیدن و فراموشاندن انقلاب اسلامی است، می‌خواهد با بودجه میلیاردی معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران در ام القرآی جهان اسلام با این فهم نادرست از انقلاب در چهل سالگی آن خدمت کند!

این خدمت را باید تعریف کرد آیا خدمت به انقلاب است یا ضد انقلاب؟ اگر او خود را در شمار کسانی می‌داند که در حال فراموشیدن و فراموشاندن انقلاب اسلامی ۵۷ است، چرا سمت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران را پذیرفته است؟! اگر نمی‌داند این روایت سازی نادرست و منحرفانه و تئوریزه کردن آن در یک مقاله چهارده صفحه ای، آن هم ۳۵ روز قبل از ۲۲ بهمن در سالگرد چهل سالگی انقلاب، چه معنایی دارد؟ او برای اثبات نظریه خود در این مقاله معتقد است؛ «اعتراضات دی ماه ۹۶ را به عنوان یک نقطه کلیدی در تحلیل‌ها باید وارد کرد»! او با این «کلید» چه قفلی از تحلیل وارونه از انقلاب اسلامی را می‌خواهد باز کند؟

اگر اعتراضات دی ماه گذشته که بر اساس برآورد دوست و دشمن به سختی به ۱۰ هزار نفر می‌رسید، در ذهن او به عنوان یک کلید نقش بسته، پس حضور میلیون‌ها زن و مرد و پیر و جوان و کودک و خانواده‌های ایرانی که در چهل سالگی انقلاب در سراسر کشور و همین تهران در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن، دفاع از انقلاب اسلامی سال ۵۷ را در سال ۹۷ فریاد زدند، به عنوان یک رویداد بزرگ تاریخی در کجای ذهن او برای تحلیل و پویایی انقلاب جای خواهد گرفت؟

چند ده میلیون نفر باید در راهپیمایی‌های روز قدس و ۲۲ بهمن به خیابان‌ها بیایند و آرمان‌های انقلاب را فریاد بزنند، تا یک جامعه شناس باور کند که مردم انقلاب را فراموش نکرده اند؟

چند ده میلیون نفر طی ۴۰ سال گذشته باید بار‌ها به پای صندوق‌های رأی بیایند تا رئیس گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به این فهم برسد که آن‌ها نقش تعیین کننده خود را در ادامه مسیر انقلاب فراموش نکرده اند؟

چند میلیون جوان بسیجی مثل شهید حججی‌ها باید با خون پاک خود پای این ادعا سند بزنند تا آقای محمد رضا جوادی یگانه قبول کند انقلاب فراموش نشده است؟

واقعاً طبیبانه باید این مصیبت فکری را در جناب آقای دکتر محمد رضا جوادی یگانه، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، واکاوی کرد که چرا به این روز کژتابی و کج اندیشی افتاده است؟!

اولین کلمات مقاله تحلیلی او پرده از عزای فکری اش برمی دارد. او خود گفته انقلاب را با عینک «پل ریکور» فیلسوف فرانسوی می‌خواهد تحلیل کند. فردی که ۱۵ سال پیش مرده است چارچوب‌های فکری او چه کمکی به شناخت جامعه انقلابی امروز ایران می‌کند؟

اگر فیلسوفان فرانسوی درک درستی از انقلاب‌ها به ویژه انقلاب فرانسه داشتند، اکنون زلزله به ارکان فلسفه حکومت و حکومت داری در پاریس نمی‌افتاد.

حکام فرانسوی هر هفته، شنبه‌ها ۱۰ لشکر زرهی از ارتش و نیرو‌های انتظامی خود را به خیابان‌های پاریس و شهر‌های فرانسه می‌فرستند تا ملتی را که مشغول فراموشی و فراموشاندن انقلاب فرانسه است، سرکوب کنند.

در پایان باید گلایه‌ای از وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران کرد؛ در حالی که ایران به همت پژوهشگران و دانشمندان ایرانی در دانشگاه‌های جمهوری اسلامی جزء ۱۰ قدرت برتر جهان است، فردی در ریاست گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران قرار می‌گیرد که شناخت او از جامعه امروز ایران و انقلاب آن مبتنی بر جهل و کینه توزی است! وی چه کمکی به شناخت علمی دانشجویان از بزرگترین انقلاب تاریخ معاصر می‌کند؟ او جهل به انقلاب را به جای دانش و آگاهی فریاد می‌زند.

وقتی یک استاد جامعه شناس، آن هم در دانشگاه تهران، یک تحلیلی از جامعه خود می‌دهد که ظرف ۳۵ روز مردم تار و پود و صورت بندی و فهم او را به هم می‌ریزند و غلط بودن نظریات او را اثبات می‌کنند، ماندن او در جایگاه ریاست گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران چه توجیهی دارد؟!

