Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که ۹۸ درصد سواحل در کشور رها شده‌اند، گفت: تنها از ۲۰ درصد ظرفیت ۱۱ بندر اصلی کشور استفاده می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی کوچی در بیست‌وششمین همایش هماهنگی ارگان‌های دریایی کشور که صبح امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران عامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و جمعی از نمایندگان ارگان‌های دریایی کشور در محل سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار کرد: براساس سند چشم‌انداز کشور که از سال ۱۳۸۴ مدنظر قرار گرفته، ایران باید به قدرت اول منطقه تبدیل شود و امروز که در سال ۱۳۹۷ هستیم باید حدوداً به ۶۰ درصد شاخص‌هایی که ما را به قدرت منطقه تبدیل می‌کند دست یافته باشیم، اما از خودمان این سوال را می‌پرسیم که آیا توانسته‌ایم در تحقق این هدف موفق باشیم؟ به نظر می‌آید از این ۶۰ درصد فاصله زیادی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: براساس اهداف تبیین شده در افق ۱۴۰۴، ۴۰ درصد زمان باقی است تا بتوانیم به اهداف خود دست یابیم. باید مجدداً عملکرد خود را مورد بازیابی قرار دهیم و ببینیم که در کجای کار نقص داشته‌ایم و موفق عمل نکرده‌ایم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که باید ظرفیت‌های داخلی مجدداً مورد بررسی قرار گیرند و متوجه شویم که در چه وضعیت اقتصادی قرار داریم، اظهار کرد: ما در شمال و جنوب کشور به دریا متصل هستیم و ۴۰ میلیون نفر به عنوان بازار منطقه‌ای در اطراف‌مان زندگی می‌کنند و ایران در مسیر پنج کریدور جهانی قرار دارد و علاوه بر این ۵۰ درصد کل ذخایر نفتی ایران از تنگه هرمز عبور می‌کنند که تحت کنترل و مدیریت کشور هستند.

رضایی کوچی با اشاره به این‌که مالکیت ۵۶ درصد سواحل خلیج فارس در اختیار ایران قرار دارد و ۳۰ درصد کل تجارت دریایی از آبراه تنگه هرمز به وقوع می‌پیوندد، ادامه داد: کشور ما دارای ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است و بزرگترین ناوگان نفتکش دنیا و منطقه را در اختیار داریم، اما مسأله‌ای که باید به آن اشاره کرد عدم استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی است که در حوزه دریایی از آن برخوردار هستیم.

وی با بیان این‌که صرفاً از ۲۰ درصد ظرفیت ۱۱ بندر اصلی کشور استفاده می‌شود و متأسفانه ۸۰ درصد ظرفیت بنادر بدون استفاده باقی مانده‌اند، گفت: علاوه بر این باید اعلام کرد که کمتر از دو درصد سواحل کشور احیا شده‌اند و ۹۸ درصد سواحل در ایران رها شده‌اند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که به چه میزان توانسته‌ایم به شناورهایی که از تنگه هرمز و نیز سواحل اطراف ما عبور می‌کنند خدمت‌رسانی کنیم، عنوان کرد: اگر بروید و فعالیت کشوری نظیر امارات در همسایگی ایران را بررسی کنید متوجه تفاوت‌ها و مقایسه درآمدها در بخش‌های مختلف به ویژه سوخت‌رسانی به شناورها خواهید شد. اماراتی‌ها سالیانه ۲۰ میلیارد دلار درآمدزایی از سوخت‌رسانی به شناورها دارند که این رقم حدود ۱۰ برابر بودجه عمرانی ایران است.

رضایی کوچی افزود: بندر جبل علی به تنهایی ۶۰ درصد عملیات کانتینری و فله‌ای منطقه را انجام می‌دهد و این در حالی است که بندر شهید رجایی تنها سهم ۶ درصدی دارد و فاصله بسیار زیادی در این رابطه بین بنادر شهید رجایی و جبل علی مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به این‌که باید مشکل و نواقص خود را در بخش‌های مختلف و به ویژه حوزه دریایی برطرف کنیم، تصریح کرد: کوتاه‌ترین و کم‌هزینه‌ترین پاسخ این است که بگوییم کشور درگیر تحریم بوده و دشمنان اجازه پیشرفت نمی‌دهند، اما آیا مقصر همه مشکلات آمریکا و تحریم است؟ آیا مدیریت ضعیف و کم‌کاری نقشی ندارد؟ آیا در ایجاد زیرساخت‌ها توانسته‌ایم موفق عمل کنیم؟ بنابراین باید ارزیابی دقیقی از مسائل داشته باشیم و هرچند که معتقد هستیم تحریم‌ها بی‌تاثیر نیستند، اما به طور حتم شدت اثرگذاری آنها تا این حد نبوده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر این نمی‌خواهیم منکر زحمات و تلاش‌های بسیاری که صورت گرفته باشیم، اما با توجه به توان داخلی نباید وضعیت‌مان در بخش دریایی اینگونه باشد.

رضایی کوچی همچنین با اشاره به تعدد دستگاه‌های مختلف دریایی به عنوان یکی‌دیگر از مشکلات این حوزه، بیان کرد: متأسفانه دستگاه‌های متعدد دریایی در کشور وجود دارند که بعضاً منافع آنها با یکدیگر در تضاد است. باید یک دستگاه متولی حوزه دریا باشد و از قدرت چانه‌زنی به اندازه قدرت یک وزارتخانه برخوردار شود به طور حتم اگر این اتفاق رخ دهد در حوزه دریایی عملکرد موفق‌تری خواهیم داشت. مجلس شورای اسلامی نیز در این راستا آمادگی کامل دارد و همکاری‌های لازم را جهت وضع قوانین در دستور کار قرار می‌دهد.

وی در پایان با اشاره به این‌که امروزه سواحل و بنادر دنیا به عنوان پیشرفته‌ترین نقاط یک کشور تلقی می‌شوند، گفت: متأسفانه ما امروز در ایران شاهد این مساله هستیم که ضعیف‌ترین مردم کشور از لحاظ اقتصادی در کنار دریا و ساحل زندگی می‌کنند که این مساله جای ایراد دارد و نسبت به آن باید چاره‌اندیشی کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بندر پروژه های عمرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۷۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران در حال حاضر چهار روز کاری مشترک با دنیا دارد و اگر یک روز دیگر هم کم شود، ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می‌دهیم که عدد کمی در محاسبات اقتصادی نیست.

اخیرا کمیسیون اجتماعی مجلس تصمیم گرفت روزهای تعطیل هفته پنجشنبه و جمعه و روزهای کاری هفته از شنبه تا چهارشنبه تعیین شود که انتقاد فعالان اقتصادی را به دنبال داشت. البته این موضوع هنوز قطعی نسیت و باید منتظر بررسی نهایی این قانون در صحن علنی مجلس باشیم.

در این رابطه آرمان خالقی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تعطیلات دو روزه آخر هفته از چند منظر قابل بررسی است، تصریح کرد: بحث اول کلیت طرح است که آیا با توجه به میزان درآنمدو رفاه مردم این کشش وجود دارد که پنج روز کاری داشته باشیم؟ چراکه با تعطیل شدن یک روز، اضافه‌کاری‌ها، سطح تردد در شهر و به طور کلی کسب و کارها متاثر خواهند شد. اما در مجموع امیدواریم اجرای این تصمیم منجر به افزایش سطح بهره‌وری شود.

وی افزود: با فرض اینکه کلیت موضوع را بپذیریم، بحث روز تعطیلات مطرح می‌شود. با توجه به اینکه روز جمعه تعطیلات در فرهنگ ایران جا افتاده، روز دوم باید یک روز قبل یا بعد از آن باشد. با توجه به اینکه تعطیلات عرف در دنیا شنبه و یکشنبه است، اگر روز پنجشنبه تعطیلات باشد، سه روز ارتباطات بین‌المللی نخواهیم داشت. بنابراین برای اینکه همپوشانی ایجاد کنیم تا اختلاف روزهای کاری ما با بازار کشورهای دیگر به حداقل برسد، بهتر است روز دوم تعطیلات، شنبه باشد.

خالقی همچنین با بیان اینکه باید این نکته را در نظر گرفت که چه جمعیتی از دنیا روز شنبه تعطیل است، تصریح کرد: برای اتخاذ تصمیم به این بزرگی باید منافع اقتصادی، مطالعات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بررسی شود. ما در حال حاضر هم چهار روز کاری مشترک با دنیا داریم و اگر یک روز دیگر هم کم شود، ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می‌دهیم که عدد کمی در محاسبات اقتصادی نیست. علاوه بر این اختلاف زمانی با برخی کشورها هم هست و باید این نکته را در نظر گرفت که مثلا ساعات کاری مشترک ایران و چین سه تا چهار ساعت در روز است.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تعطیلی روز شنبه در بسیاری از کشورهای مسلمان، تصریح کرد: به نظر می‌رسد لازم است یک مطالعه کارشناسی دقیق انجام تا مشخص شود با تعطیل شدن روز پنجشنبه چقدر فرصت از دست می‌رود و چه خسارت‌هایی به کشور وارد می‌شود. از طرف دیگر نمی‌توان با این استدلال که تعطیلی برای بخش خصوصی اجباری نیست و بخش‌های دولتی تعطیل هستند، روز پنجشنبه را تعطیل کرد، چراکه دولت خدمتگذار مردم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • ثبت رکورد صادرات از خرمشهر
  • عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم
  • ظرفیت تخلیه و بارگیری در بندر دیلم ۲ برابر شد
  • تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر
  • تخلیه و بارگیری ۴۸۵ هزار و ۳۵۲ تن کالا در امیرآباد
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • لزوم اعلام رسمی تبدیل شدن بندر چند منظوره سیریک به مرز مجاز دریایی
  • افزایش ۲۰۳۶ مگاواتی ظرفیت تولید برق در سال ۱۴۰۲