Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-19@16:06:33 GMT

بیانیه رهبرانقلاب و بسترهای تکیه بر توان داخلی

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۳۹۲۱

خرداد: تکیه بر توان داخلی در عرصه های مختلف اجرایی و سیاستگذاری های کلان یکی از مهمترین موضوعات مورد تاکید در کلام و دیدگاه رهبر معظم انقلاب است که در تازه ترین بیانیه راهبردی ایشان هم مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا، روز چهارشنبه 24 بهمن رهبرانقلاب در بیانیه ای مهم به تشریح دستاوردهای چهل سال گذشته و تبیین اهداف و آرمان های آینده کشور پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه که به نوعی نقشه راه آینده انقلاب اسلامی است حاوی نکات فراوان برای حل بسیاری از چالش های موجود و پیش روی کشور است. میان راهکار و توصیه های پیشنهادی رهبر انقلاب، مفهوم تکیه بر توان داخلی را از مهمترین آن ها می توان برشمرد. در بخشی از بیانیه رهبری با اشاره به ضرورت تکیه بر توان داخلی به ویژه در عرصه اقتصاد آمده است: «نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیت داخلی، استفاده‌ی اندک از ظرفیت نیروی انسانی کشور، بودجه‌ بندی معیوب و نامتوازن، و سرانجام عدم ثبات سیاست های اجرائی اقتصاد و عدم رعایت اولویّتها و وجود هزینه‌های زائد و حتّی مسرفانه در بخشهایی از دستگاه‌های حکومتی است.»گرچه این بخش از بیانیه رهبر انقلاب معطوف به سیاست های اقتصادی در کشور است اما توجه و بررسی بیانات ایشان به ویژه در یک دهه گذشته نشان می دهد تکیه بر توان و ظرفیت داخلی در دیدگاه رهبرمعظم انقلاب اهمیت بسیاری دارد و اهمیت بهره گیری روز افزون از توانایی های داخل کشور در عرصه های گوناگون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی از سوی مسوولان امر باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. رهبر انقلاب در بیانیه راهبردی خود با اشاره مجدد بر بازگشت به داشته ها و توان داخلی، در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی، آن را کلید تثبیت و تحکیم اهداف و شعار های انقلاب اسلامی می دانند. اجرای خواسته فرمانده کل قوا و نیاز کشور در عرصه های مختلف، الزامات و مقدماتی را می طلبد که برای دستیابی به آن ها عزم ملی در سطح مسوولان کشور نیاز است. 
**گفتگوی ملی بستر بهره مندی از توان سیاسی کشور حوزه سیاست را می توان مرکز اجرای راهکار بهره گیری از توان داخلی دانست. توجه به کاستی های داخلی این عرصه می تواند نخستین گام توجه به توان داخلی باشد. سیاست به مفهوم اجرایی آن در ایران از مشکلاتی رنج می برد. از عدم شکل گیری و فعالیت احزاب تاثیرگذار تا عدم شکل گیری گفتگوی موثر و مستمر میان گروه های مختلف سیاسی. به نظر می رسد رفع این رنج ها از بدنه سیاست ایران می تواند گامی به سوی توجه به ظرفیت های داخلی در این حوزه باشد. احزاب از مهمترین حلقه های اتصال جامعه و سیاست است. احزاب با آموزش و تربیت نیروهای داخلی برای سیاست ورزی در سطح نخست قدرت در ایران می توانند در فرآیند چرخش نخبگان نقش استراتژیکی ایفا کنند. تربیت نیروهای سیاسی از بطن جامعه ایران می تواند همان مفهوم تکیه بر توان داخلی معنا شده و توجه به احزاب گام عملی برای اجرای راهکارهای رهبری باشد.آنچه اما در سیاست این روزهای ایران حتی بیش از توجه به احزاب اهمیت دارد، موضوع گفتگوی میان جریان ها و شخصیت های سیاسی است. گفتگویی که می تواند بر حول اصول اساسی انقلاب و نظام و توجه به منافع ملی آغاز شود و دیدگاه ها و نظرات مختلف را مورد توجه و بهره برداری مفید قرار دهند. در سایه این گفتگوی ملی، توان سیاسی گروه های مختلف و صداهای متکثر و البته قانونی در کشور بیشتر به گوش خواهد رسید. اهمیت این موضوع در شرایطی که تریبون های سیاسی درگیر سوتفاهم های بسیاری است پررنگ تر و ضرورت فراهم آوردن بسترهای آغاز گفتگوی ملی بیشتر از گذشته به نظر می رسد. 
** شفافیت گام نخست مسیر اقتصاد مقاومتیهمان گونه که اشاره شد رهبرانقلاب در بیانیه راهبردی خود تکیه بر توان داخلی به ویژه در حوزه اقتصاد را مورد تاکید قرار دادند. اینکه اما در مسیر توجه به چنین راهکاری چه اقداماتی باید انجام شود، فهرستی بلند بالا از کوچک سازی دولت ها تا فراهم سازی بستر سرمایه گذاری خارجی گسترده است. اما در این زمینه هم انگیزه اصلی برای به میدان آوردن سرمایه های داخلی و بهره گیری از توان تولید کننده بومی، اصل شفافیت اقتصادی است. اصلی که در صورت اجرای درست آن از رانت هایی که اساس تبعیض و عامل ناامیدی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان خارجی هستند، پیشگیری خواهد شد. مشخص شدن افراد؛ شرکت ها و سازمان هایی که به طور مشخص از بودجه ملی ارتزاق می کنند برای عیارسنجی عملکرد آن ها سبب می شود که اعتماد عمومی به بودجه ریزی و همکاری مردم برای نتیجه بخشی اهداف دولت در بودجه، افزایش یابد. دولت های اول و دوم تدبیر و امید هم با درک اهمیت اصل شفافیت در بخش های مختلف کشور به خصوص در حوزه اقتصاد، لایحه جامع شفافیت را به صحن مجلس برای تصویب خواهد برد تا نخستین گام عملی تکیه بر توان داخلی با توجه به مقوله شفافیت را بردارد. لایحه ای که به زبان عامیانه دخل و خرج دولت و کشور را در معرض دید و قضاوت عمومی قرار می دهد تا اعتماد به رویدادها و تبادلات مالی و تجاری در کشور تحکیم شده و تولید کننده داخلی بتواند برای حضور موثر در اقتصاد برنامه ریزی کند. همان گونه که در بیانیه راهبردی رهبری هم تاکید شده است در دهه پنجم انقلاب فشارهای اقتصادی حربه مهم زیاده خواهان برای دشمنی با مردم ایران است. تحریم ها هم ابزار این دشمنی. گرچه تاثیر این تحریم ها را نمی توان بر معیشت مردم انکار کرد اما بیشینه تحلیلگران و کارشناسان اقتصاد دلیل مشکلات کنونی در اقتصاد ایران را زیرساخت های معیوب آن می دانند که شفافیت می تواند گامی نخست برای نشان دادن این عیوب برای رفع آن باشد. در سایه شفافیت، اعتماد و حضور فعالان اقتصادی و تولید کنندگان داخلی در اقتصاد ایران تثبیت خواهد شد و این می تواند برداشتی از مفهوم اقتصاد مقاومتی باشد که راهکار مهم رهبر انقلاب در حل مشکلات کشور است.
** فرهنگ و بازشناسی تمدن ایرانی-اسلامیگرچه بیشترین تمرکز مسوولان و حتی مردم در ایران بر موضوعات اقتصادی و سیاسی است اما آنچه باید و می تواند در این حوزه به سیاستمداران یاری رساند، فرهنگ است. شاید تاکید رهبری در بیانیه راهبردی بر موضوعاتی مانند سبک زندگی و فرهنگ با دلیل اهمیت این موضوع باشد. دوران گذار یا هر عنوان دیگری که برای فضای امروز فرهنگی و اجتماعی ایران نهاده شود تفاوت چندانی در اصل موضوع که همان تداخل سنت ها و ارزش های ایرانی-اسلامی با ارزش های اعلامی مدرنیته نخواهد داشت. این تداخل و حتی تزاحم بین دو سبک مختلف زندگی و جهان بینی اما مربوط و محدود به یک یا دو دهه نیست، قدمت آن را می توان به همان دوران ورود برق و دوش حمام و بلندگو بازمی گردد. در برهه کنونی هم برای عبور امن از این گذار یا تداخل یا حتی غلبه بر تزاحم باید به فرهنگ غنی ایران و آموزه ها اخلاقی اسلام بازگشت. این دو در کنار هم توان فرهنگی ایران را برای حفظ اصالت فرهنگی خود در برابر طوفان های فرهنگی افزایش خواهد داد.پذیرش تفاوت های فرهنگی و قومی ابتدا از سوی مسوولان و بعد مردم و فراهم آوردن عرصه برای جولان قانونی این تفاوت ها گام نخست تکیه بر توان فرهنگ داخلی است. سخن گفتن به زبان خاص اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان برای معرفی لایه های فرهنگی و دینی کشور هم می تواند گام بعدی موثر باشد. رفتن راه هایی که تاکنون بارها رفته شده و نتیجه رضایت بخشی از آن ها حاصل نشده به ویژه در عرصه فرهنگ نه تنها گره گشا نخواهد بود بلکه توان فرهنگی کشور را به حاشیه رانده و راه بر فرهنگ های ناآشنا و گاهی ناهنجار خواهد گشود.  برچسب ها: توان داخلی ، رهبرانقلاب ، رهبر معظم انقلاب

منبع: خرداد

کلیدواژه: توان داخلی رهبرانقلاب رهبر معظم انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۳۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی شهدا از نگاه مستندسازان رادیویی

به گزارش جام جم آنلاین از ستاد خبری سومین جشنواره رادیویی پژواک، دکتر مهدی قدیری، مدیرکل نظارت و ارزیابی برنامه‌های صدا و داور جشنواره بخش آثار مستمربا اعلام این خبر گفت: آثار رسیده به بخش مستمر در جشنواره امسال، از انسجام خوبی دربخش های داستان، روایت، انتخاب سوژه و ... برخوردار بودند. آثار مستمر، آثاری هستند که از آنتن رادیو پخش می‌شوند و به یک زبان می‌توان گفت مهمترین هدف برگزاری جشنواره، تقویت این بخش و ایجاد فضایی متفاوت برای لذت شنیداری مخاطبان است. به یک معنا می‌توان گفت که آثار رسیده به این بخش، عصاره و محصول تمامی زحمات و فعالیت‌های مسئولان برگزاری جشنواره در دوره‌های گذشته است.

وی ادامه داد:بر مبنای آثار رسیده، می‌توان گفت که اهتمام خوبی نسبت به اهداف جشنواره وجود داشته و مدیران و برنامه‌سازان رادیو توانسته‌اند متناسب با انتظاراتی که از شبکه‌های صدا وجود دارد، گام‌های موفقی را در این زمینه بردارند.

این داور تاکید کرد: از مهمترین نقاط قوت مستندهای ارائه شده در این بخش می‌توان به همخوانی آثار با مأموریت‌های شبکه‌های رادیویی اشاره کرد. این موضوع به ویزه در شبکه‌های تخصصی و موضوعی اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال مستندهایی چون «آسیا در جام» در رادیو ورزش و «کلاه سایبری» در شبکه اقتصاد، متناسب با مأموریت شبکه تهیه شده بودند و واقعاً خوش ساخت بودند.

قدیری عنوان کرد: در بخش دفاع مقدس، مستندهایی با بار احساسی قوی و پیوند عمیق با موضوع شهدا و دفاع مقدس تهیه شده بود که می‌تواند احساسات مخاطبان را برانگیزد و درگیری عاطفی خوبی با مخاطب ایجاد کند. ایجاد احساس تعلق به میهن و وطن اسلامی، آمادگی فداکاری برای کشور و همچنین ارج نهادن به ایثار و از خودگذشتگی شهدای دفاع مقدس، شهدای امنیت و شهدای حرم از تأثیراتی است که مخاطبان با شنیدن این مستندها، دریافت خواهند کرد.

وی بیان کرد: از دیگر بخش‌های موفق این جشنواره می‌توان به مستندهای خوب تهیه شده در حوزه «محیط زیست» اشاره کرد. مستند «آوای زمین» از نمونه‌های خوش ساخت در این زمینه بود که می‌تواند توجه مخاطبان را بیش از پیش به حفظ محیط زیست، حفظ گونه‌های جانوری و تالاب‌ها جلب کند. همچنین با وجود نقاط قوت آثار ارسالی، پیشنهادهایی برای بهبود این مستندها وجود دارد که مهمترین آنها، دقت در انتخاب سوژه اصلی و همچنین توجه بیشتر به ابعاد احساسی، عاطفی و نگرشی در مستندهای تولیدی است. در برخی مستندها بیش از حد بر ابعاد شناختی تمرکز شده بود و اطلاعات فراوانی در زمان کوتاه به مخاطبان منتقل می‌شود و روایت اصلی مستند تحت تأثیر ابعاد شناختی و اطلاعات قرار می‌گیرد. در برخی از مستندها به ابعاد احساسی و عاطفی و همچنین روایت‌گری کمتر توجه شده بود.

این داور در پایان گفت: اگر مخاطبان در دقایق اولیه جذب مستند نشوند، انتظار تداوم شنیدن برنامه از سوی مخاطبان بیهوده خواهد بود. این موارد می‌تواند در دوره‌های آتی جشنواره مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا تجربه‌ای جامع‌تر و تأثیرگذارتر برای مخاطبان فراهم آورد.

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی توان مقابله با ایران را ندارد
  • بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کرمانشاه در راستای پاسخ سپاه به اسرائیل
  • مسافران داخلی از آخرین وضعیت پروازی خود مطلع شوند/ روند انجام پرواز‌ها عادی است
  • توجه به گسترش کشاورزی دانش‌بنیان، زمینه صادرات مازاد نیاز داخلی را فراهم می‌کند
  • دشمن در مقابل توان نیروهای مسلح، خلع سلاح شده است
  • معاون رییس جمهور: دشمن در مقابل توان نیروهای مسلح ،خلع سلاح شده است
  • روایت زندگی شهدا از نگاه مستندسازان رادیویی
  • کشورهای منطقه به نیروهای نظامی ایران تکیه کنند
  • رئیس جمهور: کشورهای منطقه به نیروهای نظامی ایران تکیه کنند
  • حس وطن دوستی با شنیدن مستندهایی درباره شهدا