Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، منطقه خلیج فارس، محمود واعظی شامگاه شنبه در دیدار فعالان تشکل‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاران استان هرمزگان گفت: برگزاری این جلسات با هدف انتقال نظرات فعالان و صاحبان بنگاه های اقتصادی و سرمایه گذاران  به رئیس جمهور برای اتخاذ تصمیمات مناسب در راستای توسعه بیش از پیش استان است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه شاهد پیشرفت ها و تحولات خوبی در بخش‌های مختلف استان هرمزگان هستیم، گفت: پیش از انقلاب و بعد از آن به دلیل آنکه در نیروی انسانی سرمایه‌گذاری درستی انجام نشده، نتوانسته‌ایم به توسعه مد نظر دست پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: امروز خوشبختانه دولت توجه بسیار خوبی به استفاده از نیروی انسانی بومی دارد که به واسطه آن توانسته‌ایم در ۶ سال گذشته در بخش‌های مختلف پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته باشیم.

واعظی با بیان اینکه استان هرمزگان ظرفیت‌ها و استعدادهای فراوانی در بخش‌های مختلف دارد، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر در این استان شاهد توسعه کشاورزی هستیم و این در حالی است که کشور توانسته در بخش کشاورزی رشد خوبی داشته باشد و این بخاطر حمایت‌های دولت، همت کشاورزان و استفاده صحیح از منابع آب و خاک است و موجب شده در بسیاری از محصولات افزایش تولید ۴ تا ۵ برابری داشته باشیم.

واعظی با بیان اینکه در بخش تولید محصولات دریایی گزارش‌ها نشان‌دهنده تحولات بسیار خوبی است، اظهار کرد: امروز شاهد گسترش مزارع تولید و پرورش ماهی در دریا هستیم که این می‌تواند به توسعه اقتصادی استان کمک کند. همچنین این استان گام‌های بسیار خوبی در راستای پرورش میگو برداشته که می‌تواند موجب افزایش صادرات این محصول و ارزآوری برای کشور باشد.

رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: با تقویت زیرساخت‌های استان، بکارگیری نیروهای بومی، ایجاد تحرک بیشتر در حوزه اقتصاد و حمایت از بخش خصوصی، شاهد جهش و پیشرفت و توسعه روزافزون استان در همه عرصه‌ها خواهیم بود.

واعظی با بیان اینکه واگذاری امور به بخش خصوصی یکی از سیاست‌های جدی دولت و مورد پیگیری رئیس‌جمهور است، گفت: دولت قرار نیست بنگاه‌داری کند و وارد رقابت با بنگاه‌های خصوصی شود بلکه معتقدیم دولت باید در راستای سیاست‌گذاری، نظارت، هدایت و حمایت از بخش خصوصی گام بردارد.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه واگذاری امور به بخش خصوصی به واسطه اینکه اقتصاد کشور همواره در اختیار دولت بوده است، در ابتدا با مشکلاتی مواجه است، افزود: بخشی از بدنه میانی دولت بخاطر برخی تصورات نادرست، با این کار مخالفت می‌کنند در صورتی که قدرت در نظارت، کنترل و هدایت مناسب است.

واعظی با بیان اینکه امروز کشور با تحریم‌های بسیار سختی مواجه است، گفت: آمریکا از همه توان خود استفاده می‌کند تا با تحریم اقتصادی و اعمال فشار، نارضایتی ایجاد کند و با ایجاد شکاف میان مردم و دولت، بتواند به اهداف خود برسد.

رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: ملت ایران طی ۴۰ سال گذشته همواره ثابت کرده است وقتی با نقشه دشمن مواجه می‌شود، حماسه‌هایی مانند ۲۲ بهمن را می‌آفریند و تمام نقشه‌های دشمن را نقش بر آب می‌کند.

وی با اشاره به حضور گسترده و شکوهمند ملت ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن در سراسر کشور اظهار کرد: ملت ایران بر خلاف تبلیغ دشمنان و اظهارات آنان به این دلیل که نظام، انقلاب و دولت را از خودشان می‌دانند، در راهپیمایی ۲۲ بهمن به صحنه آمد و به طور گسترده و باشکوه حضور پیدا کرد.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه ملت ایران نظرات و خواسته‌های خود را به روشنی با مسئولان مطرح می‌کند، گفت: رئیس جمهور در اولین جلسه هیات دولت پس از راهپیمایی ۲۲ بهمن، حضور ملت ایران را موجب سنگین‌تر شدن مسئولیت مسئولان کشور دانست و بر تلاش بیشتر برای حل مشکلات تاکید کرد.

