Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خوارزمی با اشاره به اتفاقات تروریستی که اخیراً در سیستان و بلوچستان رخ داده است گفت: اگر نخواهیم بگوییم پاکستان مستقیماً دستی در حملات تروریستی به ایران دارد در مثبت‌ترین نگاه انگیزه‌ای هم برای مقابله با حملات تروریستی ندارد و بدش نمی‌آید که جنوب شرق ایران ناآرام شود.

مراد کاویانی‌راد در گفت‌وگو با ایسنا گفت: جنوب شرق ایران طی ۱۵ سال گذشته دچار برخی ناامنی‌های ناحیه‌ای شده که عمده این تحولات نمود تروریستی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاویانی‌راد با بیان اینکه این حملات در نتیجه سه اتفاق عمده رخ داده است، افزود: موقعیت ژئوپلیتیک جنوب شرق ایران به ویژه بندر چابهار، فقر گسترده موجود در این استان و نقش قدرت‌های منطقه در تحولات، به حرکت‌های هراس‌افکنانه و تروریستی منجر شده است.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خوارزمی معتقد است: دور افتادگی، جغرافیای خاص و مسائل مربوط به آب در منطقه همگی زمینه‌ساز وقوع فقر در این منطقه می‌شود بنابراین لازم است با توجه به اینکه اکثریت ساکنین این مناطق اهل سنت هستند، حضور آنان در مدیریت کشور پررنگ‌تر شود تا به نوعی این چالش‌ها کمتر شود.

کاویانی‌راد با بیان اینکه همه این عوامل دست به دست هم داده و به توسعه نیافتگی این منطقه منجر شده است، توسعه نیافتگی و احساس طرد شدگی را زمینه‌ساز حرکت‌های واگرایانه دانست.

وی در ادامه افزود: البته این توسعه نیافتگی به معنی افزایش بی سوادی نیست بالعکس در چند سال اخیر افزایش چشمگیر میزان سواد و افرادی با تحصیلات عالی در این استان را شاهد هستیم، همین افزایش سواد و تحصیلات عالی توقع و انتظاری هم برای حضور در مسئولیت‌های استانی و حتی کشوری به وجود آورده است بنابراین مسئولین باید زمینه حضور افراد با لیاقت و کاردان را فراهم کنند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خوارزمی در ادامه از مهاجرت برخی افراد برای تحصیل به پاکستان خبر داد و اظهار کرد: حس طرد شدگی در کنار نبود امکانات و همچنین تعداد بالای مدارس مذهبی در پاکستان که تعداد آنان در حال حاضر به ۱۰ هزار مدرسه رسیده است، زمینه را برای مهاجرت تحصیلی به پاکستان ایجاد کرده است.

کاویانی‌راد در خصوص وجود بیش از ۱۰ هزار مدرسه مذهبی در پاکستان توضیح داد: این مدارس، مدارس مذهبی و یا به نوعی حوزه‌های علمیه در آن منطقه هستند که بخش عمده‌ای از هزینه‌های جاری این مدارس از عربستان و امارات تأمین می‌شود؛ طبیعتاً پرداخت‌های این کشورها بدون انتظار و چشم‌داشت نیست، در این مدارس برخی آموزه‌های ضد شیعی نیز تدریس می‌شود، این وضعیت هم می‌تواند در به وجود آمدن اتفاقات اخیر مؤثر بوده باشد.

وی در ادامه جایگاه بین‌المللی منطقه را نیز تشریح کرد و گفت: در مقیاس منطقه‌ای پاکستان و هند همکاری گسترده‌ای با یکدیگر دارند و چین از طریق نزدیکی به پاکستان و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی پاکستان خصوصاً خلیج گوآدر، تلاش برای دستیابی به هدف اصلی خود یعنی نزدیکی به خلیج فارس و استفاده از منابع سوخت‌های فسیلی را دارد.

کاویانی راد به رقابت تاریخی و جدی هند و چین اشاره کرد و گفت: هدف هند از حضور در افغانستان و بندر چابهار، رقابت با پاکستان و دستیابی به ایران و آسیای مرکزی و در آینده اروپا است؛ داده‌های آماری و تجربه به ما نشان داده که هندی‌ها به خوبی قادرند از طریق بندر چابهار و مسیرهای ترانزیتی ایران سود ببرند و در هزینه‌های حمل و نقل و مسائل اقتصادی صرفه‌جویی کرده و برای کالاهای خود بازارهای فروش مناسب پیدا کرده و آن را گسترش بدهند.

