Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌های ما نشان می‌دهد با وجود اقدامات اخیر وزارت ارتباطات برای جلوگیری از ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم، این مشکل همچنان حل نشده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم یکی از مباحثی است که از سال‌ها پیش مطرح بود و اظهارنظر‌های زیادی در رابطه با آن از سوی مسئولان و کارشناسان مطرح می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن جایی که این پیامک‌ها برای مردم ایجاد مزاحمت می‌کنند، یکی از نارضایتی‌های همیشگی مشترکان اپراتور‌ها همین موضوع است و مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به خاطر آن، بار‌ها از سوی مردم مورد انتقاد گرفته‌اند.

در طول سال‌های اخیر راهکار‌های مختلفی برای مدیریت پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم بکار گرفته شد و در مقاطعی نیز این راهکار‌ها توانست تا حدی از حجم آن‌ها بکاهد، اما متأسفانه این موارد مقطعی بود و در نهایت مشکل پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم به قوت خود باقی می‌ماند. با توجه به اینکه هیچ راهکار مناسبی برای جلوگیری از ارسال این پیامک پیدا نشده، با گذشت زمان در سال‌های اخیر شاهد بیشتر شدن مزاحمت‌های پیامکی بوده‌ایم.

مسئولان وزارت ارتباطات هم می‌گویند نمی‌شود پیامک‌های تبلیغاتی را کنترل کرد و هم وعده جدید می‌دهند

پس از تلاش‌ها و بکارگیری جدیدترین روش‌ها برای مدیریت پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم در سال گذشته توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از اواخر این سال مسئولان این وزارتخانه تقریباً به طور صریح اعلام می‌کردند که با وجود قطع هزاران سیم‌کارت ارسال‌کننده پیامک تبلیغاتی مزاحم، این امکان وجود ندارد که با ارسال این پیامک‌ها برخورد شود. مسئولان وزارت ارتباطات با وجود اعلام عدم‌توانایی کنترل پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم، همچنان به وعده‌های خود مبنی بر مدیریت این پیامک‌ها ادامه می‌دادند.

به عنوان مثال حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی اردیبهشت‌ماه امسال در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: «ما هیچ وقت نگفتیم که تعداد پیامک‌های تبلیغاتی به صفر خواهند رسید؛ زیرا به خصوص بر روی سیم‌کارت‌های شخصی امکان به صفر رسیدن وجود ندارد. در حال حاضر بر اساس دستورالعمل، سیم‌کارت‌های شخصی در حال شناسایی هستند. از ۱۵ اسفند حدود ۱۲ هزار سیم‌کارت که با ارسال پیامک تبلیغاتی برای مردم مزاحمت ایجاد می‌کردند، شناسایی شده و سرویس پیامکی آن‌ها از کار افتادند. علاوه بر موردی که ذکر شد، اپراتور‌ها هم موظف هستند تا پایان اردیبهشت سامانه‌ای را فعال کنند که در آن دسته‌بندی خدمات پیامکی معرفی شده باشد و مردم بتوانند انتخاب کنند که پیامک تبلیغاتی چه سرویسی را دریافت کنند. اپراتور‌ها این وعده را به من داده‌اند که این سامانه حداکثر تا هفته‌ی اول خرداد ارائه شود. با توجه به اینکه اکثر پیامک‌های تبلیغاتی از طریق سیم‌کارت‌های شخصی ارسال می‌شوند، با اجرایی شدن فرآیند‌هایی که ذکر شد، میزان این پیامک‌ها به ۱۰ درصد میزان فعلی می‌رسد.»

چرا امکان جلوگیری از ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم وجود ندارد؟

با وجود این وعده‌ها و اقدامات، ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم برای مردم همچنان ادامه دارد. آنطور که محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده، ارسال این پیامک‌ها از ۳ روش صورت می‌گیرند که عبارت‌اند از ارسال از سرشماره‌ها، ارسال توسط خود اپراتور‌ها و ارسال با شماره شخصی. به گفته وزیر ارتباطات دو روش اول کنترل شده‌اند، اما روش سوم که ارسال از شماره شخصی است، با وجود قطع تعداد زیادی از سیم‌کارت‌های ارسال‌کننده، هنوز کنترل نشده و این معضل همچنان ادامه دارد و راه‌حلی برای آن پیدا نشده است.

دستور رئیس‌جمهور برای برخورد با پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم

ادامه این مزاحمت برای مردم، موجب شد حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در یکم بهمن‌ماه امسال در جمع مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شدت از ادامه روند ارسال این پیامک‌های مزاحم انتقاد کند. روحانی در این دیدار گفت: «وقتی گردش آزاد اطلاعات رواج یابد و نظارت بر آن تقویت شود، دیگر شاهد آن نخواهیم بود که عده‌ای به طور فله‌ای با یک سیم‌کارت پیامک‌های تبلیغاتی انبوه بفرستند و وقت و عمر مردم را تلف کنند؛ اینگونه اتلاف وقت و عمر مردم و آزار و اذیت‌های بی‌حساب شرعاً حرام است.»

ادعای وزیر ارتباطات مبنی بر کنترل پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم

این انتقاد روحانی باعث شد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کند مقابله جدی با ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم را آغاز کرده است. وزیر ارتباطات پس از گذشت چند روز با ابراز خوشحالی از موفقیت در برخورد با ارسال‌کنندگان این پیامک‌ها، آمار‌هایی را ارائه و ادعا کرد که ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم تا حد زیادی کنترل شده است.

آذری جهرمی در آمار‌های خود اعلام کرد مجوز ۳۰ دفتر خدمات ارتباطی که با شیوه‌های غیرقانونی سیم‌کارت در اختیار ارسال‌کنندگان پیامک‌های مزاحم قرار می‌دادند، لغو و ۱۵۴۴۰ سیم‌کارت مزاحم در این مدت قطع شد، ۹۰ درصد کاهش مزاحمت در سه روز رقم خورد و آمار شکایت از پیامک‌های مزاحم نیز کاهش قابل‌ملاحظه‌ای داشت. وی همچنین تأکید کرد که این آمار‌ها نشان می‌دهد سیستم به خوبی کار می‌کند.

پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم همچنان ادامه دارد

علیرغم گذشت چند هفته از ارائه این آمار‌ها توسط وزیر ارتباطات، ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم همچنان ادامه دارد و مشترکان اپراتور‌ها از این مزاحمت خلاص نشده‌اند. بررسی‌های ما نشان می‌دهد کسانی که پیامک‌های تبلیغاتی دریافت می‌کردند، همچنان با این مشکل مواجه هستند؛ حتی بسیاری از مشترکان اعلام کرده‌اند پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم بیشتر از گذشته برایشان ارسال می‌شود. البته ممکن است برای برخی از کاربران، دریافت این پیامک‌ها کاهش یافته باشد، اما در مجموع نه‌تن‌ها کاهشی در کار نبوده بلکه برای برخی از مشترکان شاهد افزایش بوده‌ایم.

چه باید کرد؟

این موضوع نشان می‌دهد که این بار هم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مدیریت معضل ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم موفق نبوده و مسئولان باید جدی‌تر از گذشته به فکر این مشکل باشند تا بتوانند راه‌حلی مناسب برای رفع این مزاحمت از مردم پیدا کنند. بدون شک اگر همه مسئولان دخیل در این امر تمام تلاش خود را بکار گیرند و از نظرات کارشناسان استفاده کنند، قطعاً برای این مشکلی راه‌حلی وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت ارتباطات پیامک تبلیغاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۳۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلوی گاوخونی همچنان خشک است / ضرورت احیای حقابه تالاب توسط وزارت نیرو

زنده شدن موقتی ۵ درصد از تالاب گاوخونی پس از بارندگی‌های اخیر، امیدهایی را در دل زنده کرده و سال‌هاست که صحبت از حفظ و نجات تالاب به گوش می‌رسد، اما همچنان اقدام موثری در این خصوص صورت نگرفته است و دائمی نبودن جریان زاینده روز نیز همانند تازیانه‌ای دردناک بر تن این تالاب فرود می‌آید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تالاب گاوخونی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تالاب‌های ایران است که در طول تاریخ علاوه بر ایجاد فضای فرح‌بخش در شرق اصفهان، مامنی برای پرندگان مهاجر و جانوران آبی و منبع درآمد و آسایش ساکنان این منطقه بوده است.

تنها ۳ درصد از این تالاب بین‌المللی زنده است و با بارندگی‌های اخیر این ۳ درصد به ۵ درصد رسیده است که با جاری نبودن جریان زاینده رود، این ۵ درصد در مدت زمانی کوتاه روبه کاهش می‌رود؛ با افزایش ۲ درصدی جان این تالاب شاهد حضور گونه پرنده‌های فلامینگو بوده‌ایم که درچه‌ای چشم‌نواز و فرح‌بخش ایجاد و نور امید برای زنده شدن این تالاب را در دل روشن کرده است.

