Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-28@18:51:07 GMT

احزاب اصلی کُرد عراق با هم کنار آمدند

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۲۴۵۵

دو حزب حاکم در اقلیم کردستان عراق یعنی اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی اعلام کردند، در نشستی که در استان سلیمانیه داشتند، به توافقی نهایی درباره پست‌های وزیر دادگستری و استاندار کرکوک و نیز تشکیل دولت در این اقلیم دست یافتند.

به گزارش سایت ارم نیوز، بر اساس این توافق اختلافاتی که چند ماهی است میان دو طرف ادامه دارند، حل شده و مساله پست وزیر دادگستری نیز در کابینه عادل عبدالمهدی فیصله یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمود محمد، سخنگوی حزب دموکرات کردستان در کنفرانس مطبوعاتی که پس از نشست سلیمانیه برگزار شد، اظهار کرد: با اتحادیه میهنی درباره طرح سیاسی مشترکی توافق شد و تنها شورای رهبری اتحادیه میهنی باید آن را تصویب کند.

محمد در ادامه ابراز امیدواری کرد که این توافق دوجانبه مقدمه خوبی برای آغاز حرکت در زمینه‌های مربوط به زندگی مردم در این اقلیم باشد.

سعدی بیره، سخنگوی حزب اتحادیه میهنی کردستان نیز گفت: ما درباره اصل توافق برای انتصاب استاندار کرکوک به توافق رسیدیم، درباره وزیر دادگستری در دولت مرکزی نیز قرار شد این مساله توسط مسعود بارزانی و اتحادیه میهنی فیصله یابد.

بیره افزود: نهادهای قانونی باید راه‌اندازی شوند و هیچ کسی از حضور در جلسه پارلمان فرار نکند، ما اعضای اتحادیه میهنی در جلسه هجدهم ماه جاری پارلمان شرکت خواهیم کرد.

در سندی که مورد توافق دو طرف قرار گرفت، بر همکاری مشترک در پارلمان و ایجاد شفافیت درباره درآمدها و روابط خارجی، بهبود وضعیت معیشتی شهروندان و خدمات رسانی به آنها، ایجاد فرصت‌های شغلی و نیز وحدت موضعگیری‌ها در روابط با بغداد در کنار عادی‌سازی شرایط در کرکوک تاکید کردند.

احزاب کرد تلاش می‌کنند کابینه‌ای را در اقلیم کردستان عراق که اواخر سال گذشته میلادی انتخابات پارلمانی در آن برگزار شد، تشکیل دهند اما اختلافات قبلی درباره تشکیل کابینه عراق و پست ریاست جمهوری مانع این مساله شدند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کردستان عراق اتحادیه میهنی کردستان مسعود بارزانی دولت عادل عبدالمهدی خدمات رسانی انتخابات عراق ریاست جمهوری ریاست جمهوری کردستان عراق مسعود بارزانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۲۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نماینده: FATF و برجام بر اساس فرهنگ غربی‌هاست

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حسین جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره کارکرد احزاب در کشور گفت: احزاب در ایران وارداتی هستند و بومی نیستند. FATF، برجام، سند ۲۰۳۰، طرح‌های یونسکو و … براساس فرهنگ غربی‌ها نوشته شده و ما باید اینها را در کشورمان بومی کنیم.

وی اظهار کرد: حزب و تشکیلات آن باید در کشورمان مردمی باشد لذا احزاب نباید تشکیلات یک جریان خاص باشند همچنین حزب در ایران نباید مثل غرب از راس هرم به کف هرم باشد بلکه باید از قاعده به هرم باشد یعنی خواست مردم در مدنظر باشد.
نماینده مردم رفسنجان در مجلس بیان کرد: حزب در غرب دستوری و از بالا به پایین عمل می‌کند یعنی به اعضایشان می‌گویند ما فلان کار را می‌کنیم و شما باید این کار را اتجام دهید.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: حزب نباید افراد را مسلوب‌الاختیار کند مثلا می‌گویند اگر کسی طرفدار حزب دموکرات باشد در انتخابات باید فقط از دموکرا‌ت‌ها انتخاب کند، اما در ایران ممکن است من عضو یک حزب باشم، اما در انتخابات از حزب خودم به کسی رای ندهم.

جلالی گفت: حزب در ایران باید به صورت خوشه‌ای مثل درخت انگور باشد چراکه در درخت انگور خوشه‌ها به هم وصل هستند و هیچ راسی ندارند لذا گروه‌ها باید به هم وصل باشند.

وی افزود: در احزاب حالت دگماتیسمی می‌بینم مثل تحمیل، زور و اجبار که با اخلاق ایرانی‌ها سازگار نیست، چون ایرانی‌ها دوست دارند خودشان انتخاب کنند لذا اگر کسی بخواهد حزبی تاسیس کند باید ببیند خواست مردم چیست نه اینکه بگوید همان که ما می‌گوییم و جز این نباید باشد.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس بیان کرد: احزاب در ایران تابع قانون همه و هیچ هستند یعنی بین سیاه و سفید فکر می‌کنند و می‌گویند یا لیست ما یا هیچ لیست دیگر که این درست نیست، چون ما حزب‌گرا نیستیم بلکه حق‌گرا هستیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: اگر حزب در ایران جواب می‌داد بهترین حزب، حزب جمهوری اسلامی بود که در راس آن شهید بهشتی، شهید باهنر، آیت‌الله موسوی اردبیلی و… بود که امام خمینی (ره) فرمودند جمعش کنید.

وی افزود: اینکه امام فرمودند حزب جمهوری اسلامی را جمع کنید به این دلیل بود که چینش، تشکیلات و سازوکار حزب غربی بود بنابراین باید از نو حزب را در ایران تعریف کنیم و تشکیلات حزب را سامان‌دهی کنیم.

جلالی بیان کرد: حزب‌هایی که شب انتخابات کرکره را بالا می‌کشند و بعد از انتخابات کرکره آن را پایین می‌کشند حزب نیستند و درواقع NGO‌هایی هستند که یک شبه می‌آیند و می‌روند و فرهنگ تحزب‌گرایی در کشور شکل نگرفته است

دیگر خبرها

  • ماکرون پیمان مرکوسور را رد کرد
  • اروپا قواعد گمرکی علیه اوکراین را تشدید می‌کند
  • احزاب در ایران وارداتی هستند/ اسناد سیاسی و فرهنگی را باید در کشورمان بومی کنیم
  • یک نماینده: FATF و برجام بر اساس فرهنگ غربی‌هاست
  • پل بزن بین بلخ و نیشابور، هردو اقلیم یک خراسان است
  • احزاب در ایران وارداتی هستند و بومی نیستند
  • توافق وزرای اروپایی برای کاهش خشم کشاورزان
  • رشد ۱۵ درصدی صادرات کردستان در سال گذشته
  • کنفرانس بین‌المللی مهار آب در افغانستان
  • ترکیه در آستانۀ انتخابات محلی و شهرداری‌ها