Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسن میرعابدینی ظهر یکشنبه در همایش ملی ادبیات معاصر ایران دهه ۹۰ - ۶۰ که به میزبانی مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد افزود: در دوران مشروطه رمان و نمایشنامه به مثابه ابزار دوران بیداری شکل گرفت.

وی با بیان اینکه رمان ایرانی و داستان کوتاه ایرانی یک پدیده تاریخ مند است، افزود: رمان ایرانی حاصل تقلید صرف از اروپایی ها نیست بلکه خاستگاه و محصول ادبیات کلاسیک و رمان های ترجمه فرنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منتقد ادبی با تصریح اینکه یکی از تجربه های تاریخی مدرنیته، رمان ایرانی است، پیدایش رمان را نتیجه تغییر بنیادین جامعه ارزیابی کرد.

میرعابدینی با بیان اینکه سالهای پس از ۱۳۲۰ خورشیدی  دهه شکل گیری رمان نو و دهه چهل دوران شکوفایی و پختگی رمان است، افزود:  برای بررسی وضعیت رمان پس از انقلاب ناگزیر از دسته بندی بر اساس تغییرات ژرف و سنت ادبی هستیم؛ نوع تغییرات دهه به دهه حاصل نوع نگاه مخاطبین است.

با این حال به گفته این نویسنده و پژوهشگر ادبیات داستانی، نوع نگاه ما به واقعیت همواره دستخوش تغییر می باشد و یکی از ویژگی های ادبیات ما تثبیت مدرنیسم است.

هیچ نویسنده ای نسبت به جنگ بی تفاوت نیست

میرعابدینی در ادامه با بیان اینکه بهترین آثار ادبیات فارسی پس از انقلاب منتشر می شوند، گفت: نمونه آن در دهه ۸۰ با تجربه های مدرنیستی نمود می یابد؛ با آغاز جنگ و پس از رمان «زمین سوخته» احمد محمود، زمینه رمان دفاع مقدس شکل گرفت و پس از این دوران، هیچ نویسنده ای نسبت به جنگ بی تفاوت نیست.

این منتقد ادبی معتقد است که رئالیسم جادویی پس از این دوران مورد استقبال قرار می گیرد؛ در دهه ۷۰ به تدریج از رمان ایدئولوژیک فاصله می گیرد و به ویژه در آثار زنان دیده می شود که بر کل ادبیات داستانی ایران تاثیر می گذارد.

میرعابدینی در عین حال آغاز نئورئالیسم ایرانی ادبیات داستانی را توسط زنان عنوان کرد و  به جریان ادبی رمان نویسان مهاجر پرداخت و افزود: داستان نویسان مهاجر ایرانی جدید ترین تکنیک های داستانی را با همراهی قصه گویی به شیوه شرقی دنبال کردند.

وی همچنین به جریان ادبیات داستانی دینی هم اشاره کرد و گفت: نویسندگان امر قدسی را در بافت داستانی قرار دادند؛ اساس رمان دینی بر طرح افکنی پرسش است.

میرعابدینی در این باره باور دارد که در شکل گیری جریان پسامدرن بی تاثیر نیست و نوعی ادبیات ترجمه ای روی کار می آید.

وی به مطرح شدن رمان ژانر اشاره کرد و گفت: در این مبحث تکیه بر فروش رمان است، درحالیکه هنرمند باید چیزی بر دنیا بیفزاید؛ این گرایش هم نمونه های خوبی در دهه نود در پی دارد.

این منتقد ادبی ادامه داد: یکی از ویژگی های رمان امروزی هویت است، از این رو جهانیان برای اینکه دریابند ایرانیان چه در سر دارند ناگزیر به خواندن رمان ایرانی هستند.

ابوتراب خسروی، نویسنده رمان های تحسین شده ایرانی در ادامه این نشست با عنوان «داستان پیشاانقلاب و پساانقلاب» به سخنرانی پرداخت.

داستان زمانی پدید می آید که جامعه متکثر می شود

نویسنده کتاب «رود راوی» رمان را محصول دوره مدرن دانست و افزود: داستان زمانی پدید می آید که جامعه متکثر می شود.

خسروی در ادامه افزود: بارها گفتم ماقبل از دوره داستان، روایت ها بر اساس جنگ ها بود؛ بعد از اینکه شهرهای صنعتی پدید می آید نیاز به نیروی کار با هر نژاد و مذهب پدید آمد که صنعتگران ناگزیر شدند زیر یک سقف قرار گیرند، ای این رو داستان ها شکل گرفتند.