با جان گرفتن دوباره این تالاب، شاهد دمیده شدن روحی تازه در اصفهان و حتی استان‌های اطراف خواهیم بود و در نقطه مقابل، آسیب‌های زیست محیطی متعدد از جمله ریزگردها، از بین رفتن اکوسیستم‌های گیاهی و جانوری باقی مانده و انواع بیماری‌ها متوجه استان اصفهان و سایر استان‌های اطراف خواهد بود.

زنده شدن موقتی ۵ درصد از ۴۷ هزار هکتار این تالاب بین‌المللی تنها نقطه امید به شمار می‌رود و تأمین شدن حقابه تالاب و جریان دائمی زاینده رود می‌تواند مرهمی بر زخم‌های گسترده پیکره تالاب باشد.

۹۸ درصد تالاب گاوخونی خشک است

منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: حقابه تالاب گاوخونی ۱۷۶ میلیون مترمکعب است که به وزارت نیرو و سازمان محیط زیست ابلاغ شده است و حداقل حقابه نیاز تالاب برای احیا شدن بخشی از آن به شمار می‌رود.

وی افزود: در سنوات طی شده حقابه تالاب داده نشده و سال گذشته تنها مقداری آب به تالاب رسید و توانست حدود ۵ درصد تالاب را به صورت موقت مرطوب کند، اما حدود ۲۰ سال است که حقابه تالاب داده نشده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: طی بارندگی‌های اخیر و هدایت سیلاب‌ها، می‌توان گفت حدود ۵ درصد از ورودی تالاب آب‌گیری شده است؛ ۴۷ هزار هکتار وسعت این تالاب است و در سال‌های پرآبی، ۱۵۰ هزار قطعه پرنده در تالاب حضور داشتند و تنها دریافت کننده آب پایدار تالاب، رودخانه زاینده‌رود بود.

شیشه فروش ادامه داد: مهم‌ترین رودخانه فلات مرکزی ایران زاینده رود به شمار می‌رود که به تالاب می‌رسد و تالاب گاوخونی ۱۶ کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد، در سال ۱۳۷۵، تالاب گاوخونی تحت پوشش تالاب‌های بین‌المللی کنوانسیون رامسر قرار گرفت و به عنوان یک پیکره بزرگ و منحصربه‌فرد، نقش مهمی در تغذیه آب‌های زیرزمینی دارد و دارای زیستگاه‌های شناسایی شده از جمله شوره‌زار، شن‌زار و کوهستان است.

وی گفت: پیش از این تالاب گاوخونی زیستگاه مناسبی برای گونه‌های جانوری از جمله آهو و میش و میزبان صدها هزار پرنده آبزی مانند فلامینگو، عقاب، غاز خاکستری و اردک بوده است که امروزه تنها گروهی اندک از آنها باقی مانده است و به دنبال خشکسالی‌ها از سال ۱۳۷۶ و به دلیل نبود مدیریت جامع حفاظت تالاب، کاهش رطوبت جوی و بارگذاری بیش از حد در حوضه زاینده‌رود، شاهد هستیم که هیچ آبی به تالاب وارد نشده و در نتیجه شاهد تأثیرات بسیار زیادی هستیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: ۹۸ درصد تالاب خشک است و دو درصد دارای آب، مناطقی است که به آنها زه‌آب وارد می‌شده است، اکنون می‌توان گفت آب در ۵ درصد از ۴۷ هزار هکتار تالاب جاری و طی همین مدت، بر اساس سرشماری‌های انجام شده حدود یک هزار فلامینگو در تالاب مشاهده شده است، اما با گذشت مدت زمانی کوتاه در حدود چند روز، مجدد تالاب رطوبت خود را از دست می‌دهد.

وی افزود: به منظور احیای این تالاب بین‌المللی، حداقل حقابه لازم، ۱۶۷ میلیون در سال است که باید وزارت نیرو تأمین کند تا از نابودی تالاب جلوگیری شود؛ جریان نداشتن رودخانه زاینده رود از سال ۱۳۶۶، بوته کنی پوشش‌های گیاهی و تأمین نشدن حقابه‌ها منجر به بروز آسیب در تالاب و تبدیل آن به کانون گردوغبار شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: منشأ بسیاری از گردوغبارهای سال گذشته در شهر اصفهان، تالاب گاوخونی بود و یکی از سه هدف احیای تالاب، حفاظت از اکوسیستم‌های موجود و تقویت مدیریت آنها است؛ انتظار می‌رود سازمان محیط زیست احیای تالاب گاوخونی را مانند دیگر تالاب‌ها در برنامه قرار دهد و ضرورت این است که حقابه قانونی تالاب تأمین شود.