واعظی با بیان اینکه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی می‌توانند با تلاش خود تحریم دشمنان را دور بزنند، گفت: بخش خصوصی این قابلیت و ظرفیت را دارد که با تلاش بیشتر در راستای رشد و شکوفایی اقتصاد گام بردارد.

رئیس دفتر رئیس جمهور حضور بخش خصوصی و شرکت‌های ایرانی را در بازارهای کشورهای منطقه حائز اهمیت دانست و افزود: صادرات محصولات ایران بسیار مهم است و باید از فعالان اقتصادی، کارفرمایان و بنگاه‌های تولیدی حمایت کنیم.

واعظی با اشاره به ضرورت نیاز کشور به توسعه اشتغال بویژه برای جوانان تحصیلکرده افزود: استفاده از ظرفیت‌های موجود برای توسعه گردشگری می‌تواند کمک خوبی به افزایش نرخ اشتغال در کشور داشته باشد.

رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان محلی، حذف و اصلاح قوانین دست و پا گیر و رفع موانع و مشکلات در مسیر توسعه فعالیت‌های اقتصادی در کشور تاکید کرد.

پیش از سخنان واعظی، تعدادی از فعالان اقتصادی استان هرمزگان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود را در راستای رفع مشکلات و تسهیل در مسیر توسعه فعالیت‌های اقتصادی این استان در بخش‌های مختلف بیان کردند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۱۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی کیا: شکست در واگذاری استقلال و پرسپولیس شکست خصوصی‌سازی است/ فدراسیون جلوی رقابت مالی ناسالم و پول پاشی را بگیرد

صادق رئیسی کیا در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا،در خصوص واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس و اختلاف در فضای رسانه‌ای و مجازی بر سر واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس و پرسپولیس به ۴ بانک (شهر، ملت، تجارت و صادرات) اظهار کرد: تا روز مزایده به طور قطعی مشخص نیست خریدار این دو باشگاه کدام نهاد حقیقی یا حقوقی است. دو سال و سه ماه مدیرعامل باشگاه راه‌آهن اولین باشگاه خصوصی شده بودم. تجربه علمی و عملی در این زمینه دارم. اصل واگذاری از بخش دولتی به خصوصی را باید محترم بدانیم. سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی می‌گوید که واگذاری کار شایسته‌ای است. قانون اجرای این اصل می‌گوید که باید خصوصی‌سازی در کشور صورت گیرد. نامگذاری تمامی سال‌های اخیر از سوی رهبری که همگی جنبه اقتصادی دارند هم گویی آن است که خواسته ایشان حرکت کشور به سوی خصوصی‌سازی است.

واگذاری‌ها خصولتی نباشد

وی ادامه داد: بنابراین در باور قانون‌گذار، سیاست‌گذار و ناظر این است که بخش خصوصی تقویت شود. هر چند باید اقتصاد دست بخش خصوصی باشد و دولت به جایگاه تنظیم‌گر، سیاست‌گذار و اداره کننده کلی اقتصاد کشور برود، نه اینکه دست‌اندرکار و متصدی شود. اصل واگذاری محترم است ولی بگذریم که در اجرا مشکلات عدیده‌ای به وجود آمد. شخص رهبری هم از این روند ناراضی است و مسئولان کشوری هم به آن اشاره کرده‌اند. خصوصی‌سازی‌ها عمدتاً باعث نابودی بنگاه‌ها شده است. بخشی از واگذاری‌ها به بخش خصوصی نبوده و به صورت خصولتی صورت گرفته است. بماند در اجرا چه مشکلاتی پیش آمده که خصوصی‌سازی را زمین‌گیر کرده است. با تمام این اتفاقات دلیلی نداریم تا اصل خصوصی‌سازی را نادیده بگیریم. در مورد واگذاری باشگاه‌ها کار درستی است تا از اصل خصوصی سازی دفاع کنیم.  

مدل دولت برای واگذاری درست نیست

مدیرعامل سابق باشگاه راه‌آهن خاطرنشان کرد: مدل واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس از سوی دولت مدل درستی نیست. بر اساس تجربه‌ای که در باشگاه راه‌آهن به دست آوردم می‌گویم مدل واگذاری دولت درست نیست. وقتی دولت واگذاری مالکیت را انجام دهد و بعد باشگاه را رها کند، سیستم و نظام حمایتی برای دوره پس از واگذاری وجود نداشته باشد، باشگاه نابود می‌شود. کما اینکه این اتفاق در مورد باشگاه راه‌آهن اتفاق افتاد. هدف از خصوصی‌سازی افزایش بهره‌وری، کارایی و ظرفیت‌های اقتصادی است. در باشگاه راه‌آهن یک دوره حمایت بود، اما بعد به حال خود رها و بعد از سه چهار سال در شیب سقوط افتاد. برای آنکه برای این دو باشگاه بزرگ، اتفاق باشگاه راه‌آهن تکرار نشود دولت باید دقت کند تا مالکیت را ندهد مگر اینکه سیاست‌های حمایتی برای دوره پس از واگذاری وجود داشته باشد.

قدیمی‌ترین برند ورزشی کشور از بین رفت

وی یادآور شد: تا به الان پرداخت مالیات باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس را اداره مالیات با فشار مضاعف پیگیری نمی‌کند ولی وقتی خصوصی شوند چنین فشاری را می‌آورد. پس از واگذاری دیگر وزیر ورزش برای جذب حامی مالی اقدامی نمی‌کند، چون مسئولیتی در این زمینه ندارد.   سرخابی‌ها بعد از واگذاری چتر حمایتی دولت را از دست می‌دهند؛ بنابراین باید بسته‌ای برای حفظ چتر حمایتی بعد از واگذاری وجود داشته باشد تا بهره‌وری دو باشگاه بالا برود، اشتغالی که ایجاد می‌شود از بین نرود. در لیگ قهرمانان آسیا حضور موفق داشته باشند. باشگاه راه‌آهن قدیمی‌ترین برند ورزشی کشور از بین رفت. در مورد استقلال و پرسپولیس چنین اتفاقی تکرار نشود. باید از تجارب گذشته درس بگیریم. واگذاری بیش از ۵۰ درصدی سهام دو باشگاه این نگرانی را ایجاد می‌کند که حمایت‌ها ادامه نباید و ناخواسته دو باشگاه به سوی نابودی بروند. دولت مراقب باشد تا دو باشگاه پرطرفدار از دست نرود.  

نظارت مداخله گرایانه اجازه اعمال مدیریت را نمی‌دهد

رئیسی کیا افزود: حالا که دولت روش واگذاری را انتخاب کرده، حتما حمایت و نظارت‌هایی را در قرارداد واگذاری بگنجاند. برای تداوم دو باشگاه حمایت دولت اصل مهمی است. توسعه پایدار در مورد این دو باشگاه اجرایی شود. ارتقا و بهره‌وری این دو باشگاه حفظ شود. البته حلقه نظارت به حدی تنگ نباشد که بخش خصوصی مالک دو باشگاه هیچ اختیاری نداشته باشد. یک وقت‌هایی نظارت‌هایی گذاشته می‌شود که به قدری مداخله گرایانه است که اجازه اعمال مدیریت را به مالک نمی‌دهد. شأن و اقتضائات مدیریت زیر سوال نرود. نظارت با هدف توسعه بخش خصوصی، همان طور که رهبری می‌گوید و در قانون وجود دارد، اما کمتر اجرا می‌شود. نظارت برای این باشد که بخش خصوصی برای ادامه حیات بجنگد نه اینکه ول کند و برود. نباید این بخش را خلع سلاح کرد. حتماً در قرارداد واگذاری و ترتیبات آن مواردی لحاظ شود که بخش خصوصی مشتاق فعالیت باشد.  

ورزش قدرت رسانه‌ای بسیار بالایی دارد

وی ادامه داد: الزاماتی قبل، در حین و بعد از واگذاری داریم. الزامات قبل و در حین گذشته و الان الزامات بعد از واگذاری اهمیت دارد. دولت مصمم شده تا با روشی که اعلام کرده واگذاری صورت گیرد. امیدوارم الزامات، بایسته‌ها و شایسته‌ها به خوبی تدوین شود و بعد از واگذاری استقلال و پرسپولیس شرایط خوبی داشته باشند. خصوصی‌سازی برای رشد، توسعه و ارتقای بیشتر است. اگر منجر به از دست رفتن شود که خصوصی‌سازی این دو باشگاه ناکام مانده است. دولت توجه کند که خصوصی‌سازی در ورزش با دیگر خصوصی‌سازی‌ها متفاوت است. ورزش قدرت رسانه‌ای بسیار بالایی دارد و سرمایه اجتماعی بسیار زیادی را گردآوری می‌کند. کانون بسیار بزرگی از هواداران هستند. از ورزش می‌توان برای حرکت و شتاب دادن به بخش‌های اقتصادی استفاده کرد. برای اصلاح الگوی مصرف و کاهش تصادفات می‌توان بهره برد. برای ارتقای تربیت و فرهنگ عمومی می‌توان از ورزش استفاده کرد.  

خصوصی‌سازی لطمه می‌خورد

رئیسی‌کیا تأکید کرد: اگر در ورزش خصوصی‌سازی صورت گیرد و ناکام بماند به خود خصوصی‌سازی آسیب جدی وارد می‌شود. چون در پیرامون ورزش هواداران و توجهات زیادی وجود دارد اگر شکست بخورد تنها استقلال و پرسپولیس ضربه نخورده‌اند، خصوصی‌سازی آسیب جدی می‌بیند. دیگر حوزه‌های خصوصی‌سازی لطمه زیادی می‌خورد. هواداران هم در فضای احساسی و هیجانی قرار دارند. بحث «فیرپلی مالی» از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا در حال اجراست و این طور نیست که هلدینگ خلیج فارس و بانک‌ها، بر فرض اینکه مالک دو باشگاه شوند از درآمد خود هزینه کنند. این زمینه در اروپا مورد سؤال قرار گرفته و باشگاه‌هایی که با جیب دولت اداره می‌شوند مورد بازخواست قرار می‌گیرند و علامت سؤال بزرگی مقابل آنهاست. باشگاه‌ها باید از محل درآمد خود اداره شوند نه اینکه الخلیفی و آبراموویج پول واریز کنند. در AFC هم مورد توجه قرار گرفته و نباید باشگاه‌ها از مالک و صنعتی که حامی آنهاست اداره شوند. نظام خودگرانی، اجتماعی و اقتصادی درستی داشته باشند.  

فدراسیون جلوی پول پاشی را بگیرد

وی خاطرنشان کرد: زمینه‌های دغدغه هوادار از سوی AFC بسته شده است. تا پیاده‌سازی زمینه جوانمردی مالی یا همان «فیرپلی مالی» در آسیا فاصله داریم. در این مورد فدراسیون فوتبال نقش قابل توجه و خیلی مهمی دارد. فدراسیون از طریق نظام‌ها و دستورالعمل‌هایی که تدوین می‌کند اجازه ندهد اصل مهم رقابت سالم به ویژه در زمینه مالی از بین برود. لیگ یعنی رقابت سالم، لیگی که باشگاه‌های آن از جیب مالک خرج کنند نتیجه نمی‌دهد. باشگاهی که بازیکن سازی و استعدادپروری می‌کند، معلوم است که شکست می‌خورد. فدراسیون نگذارد با رقابت مالی ناسالم، کسانی که دارند زحمت می‌کشند و بازیکن سازی می‌کنند در معرض خطر قرار بگیرند و در وضعیت بد رقابتی قرار بگیرند. اینجاست که جا دارد خواسته AFC اجرا شود و فدراسیون اجازه ندهد مالکی با پول پاشی تیمش را تقویت کند.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش واعظی به ادعای مقام دولت رئیسی علیه روحانی
  • بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند
  • رئیسی: بانک‌ها حق بنگاه‌داری ندارند/ واحد‌های تولیدی باید به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار شوند
  • واکنش واعظی به ادعای خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف
  • رئیسی کیا: شکست در واگذاری استقلال و پرسپولیس شکست خصوصی‌سازی است/ فدراسیون جلوی رقابت مالی ناسالم و پول پاشی را بگیرد
  • ببینید | رئیس‌جمهور وارد سمنان شد
  • آیت‌الله رئیسی وارد سمنان شد
  • واکنش واعظی به ادعایِ خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف /دولت به دنبال انحراف افکار عمومی است
  • رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور وارد استان بوشهر شد
  • پیام تبریک رئیس‌جمهور درپی قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی در آسیا