Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-23@22:47:03 GMT

زیر پوست یک فیلم جنجالی

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۱۹۲۱

    فرارو- یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: «واقعیت این است که عربستان و امارات و باقی کشور‌هایی که روابط خصمانه با ایران دارند، به خوبی می‌دانند که ایران هیچگاه به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نبوده و الان هم این سلاح را در اختیار ندارد، اما موضوع این است که آن‌ها می‌دانند که مسئله سلاح هسته‌ای بسیار مورد توجه جامعه جهانی است و با توجه به اینکه کشمکش‌های بسیاری بر سر مسئله هسته‌ای ایران وجود داشته و دارد، سعی می‌کنند اینگونه القا کنند که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده تا افکار عمومی جهانی را با خود همراه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش فرارو نشست ورشو برگزار شد و کارشناسان در دونکته تقریبا به یکدیگر اتفاق نظر داشتند. یکی این بود که نشست ورشو آن‌طور ایالات متحده انتظار داشت، نتوانست خواسته‌ها و اهداف آن‌ها را در خصوص ایران برآورده کند و دوم اینکه با اینحال آنچه به عنوان یک دستاورد می‌توانند به آن اشاره کنند نزدیکی اسرائیل و برخی کشور‌های عربی است که در نتیجه این نشست رخ داد.

در همین راستا بعد از نشست ورشو رسانه‌های اسرائیلی روز جمعه با انتشار گزارشی در این خصوص به ویدیویی استناد کردند که در جریان یکی از نشست‌های حاشیه‌ای کنفرانس ورشو توسط دوربین تلفن همراه گرفته شده و ظاهرا قرار نبوده است که علنی و رسانه‌ای شود. این ویدیو که کیفیت چندان مناسبی نیز ندارد و نشست نمایندگان برخی کشور‌های عربی را به تصویر کشیده است که در خصوص ایران ادعا‌های را مطرح می‌کردند.   بیشتر بخوانید: ماجرای ویدئویی که دفتر نتانیاهو از کنفرانس ورشو درباره ایران منتشر کرد
به عنوان مثال عادل الجبیر، وزیر خارجه سابق و وزیر مشاور کنونی دولت عربستان در امور خارجه به عنوان یکی دیگر از شرکت کنندگان در این نشست ضمن تاکید بر تهدید ناشی از یک «ایران مسلح به بمب اتم» فعالیت‌های موشکی ایران را محکوم و این کشور را به حمایت و انجام عملیات تروریستی متهم می‌کند. یا مثلا خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین در بخشی از این ویدیو می‌گوید: «ما با شنیدن این جمله بزرگ شدیم که مناقشه فلسطین و اسرائیل بزرگترین و مهمترین مشکل است، اما سپس متوجه شدیم که مشکلی بزرگتر و خطرناک‌تر از آن که حتی در عصر مدرن خطرناکترین معضل به شمار می‌رود از ناحیه جمهوری اسلامی ایران ناشی می‌شود.».

اما وضعیت فیلمبرداری و کیفیت ان موجب شد این شائبه ایجاد شود که این مقامات از فیلمبرداری نشست خود بی اطلاع هستند و قرار نبوده این فیلم منتشر شود و نتانیاهو برای اینکه دستاورد خود را به نمایش بگذارد، آن را بر خروجی برخی شبکه‌های اجتماعی قرار داده است.

در همین خصوص عماد آبشناس تحلیلگر مسائل خاورمیانه طی گفتگو با فرارو عنوان کرد: «به عقیده من یکی از اهدافی که نشست ورشو به دنبال آن بود شکستن تابو میان اعراب و اسرائیل بود. یعنی قاعدتا پیش از این هرچند روابط میان برخی کشور‌های عربی از جمله عربستان، امارات و... با رژیم صهیونیستی وجود داشت، اما هیچ وقت به صورت علنی تا این حد پیش نرفته بودند که از اسرائیل حمایت کنند؛ لذا به نظر من یکی از اهدافی که این نشست و اسرائیل دنبال می‌کرد، شکستن همین تابو بود که کاملا هم در این باره موفق عمل کردند و فیلم منتشر شده نشان می‌داد که آن‌ها به خواست خود رسیده اند.»

وی ادامه داد: «البته حالا سوال مهم این است که واکنش مردم کشور‌های عربی نسبت به این دیدار چه خواهد بود؟ زیرا تا اینجای کار با توجه به فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی جهان عرب، واضح است که مردم حداقل تا این لحظه با چنین مسئله‌ای موافق نیستند. اصلا به همین دلیل هم بود که در این فیلم دیدیم که مقامات کشور‌های عربی سعی می‌کنند اظهاراتی را مطرح کنند که افکار عمومی به این سمت و سو برود که دشمن اصلی آن‌ها نه اسرائیل بلکه ایران است. این‌ها دقیقا مطلوب نتانیاهو بود و اصلا هدفش از حضور در این نشست تخریب چهره ایران بود که حتی تا جایی پیش رفت که مقامات لهستانی هم واکنش منفی نشان دادند.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص اینکه آیا واقعا فیلم منتشر شده به صورت مخفیانه و بدون اطلاع مقامات عربی گرفته و منتشر شده گفت: «به نظر من خیلی بعید است که این اتفاق بدون اطلاع این افراد رخ داده باشد. زیرا همانطور که عرض کردم به صورت واضح مشخص است که آن‌ها سعی دارند توجه افکار عمومی را از روی رژیم صهیونیستی منحرف و به نوعی عمل کنند که همه توجه‌ها به سمت ایران باشد تا اینگونه فشاری از سوی مردم کشورهایشان متوجه آن‌ها نباشد؛ لذا شواهد و حاکی از ان است که این اتفاق از پیش تعیین شده بود و برای اهداف خاصی انجام شده بود و مقامات سه کشور عربی و اسرائیل و ایالات متحده از آن مطلع بودند.»

او در خصوص ادعا‌های مطرح شده در این فیلم مانند صحبت‌های عادل الجبیر که عنوان کرده بود ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده، گفت: «واقعیت این است که عربستان و امارات و باقی کشور‌هایی که روابط خصمانه با ایران دارند، به خوبی می‌دانند که ایران هیچگاه به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نبوده و الان هم این سلاح را در اختیار ندارد، اما موضوع این است که آن‌ها می‌دانند که مسئله سلاح هسته‌ای بسیار مورد توجه جامعه جهانی است و با توجه به اینکه کشمکش‌های بسیاری بر سر مسئله هسته‌ای ایران وجود داشته و دارد، سعی می‌کنند اینگونه القا کنند که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده تا افکار عمومی جهانی را با خود همراه کنند.»

وی ادامه داد: «اگر یک نگاه ساده به سوابق افراد حاضر در این فیلم بی‌اندازید به وضوح متوجه می‌شوید که ان‌ها همیشه جزو عوامل ایالات متحده بودند و همیشه در راستای اهداف و سیاسیت‌های این کشور پیش رفته اند. ضمن اینکه آن‌ها همیشه رویکرد ضد ایرانی داشتند. به عنوان مثال عادل الجبیر به نوعی علیه ایران اظهار نظر می‌کند که الان حتی به عقیده برخی از کارشناسان عربی، وی نوعی مشکل شخصی با جمهوری اسلامی دارد. از طرف دیگر این سه کشور عربی رابطه بسیار خوبی با اسرائیل دارند.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: «به عنوان مثال وزیر امور خارجه بحرین که در این دیدار حضور داشت از جمله مقامات بحرینی است که علنا بر تحکیم رابطه با رژیم صهیونیستی اشاره کرده است. یا امارات هم مشخص شده که مراودات زیادی با اسرائیل دارند. درباره عربستان هم که اخیرا روزنامه هاآرتص افشا کرده است که این کشور با اسرائیل مراودات محرمانه اطلاعاتی و امنیتی دارند و چند ماه پیش رئیس دستگاه اطلاعاتی اسرائیل به عربستان سفر کرده است؛ بنابراین آنچه در فیلم مورد نظر گفته می‌شود هم بر گرفته از اهداف اسرائیل و ایالات متحده است و طبق گزارش آژانس بین المللی هسته‌ای، ایران نه تنها سلاح هسته‌ای ندارد بلکه کاملا به توافق برجام پایبند است.»

آبشناس در خصوص اینکه آیا بعد از این نشست اخیر، رابطه میان ایران و کشور‌های عربی به ویژه بحرین، امارات و عربستان وارد فاز جدیدی می‌شود گفت: «قاعدتا به همان اندازه که این کشور‌ها به اسرائیل و ایالات متحده نزدیک می‌شوند، بر سطح تنش با ایران افزوده می‌شود. مادامی که این روند ادامه داشته باشد، نمی‌توان انتظار داشت که رابطه ایران با امثال عربستان و امارات بهبود پیدا کند؛ لذا به نظر من از این به بعد بر میزان تنش و درگیری میان ایران و سه کشوری که در این نشست نماینده داشتند، افزوده خواهد شد و باید منتظر اتفاقات جدید باشیم.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: اسرائیل عربستان ایران سلاح هسته ای جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۱۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برقراری موازنه قدرت

به گزارش قدس آنلاین، در همین راستا نیویورک تایمز و فارین پالیسی تحلیل‌های متفاوتی را ارائه داده‌اند و به نکات متفاوتی اشاره کرده‌اند. نیویورک تایمز در مطلبی درباره حمله رژیم صهیونیستی به اصفهان با عنوان« محدود اما با سیگنال بزرگ» نوشت : اسرائیل به یک شهر استراتژیک در ایران حمله کرد و نشان داد می‌تواند به مرکز برنامه هسته‌ای ایران حمله کند. البته مقامات ایرانی انفجارهای اصفهان را کم اهمیت جلوه دادند و حتی احتمال دادند اسرائیل مسئول آن نبوده باشد».

نیویورک تایمز در۱۹ آوریل ۲۰۲۴ می‌نویسد: بیش از یک دهه، اسرائیل بارها و بارها بمباران موشکی را تمرین کرده تا نشان دهد توانایی این را دارد مراکز هسته‌ای ایران را از بین ببرد، اما پس از حمله، اسرائیل تقریباً چیزی در مورد حمله محدود خود- که به نظر می‌رسد خسارت کمی به ایران وارد می‌کند- مطرح نکرده است. مقامات آمریکایی خاطرنشان کردند تصمیم ایران در راستای کم اهمیت جلوه دادن انفجارهای اصفهان را می‌توان تلاش آشکاری از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای جلوگیری از دور دیگری از تنش قلمداد کرد. از آن سو، در داخل کاخ سفید، مقامات از پنتاگون، وزارت امور خارجه و سازمان‌های اطلاعاتی خواستند در مورد این عملیات سکوت کنند و امیدوارند تلاش‌های ایران برای کاهش تنش‌ها در منطقه کمتر شود.

فارین پالیسی نیز در مصاحبه دو یادداشت‌نویس خود به نقل از خانم «اما اشفورد» اعتراف جالبی می‌کند: اسرائیلی‌ها در تمام این ماجرا کاملاً بی تقصیر نبوده‌اند. حمله ایران واکنشی به حمله اسرائیل به ساختمان سفارت ایران در سوریه بود. پاسخ ایران هم کاملاً مورد انتظار بود و هم نسبتاً محدود.

این عضو ارشد برنامه راهبردی بزرگ بازسازی ایالات متحده در مرکز استیمسون ادامه می‌دهد: اطلاعات ایالات متحده در ابتدا ارزیابی کرد ایران هیچ نقشی در طراحی حملات ۷ اکتبر نداشته و اگرچه حماس ممکن است نیابتی ایران باشد، اما در این مورد یک‌جانبه عمل کرد. البته ایران از اکتبر به طور قابل توجهی مهار شد اما پس از حمله به سفارت ایران این تعادل برهم خورد و دولت اسرائیل به وضوح مقصر آن است. اگر ایالات متحده به عراق حمله نمی‌کرد، شاید ایران این همه نیابت منطقه‌ای نداشت. اگر «آرتور بالفور» از یک دولت یهودی در فلسطین حمایت نمی‌کرد، این اتفاق نمی‌افتاد. 

متیو کرونیگ، ستون نویس در فارین پالیسی و معاون رئیس جمهور و مدیر ارشد مرکز راهبردی و امنیت اسکوکرافت شورای آتلانتیک معتقد است: ایران باید درک کند هزینه‌های حمله به ایالات متحده و متحدان و شرکای آن بسیار بیشتر از منافع آن است. هدف اصلی سیاست دفاعی ایالات متحده بازدارندگی است. بازدارندگی چیزی نیست جز تهدید تشدید تنش. چنانچه پنتاگون گزارش می‌دهد زمان ایران برای رسیدن به بمب تنها ۱۲ روز است. توافق هسته‌ای ایران به تعهدات سابق خود باز نمی‌گردد، راه حل این است: بازدارندگی با ایران را دوباره روی میز بگذارید و برنامه هسته‌ای آن را تنزل دهید. 
هرچند ستون نویس دیگر مجله سیاست خارجی نظر دیگری دارد : بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران، می‌تواند به تأخیر در هسته‌ای شدن ایران بینجامد، اما مطمئناً آن را برای مدت طولانی به تعویق نمی‌اندازد.

جنگ بزرگ‌تر، ایران را هسته‌ای می‌کند
خانم اشفورد می‌نویسد: یک جنگ بزرگ‌تر مطمئناً ایران را از داشتن یک سلاح هسته‌ای به قدرت کامل سلاح‌های هسته‌ای سوق خواهد داد؛ چرا که فشارحداکثری بر ایران ناموفق بود. نکته مهم این بود که ایرانیان حمله را از قبل اطلاع دادند و پهپادهای با حرکت کند را انتخاب کردند تا بیشتر آن‌ها را مورد هدف قرار دهند. اما کاملاً واضح است ایرانی‌ها می‌خواستند پیامی ارسال کنند و به دنبال تشدید اوضاع نبودند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • کالبدشکافی یک پیوند نامبارک
  • واکنش یک حقوقدان به اظهارات جنجالی کریمی قدوسی: بنزین به آتش ایران‌هراسی نریزید
  • حمله ایران به اسرائیل هنوز در کانون توجه کاربران مجازی/ آیا اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کند؟ / سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟ / سیل دوبی و واقعیت‌هایی که سانسور شد/ داغ شدن عنوان جدول لیگ برتر در فضای مجازی
  • اتهام زنی واهی اسرائیل علیه ایران
  • بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست
  • برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست | به اسراییل پافشاری می‌کنیم به رفح حمله نکند
  • بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست/ به اسراییل پافشاری می‌کنیم به رفح حمله نکند
  • ادعا‌های رییس اسرائیل علیه ایران
  • واکنش وزیر جنجالی اسرائيلی به انتقادها
  • ضرورت برقراری موازنه قدرت