Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری راشاتودی، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد کشور‌های اروپایی خواهان بازگشت روابط خود با مسکو به حالت عادی هستند.

وزیر خارجه روسیه پس از دور طولانی دیدار‌ها در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان گفت اروپا به طور فزاینده‌ای آماده شنیدن حرف‌های کرملین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاوروف پس از دیدار با تارو کونو، همتای ژاپنی خود به خبرنگاران اعلام کرد: هیات روسیه چندین دور نشست را با مقامات دیگر کشور‌ها در دو روز کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار کرد. تمامی این گفتگو‌ها سازنده بود از جمله مذکرات با سیاستمدارانی که بیانیه‌های محکمی را درباره روسیه ، در سخنرانی‌های خود در پارلمان اروپا یا جا‌های دیگر ایراد کردند.

این دیپلمات روسیه یادآور شد جامعه بین الملل شروع به شنیدن حرف‌های روسیه کرده است و افزود اقدامات جدی مسکو طی سال‌های گذشته، ظاهرا به جواب رسیده است.

لاوروف گفت: واشنگتن همچنان به تلاش خود برای تحمیل خواسته‌هایش به دیگر کشور‌ها یعنی تهدید نظام تجاری بین المللی ادامه داده و تاکنون از افزایش احساس عدم قطعیت در دنیا نتیجه عکس گرفته است. اقدامات یکجانبه اجباری آمریکا، تلاش برای اعمال قوانین خود خارج از قلمرو خود و اجبار دیگر کشور‌ها به رعایت قوانین یک کشور خارجی تنها باعث ایجاد سردرگمی در میان متحدان این کشور می‌شود. لاوروف افزود تمامی قدرت‌های معقول باید به پای میز مذاکره بیایند و حالت‌های فراگیر را که در برگیرنده منافع تمامی طرف‌ها باشد، بسط دهند. با این حال واشنگتن ظاهرا برای پذیرش دنیای چند قطبی تقلا می‌کند.

اظهارات وزیر خارجه روسیه پس از آن صورت گرفت که مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا از کنفرانس امنیتی مونیخ به عنوان جایگاهی برای اعلام باید‌ها و نباید‌ها به متحدان واشنگتن به ویژه در مورد ایران و روسیه استفاده کرد. سخنرانی معاون دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با برخی مخالفت‌ها از سوی برلین و بروکسل همراه شد.

پنس به طور خاص با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در موضوع خط لوله نورد استریم ۲ اختلاف نظراتی داشت. در حالی که معاون ترامپ ادعا می‌کرد این پروژه تهدیدی برا امنیت اروپا است، مرکل تاکید کرد اروپا باید حاکمیت خود را بر بخش انرژی حفظ کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روسیه اتحادیه اروپا آمریکا کنفرانس امنیتی مونیخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۶۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسر تازه روسیه برای یک کشور اروپایی

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، رهبران منطقه خودمختار گاگائوزیا در مولداوی اعلام کرده‌اند که خواستار وضعیت ویژه برای زبان روسی در کنار زبان رومانیایی، تنها زبان رسمی در این کشور هستند.

دولت طرفدار اروپا در مولداوی به تازگی با چالش جدیدی از سوی مسئولان و ساکنان منطقه خودمختار «گاگائوزیا» در این کشور روبرو شده است.

رهبران این منطقه که حدود یک هزار و ۸۳۲ کیلومتر مربع وسعت دارد با رد اصلاحات قضایی پیشنهادی، خواستار ارتقای جایگاه زبان روسی شده‌اند.

حدود ۱۴۰ هزار سکنه گاگائوزیا که عمدتاً از اقوام ترک‌تبار هستند و به مسیحیت ارتدکس پایبندند، از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ روابط پرتنشی با مقامات مرکزی داشته‌اند.

در همین راستا، مجلس محلی گاگائوزیا روز جمعه با اصلاحات قضایی پیشنهادی از سوی دولت مرکزی که به تعطیلی دادگاه تجدید نظر در این منطقه منجر می‌شد، مخالفت کرد.