وی ادامه داد: این حضور به خصوص حضور در افغانستان، پاکستان را نسبت به هند بدبین کرده است؛ از طرف دیگر با توجه به مستثنی شدن بندر چابهار از تحریم‌های جدید آمریکا، کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل امارات و عربستان تمام تلاش خود را برای کم کردن انگیزه سرمایه‌گذاران با استفاده از بی ثباتی و ممانعت از حضور در چابهار به کار بسته‌اند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خوارزمی به ارتباط میان این وضعیت با اتفاقات اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: تروریست‌ها بعد از فعالیت به سمت پاکستان متواری می‌شوند و پاکستان به نوعی مأمن این افراد است، این کشور انگیزه‌ای برای جلوگیری از این حرکات ندارد و اگر نگوییم در این تحرکات نقش دارد در بهترین حالت از این اتفاقات منتفع خواهد شد؛ نگاه پاکستان به بندر چابهار، همانند رقیبی برای بندر گوآدر است که هر قدر توجه به بندر چابهار بیشتر باشد، از بندر گوآدر سلب توجه می‌شود؛ کنار هم قرار دادن این مباحث در کنار هم، منتفع بودن پاکستان در این اتفاقات را در ذهن تداعی می‌کند.

کاویانی راد افزود: بر همین اساس در یک و نیم ماه گذشته چند حمله و اقدام تروریستی را در این منطقه شاهد بودیم، حال در این زمان مدیریت بخشی از این مسئله در دست ماست و بخشی مربوط به روابط کشورهای قدرتمند منطقه، یکی از راه‌حل‌های این مساله پررنگ‌تر شدن حضور اهل سنت در سطح ملی و استانی است.

کاویانی راد در پایان اظهار داشت: دولت باید از کشورهای هند و چین برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی در جنوب شرق کشور دعوت کند، این کار می‌تواند تذکری جدی برای پاکستان باشد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و پاکستان منطقه البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۶۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: دانشگاه هیچ کسی را بیخود اخراج نمی‌کند

وزیر علوم خطاب به مسئول بسیج دانشگاه علامه طباطبایی گفت: انهایی که شرکت دانش بنیان دارند قراداد ارتباط با صنعت و دانشگاه دارند را بررسی کنید آنها در حوزه مقالات هم رتبه بالایی دارند. دانشگاه‌ها برون دادهای مختلفی دارد فقط به مقاله توجه نکنید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز با حضور در دانشگاه علامه طباطبایی در هشتمین نشست از سلسله نشست‌های علمی با کارگزاران جمهوری اسلامی ایران که تحت عنوان «در آرزوی دانشگاه جمهوری اسلامی! چرا در ایران دانشگاه زنده نیست؟» به پرسش های دانشجویان پاسخ داد.

سه نماینده دانشجویان در ابتدای این نشست شامل نماینده انجمن‌های علمی دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و بسیج دانشجویی ضمن بیان درخواست‌های خود در حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی و دانشجویی انتقادهای خود از از روند اداره نهاد آمورش عالی کشور و دانشگاه ها بیان کردند.

زلفی گل در خصوص صحبت‌‌های مسئول انجمن علمی دانشگاه علامه مبنی بر اقدامات وزارت علوم طی دو سال گذشته گفت: یک سال اول مسئولیتم در وزارت علوم، همه گیری کرونا بود و خوابگاه های خودگردان و سلف سرویس دانشگاه های مختلف شرایط مناسبی نداشت و مجبور به بازسازی زیرساخت ها شدیم. در این شرایط فعال کردن مجدد تشکل های دانشجویی هم دشوار بود. اما در سال 1401 و بعد در سال 1402 دانشگاه ها از نظر نشاط سیاسی فعال بودند و حضور مسئولان در دهه فجر و ایام انتخابات این امر را تایید می کند.

