Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@09:59:04 GMT

ارزش‌گذای‌های غیر واقعی جان استارتاپ‌ها را گرفت!

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۷۴۶۲

ارزش‌گذای‌های غیر واقعی جان استارتاپ‌ها را گرفت!

"زیان‌ده هستند ... چون ایده خلاق و نویی ندارند برای رشد به تزریق منابع مالی وابسته‌اند... ارزش‌گذاری‌های غیر واقعی سبب شده سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر هم به آن‌ها اعتماد نکنند... در نهایت ادغام می‌شوند یا اعلام ورشکستگی می‌کنند"، این‌ جملات خلاصه وضعیت اکوسیستم استارتاپی ایران در سال‌های اخیر است.

به گزارش ایسنا، ارزش‌گذاری‌های غیر واقعی که در سال‌های اخیر توسط سهام‌داران برخی از استارتاپ‌ها صورت گرفت در این روزها بلای جان اکوسیستم استارتاپی شده و سبب شده نه سرمایه‌گذاران حرفه‌ای به آنها اطمینان کنند و نه در بورس جایی برای آن‌ها باشد؛ به طوری که مدیر عامل شرکت بورس نیز در نشست خبری اخیر خود رسماً اعلام کرد که استارتاپ‌ها به دلیل ریسک زیادی که دارند در بورس پذیرفته نخواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر تعدادی استارتاپ خود را خارج از مکانیزمی شفاف با روش‌های غیرمعمول ارزش‌گذاری کردند و مدعی شدند که قیمت سهام‌شان در مدت کوتاهی رشدی فضایی داشته است. سهام‌داران عمده آن‌ها مدعی بودند که ارزش استارتاپ‌شان به یک میلیارد دلار رسیده اما مدت زمان زیادی نگذشت که صحبت از معاملات صوری شد و حتی مهدی الیاسی - معاون سیاست‌گذاری و ارزیابی راهبردی صندوق نوآوری و شکوفایی - به ارزش‌گذاری غیر واقعی استارتاپ‌ها اشاره کرد و گفت که "بعضی گنجشک را رنگ می‌کنند و جای قناری می‌فروشند".

این موضوعات سبب شد حتی نگاه سرمایه‌گذاران ریسک پذیر نسبت به استارتاپ‌ها و ارزش‌گذاری‌های آنها با بدبینی همراه باشد و در نتیجه تزریق نقدینگی به این شرکت‌های نوپا با مشکلات زیادی روبرو شود و دامن کل اکوسیستم استارتاپی را بگیرد. حتی برخی از مجموعه‌ها در این دوران ادغام و در نهایت ورشکست شدند.

در این میان تعدادی از آن استارتاپ هایی که خود را به اصطلاح "یونی کرن" می‌نامیدند، نگران از وضعیت موجود به علت نبود منابع مالی، در خواست پذیرش خود را به بورس دادند اما جدا از اینکه شرایط اولیه ورود به بورس را نداشتند، ارزش‌گذاری غیر واقعی‌شان این بار دامن خودشان را گرفت؛ به طوری که شاپور محمدی - رئیس سازمان بورس- درباره این ارزش‌گذاری‌ها رسماً اعلام کرد که این ارزش‌گذاری‌ها به هیچ وجه قابل قبول و مشخص نیست که این استارتاپ‌ها این اعداد و ارقام را از کجا آورده‌اند؟!

اما اینکه ارزش‌گذاری استارتاپ ها مورد قبول سازمان بورس نیست یک بحث است و اینکه سازمان برای ترمیم اعتماد از دست رفته سرمایه‌گذاران چه می‌کند، بحث دیگری است. سوال بسیاری از افراد در چنین شرایطی این است که چرا مسئولان مربوطه با این گونه سوداگری‌ها برخورد قانونی نمی‌کنند، چراکه عدم برخورد قانونی با چنین اقداماتی سبب شده این معاملات و ارزش‌گذاری‌های صوری در فضای اکوسیستم استارتاپی اپیدمی شود.

جعفر جمالی - معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار - سابقا در پاسخ به اینکه آیا اگر شرکتی قبل از ورود به بازار سرمایه با هدف افزایش ارزش شرکت معاملات صوری انجام دهد و بگوید قسمتی از سهامش را سرمایه‌گذار خارجی خریداری کرده است و سپس در خواست پذیرش به بورس یا فرابورس دهد و در حین بررسی برای پذیرش یا بعد از پذیرش ثابت شود معاملات و سرمایه‌گذار خارجی صوری بوده، آیا قانون آن شرکت را مجرم می‌شناسد؟ گفت: از لحاظ قانون اوراق بهادار سال ۱۳۸۴ و قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، هر گونه ارائه اطلاعات خلاف واقع یا عدم ارائه اطلاعات به سازمان بورس جرم است.

در این روزها عدم اعتماد سرمایه‌گذاران به استارتاپ‌ها سبب شده تعدادی از استارتاپ‌ها جمع یا ادغام شوند. بسیاری از کارشناسان معتقدند این ادغام‌ها در کنار نبود سرمایه‌گذاری در آن‌ها به معنی ورشکستگی این کسب و کارهاست و نتیجه ارزش‌گذاری‌های غیر واقعی این شد که آن کسب و کارها نه تنها خلق مزیت نکردند، بلکه اعتماد سرمایه‌گذاران را هم خدشه‌دار کردند و مانع تزریق پول به ایده‌های نو شدند.

در این فضا بسیاری معتقدند که با افرادی که با ارزش‌گذاری‌های غیر واقعی سبب شدند بازار نسبت به یک صنعت نو بدبین شود باید برخورد قانونی صورت گیرد تا شاید اعتماد از دست رفته سرمایه‌گذاران بازگردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ارزش گذاری استارتاپ ها سازمان بورس شاپور محمدی صندوق های سرمایه گذاری جسورانه صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر فرابورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از حضور سرمایه گذاران در شهرستان خوی استقبال می‌شود

ایسنا/آذربایجان غربی نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت سرمایه‌گذاران در خوی تاکید کرد.

عادل نجف زاده، ۲۵ فروردین در جلسه شورای اداری شهرستان با بیان اینکه همه ادارات، دستگاه و نهادها برای عملی شدن شعار سال عزم خود را جزم کرده‌اند، تصریح کرد: شهرستان خوی با داشتن ظرفیت‌های بی‌بدیل می‌تواند جهش اساسی در تولید با مشارکت مردم داشته باشد.

نجف‌زاده افزود: برای عملی شدن شعار سال که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است ضروری است از حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری استفاده شود که در این راستا از حضور سرمایه گذاران استقبال می‌شود. 

نجف زاده با اشاره به ظرفیت های ارزشمند خوی در بخش های مختلف اظهار کرد: شورای راهبردی شهرستان خوی را برای توسعه و پیشرفت خوی تشکیل دادیم تا براساس همه ظرفیت های موجود بتوانیم شاهد اتفاقات مهم برای توسعه و پیشرفت شهرستان خوی باشیم.

وی رونق اقتصادی و معیشت مردم را از مهم ترین اولویت های دولت و مجلس عنوان کرد. 

کریم علی نژاد فرماندارخوی نیز در این جلسه با بیان اینکه دستگاه‌ها و ادارات برنامه‌های عملیاتی برای تحقق شعار سال ارائه دهند، تصریح کرد: تحقق شعار با کار و مدیریت جهادی و با پیگیری های شبانه روزی و ایثار تحقق پیدا می کند.

علی نژاد با استقبال از تشکیل شورای راهبردی برای توسعه و پیشرفت شهرستان خوی تصریح کرد:با تمام توان همکاری لازم را برای تحقق شعار سال و پیشرفت شهرستان باهمکاری این شورا انجام خواهیم داد.

فرماندار خوی با بیان اینکه نزدیک به ۱۰۰ هزار مسافر نوروزی در ایام عید امسال از مرز رازی تردد داشتند، اظهار کرد: بدون کوچکترین مسئله‌ای این ترددها انجام شد و نیروهای نظامی و مسئولین امنیتی و دستگاه‌های خدمات‌رسان فعالیت شبانه روزی در این زمینه داشتند. 

امام جمعه خوی نیز با اشاره به شیوه حکومتی امام علی (ع) اظهار کرد: جلوگیری از تضییع بیت المال و دستگیری از محرومین جامعه از شیوه های بارز حکومتی امام علی( ع) بود.

قاسم خانی ادامه داد: امسال که توسط مقام معظم رهبری به‌عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است باید همه دستگاه و ادارات به وظایف خود برای تحقق شعار سال به‌صورت جهادی عمل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نرخ خرید برق از نیروگاههای مقیاس کوچک افزایش یافت
  • رشد ۵۱ درصدی واگذاری زمین به کارآفرینان در خراسان رضوی
  • در سال ۱۴۰۳ حداقل ۱۰۰ هزار میلیارد سرمایه گذاری خارجی خواهیم داشت
  • شهرداری امسال چقدر سرمایه گذاری خارجی خواهد داشت؟
  • حمایت از سرمایه گذاران در دستور کار قرار گیرد
  • بالاماندن نرخ بهره در آمریکا برای جهان نگران‌کننده است
  • کاهش بیش از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس/تغییر دامنه نوسان اقدامی موثر بود؟
  • زیرسازی ناحیه صنعتی نیر تکمیل می‌شود
  • از حضور سرمایه گذاران در شهرستان خوی استقبال می‌شود
  • سرمایه‌گذاران در کهگیلویه و بویراحمد حمایت می‌شوند