رهبران این منطقه همچنین اعلام کرده‌اند که خواستار وضعیت ویژه برای زبان روسی در کنار زبان رومانیایی، تنها زبان رسمی در مولداوی، هستند.

طبق قانون اساسی مولداوی، باشکان یا رهبر گاگائوزیا به طور خودکار از عضویت در دولت این کشور که بین اوکراین و رومانی واقع شده برخوردار است.

با این حال، مایا ساندو، رئیس جمهوری مولداوی از امضای فرمانی که به یوگنیا گوتسول، باشکان فعلی گاگائوزیا قدرت اجرایی می‌دهد، خودداری کرده است.

دلیل این امر آن است که خانم گوتسول با حمایت حزبی طرفدار روسیه‌ به رهبری ایلان شور، تاجر فراری و محکوم به اختلاس کلان که اکنون ممنوع‌الفعالیت است، در انتخابات پیروز شده است.

در همین راستا، دورین رچان، نخست‌وزیر مولداوی، ضمن حمایت از اصلاحات قضایی اعلام کرد که این اصلاحات ریشه «عناصر جنایتکار» که به گفته وی منطقه را اداره می‌کنند، خواهد خشکاند.

آقای رچان عصر جمعه در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «دستگاه قضایی آنچه را که باید انجام خواهد داد و تمامی اعضای این گروه‌ها را پاسخگو خواهد کرد. هیچ دلیلی برای رویارویی وجود ندارد. هدف ما ساختن کشور بر اساس معیارهای اروپا است.»

مایا ساندو، رئیس جمهور مولداوی همواره روسیه را به عنوان بزرگ‌ترین تهدید برای کشورش معرفی کرده و خواستار برپایی یک همه‌پرسی برای پیوستن مولداوی به اتحادیه اروپا همزمان با برپایی انتخابات ریاست‌جمهوری در اواخر سال جاری شده است.

از سوی دیگر، یوگنیا گوتسول، باشکان فعلی گاگائوزیا به شدت به طرح پیوستن مولداوی به اتحادیه اروپا مشکوک و بدبین است؛ وی رئیس جمهوری را به قربانی‌کردن منطقه تحت رهبری خود متهم می‌کند و در ماه گذشته دو بار به روسیه سفر کرده تا از ولادیمیر پوتین، رهبر کرملین، درخواست کمک کند.

ویتالی اندریفسکی، تحلیلگر سیاسی می‌گوید که خواسته‌های این منطقه، از جمله درخواست ارتقای جایگاه زبان روسی، بخشی از کارزاری است که با حمایت کرملین و همچنین ایلان شور، رهبر حزب نزدیک به مسکو در مولداوی برای برهم زدن فعالیت‌های سیاسی در این کشور در پیش گرفته شده است.

او به رویترز گفت: «آنها به این نیاز دارند تا اوضاع را در سال جاری که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و همه پرسی پیوستن به اتحادیه اروپا در دستور کار قرار گرفته بی‌ثبات و در نهایت کشور را تجزیه کنند.»

 

دیگر خبرها

  • درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه
  • هشدار روسیه به غرب؛ در آستانه درگیری بین قدرت‌های اتمی هستیم
  • لاوروف: غرب در آستانه یک درگیری هسته‌ای است
  • لاوروف: جهان در آستانه درگیری بین قدرت‌های هسته‌ای قرار دارد
  • لاوروف شرط بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای را گفت
  • آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در این کشور
  • روسیه: غرب بر لبه پرتگاه جنگ هسته‌ای گام برمی‌دارد
  • لاوروف: غرب در آستانه درگیری نظامی بین قدرت‌های هسته‌ای است
  • دردسر تازه روسیه برای یک کشور اروپایی
  • لزوم شناسایی ظرفیت‌های فعالان اقتصادی اصفهان در سن‌پترزبورگ