Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجرای صحیح مبحث 19 در ساختمان‌های کشور موجب کاهش 30 تا 50 درصدی تلفات انرژی خواهد شد و این کاهش مصرف فقط در حامل گاز طبیعی و در بخش گرمایش خانگی باعث صرفه‌جویی به میزان 19 هزار میلیارد تومان در سال خواهد شد.

یکی از اصلی‌ترین بخش‌های مصرف‌کننده انرژی در کشور بخش ساختمان است. این بخش با در اختیار داشتن 40 درصد از سهم مصرف انرژی کشور، قابلیت بالایی برای کاهش مصرف انرژی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از راهکارهایی که در این بخش توسط کارشناسان مطرح می‌شود، اجرای صحیح و کامل مبحث 19 مقررات ملی ساختمان است. این مبحث، استاندارد مشخصات فنی ساختمان مانند عایق دیوارها، جنس و ضخامت مصالح کف و سقف ساختمان و جنس پنجره ساختمان را از منظر مصرف انرژی مشخص می‌کند.

به گفته شکرچی زاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی این مبحث در بهترین حالت تنها در 15 درصد از ساختمان‌های کشور رعایت می‌شود. طبق بررسی‌های انجام‌شده، اجرای مبحث 19 بین 30 تا 50 درصد مصرف انرژی ساختمان را کاهش خواهد داد. بنابراین می‌توان گفت با اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و عایق‌بندی اصولی ساختمان‌ها حداقل 25 درصد از مصرف انرژی کل ساختمان‌های کشور کاهش می‌یابد.

در این قسمت فقط کاهش مصرف گاز طبیعی جهت گرمایش در بخش خانگی بررسی می‌شود. نزدیک به 75 درصد از مصرف گاز در بخش خانگی جهت گرمایش محیط مصرف می‌شود. مصرف گاز بخش خانگی در سال 95 طبق آمار منتشر شده در ترازنامه هیدروکربوری برابر 50.33 میلیارد مترمکعب بوده است. بنابراین با اجرای کامل مبحث 19 صرفه‌جویی انجام گرفته در مصرف گاز برای گرمایش تنها در بخش خانگی برابر 9.5 میلیارد متر مکعب سالانه خواهد بود.

با در نظر گرفتن قیمت صادراتی گاز (در حدود 20 سنت به ازای هر متر مکعب)، درآمدی در حدود 19 هزار میلیارد تومان در سال برای کشور به دست خواهد آمد. اجرای مبحث 19، مصرف برق جهت سرمایش ساختمان را نیز کاهش خواهد داد که به دلیل در دسترس نبودن اطلاعات این بخش، در این یادداشت به آن اشاره نشده است.

در نهایت می‌توان گفت اجرای مبحث 19 که تنها یکی از گام‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی کشور فقط در بخش ساختمان است، قابلیت صرفه‌جویی سالانه 19 هزار میلیارد تومان فقط از صرفه‌جویی گاز طبیعی دارد. یعنی تقریبا برابر با یارانه نقدی دریافتی نیمی از کشور در یک سال !

بنابراین می‌توان گفت که بهینه‌سازی پتانسیل بالایی برای درآمدزایی (کاهش هزینه‌ها) در کشور دارد. راهکارهای دیگری مانند بهره‌ور کردن لوازم خانگی، اصلاح رفتار مصرفی مصرف‌کننده‌ها در بخش ساختمان و همچنین راهکارهای بهینه‌سازی در بخش‌های حمل‌ونقل و صنعت نیز قابلیت بسیاری برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها یا به عبارتی کسب درآمد برای کشور دارند. امید است این مسئله بسیار مهم در کشور بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

فارس/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000CTE برچسب ها: صرفه جویی ، ساختمان ، انرژی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صرفه جویی ساختمان انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۶۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند

فارس- مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز از صرفه جویی ۲۵۰ مگاواتی در توزیع برق شیراز با نصب کنتورهای هوشمند در این کلانشهر خبر داد.

محمد رضا سلاحی با اشاره به ابلاغ 180 برنامه عملیاتی شرکت توانیر برای گذر موفق از پیک تابستان 1403 گفت: توسعه اتوماسیون و هوشمندسازی به عنوان یکی از سرفصل‌های مهم ماموریت‌های ابلاغی شرکت توانیر یکی از کلید واژه‌های مهم در کنترل پیک بار مصرف است که در تامین پایدار برق، رشد بهره وری، افزایش ضریب اطمینان و ایمنی، مدیریت بار، کاهش هزینه نقش بسزایی دارد.

وی در گفتگو با تسنیم گفت: با هدف ارتقای شاخص قابلیت اطمینان شبکه، با اختصاص اعتبارات ویژه، اقدامات شاخصی در نصب کنتورهای هوشمند، طرح‌های هوشمندسازی و کنترل‌پذیری شبکه توزیع اجرایی شده است.

وی گفت از سال 1401 تاکنون با نصب 200 کلید فرمان پذیر در شبکه‌های برق این شرکت، هوشمندسازی در شبکه‌های برق این شرکت رشد ده برابری داشته است.

منبع: قدس آنلاین تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید
  • آبفای تهران هشدار داد؛ آب ذخیره کنید
  • گران‌ترین پاداش صرفه جویی در مصرف برق مشخص شد | ۴۷ میلیون جایزه برای مشترکان خانگی
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند
  • جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند