Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران چهارمین تولید‌کننده و سومین صادر‌کننده قیر جهان است و قیرتولیدی پالایشگاه‌های ایران همواره به‌عنوان باکیفیت‌ترین قیر دنیا مطرح است که زمینه صادرات بالای آن را فراهم کرده تاجایی که شاهد صادرات سالانه یک میلیارد دلار قیر به هند و کره‌جنوبی هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، قیر یکی از فرآورده‌های جانبی پالایش نفت خام است که به‌عنوان «ته‌مانده‌ برج تقطیر» به‌دست می‌آید و کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۱۰۰ میلیون تن قیر در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد که حدود ۴۰ درصد آن در قاره آسیا مصرف می‌شود. سهم قاره آمریکا و حوزه کارائیب حدود ۳۰ درصد بوده و ۱۸ درصد در کشورهای اروپایی مصرف می‌شود. روسیه و کشورهای حوزه CIS، ۷ درصد مصرف را به خود اختصاص داده و آفریقا و اقیانوسیه در مجموع ۵ درصد کل مصرف جهانی قیر را به خود اختصاص می‌دهند.

 

حجم صادرات کشورهای تولیدکننده و صادر‌کننده قیر دنیا در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ بالغ بر ۲۵ میلیون تن بوده که معادل ۱۵ میلیارد دلار است و کشورهای کره جنوبی، سنگاپور، جمهوری‌اسلامی ایران، کانادا و اسپانیا به ترتیب بزرگ‌ترین‌ صادرکنندگان قیر دنیا بوده‌اند.

 

حجم کل واردات قیر دنیا ۲۴ میلیون تن بوده که کشورهای چین، ایالات متحده، هند، فرانسه و اندونزی، جزو بزرگ‌ترین‌ کشورهای واردکننده قیر دنیا هستند. کشورمان با تولید حدود ۵ میلیون تن قیر در سال و صادرات ۵/ ۳ میلیون تن قیر به‌عنوان چهارمین تولیدکننده و سومین صادرکننده بزرگ قیر دنیا همواره از جایگاه ویژه‌ای در بازار جهانی برخوردار بوده است. در مجموع کره جنوبی با سهم ۱۵درصدی، سنگاپور با سهم ۱۲ درصدی و ایران با سهم ۱۱ درصدی از بازار صادرات قیر دنیا به‌عنوان بازیگران اصلی تجارت قیر دنیا هستند.

 

بر‌اساس مطالعات و پیش‌بینی‌های انجام‌شده درخصوص آینده اقتصادی کشورهای جهان، بیشترین رشد تولید ناخالص ملی تا سال ۲۰۵۰ در کشورهای منطقه آسیا است و در بین ۵ کشور برتر اقتصاد جهان در سال ۲۰۵۰، پیش‌بینی می‌شود که ۴ کشور آسیایی حضور داشته باشند. بر این اساس چین با مصرف ۲۷ میلیون تن قیر در سال ۲۰۱۵ همواره به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار مصرف قیر دنیا مطرح بوده که بالغ بر ۷/ ۴ میلیون تن از این مقدار را که معادل ۲/ ۱۷ درصد از مجموع میزان مصرف است، از طریق واردات تامین می‌کند. بر‌اساس برنامه‌های توسعه اقتصادی دولت چین، پروژه‌های بسیار بزرگ زیرساختی به ویژه در حوزه بزرگراه‌ها و راه‌های دسترسی محلی در این کشور تعریف شده، به گونه‌ای که انتظار می‌رود طی ۵ سال آتی مقدار مصرف قیر در این کشور به بیش از ۳۰ میلیون تن در سال برسد.

هند نیز با رشد اقتصادی ۳/ ۷ درصدی در سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۱۴ که پیش‌بینی می‌شود تا ۵/ ۸ درصد در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ افزایش یابد، به‌عنوان یکی دیگر از مصرف‌کنندگان و وارد‌کنندگان بزرگ قیر دنیا است. بنابر گزارش وزارت نفت و گاز کشور هند که از سوی واحد اقتصادی و آمار این وزارتخانه تهیه شده، میزان تولید قیر این کشور طی سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۱۴ بالغ بر ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده که پیش‌بینی می‌شود این مقدار در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ به ۵ میلیون ۶۰۰ هزار تن افزایش یابد.از سویی دیگر پیش‌بینی می‌شود حجم تقاضای قیر هند از ۵ میلیون و ۹۷۰ هزار تن در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۵ به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱ افزایش یابد.کشورهای جنوب شرق آسیا نظیر اندونزی، بنگلادش، میانمار و ویتنام نیز در زمره کشورهای اصلی وارد‌‌کننده قیر دنیا قرار دارند.

 

ایران طی ۱۰ سال گذشته همواره به‌عنوان یکی از منابع اصلی تولید و صادرات قیر کشورهای آسیایی و آفریقایی مطرح بوده و میزان صادرات قیر ایران از ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار تن در سال ۲۰۱۱ به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزارتن در سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است. کشورهای هند، امارات، اندونزی، ویتنام، میانمار، پاکستان، افغانستان، بنگلادش، سریلانکا، کنیا و جیبوتی به‌عنوان مقاصد اصلی قیر صادراتی ایران مطرح هستند.

 

حالا در ادامه برنامه ریزی های کشورمان برای افزایش تولید و صادرات قیر یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت از صادرات سالانه یک میلیارد دلار قیر به کشورهای قطر، هند، کره جنوبی و مالزی خبر داده است.

 

مهر به نقل از «بهمن حسین زاده» در این باره نوشته است: «صادرات قیر ما در سال یک میلیارد دلار است و کشورهای قطر، کره جنوبی، هند و مالزی عمده خریداران قیر ایران هستند. ضمن اینکه سالانه ۵۰۰ هزار تن سیمان به ترکیه، افغانستان و عراق و برخی دیگر از کشورهای همسایه صادر می کنیم.»

 

قیر تولیدی پالایشگاه‌های بزرگ قیر ایران که تحت تکنولوژی‌های روز دنیا اقدام به تولید می‌کنند همواره به‌عنوان باکیفیت‌ترین قیر دنیا مطرح است به گونه‌ای که الزامات استاندارد همه کشورها را نیز تامین می‌کند. شرکت‌های بزرگ تولیدکننده قیر ایران از ظرفیت‌ها و امکانات لازم برای تولید و عرضه قیر به روش فله، بشکه، بگ و بیتوتینر برخوردار بوده و این امکان را دارند که قیر مورد نظر مشتریان را در محل پروژه یا هر مکانی که مورد نظر تجار و پیمانکاران بزرگ بین‌المللی باشد تحویل کنند.

 

جهت‌گیری پالایشگاه‌های اصلی ایران به ارتقای فرآیندهای تولیدی و کاهش تولید فرآورده‌های سنگین مانند نفت کوره و قیر و تولید فرآورده‌های سبک‌تر و با ارزش افزوده بیشتر است به طوری که پیش‌بینی می‌شود طی پنج تا شش سال آینده و با اجرای این پروژه‌ها، روند تولید قیر ایران با رشد قابل ملاحظه‌ای مواجه شود و به نظر می رسد ایجاد شراکت‌های استراتژیک بین‌المللی بین‌ تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان و تجار به منظور تامین قیر مورد‌نیاز آنها و تغییر قراردادهای تامین از اسپات به قراردادهای استراتژیک بلند‌مدت از ویژگی‌های اصلی بازار قیر باشد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی22 بهمن 22 بهمن راهپیمایی 22 بهمن حادثه تروریستی وزیر ارشاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی حمله تروریستی حادثه تروریستی زاهدان خبرگزاری شبستان انقلاب اسلامی قیر صادرات ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۳۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری

مغولستان که یکی از کم‌تراکم‌ترین کشورهای آسیایی با توجه به مساحتش است، در سال گذشته میلادی توانسته به درآمد ۱.۳ میلیارد دلاری از محل جذب گردشگران خارجی دست یابد.

به گزارش ایسنا، وزارت محیط زیست و گردشگری مغولستان گزارش داد این کشور به هدف درآمد یک میلیارد دلاری از گردشگری در سال ۲۰۲۳ دست یافته است.

در سال گذشته میلادی در مجموع بیش از ۶۴۴ هزار گردشگر بین‌المللی وارد مغولستان شدند، که یک رکورد تاریخی به شمار می‌آید. علاوه بر این، درآمد حاصل از این صنعت به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده است.

شمار کشورهای معاف از شرایط ویزا برای بازدید از مغولستان با افزودن ۳۴ کشور به مجموع ۶۱ کشور رسیده است که به افزایش جریان گردشگری در این کشور کمک می‌کند.

مغولستان کشوری در شرق آسیاست که از شمال با روسیه و در جنوب با چین هم‌مرز است. مغولستان نوزدهمین کشور پهناور جهان جزو کشورهای کم‌تراکم و کم‌جمعیت قاره آسیا است که، جمعیت آن، بیش از سه میلیون نفر برآورده شده است که شامل ۹۵ درصد مغول و حدود ۴ درصد از اقلیت قزاق می‌شود. بیش از ۴۵ درصد مردم این کشور نیز در شهر اولان‌باتور، پایتخت آن زندگی می‌کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری
  • تولیدات خراسان شمالی به ۳۸ کشور جهان صادر می‌شود
  • صادرات ۲۸۶ میلیون دلاری ایران به پاکستان در ۳ ماه
  • هماهنگی تعطیلات پایان هفته با دنیا، به افزایش صادرات منجر خواهد شد/خارجی‌ها در روز‌های تعطیل پاسخگو نیستند
  • واکاوی راه‌های توسعه تجارت با آفریقا
  • صادرات یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری خراسان رضوی