تالاب گاوخونی در حال بدل شدن به یک غول خفته

سعید رحیمی، فرماندار ورزنه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: باتوجه به اینکه حقابه تالاب گاوخونی حدود چند سال تأمین نشده، به سمت خشکی رفته است، اما با توجه به مبحث زه‌آب و زایش رودخانه که حدود ۱۵ کیلومتر از انتهای رودخانه زاینده‌رود در شهر ورزنه قرار دارد، به علت زایش آب و فاضلاب شهر ورزنه، به مقدار کمی آب به تالاب وارد می‌شود و می‌توان گفت حدود ۳ درصد از تالاب مرطوب است.

وی افزود: با توجه به بارندگی‌های انجام شده و سیلاب‌ها، حدود ۹۰ میلی‌متر بارندگی به ثبت رسید و سیلاب‌ها به سمت تالاب هدایت شد و می‌توان گفت حدود ۲ درصد دیگر از تالاب به این واسطه آب‌گیری شد و پرنده‌های فلامینگو به تالاب بازگشتند، اما ۹۵ درصد از تالاب خشک است و امکان دارد طی تابستان و هنگام وزش بادهای شدید، شهرستان ورزنه و شهر اصفهان درگیر ریزگردها شود.

تصریح کرد: اگر وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای به وظیفه خود عمل نکنند و طبق قانون ۱۷۶ میلیون مترمکعب حقابه تالاب تأمین نشود، دچار مشکلات محیط زیستی خواهیم شد، سال‌های گذشته نیز شاهد ریزگردها در بهار و تابستان شدیم و مسئولان مربوطه باید همراهی ویژه‌ای در این خصوص داشته باشند و انتهای دوره رهاسازی آب برای کشاورزی، آب به تالاب نیز اختصاص یابد تا دچار خشکی کامل تالاب نشویم.

رحیمی ادامه داد: با خشک شدن تالاب، ۵۰۰ کیلومتری اصفهان و ورزنه می‌تواند درگیر ریزگردها شود و با توجه به اینکه سال‌ها فاضلاب در تالاب ته‌نشین شده است، ریزگردها آسیب‌های متعددی از جمله بیماری‌های تنفسی به همراه خواهند داشت؛ در صورتی که آب به تالاب برسد، تالاب جانی دوباره خواهد گرفت، اما تالاب گاوخونی در حال بدل شدن به یک غول خفته است که در صورت بیدار شدن، تبعات و هزینه‌های بسیار سنگینی به همراه خواهد داشت.

وی گفت: امروز تا می‌توان اقدامی انجام داد، باید دست به کار شد و انتظار می‌رود آنچنان که برای دریاچه ارومیه ستاد ملی تشکیل شد و همه پای کار آمدند برای احیا کردن دریاچه ارومیه، برای احیای تالاب گاوخونی نیز ستاد ملی تشکیل شود و در خصوص زنده نگه داشتن تالاب فعالیت شود، چراکه آسیب به این تالاب چندین استان را درگیر می‌کند؛ جریان دائمی زاینده‌رود نیازی ضروری برای احیای تالاب گاوخونی است و محیط زیست اصفهان بزرگ و فراتر از آن درگیر احیای این تالاب است.

در نهایت، تن رنجور و گلوی خشک گاوخونی در انتظار جریانی حیاتی برای سیراب شدن است و دیری نخواهد گذشت که نم گرفتن حدود پنج درصد از وسعت این تالاب در صورت تأمین نشدن حقابه آن توسط دستگاه‌های ذی‌ربط و جاری نبودن زاینده‌رود رو به خشکی برود.

کد خبر 739816

دیگر خبرها

  • نوبت‌دهی کارت هوشمند به دارندگان برگه سرشماری
  • اولویت های امسال وزارت ارتباطات چیست؟
  • گلوی گاوخونی همچنان خشک است / ضرورت احیای حقابه تالاب توسط وزارت نیرو
  • حماس همچنان به سادگی می‌تواند کنترل غزه را در دست بگیرد
  • ادعای فیلیپین: ایران ۱۸ خدمه نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد
  • دو ماهواره بخش خصوصی آماده پرتاب هستند
  • وزیر ارتباطات: بخشی از لایحه امنیت کاربران برای تایید به قوه قضاییه ارسال شده است
  • هشدار رئیس پلیس فتا لرستان در خصوص پیامک‌های جعلی در ایام نوروز
  • دریافت رایگان سرویس پریمیوم تلگرام؛ یک کابوس امنیتی!
  • هشدار: تلگرام پریمیوم رایگان را فعال نکنید