Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@14:12:17 GMT

جامعه با فقر فرهنگ گفت‌وگو مواجه است

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۳۸۶۵

جامعه با فقر فرهنگ گفت‌وگو مواجه است

محمد حیدرپور، جامعه شناس فرهنگی و مدرس دانشگاه، در گفت‌وگو با ایکنا اصفهان، در رابطه با فرهنگ گفت‌وگو و دیالوگ در جامعه اظهار کرد: عدم فرهنگ گفت‌وگو به عنوان یکی از موانع توسعه به شمار می‌رود که این کاستی در جامعه ما بسیار مشهود است. مثلا در میان مردم می‌بینیم که با پیش آمدن کوچکترین مسئله‌ای نمی‌توانند با هم در مورد مشکلات‌شان گفت‌وگو کنند و مسئله خیلی زود به بروز خشم و درگیری منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: ما باید گفت‌وگو کردن را چه در سطح میان فردی و چه در سطح سازمانی بیاموزیم. دولت‌ها باید با مردم گفت‌وگو کنند تا این فرهنگ نهادینه شود. عدم وجود فرهنگ گفت‌وگو، یک فقر و کاستی فرهنگی در جامعه ما است که حتی در میان نخبگان فکری مانند اقتصاددانان یا جامعه‌شناسان و روشنفکران نیز وجود دارد.
این جامعه‌شناس فرهنگی افزود: ما تازمانی که نپذیریم تفکرات ما ممکن است کمی با واقعیت متفاوت باشد و دیگران ممکن است تفکر درست را داشته باشند، نمی‌توانیم فرهنگ گفت‌وگو را قبول کنیم. همانطور که گفتم این کاستی در میان نخبگان فکری و به طور شدیدتر در میان مردم نیز وجود دارد.
حیدرپور خاطرنشان کرد: مثلا وقتی دو ماشین در خیابان باهم برخورد می‌کنند، اولین چیزی که رخ می‌دهد درگیری کلامی میان افراد است که حتی ممکن است به درگیری فیزیکی منجر شود. اگر فرهنگ گفت‌وگو وجود داشته باشد، در چنین مواقعی دو طرف حادثه با هم به صورت منطقی حرف می‌زنند و متوجه هستند که بیمه برای چنین مواقعی به وجود آمده است.
وی گفت: حتی احزاب سیاسی هم نمی‌توانند با هم گفت‌وگو کنند، و این مسئله به انشقاق و انشعاب در میان آنان می‌انجامد. در سطح دیگر نیز به طور مثال مجلس نمی‌تواند با دولت تعامل و گفت‌وگوی سازنده داشته باشد.
حیدرپور در خصوص راهکارهایی برای نهادینه کردن فرهنگ گفت‌وگو تصریح کرد: مهم‌ترین نهاد جامعه، خانواده است که گفت‌وگو در مرحله اول باید در آنجا شکل بگیرد، اگر این اتفاق رخ ندهد، تاثیرات منفی زیادی را به دنبال دارد. علاوه بر این سیستم آموزشی مدارس نیز باید مهارت‌های ارتباطی را به کودکان آموزش دهد.
این جامعه‌شناس فرهنگی تاکید کرد: البته رسانه‌ها نیز نقش مهمی در نهادینه کردن این فرهنگ دارند و باید از نخبگان دعوت شود تا روی این موضوع کار کنند تا این فقر فرهنگی از بین برود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان پیشرفت فرهنگی مهارت های ارتباطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۳۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت جامعه هستند

سردار یحیی الهی در همایش اصناف و بازاریان خرم آباد که به منظور حمایت از طرح عفاف و حجاب در سالن جوزه هنری شهرستان خرم آباد برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدا و امام شهدا و با اشاره به هدف قرار گرفتن اصل نظام و دستاورد‌های آن از سوی دشمنان، پایبندی مردم به اصول انقلاب و حفظ حجاب را مهمترین وصیت شهدا خواند و خاطرنشان کرد: تذکر لسانی و امر به معروف وظیفه همه است.

وی ضمن تقدیر از همراهی و همکاری اصناف و بازریان در اجرای طرح‌های انتظامی و پشتیبانی از پلیس و نقش بی بدیل آنان در امنیت روانی جامعه گفت: اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت و آرامش جامعه در طول تاریخ بوده اند.

فرمانده انتظامی استان لرستان عفاف و حجاب را خواست و مطالبه به حق مردم عنوان کرد و گفت: دشمن با جنگ روانی و هزینه‌های زیاد به دنبال کم رنگ جلوه دادن تلاش‌های فعالان عرصه عفاف و حجاب است و با ترویج و القاء فرهنگ غرب می‌کوشد ارزش‌های والای انقلاب عظیم اسلامی ما را از بین ببرند که مردم و مسئولین می‌بایست هوشیاری لازم را در این زمینه داشته باشند و تک تک زنان و مردان ما این حیله دشمن را شناخته و با آن مبارزه می‌کنند.

وی از عفاف و حجاب به عنوان مهمترین ارزش فرهنگی و اجتماعی، که جامعه اسلامی ایران با دیگر جواع بشری متمایزمی کند نام برد و عنوان کرد: ما در کنار بازار و تجارت خانه هایمان اولین چیزی که بنا می‌کردیم مساجد بودند و این نشانه تدین و تعصب دینی و باور اعتقادی بازاریان ما بود و هیئت‌های مذهبی که در بازار‌های ما شکل گرفت نتیجه دین باوری اصناف بازاریان بود.

سردار الهی در ادامه گفت: حجاب و عفاف یک انتخاب همیشگی در بین زنان و مردان غیرتمند این استان و ایران زمین بوده و این فرهنگ همیشگی و دیرینه است و ما مفتخریم در هر جای ایران و لرستان قدم می‌گذاریم و حاضر می‌شویم با سربلندی و گردنی افراشته از فرهنگ و تمدن خودمان دفاع و صحبت می‌کنیم و یکی از موضوعات و ویژگی‌های مهم این فرهنگ غنی در استان و کشورمان عفت و پاکدامنی و زندگی عفیفانه است که الحمدالله رب العالمین ما به برکت نظام جمهوری اسلامی این امر مهم را در کانون گرم خانواده هایمان شاهد هستیم.

فرمانده انتظامی استان لرستان با اشاره به این که به حمد خدا در لرستان در حوزه عفاف و حجاب مشکل خاصی نداریم گفت: بد حجابی و کم حجابی در استان ولایتمداری، چون لرستان کمش هم زیاد است، لذا انتظار می‌رود همگان بخصوص خانواده‌ها و اصناف و بازاریان با امر و نهی از منکر موارد هرچند کوچکی که می‌بینند تذکر دهند و مار را در این امر مهم یاری نمایند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • یک هزار معلم در مدارس استان سمنان تجلیل و تکریم می‌شوند
  • اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت جامعه هستند
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام
  • باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • فال حافظ امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر