Web Analytics Made Easy - Statcounter

خودروی شخصی خیابان‌های شهر را طی می‌کرد و زن جوان بی توجه به ترافیک و انبوه خودروها مشغول خواندن کتابی است.


مرد بنا بر عادت ساعت ۱۴ رادیو خودرو را روشن می‌کند. پس از مدتی گوینده خبر به روند حذف دفترچه تأمین اجتماعی اشاره می‌کند. زن سرش را از کتاب بیرون می‌آورد و خطاب به مرد می‌گوید: جالبه! من برای نوبت دندانپزشکی سه روز پیش بیشتر از ۲۰بار با سامانه نوبت دهی تأمین اجتماعی تماس گرفتم اما موفق نشدم، یا می‌گفت به تماس‌های قبل از ۸ صبح جواب نمی‌دهند یا مشغول بود و اگر موفق به ارتباط می‌شدم  بعد از گرفتن مکرر عددهای ۱-۶-۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. می‌شنیدم «ظرفیت تکمیل است». به نظرشما با این وضعیت می‌شود به ارائه خدمات الکترونیکی بیشتر امیدوار بود؟ راننده شانه‌اش را بالا می‌اندازد و خونسرد می‌گوید: این برنامه هنوز در مرحله صحبت است و وقتی به اجرا دربیاید به دنبال کشف ایرادها و رفع نواقص می‌روند.

 ضرورت هوشمند سازی سلامت

بنابر گفته متولیان سازمان تأمین اجتماعی، حذف دفترچه‌های کاغذی از چرخه کار تاکنون در کشور ۷۰۰ میلیارد ریال صرفه‌جویی به همراه داشته است.

حسن شرقی، کارشناس اقتصاد سلامت ازموافقان اجرای طرح مزبور درباره مزایای این برنامه اظهار می‌کند: در حالی سازمان تأمین اجتماعی بحث اجرای نسخه الکترونیکی را در دست دارد که گام نخست برای اجرای پرونده الکترونیک سلامت محسوب می‌شود. چنان که قراراست براساس آن، تمام اقداماتی که به سلامتی مرتبط است همانند وضعیت ابتلا به بیماری‌ها و خدماتی که دریافت کرده‌اند نیز ثبت شود که این امر درکاهش هزینه‌های نظام سلامت و تقاضاهای القایی مؤثر خواهد بود. به طوری که این مقوله می‌تواند منجر به کاهش  خطاهای پزشکی شده و همچنین به دلیل حفظ سابقه پزشکی از تکرار ارائه شرح حال و انجام اقدامات غیر ضروری تشخیصی جلوگیری می‌شود. قضیه جدی‌تر اینکه نسخه الکترونیکی بساط بسیاری از فسادها را درحوزه سلامت برمی چیند؛ بنابراین ضمن کاهش هزینه‌ها کیفیت خدمات را نیز بهبود می‌بخشد.

وی همچنین تأکید می‌کند: اجرای این طرح از سوی سازمان تأمین اجتماعی گرچه دیرهنگام صورت گرفته اما قابل توجه است. زیرا در واقع بنا بر قانون چهارم توسعه کشور؛ تکلیف وزارت بهداشت، درمان وآموزش عالی بوده که پس از چند دهه وقفه میسر نشده است. ناگفته نماند که سایر طرح هایی را نیز که وزارت بهداشت درخصوص هوشمند سازی سلامت نیز مطرح کرده، نتوانسته کارایی لازم را داشته باشد. چرا که از نکات کلیدی که درتوسعه واجرای طرح نسخه الکترونیکی و پرونده الکترونیک سلامت مورد غفلت قرارگرفته باید به نقش سازمان‌های بیمه و خریداران خدمت اشاره کرد.

چنانکه بنا بر تجربیات سایر جوامع این سازمان‌های بیمه هستند که باید متولی اجرای پرونده‌های الکترونیکی سلامت باشند. چرا که آن‌ها می‌توانند هزینه‌ها را براساس این طرح کاهش دهند. در واقع در صورتی که درهر سامانه الکترونیکی سلامت که مبنای پرداخت قرارنگیرد، هیچ ارزشی نخواهد داشت و شکست خواهد خورد. این درحالی است که در طرح مورد نظر بر مبنای پرداخت خدمات بیمه تأمین اجتماعی تأکید شده است.

شرقی با نگاهی منعطف‌تر درباره ضعف‌های طرح اجرای نسخه الکترونیکی اظهار می‌کند: اطلاعات مراکز ملکی این سازمان شبکه‌ای نیست چنانکه اگر بیماری دریکی از بیمارستان‌های این مجموعه دراستانی خدمت بگیرد در استان دیگری امکان دسترسی به این اطلاعات وجود ندارد. درحالی که مزیت اصلی طرح یاد شده همین مقوله می‌باشد.

 بنابراین درگام بعد باید سازمان تأمین اجتماعی تمامی اطلاعات مراکز ملکی خود به صورت یکپارچه و شبکه‌ای در سراسر کشور قابل دسترسی باشد. البته این موضوع نیز از لحاظ فنی به هیچ وجه غیرممکن وپیچیده نیست. نکته دیگر اینکه سازمان تأمین اجتماعی بخشی از خدمات سلامت بیمه شدگان خود را از طریق مراکز ملکی ارائه می‌کند و برخی امور از سوی دیگر مجموعه‌ها همانند مراکز دانشگاهی وبخش خصوصی ارائه می‌شود. به این ترتیب گرچه اصل هزینه‌ها دراین زمینه صرف می‌شود اما در اجرای طرح جمع آوری دفترچه‌های بیمه؛ هنوز این مراکز به شبکه خدمت رسانی تأمین اجتماعی متصل نشده‌اند. این در حالی است امکانات زیر ساختی و فناوری الکترونیکی برای توسعه این شبکه فراهم است.

 لزوم انسجام بیمه‌ها

مصطفی کمالی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نیز می‌گوید: از مزایای متعدد اجرای این برنامه برای حوزه سلامت می‌توان به مدیریت داروهای مصرفی، پرداخت زودتر و حتی به موقع مطالبات داروخانه ها، صرفه جویی در زمان بیماران، پزشکان و پرسنل، افزایش خوانایی نسخ دارویی، امکان تحقیق و پژوهش در خصوص روند درمان بیماران و امکان انجام دادن کاوی بر روی اطلاعات تجمعی سلامت بیماران اشاره کرد.

همچنین باید توجه داشت این امر زمانی میسر می‌شود که سازمان ها، معاونت‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط همگی با هم همسو باشند و با یکدیگر همکاری لازم را داشته باشند. در جهت بهتر میسر شدن این طرح نیز باید آموزش‌های لازم به پرسنل مرتبط در این طرح داده شود تا طرح با موفقیت بیشتری انجام شود. همچنین جا دارد سایر بیمه‌های موجود نیز از جمله بیمه سلامت، نیروهای مسلح و کمیته امداد امام خمینی (ره) و... هم به این طرح اضافه شده و افراد بیشتری از مزایای این طرح بهره مند شوند.

 چالش‌های یک طرح اقتصادی

با ناکام ماندن ایده «کارت الکترونیکی سلامت» که چند سال پیش مورد اقبال سازمان تأمین اجتماعی بود؛ فعالان حوزه سلامت اجرای شتابزده طرح حذف دفترچه‌های بیمه را به دور از ایراد نمی‌دانند.

دکتر سازمند، فعال درحوزه دارو نیز ضمن تأیید مزایای این طرح درباره موانع اجرای بهینه آن، خاطرنشان می‌کند: بی شک محدودیت هایی در زیرساخت‌های این امر وجود دارد چنانکه اگر در زمان ویزیت پزشک، برق یا اینترنت یا سیستم سامانه قطع شود، تکلیف بیمار چیست؟ درحالی که در شرایط فعلی بدون اجرای طرح حذف دفترچه‌های بیمه هر چند روز با اختلال دراین قضیه مواجه هستیم.

همچنین باید توجه داشت این امر درمطب‌ها زمان بسیاری را از بیماران هدرمی دهد چنانکه برای یک قلم دارو چندین نوع وجود دارد که برای یافتن داروی مورد نظر باید بیمار منتظر بماند. زمانی نیز که این نسخه به داروخانه برسد باید امکان دسترسی به این نسخه توسط عوامل فعال همانند داروساز و نسخه پیچ  وجود داشته باشد که این امر نیازمند فعالیت چند  دستگاه رایانه است. درواقع هزینه هایی نیز به داروسازان تحمیل می‌شود که در شرایط امروزی چندان مورد اقبال فعالان این عرصه نیست.

 چالش‌های صدور امضای الکترونیکی 

 درحالی مسئله حذف دفترچه‌های تأمین اجتماعی با شدت و حدت از سوی متولیان این مجموعه مورد تأکید است که مشکلات گوناگونی دراجرای این طرح وجود دارد که یکی از آن‌ها چالش‌های صدور امضای الکترونیکی  است. چنانکه گفته می‌شود به طورکلی باید ۱۵۰ هزار امضای الکترونیکی برای پزشکان صادرشود درحالی که این رقم درحال حاضر چندان قابل توجه نیست.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دفترچه بیمه تامین اجتماعی نسخه الکترونیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۵۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!

یک عضو کانون عالی بازنشستگان کشور می‌گوید: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵روز را می‌دهد، این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایر بازنشستگان دارند.

به گزارش فارس؛ در شرایطی که هنوز وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی مشخص نیست، یک مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان از مذاکرات این کانون با مسئولان تأمین اجتماعی درخصوص ضرورت افزایش منطقی حقوق بازنشستگان ومستمری بگیران خبر داده است.

نصرالله دریابیگی در این باره می‌گوید: در جلساتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و معاونین داشته‌ایم سه پیشنهاد مهم را درباره افزایش حقوق کارگران بازنشسته تحت پوشش کانون عالی بازنشستگان طرح کرده‌ایم؛ اول این که افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تورم ۴۳. ۶ درصدی موجود را پوشش دهد دوم آن که دراجرای ماده ۴۱ قانون کار۳۵ درصد افزایش سطوح مزدی را لحاظ نمایند و افزایش مزایا هماهنگ با دریافتی کارگران و کارکنان دولت باشد.

نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با اشاره به این موضوع که مذاکرات مزدی این کانون همچنان ادامه دارد، مبنای افزایش حقوق سالانه بازنشستگان را مصوبه شورای عالی کارعنوان کرده و می‌گوید: ماده ۴۱ قانون کارجمهوری اسلامی ایران و ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تکلیف این مهم را روشن کرده است.

نصرالله دریابیگی گفت: مطالبات کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی مطالبات برحق حداقل ۵ میلیون نفربازنشسته تأمین اجتماعی وخانواده‌های آنان افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق این قشرشریف ونجیب است و اگرهیأت مدیره تأمین اجتماعی؛ هیأت امناء ومدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصمیم دیگری درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان بگیرند؛ بازنشستگان را درشرایط بسیار وخیمی قرار خواهند داد.

این مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با تبیین نقش وجایگاه بازنشستگان امروز دراعتلای صنعت کشور طی سال‌های گذشته گفت: آنانی که درطول ۴۵ سال گذشته برای پیروزی انقلاب وسربلندی کشورمان در۸ سال دفاع مقدس وسال‌های حساس سازندگی از جان ومال خود گذشتند امروز شایسته نیست که شاهد بی‌تفاوتی برخی مسئولان ومدیران باشند و با مشکلات معیشتی دست وپنجه نرم کنند.

دریابیگی با اشاره به این که ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی دریافتی ماهانه‌اشان کمتراز۱۰ میلیون تومان است؛ گفت: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵ روز را می‌دهد و این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایربازنشستگان دارند.

وی با تأکید براین مطلب که ذخایر صندوق تأمین اجتماعی حاصل تلاش میلیون‌ها کارگرزحمتکش ایرانی است، گفت: مسئولان سازمان تأمین اجتماعی در برابر صاحبان صندوق تأمین اجتماعی یعنی کارگران وبازنشستگان مسئول هستند و نباید بابت تعهدات مالی خویش دربرابرکارگران بازنشسته آدرس غلط بدهند و به انحاء مختلف ازانجام رسالت خویش طفره بروند.

وی بار دیگر افزایش منطقی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق تورم اعلامی مراجع مسئول را خواستارشد وگفت: مفهوم عدالت اجتماعی تقسیم عادلانه ثروت درجامعه است وازمسئولان تامین اجتماعی توقع داریم دراین شرایط سخت همراه جامعه شریف بازنشستگان باشند.

پیشتر، چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت‌ و پرداخت معوقه فروردین نیز در خرداد انجام می‌شود.

میرهاشم موسوی افزود: حقوق فروردین بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان مطابق روال هر ماه از ۲۰ فروردین آغاز شده و پیش‌بینی این است که با برنامه‌ریزی انجام شده، افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت‌ اعمال شود همچنین تلاش می‌کنیم معوقه فروردین را نیز در خرداد به حساب بازنشستگان واریز کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: واریز افزایش حقوق بازنشسته‌ها ۲ماه زودتر آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان

دیگر خبرها

  • اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره توسط شبکه بانکی
  • دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا
  • افزایش بیمه شده‌های تأمین اجتماعی در استان مرکزی
  • ارز کالای سلامت محور با کمترین نرخ تامین شود
  • الکترونیکی شدن نیمی از خدمات شهری در رشت
  • زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • خبر خوش برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • فعالیت سامانه نسخ الکترونیک بیمه سلامت پایدار شد