Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@23:07:01 GMT

دغدغه‌های پژوهشگاه‌ها در همکاری‌های بین‌المللی

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۶۲۶۵

دغدغه‌های پژوهشگاه‌ها در همکاری‌های بین‌المللی

مدیر بین‌الملل پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ و پوشش با تاکید بر اینکه فقدان قوانین و مقررات مالکیت مادی و معنوی در پروژه‌های خارجی،پژوهشگاه‌ها را با مشکل مواجه کرده است، گفت: باید پشتوانه‌های لازم برای مالکیت مادی و معنوی پروژه‌های مشترک، مقالات و تجاری سازی محصولات پژوهشگاه‌های داخل با خارج وجود داشته باشد تا مالکیت مادی و معنوی آن مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر جعفری در نهمین نشست سراسری "هم اندیشی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری" که امروز در دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است، به چالش‌های اساسی پژوهشگاه در اخذ پروژه‌های مشترک بین المللی اشاره کرد و گفت: فقدان قوانین و مقررات یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی پژوهشگاه‌های کشور برای اخذ پروژه‌های مشترک با مراکز علمی و پژوهشی خارج از کشور است، در واقع وقتی ما پروژه مشترکی را منعقد می‌کنیم نمی‌دانیم مالکیت مادی و معنوی آن پروژه دقیقاً با چه کسی است در حالی که تدوین قوانین مشخص و آئین نامه‌ها پشتوانه‌ای برای مالکیت مادی و معنوی نتایج پروژه ایجاد می‌کند.

وی در ادامه اظهار کرد: البته در بخش مقالات خارجی و تجاری سازی محصول مشترک با مراکز علمی تحقیقاتی خارجی نیز با مشکلات مالکیت مواجه هستیم لازم است در این زمینه قوانینی وجود داشته باشد که این دغدغه‌ها را رفع کند.

مدیر بین الملل پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ و پوشش همچنین خاطر نشان کرد: ما در بحث فعالیت‌های بین المللی با چالشهای زیر ساختی وزیر بنایی نیز مواجه هستیم به طوری که در بخشی از پروژه‌ها نمی‌دانیم در خصوص بیمه و حقوق دانشجوی خارجی که وارد مراکز پژوهشی ما می‌شود و کار مشترک پژوهشی انجام می‌دهند چه اقدامی انجام دهیم لازم است در این زمینه تمهیدات لازم به کار گرفته شود.

دکتر جعفری دعوا و اختلافات حقوقی را از دیگر چالش‌های پیش‌روی فعالیت‌های بین المللی مراکز علمی و پژوهشی و پژوهشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: در واقع در بحث تفاهم نامه و قراردادهای مشترک خارجی معمولاً گفته می‌شود مرکزی بی طرف در این زمینه در نظر گرفته شود تا در صورت بروز اختلاف در روند انجام فعالیت مشترک، آن مرکز بین دو طرف حکمیت ایجاد کند و مشکلات را برطرف کند که متأسفانه ما در این زمینه نیز با مشکلاتی مواجه هستیم و باید این موضوع نیز در پژوهشگاه‌ها برطرف شود.

وی همچنین با تاکید بر اینکه در بسیاری مواقع هیأت‌های خارجی بعد از نشست مشترک با مسئولان داخلی کشور پاسخگوی تعهدات خود نیستند، گفت: معمولاً در اغلب موارد مشاهده می‌کنیم وقتی هیأت‌های خارجی برای پیگیری و برگزاری نشست مشترک وارد مراکز داخلی کشور می‌شوند بعد از برگزاری جلسات مشترک گاه پاسخگوی قول‌های داده شده نیستند بنابراین لازم است ضمانت اجرایی لازم برای میزان پاسخگو و متعهد بودن این هیأت‌ها فراهم شود.

مدیر بین الملل پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ و پوشش با بیان اینکه در شرایط خوبی از نظر فعالیت‌های بین المللی قرار نداریم، گفت: متأسفانه در شرایط فعلی به دلیل تحریم‌ها حتی پذیرش مقاله ما در مجلات خارجی نیز با مشکلاتی مواجه می‌شود. اما امری که می‌تواند فرصت بهینه برای ایجاد پروژه‌های مشترک فراهم کند تعریف نیازهای کشور و تعریف پروژه‌های مشترک خارجی بر اساس نیازهای داخلی است. متأسفانه در اغلب موارد ما در پروژه‌های مشترک خود بیشتر به فکر تأمین و رفع نیازهای کشورهای خارجی هستیم و کمتر به نیازهای داخلی توجه می‌شود در حالی که بسیاری از مشکلاتی که امروزه در کشور با آنها مواجه هستیم نظیر انرژی، محیط زیست، آب، گرمایش زمین و غیره مشکلات جهانی محسوب می‌شود.

دکتر جعفری در پایان خاطر نشان کرد: به اعتقاد من باید حتی در اخذ و آموزش دانشجویان و اعضای هیأت علمی مشترک خارجی مبنا و اساس را بر نیازهای کشور قرار بدهیم و توجه این نیازها می‌تواند در پایان به ایجاد اقتصاد دانش بنیان منتهی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه حقوق مالکیت معنوی همکاری های بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۶۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین دانش کاهش گاز‌های گلخانه‌ای در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری

مجید عباسپور دبیر نخستین کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا، درباره این رویداد گفت: موضوع انرژی و آب یک موضوع با اهمیت جهانی است و فقط مختص کشورمان نیست. در ماه دسامبر ۲۰۲۳ یک رویداد جهانی با نام کاپ ۲۸ برگزار شد که در آن ۱۵۰ کشور شرکت کرده بودند و اقدام به انتشار بیانیه‌ای مبنی بر تشکیل صندوقی کردند که در آن سعی شود تا استفاده از سوخت‌های فسیلی را به سمت کاهش و حتی صفر شدن ببرند.

وی ادامه داد: در کنوانسیون کیوتو که در سال ۱۹۹۸ شکل گرفت بر مکانیزم توسعه پاک و توجه کشور‌های توسعه یافته به برنامه ریزی برای کاهش گاز‌های گلخانه‌ای و توسعه تکنولوژی زیست محیطی در کشور‌های در حال توسعه تأکید شد.

وی در خصوص هدف از برگزاری این کنفرانس که در روز‌های ۲۹ و ۳۰ فروردین جاری برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: سعی داریم تا در این کنفرانس ارتباط‌های خوبی میان دانشگاه‌های داخلی با پژوهشگران و اساتید کشور‌های منطقه بوجود آید و با توجه به NGO سازمان ملل که در ایران فعالیت جدی دارد بتوانیم این حلقه ارتباطی و همکاری‌های بین المللی را با استفاده از جدیدترین دانش روز در جهت بهره وری دانش زیست محیطی و استفاده از انرژی‌های پاک در کشورمان فراهم کنیم.

استاد مکانیک دانشگاه شریف بیان داشت: در حوزه دانش فنی و تکنیکی این همکاری‌ها به شدت احساس می‌شد و با توجه به این نیاز سعی شده تا با حضور اساتید و پژوهشگرانی از کشور‌های مجارستان، اسکاتلند، ایرلند، روسیه، ترکیه، اتریش، مالزی، عراق، ازبکستان و پاکستان در قالب ۲ روز و در کتابخانه ملی نشست‌هایی را در زمینه‌ی انرژی پایشی یا مسائل مربوط به سرمایه گذاری و حکمرانی در حوزه انرژی با حضور نماینده‌هایی از دستگاه‌های دولتی و پژوهشگران و متخصصان داخلی و بین المللی داشته باشیم.

دبیر کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری تصریح کرد: در این کنفرانس در قالب ورکشاپ و TEDTALK برنامه‌هایی با حضور کارشناسانی از یاسا (موسسه بین المللی تجزیه و تحلیل نظام‌های کاربردی) و با هدف نزدیک‌تر کردن بخش‌های دولتی و دانشمندان و پژوهشگران داخلی با جدیدترین دستاورد‌های حوزه انرژی، آب و محیط زیست فراهم شده است. همچنین در نظر داریم تا در پژوهشگاه انرژی و آب هم دبیرخانه‌ای دائمی برای همکاری‌های دائمی داخلی و بین المللی تعریف کنیم تا در طول سال این حلقه ارتباطی میان جامعه دانشگاهی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت کارخانه زباله‌سوز ساری مهم‌ترین دغدغه برای رفع معضل زباله است
  • تغییر محسوس سیاست خارجی عربستان
  • جدیدترین دانش کاهش گاز‌های گلخانه‌ای در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری
  • حمایت از تاسیس شرکت دانش بنیان توسط ایرانیان خارج از کشور
  • بیانیه مشترک عراق و آمریکا پس از دیدار السوانی با بایدن
  • برقراری پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی اهواز
  • «امید رضایی‌فر» رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی شد
  • نشست مشترک سرکنسول روسیه در اصفهان با استاندار یزد
  • همکاری مشترک دانشگاه آزاد کرمانشاه با دانشگاه‌های خارجی
  • همکاری مشترک دانشگاه آزاد کرمانشاه با برخی دانشگاه‌های خارج کشور