Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-25@02:00:52 GMT

چرا خال و لکه های رنگی روی پوست زیاد می شود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۵۵۴۰

چرا خال و لکه های رنگی روی پوست زیاد می شود؟

رکنا: علت ازدیاد خال و لکه های رنگی روی پوست مختلف است و توصیه می شود آنها را بشناسید.

اگر شما هم میخواهید علت زیاد شدن خال ها روی صورت و بدن را بدانید و جلوی افزایش آن ها را بگیرید.

خال؛ لکه ها یا زایده های رنگی دراندازه و شکل های مختلف هستند ومعمولا به رنگ قهوه ای ، قهوه ای تیره و یا مشکی دیده می شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ خال به دلیل وجود سلول های مخصوص است که با تولید رنگ دانه ، رنگ ویژه ی خال را به وجود می آورند . خال ها در هرجایی از بدن و به شکل ها و اندازه های متفاوت ، گروهی یا منفرد می توانند دیده شوند . یکی از انواع خال که شایع تر می باشد ، خال های ملانوسیتی است درواقع یک تومور خوش خیم حاصل از تکثیرسلول های رنگ دانه ساز ملانوسیتی است که درواقع یک تومور خوش خیم حاصل از تکثیرسلول های رنگ دانه ساز ( ملانوسیت ) محسوب می شود .

علت زیاد شدن خال

خال ها اغلب در طول 20 سال اول زندگی به وجودمی آیند ؛ ولی ممکن است تا 40 سالگی و یا بیشتر هم ظاهر شد نشان ادامه ادامه یابد . به این نوع خال ها ، خال های اکتسابی می گویند و بیشتر اشخاص تعدادی از این خال ها را روی بدن خود دارند . در مورد نادری نیز خال ها از زمان تولد وجود دارند که به آن ها ، خال های مادرزادی گفته می شود و در حدود یک درصد نوزادان هنگام تولد دارای آن می باشند.

علت افزایش خال های صورت و بدن

دست کم بیست نوع بیماری وجود دارد که موجب ایجاد خال روی پوست می شود و دلایل گوناگونی دارند:اختلالات هورمونی، ضعیف بودن سیستم ایمنی پوست در مواجه با باکتری ها، چربی، نورآفتاب، خوردن قرص ضد بارداری ، آلوگی خون به دلیل مصرف زیاد مواد ناسالم و سرخ کردنی و .. , ولی در کل خال ها ضایعات پوستی مسطح و یا برجسته ای هستند که در اثر افزایش یا عملکرد غیرطبیعی سلول های رنگدانه ساز پوست و به هم خوردن ترکیب طبیعی بافت های آن به وجود می آیند. خال های مادرزادی در موقع تولد ممکن است بسیار کم رنگ باشند و به همین دلیل روی پوست معلوم نشوند.

روش های برداشتن خال

برای برداشتن خال سه روش سوزاندن،لیزر و جراحی وجود دارد. در روش سوزاندن به وسیله اتصال جریان برق،خال سوزانده می شود.این روش بیشتر برای برداشتن خال های ریز و سطحی کاربرد دارد.

در روش جراحی که پرکاربردترین روش برای برداشتن خال است خال از عمق پوست به همراه کمی از اطراف آن برای عود نکردن خال خارج می شود،این روش برای خال های بزرگ و برجسته که عمق زیادی در پوست دارند مناسب است.

لیزر کردن مانند سوزاندن است اما از امواج لیزر استفاده می شود و نباید بیماران تصور کنند به هیچ عنوان جای خال با لیزر کردن باقی نمی ماند بنابراین فقط خالهای ریز و سطحی را می توان با لیزر برداشت.

علت زیاد شدن خال و جلوگیری از آن

خال ها به تنهایی یا به صورت گروهی می توانند در هر جایی از بدن ظاهر شوند. نکته مهم اینکه آنها یک شکل نیستند. برخی همسطح و بعضی برجسته و گوشتی؛ همچنین ممکن است همرنگ پوست و یا به رنگ صورتی، قهوه ای روشن، قهوه ای تیره و حتی آبی مایل به سیاه، یکنواخت و یا نقطه نقطه باشند. خال ها می توانند گرد یا بیضی و یا شکل نامنظم داشته باشند. گاهی روی بعضی خال ها چند تار مو دیده می شود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع: رکنا

کلیدواژه: قهوه قهوه پوست سیستم ایمنی توصیه خون گروهی عکس حادثه پسر جوان قتل هواپیمای فوق سبک دستگیری پلیس تهران فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

پژوهشگران «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا» در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که می‌توان باکتری‌های ایجادکننده بوی زیر بغل را با استفاده از لیزین به‌دست‌آمده از باکتریوفاژ هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، ساطع شدن بوی بد از زیر بغل، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد را آزار می‌دهد.

به نقل از ساینمگ، بوی بد زیر بغل ناشی از متابولیزه شدن عرق توسط باکتری‌های تولیدشده توسط غدد «آپوکرین»(Apocrine) است. این باکتری‌ها بومی پوست ما هستند اما بوی تولیدشده در بدن افراد گوناگون، متفاوت است. به طور کلی، مردم از دئودورانت‌ها برای زیر بغل خود استفاده می‌کنند اما شاید راهی برای خلاص شدن از شر باکتری‌ها وجود داشته باشد.

برای کشف این راه حل، یک گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «ساتوشی اوماتسو»(Satoshi Uematsu) استاد «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا»(OMU) و «کوسوکه فوجیموتو»(Kosuke Fujimoto) دانشیار دانشکده پزشکی این دانشگاه، نمونه‌های مایع بدن را از زیر بغل ۲۰ مرد سالم جمع‌آوری کردند.

یک پنل بویایی ذهنی، بوها را به دو نوع طبقه‌بندی کرد که ۱۱ نوع بوی قابل توجه را در بر داشت. پژوهشگران، مواد تولیدشده از متابولیسم باکتری‌ها و DNA میکروفلور پوست را تحلیل کردند و افزایش حضور پیش‌سازهای ایجادکننده بو را در آن ۱۱ نمونه دیدند که با تکثیر باکتری «استافیلوکوکوس هومینیس»(Staphylococcus Hominis) همراه بود.

پژوهشگران، آمینواسید «لیزین»(Lysine) را از یک باکتریوفاژ تولید کردند که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را آلوده می‌کند. طی بررسی‌های آزمایشگاهی مشخص شد که لیزین فقط باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را هدف قرار می‌دهد، نه باکتری‌های دیگر که معمولا روی پوست وجود دارند.

«میهو اوماتسو»(Miho Uematsu) دانشیار گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: ما با استفاده از ابررایانه «SHIROKANE» در «دانشگاه توکیو»(UTokyo)، یک تحلیل متاژنومیک را در مقیاس بزرگ روی میکروفلور پوست انجام دادیم و دریافتیم که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس در ایجاد بو مهم است. شناسایی کردن لیزین که به باکتری استافیلوکوکوس هومینیس حمله می‌کند نیز نتیجه تحلیل جامع ژنوم بود.

دکتر «میکی واتانابه»(Miki Watanabe) از اعضای گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک و گروه پوست دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: بوی زیر بغل یکی از معدود اختلالات پوستی است که باکتری‌ها عامل اصلی آن هستند. اگرچه بسیاری از بیماران از بوی زیر بغل رنج می‌برند اما گزینه‌های درمانی کمی وجود دارند. ما معتقدیم که این پژوهش به ارائه یک درمان جدید می‌انجامد.

این پژوهش در «Journal of Investigative Dermatology» به چاپ رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • پلمب مطب غیر مجاز مداخله گر در زمینه پوست، مو و زیبایی در قم
  • برخورد پلیس راهور اصفهان با تغییر وضعیت ظاهری خودرو‌ها
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل
  • تصاویری پر بازدید از صحرای فوق‌العاده عربستان با رنگی خاص (فیلم)
  • تسهیل تردد معلولان در مسجد الحرام
  • جشن مردمی شکوفه های رنگی در ورامین