Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-28@23:36:37 GMT

آیا آمریکا به برجام باز می‌گردد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۴۷۳۵

بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی دولت اوباما در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گفت در صورت انتخاب یک دموکرات به عنوان رئیس جمهور آمریکا در سال 2020 امکان الحاق دوباره آمریکابه توافق هسته‌ای ایران وجود دارد.

در ابتدا مجری این شبکه تلویزیونی گفت: بن رودز نویسنده سخنرانی‌های اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در بسیاری از مسایل حساس، از جمله توافق هسته‌ای ایران، از سرگیری روابط سیاسی با کوبا، دخالت نظامی در لیبی و ترسیم خطوط قرمز درباره سوریه اثرگذار بود.

در ادامه بن رودز گفت: از زمانی برگزاری انتخابات در سال 2016 ما شاهد تحولات زیادی بوده ایم و میخواهیم ببینیم که چه روی داده است. ما به شدت متعجب شده ایم. اوباما حتی می‌خواست بداند که در انتخابات چه روی داده است. به نظرم افرادی چون اوباما به دنبال پیشرفت در امور هستند. ما این موضوع را در رابطه با موضوع ایران شاهد بودیم. او فردی بود که معتقد بود که تاریخ غیرقابل برگشت است. او می‌خواست در یک مسیر حرکت کند. اما ترامپ برخلاف اوباما حرکت می‌کند. اوباما معتقد بود که تاریخ یک مسیر یک طرفه است، اما ترامپ اعتقاد دارد که تاریخ قابل بازگشت است.

وی افزود: اوباما معتقد بود که تلاش‌های دونالد ترامپ در زمان انتخابات از موضوع نژادپرستی در درون حزب جمهوری خواه نشات گرفته است. او نمی‌خواست در زمان ریاست جمهوری خود در این رابطه صحبتی انجام دهد زیرا اگر این کار را انجام میداد این امر سبب می‌شد که موضوع نژادپرستی به موضوع مباحث موجود در کشور بدل شود. او می‌خواست که بر روی مسایل دیگر تمرکز کند. او از قدرت تعقلی برخوردار بود که با موضوع نژادپرستی در جامعه آمریکا مقابله کرد. دونالد ترامپ درباره تغییراتی که در آمریکا در زمان اوباما صورت گرفته است بدگویی می‌کند.

رودز در ادامه مدعی شد: مشکلی که در زمان اوباما روی داد این بود که او با موضوع دخالت روس‌ها در امور آمریکا به عنوان یک موضوع سایبری برخورد کرد. روس‌ها ایمیل‌ها را هک کردند و آن‌ها را منتشر کردند. ما اهمیت کمی برای این موضوع قائل شدیم. من نگرانی خود را با اوباما در این رابطه در میان گذاشتم.

وی در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید آیا موضوع دخالت روسیه در انتخابات آمریکا می‌تواند سرانجام به استیضاح و ساقط شدن دونالد ترامپ منجر شود، گفت: به نظرم این بخشی از یک سری مسایل است. امیدواریم که این موضوع سبب شکست ترامپ و برگزاری مجدد انتخابات شود. البته موضوع استیضاح سیاسی است. این یک تصمیم سیاسی است. این موضوعی قانونی است. به نظرم موضوع ترامپ در تحقیقات بازرس مولر به موضوعی پیچیده بدل خواهد شد. به نظرم تبانی بین ترامپ و روسیه از گذشته ایجاد شده است. به نظرم اعضای خانواده ترامپ وارد تحقیقات مولر خواهند شد. اگر مجلس نمایندگان ترامپ را استیضاح کند آنگاه مجلس سنا به موافقت جمهوری خواهان برای استیضاح و برکناری وی نیاز دارد و به نظرم احتمال این کار بعید است. به نظرم این موضوع می‌تواند موضع ترامپ را تضعیف کند، اما او می‌تواند بار دیگر در انتخابات شرکت کند.

او در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید شما اعلام کرده اید که ترامپ بسیاری از موفقیت‌های دولت اوباما را از بین برده است. شما گفته اید که یکی از این موفقیت‌ها توافق اتمی ایران بوده است. آیا راهی برای بازگشت وجود دارد، گفت: به نظرم راهی برای بازگشت وجود دارد. اروپا تاکنون این توافق را زنده نگه داشته است. ایران این توافق را زنده نگه داشته است. این احتمال وجود دارد که با حضور یک رییس جمهور دموکرات در کاخ سفید در سال 2020 آمریکا بار دیگر به این توافق ملحق شود. این امید وجود دارد که آمریکا به نسخه جدیدی از توافق اتمی ایران ملحق شود. ما همچنین می‌توانیم مذاکرات خود را با کوبا از سر بگیریم. ترامپ به موفقیت‌های اوباما آسیب‌های زیادی وارد کرده است. او به نظم بین المللی آسیب وارد کرده است. در مدت چهار سال می‌توان تغییرات زیادی ایجاد کرد، اما اگر دوره ریاست جمهوری ترامپ هشت ساله شود آنگاه احیای تمامی این موارد غیرممکن می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آمریکا برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۴۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است

جان بولتون مدعی شد انتخابات ریاست جمهوری نوامبر نقش کلیدی در پایان دادن به جنگ اوکراین دارد و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه احتمالا منتظر نتایج این انتخابات است.

به گزارش مشرق هفته نامه نیوزویک نوشت: سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد که هم چنین به عنوان مشاور امنیت ملی بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکاخدمت کرده، در گفت‌وگوی تلفنی با این رسانه دیدگاه خود را درباره مسیر احتمالی پایان جنگ اوکراین مطرح کرد.

وی پیش بینی کرد که نیروهای روسیه در ماه های بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که احتمالا صحنه رقابت بین دونالد ترامپ جمهوری خواه و جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا خواهد بود، به جنگ ادامه دهند.

این سیاستمدار آمریکایی در این گفت‌وگو هر گونه تهدید روسیه برای استفاده از سلاح های هسته ای را «بلوف» خواند و گفت بعید می دانم در این مقطع، استفاده روسیه از سلاح های هسته ای جدی باشد.

بولتون خطر واقعی را فقدان مهمات کافی در اوکراین و بن بست در این جنگ توصیف و اذعان کرد که اکنون نیروهای روسیه پیشرفت بیشتری داشته اند و این امر در مذاکرات، پوتین را در موضعی قوی قرار می دهد.

این مقام آمریکایی گفت: پوتین ممکن است منتظر نتایج انتخابات نوامبر و شخص پیروز در انتخابات بماند. اگر ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان پیروز این انتخابات شود، از آنجایی که فکر می کنم پوتین بر این باور است که می تواند معامله بهتری با او داشته باشد، ممکن است خواستار آتش بس شود.

وی مدعی شد که اوکراینی ها کار برجسته ای را در غرق کردن کشتی های روسی در دریای سیاه انجام داده اند و این نشان داد که توان دفاع دریایی روسیه ضعیف است اما آزمون واقعی در جبهه زمینی جنگ است. در این جبهه اوکراین بیشتر در موضع دفاعی قرار داشته است.

بولتون در پاسخ به این پرسش که آیا پایان جنگ را در آینده نزدیک می بیند یا خیر، گفت امیدوار نیست آتش بس قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برقرار شود.

مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا درباره کمک بیشتر واشنگتن به اوکراین و مشارکت این کشور در این جنگ از اعضای کنگره خواست به عنوان اولین گام، بسته کمک به اوکراین را هر چه سریع تر امضا کنند.

این مقام آمریکایی با این حال گفت بعید می داند که موضوع کمک به اوکراین در صورت پیروزی بایدن یا ترامپ در انتخابات نوامبر تغییر کند.

دیگر خبرها

  • «بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن
  • پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • سه رئیس‌جمهور و یک هدف؛ شکست ترامپ
  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان + فیلم
  • فیلم| افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان
  • (ویدیو) افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان
  • پیشنهادی برای احیای برجام از طریق پوتین به ترامپ داده شد (فیلم)
  • حماس: امکان توافق آتش‌بس با اشغالگران وجود ندارد
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