Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه ارومیه به دانش فنی طراحی و ساخت توربین بادی محور عمودی با روتور V شکل در راستای بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر دست یافتند.

به گزارش ایسنا، دکتر سجاد گلشن نواز، مدیر فناوری دانشگاه ارومیه در این خصوص گفت: تیم تحقیقاتی متشکل از دکتر مرتضی خلیلیان استادیار گروه مکانیک دانشکده فنی مهندسی دانشگاه ارومیه و با حمایت مالی دانشگاه ارومیه موفق به طراحی توربین بادی محور عمودی با هندسه V شکل مطابق با استاندارد IEC 61400 و ساخت نمونه در ابعاد آزمایشگاهی با توان یک کیلووات شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به هدف اصلی تولید این فناوری در دانشگاه ارومیه مبنی بر کاهش هزینه‌های تولید نسبت به نمونه‌های مشابه اظهار کرد: در سالیان اخیر توربین‌های بادی محور عمودی به دلیل هندسه و قابلیت‌های آنها به‌ویژه در نیروگاه‌های واقع در دریاها به‌طور ویژه مورد توجه مؤسسات و شرکت‌های معتبر صنعت انرژی بادی قرار گرفته و از این رو در فرآیند طراحی این محصول هندسه نمونه‌های مختلف معتبر خارجی از قبیل پروژه Vertiwind فرانسه، موسسه‌A-New لهستان، نمونه دانشگاه Uppsala، پروژه DeepWind دانشگاه تکنولوژی دانمارک، نمونه شرکت SeaTwirl سوئد، شرکت VESTAS و همچنین نمونه‌های معتبر محور افقی مورد بررسی قرار گرفته‌اند که در این توربین تولیدشده در دانشگاه ارومیه قیمت تمام شده نسبت به توربین‌های بادی رایج ۱۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گفته گلشن‌نواز، سرعت باد شروع به کار کمتر و در نتیجه میانگین تولید انرژی الکتریکی بیشتر، پایداری بیشتر در سرعت‌های بالا و طوفانی به کمک سیستم پیچ‌کنترلر هوشمند، مهار باله‌ها، بازدهی ایرودینامیکی بالای روتور و در نتیجه تولید توان بیشتر با سطح جاروب کمتر، استفاده از ژنراتورهای القایی دائمی در طراحی توربین با بازدهی بالای الکتریکی، استفاده از کاسه‌نمدهای غیرتماسی و سیستم روغن‌کاری ساده‌تر در طراحی از ویژگی‌های این توربین بادی است.

وی تصریح کرد: پایداری بیشتر سازه و در نتیجه هزینه پایین ساخت سازه و فونداسیون، بی‌تأثیر بودن جهت وزش باد بر عملکرد روتور و بی‌نیاز از سیستم (Yaw)، کاهش ۱۱ درصدی قیمت تمام‌شده نسبت به توربین‌های بادی رایج، ایجاد نویز کمتر به دلیل پایین بودن سرعت دورانی روتور، عملکرد مناسب در شرایط جریان با توربولانس بالا، هزینه‌های نصب، راه‌اندازی و نگهداری پایین‌تر و همچنین آسیب‌رسانی کمتر به پرندگان و محیط‌زیست از دیگر ویژگی‌ها و مزایای این توربین بادی محور عمودی AMark است.

گلشن‌نواز خاطرنشان کرد: در فاز بعدی این پروژه، ساخت یک نمونه نیمه‌صنعتی توربین محور عمودی با توان نامی ۵۰ کیلووات برای نخستین بار در ایران با هدف بررسی و امکان‌سنجی ساخت نمونه در ابعاد نیروگاهی در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انرژی های تجدیدپذیر توربين بادي دانشگاه ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۷۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیسه تخلیه مورد استفاده در جراحی لاپاراسکوپی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سهیل حیدرخانی گفت: کیسه تخلیه مورد استفاده در جراحی لاپاراسکوپی توسط پژوهشگران واحد فناور مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و تولید شد.

عضو هیأت مدیره این واحد فناور در پژوهشگاه مواد و انرژی مطرح کرد: با این محصول، تومورها با زخم محدودتری از بدن بیمار خارج می‌شود و روند بهبود تسریع می‌یابد.

فاطمه زارع، مدیرعامل این واحد فناور افزود: این وسیله در تمام جراحی‌هایی که نیاز به خارج کردن توده از بدن هست مانند جراحی‌های عمومی و زنان یا نمونه برداری قابل استفاده است.

وی اظهار کرد: مزیت این محصول نسبت به نمونه مشابه آن کیفیت و استحکام کشش آن است که نمونه این محصول به کشورهای دیگر ارسال شده و مورد تأیید قرار گرفته است.

این پژوهشگر بیان کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از سهم تولید این محصول در بازار را در دست داریم که با گسترش خط تولید امیدواریم سهم بیشتری از بازار داخلی داشته باشیم.

کد خبر 6085648

دیگر خبرها

  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • کیسه تخلیه مورد استفاده در جراحی لاپاراسکوپی تولید شد
  • تولید برق هسته‌ای به بیش از ۳۰۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد
  • ایجاد رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج‌ فارس
  • تأمین پنج درصد برق اداره‌های فارس با تجدیدپذیر‌ها
  • بلندترین توربین بادی جهان به ارتفاع ۳۶۵ متر در آلمان
  • هشتمین کنفرانس و پنجمین دوره جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر ایران برگزار می‌شود
  • برگزاری نمایشگاه بین المللی و جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران
  • طراحی بهتر سلول‌های خورشیدی با نوعی ماده معدنی
  • انرژی خورشیدی چیست؟