وی تصریح کرد: از دیگر اقدامات ما تاسیس سامانه فرهنگ نما یا فرنما بود که تمامی فعالیت‌های دانشگاه‌ها در آن روزانه ثبت می‌شود. به طور مثال: در سال 1402 دانشگاه علامه 1300 برنامه فرهنگی داشته که در این سامانه ثبت شده است. زین پس علاوه بر کارنامه آکادمیک و درسی؛ کارنامه فرهنگی به نام فرهنگ‌نامه هم صادر می‌شود و پس از فارغ التحصیلی دانشجو هرجا اقدام به استخدام کرد، می‌تواند این کارنامه هم ارائه کند. همچنین مدیران دانشگاهی نیز بر اساس همین سامانه و میزان فعالیت‌هایشان ارتقا می‌یابند.

وزیر علوم با اشاره به اینکه در اجلاس روسای دانشگاه‌ها 10 رییس برتر دانشگاه انتخاب خواهند شد گفت: یکی از شاخص‌های این انتخاب، میزان فعالیت‌های روسا در این سامانه نان است.

زلفی گل تاکید کرد: نماینده انجمن مستقل گفتند چرا دانشگاه‌ها مقاله محور و مدرک گرا هستند؟ از بس افرادی مثل شما گفتند مقاله محور و باعث شدید اساتیدی که تلاش می‌کنند فعال باشند کمتر دیده شوند. یک استاد دانشگاه وقتی ایده ای دارد باید برون داد داشته باشد، اما کی تعیین کرده این برون داد حتما مقاله باشد؟

وی اظهار داشت: قبلا رتبه علمی ایران در منطقه اول بود الان دوم شده است. کاری کردید که اساتیدی که جسارت نوشتن نتایج تحقیقات خود را داشتند این حس را از دست بدهند. تولید علم یا باید کتاب، ثبت اختراع، نظریه، اثار بدیع هنری و ... باشد. نمی‌شود بگوییم استاد دانشگاه هیچ چیزی نداشته باشد. دانشگاه حساب کتاب دارد. ما الان آیین نامه ارتقا نوشتیم که طبق آن به اساتید می‌گوییم یا فناوری نرم افزاری تولید کنید یا نظریه ای را نقد یا ابداع کنید یا ثبت اختراع داشته باشید. کاری نکنیم افرادی که در دانشگاه کاری نمی‌کنند بالا بیاید.

وزیر علوم خطاب به مسئول بسیج دانشگاه علامه طباطبایی گفت:  انهایی که شرکت دانش بنیان دارند یا قراداد ارتباط با صنعت و دانشگاه دارند را بررسی کنید و ببینید که انها در حوزه مقالات هم رتبه بالایی دارند. دانشگاه‌ها برون دادهای مختلفی دارند فقط به مقاله توجه نکنید.

زلفی گل در واکنش به بحث اخراج اساتید که از سوی یکی از دانشحویان حاضر در مراسم مطرح شد گفت:  اگر یک نفر خطایی کرد باید طوری رفتار کنیم که خانواده و فرزندان آن شخص آسیب نبینند. دانشگاه هیچ کسی را بیخود و بدون حساب و کتاب اخراج نمی‌کند. مگر ما برای یک استاد کم هزینه می‌کنیم که راحت آن را اخراج کنیم؟ تعداد افرادی که اخراج شدند چقدر است؟ تعدادی مرخصی بدون حقوق گرفتند و به خارج از کشور رفتند یا تعدادی بازنشست شدند و رفتند اما به اسم اخراجی عنوان شدند.

وی ادامه داد: مگر جمهوری اسلامی اجازه می‌دهد ما راحت اساتیدمان را اخراج کنیم. ما در بیان بعضی حقایق در خصوص اساتید اخراجی دستمان بسته هست و نمی‌توانیم همه چیز را بیان کنیم.

وزیر علوم در خصوص علوم نوظهور مثل اینترنت اشیا و علوم شناحتی نیز گفت: اتفاقا در این دوره سعی کردیم دانشمندانی را که در دانشگاه‌ها در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند شناسایی کنیم. بودجه دست ما نیست که هر کار و توسعه ای می‌خواهیم انجام دهیم و چرا که بودجه خود را از سازمان برنامه و بودجه دریافت می‌کنیم.

زلفی گل تاکید کرد: من یک انتظار از بسیجیان دارم اینکه در نقدهای خود بگویید چرا مثلا این قانون در برنامه توسعه ششم یا هفتم بوده اما آن را انجام ندادید؟ بر اساس قانون ما را مواخذه کنید نه بر پایه حرف که علمی پشت آن نیست. شما می‌گویید حضور کم تکرار وزیر علوم، اما ما بیش از 60 سفر استانی در دوره خود داشتیم.

همین دانشگاه خودتان کدام وزیر برای پرسخ و پاسخ آمده است؟ حتی در تعطیلات عید بین کارکنان و کارمندان وزارتخانه حاضر شدم انصاف هم چیز خوبی است.

وی با اشاره به 75 اقدام صورت گرفته طی دو سال و نیم از سوی وزارت علوم گفت: تولید علم باید برونداد داشته باشد، تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاوردهای علمی یا هنری یکی از این بروندادها است و ممکن نیست استادی هیچ کدام از این بروندادها را نداشته باشد. این موضوع را در آیین نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیات علمی که در حال تدوین است، قید کرده ایم که استاد می تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست، ولی تولید علم باید به شکلی برونداد داشته باشد. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین 7 امتیاز، مقالاتی که نیار رفع کنند 14 امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

وزیر علوم افزود: فردی که رساله های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می کند، فردی که رساله های کاربردی دارد 2 برابر و فردی که کل رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت به صورت ویژه تشویق می شوند.

زلفی گل با اعلام این خبر که تا کنون 15 هزار نیاز صنایع مختلف در سامانه نان ثبت شده است گفت: استادانی که روی رفع نیازهای ثبت شده در این سامانه کار کنند، پژوهانه دریافت می کنند. برای حمایت از پژوهشگران سامانه پژوهشگران مستقل را راه انداختیم که بتوانند از مزایای بیمه و حقوق بهره مند شوند. سامانه دانا درگاه اشنایی با نخبگان و اینده سازان تاسیس شد که همه دانشمندان در این سامانه صفحه خانگی دارند و همه دستاوردهای علمی و مقالات خود را در این صفحه ثبت می کنند. پژوهانه بر این اساس و روزامد بودن صفحه به انها تعلق می گیرد.

وی گفت: اگر گزارشی در مورد خلاف عمل کردن استاد دانشگاه به قانون و مقررات داشته باشیم، حتما با آنها برخورد می شود. از دانشجویان می خواهیم این موارد را به رییس حراست، رییس دانشگاه یا رییس گروه اطلاع دهند.

وزیر علوم در پایان سخنانش در خصوص هدایت نخبگان به علوم انسانی گفت: در بسیاری کشورها نخبگان داخلی به رشته های علوم انسانی هدایت می شوند و برای رشته های علوم پایه از نخبگان خارجی کمک گرفته می شود.

زلفی گل در مورد توسعه خوابگاه های متاهلی گفت: 350 واحد خوابگاه متاهلی در این مدت دو سال و تا پایان سال 2000 واحد تحویل می شود. دانشگاه ها راهکارهایی مانند تهاتر و مولدسازی دارند و بر اساس قانون می توانند از این اموال استفاده کرده و خوابگاه های متاهلی را توسعه دهند. دانشگاه علامه طباطبایی هفته گذشته یکی از املاک خود را برای توسعه خوابگاه متاهلی تغییر کاربری داد. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان بودجه ای حمایت مالی می کنیم.

وزیر علوم به اهمیت انجمن های علمی اشاره و خاطرنشان کرد: برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت به عضویت بنیاد ملی نخبگان در می آیند و از مزایای آن بهره مند می شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه های اجرایی نیز تسهیل شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ◄ بازدید مشاور عالی فرمانده کل قوا از بندر شهید رجایی
  • ۱۷ برابر شدن قرار داد‌های دانشگاه شاهد با صنعت
  • جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای لغو شد
  • «امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان
  • وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بود
  • ماجرای رقابت پشت‌پرده ایران و پاکستان در بندر چابهار و گوادر!
  • تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر
  • ایجاد منطقه آزاد تجاری برای تجار افغانستانی در چابهار
  • زلفی گل: دانشگاه هیچ کسی را بیخود اخراج نمی‌کند
  • راز و رمزهای موسیقی سنتی خراسان: پیوندی فرامرزی از اعماق تاریخ