منبع: فردا

کلیدواژه: نقد 40 سالگی انقلاب حکام عربستان توئیت فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام عملیات موشکی سپاه علیه اسرائیل از نگاه وزیر کشور و یک عضو شورای نگهبان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، متن پیام احمد وحیدی به شرح زیر است:

وَ کانَ حَقًّا عَلَیْنا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ‌

«عملیات وعده صادق» غیورمردان نیروهای مسلح که در پاسخ به حمله وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی به کنسولی ایران در سوریه و شهادت چند تن از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان انجام شد، اراده قوی جمهوری اسلامی در انتقام از مجرمان را به منصه ظهور گذاشت.

عملیات تنبیهی که در پی فرمان رهبر معظم انقلاب و مطالبه و حمایت ملت سرافراز ایران انجام شد و موجی از شادی را در بین مردم منطقه ایجاد کرد، پاسخی بی سابقه به جنایات رژیم اشغالگر قدس است که بی‌شرمانه تمامی قواعد و قوانین بین‌المللی و انسانی را نقض می‌کند.

پیام این عملیات، مقابله با عامل اصلی بی ثباتی در منطقه و همچنین پرچمداری ایران در حمایت از جبهه مقاومت و مستضعفان عالم است که گفتمان اصلی انقلاب اسلامی، سیره بنیانگذار کبیر آن و هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این راهبرد استوار است.

اینجانب، ضمن تبریک این عملیات غرورآفرین به فرماندهی معظم کل قوا و ملت شریف ایران، از شورای عالی امنیت ملی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و ستاد کل نیروهای مسلح که با این اقدام مقتدرانه، پوشالی بودن این رژیم را بیش از پیش نشان دادند، قدردانی می کنم و یاد شهدای گرانقدر جبهه مقاومت را گرامی می‌دارم.

عملیات جمهوری اسلامی ایران پاسخ محکمی به جنایات رژیم صهیونیستی بود

همچنین بنا به روایت ایرنا، عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «پس از حمله شب گذشته، در دنیا چه تفاوتی برای وجهه جمهوری اسلامی ایران، وجهه جبهه مقاومت و وجهه اسراییل شکل خواهد گرفت؟» گفت: به نظر من پاسخ محکمی خواهد بود برای جنایت‌هایی که رژیم صهیونیستی دارد مرتکب می‌شود و متاسفانه نه مجامع بین‌المللی و نه نهادهای بین‌المللی در این جهت اقدامی می‌کنند و نه کشورها اقدام دسته‌جمعی انجام می‌دهند و ملاحظه کردید در قضایای غزه و طوفان‌الاقصی که اتفاق افتاد خیلی از این کشورها از رژیم صهیونیستی حمایت کردند، اما در مقابل شاهد خیزش افکار عمومی بودیم نسبت به این جنایت‌ها و آنچه که برخی کشورها به صورت محدود اقداماتی انجام دادند و اقدامات اسرائیل را محکوم کردند ناشی از این فشار افکار عمومی بود.

وی افزود: به نظر من عملیاتی که صورت گرفت در واقع می‌تواند پاسخ محکمی باشد به جنایت‌های رژیم صهیونیستی و اینکه اگر این تجاوزات ادامه پیدا کند بدون پاسخ نخواهد بود این اقدامات و به هر حال کشورها و مردم مسلمان در جهت دفاع از منافع خودشان اقداماتی را انجام خواهند داد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از کارشناسان اعتقادشان این است که معادلات نظامی به واسطه این عملیات جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و حتی موازنه استراتژیک در منطقه و دنیا تغییر کرده است مبنای این تحلیل را ما چه می‌دانید گفت: چون از دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ میلادی هیچگونه پاسخ محکمی به رژیم صهیونیستی داده نشده است و جنگ‌های اعراب اسرائیل که داستان خودش را داشت، در این مدت اسرائیل و دولت صهیونیستی نوعی مصونیت و امنیت را برای خودش فرض کرده بود مبنی بر اینکه کسی نمی‌تواند به منافع آنها تعرضی بکند یا به جنایت‌هایی که مرتکب می‌شوند پاسخ دهد، اما اقدام شب گذشته جمهوری اسلامی ایران این سد را شکست و اگر رژیم صهیونیستی بخواهد به جنایت‌هایش ادامه دهد کشورها می‌توانند بر اساس موازین شناخته شده حقوق بین‌الملل، دفاع مشروع داشته باشند، می‌توانند مقاومت کنند و می‌توانند برای تنبیه متجاوز اقداماتی که لازم است را انجام دهند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه ضمن اشاره به اینکه سلاح‌هایی که در عملیات اخیر جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شده دستاورد فرزندان غیور ایران اسلامی است افزود: به هر حال حرکتی که حضرت امام رضوان‌الله‌تعالی‌علیه شکل دادند با انقلاب شکوهمند اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و بعد از آن با تدابیر مقام معظم رهبری، حس «ما می‌توانیم» در جامعه ما به وجود آمد و ما باوجود همه دشمنی‌ها و تحریم‌هایی که داشتیم در عرصه‌های مختلف از جمله در حوزه‌های نظامی و صنایع نظامی پیشرفت‌های خیلی خوبی داشتیم.

وی ادامه داد: بخشی از توانایی های نظامی قابل گفتن نیست و هیچ کشوری همه دستاوردهایش را اعلام نمی‌کند و فقط در درگیری‌ها و مخاصمات امکانات آشکار می‌شود. مهم این است که جمهوری اسلامی ایران با اتکا به نیروی جوانی و با توانمندی داخل کشور به این صنایع نظامی رسیده که امروزه می‌تواند از مسیر دور اهداف مورد نظر را هدف بگیرد و پاسخ‌های محکمی برای دشمن داشته باشد. این در حالی است که شما اگر خاطرات خیلی از فرماندهان نظامی دوره رژیم گذشته را مطالعه کنید حتی آن موقعی که خیلی امکانات و تسلیحات نظامی از کشورهایی مانند آمریکا در اختیار نظامیان ما قرار داشت اما امکان استفاده نداشتند، حتی یعنی پول خودمان را می‌دادیم اسلحه می‌خریدیم اما آن اسلحه را نمی‌توانستیم در مواقع ضروری استفاده کنیم مگر با اجازه مقامات آمریکایی، اما ما امروز به خودکفایی رسیده‌ایم در این صنعت و هر روز هم این توسعه پیدا می‌کند و اگر تاکنون برخی‌ فکر می‌کردند این توانمندی‌ها فقط صرفاً زبانی‌است و شاید چنین امکاناتی وجود نداشته باشد اتفاق دیشب نشان داد که در عمل این‌ها می‌توانند بسیار موثر باشند و به نظر من اقدامی مهم در جهت بازدارندگی دشمنان جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

کدخدایی در خاتمه در پاسخ به سوالی نسبت به اظهار خوشحالی مردم نسبت به عملیات وعده صادق گفت: جمهوری اسلامی ایران همیشه با پشتیبانی مردم به حرکتش ادامه داده است، در مبارزات انقلاب اسلامی، در جنگ تحمیلی، تحریم‌ها و در صحنه‌های مختلف مردم همیشه در صحنه‌های مختلف مدافع نظام جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند. در این عرصه هم به هر حال هم این انتظار در مردم ایجاد شده بود که باید یک پاسخ محکم و روشنی به دشمن داده شود و هم اینکه لازم بود این توانمندی جمهوری اسلامی ایران به مردمی که در این سال‌ها تلاش کرده‌اند نشان داده شود که خوشبختانه تصاویری که هم همکاران شما نشان دادند و مرتب در حال پخش است و هم اخباری که بنده داشتم نشان می‌دهد که مردم استقبال خوبی کردند و مشخص است که مردم این انتظار را داشتند یعنی افکار عمومی کشور منتظر چنین اقدامات بازدارنده‌ای بودند و خب این حس خوبی را برای همه مردم جامعه ما به وجود می‌آورد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895527

دیگر خبرها

  • اعتبار حوزه هنری فقط نیم درصد بودجه فرهنگی است
  • ارتش مکتبی و قانون اساسی
  • نیروهای مسلح درسی فراموش‌نشدنی به اسرائیل دادند
  • توصیف رهبر انقلاب درباره همسرشان
  • تجلیل از هنرمندان حوزه دفاع مقدس
  • هوشمند: با پدیده اساتید خجالتی روبرو هستیم/ احمدی: کارگزاران محافظه‌کار و بی‌عرضه باید از دانشگاه حذف شوند +فیلم
  • پیام عملیات موشکی سپاه علیه اسرائیل از نگاه وزیر کشور و یک عضو شورای نگهبان
  • ارتباط نگاه میشل فوکو از انقلاب ۵۷ با حسرتی که «هنیه» بر دل صهیونیست‌ها گذاشت
  • ارتباط نگاه میشل فوکو از انقلاب 57 با حسرتی که «هنیه» بر دل صهیونیست‌ها گذاشت
  • ارتباط نگاه میشل فوکو از انقلاب 57 با حسرتی که «هنیه » بر دل صهیونیست‌ها گذاشت