نویسنده مجموعه داستان های کوتاه و رمان «ملکان غذاب» اضافه کرد: یک وجه رمان مفاهمه است؛ ما از طریق رمان حضور دیگری را درک می کنیم و رمان پیش نیاز شکل گیری دموکراسی و احزاب است.

خسروی با اشاره به دوران مشروطیت و شکل گیری ادبیات داستانی ایران، عنوان کرد: گرچه پشتوانه دولت مدرن دموکراسی و احزاب است، اما در این دوران، استبداد شرقی اجازه ظهور و بروز داستان نویسی را نمی دهد.

به گفته این نویسنده مطرح، در جامعه ایرانی یکصد سال پیش داستان نویسی به شکل شبه رمان بروز یافت.

در این نشست که با حضور محمد کرم الهی رییس حوزه هنری فارس بر گزار شد، نسرین فقیه ملک مرزبان استاد دانشگاه الزهرا با موضوع دیروز و امروز ادب فارسی و این پرسش که مواجه ما با جهان در کجاست به طرح موضوع پرداخت، سپس احمد اکبرپور، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان به تبیین «گستره پیام در ادبیات کودک» پرداخت.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش یکروزه ملی ادبیات معاصر ایران دهه ۹۰-۶۰ توسط مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با همکاری موسسه آموزش عالی حافظ برگزار شد.

کد خبر 4544589

منبع: مهر

کلیدواژه: ابوتراب خسروی احمد اکبرپور ادبیات داستانی حسن میرعابدینی شیراز مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۸۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاهی ایرانی که پساب‌ها را آنلاین و سریع بررسی می‌کند

دستگاه آنالایزر آنلاین COD به صورت آنلاین پارامتر مهم COD، که پارامتری بسیار مخرب برای محیط زیست است را آنالیز می‌کند.

یک فعال حوزه دانش بنیان درباره محصول ایرانی آنالیزور آنلاین توضیح داد: دستگاه آنالایزر آنلاین COD همین طور که از اسم آن مشخص است یک دستگاهی است که به صورت آنلاین پارامتر مهم COD را آنالیز می‌کند. پارامتر COD پارامتری بسیار مخرب برای محیط زیست است که داخل پساب‌های صنعتی و غیرصنعتی وجود دارد.

او ادامه داد: اتفاقی که می‌افتد به صورت روتین، این است که برای آنالیز پساب، مقداری از آن را برمی‌دارند و به آزمایشگاه منتقل می‌کنند تا بررسی کنند پارامتر چقدر است. ولی نکته این است که اگر پساب cod بالایی داشته باشد، تا این پروسه آزمایش طی شود، پساب دیگر وارد محیط زیست شده و این جا است که اهمیت آنالیزور‌های آنلاین مشخص می‌شود؛ چرا که به صورت آنلاین پارامتر را اندازه گیری می‌کنند و اگر پارامتر از حد استاندارد بالاتر بود اجازه ورود پساب به داخل محیط زیست شامل رودخانه، دریا و مابقی منابع طبیعی را نمی‌دهد.

او به عنوان مثال توضیح داد: این دستگاه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در عسلویه یا جا‌های دیگر که مستقیم پساب‌ها به دریا یا محیط زیست منتقل می‌شوند به شدت موثر است و به صورت کلی در تمام آب و فاضلاب‌های کشور می‌تواند مفید باشد.

این فعال حوزه دانش بنیان با اشاره به این که دستگاه برای اولین بار در کشور عرضه شده است؛ گفت: تنها تولیدکننده ما هستیم؛ چرا که اصولا فناوری آنالایزور‌های آنلاین به شدت بالا است و کلا در دنیا هم خیلی کم تولیدکننده دارد.

او ادامه داد: اولین کشوری که وارد این موضوع شده آمریکا بوده و بعد از آن یکی دو کشور دیگر هم هستند که البته همه پارامتر‌ها را آنالیز نمی‌کنند. مجموعه‌هایی درگیر ساخت آنالیزور آنلاین می‌توانند بشوند که ابتدا مواد شیمیایی مرتبط با آن و دستگاه اسپکتروفوتومتر را تولید کرده باشند. پس از آن می‌توانند به بحث آنالیزور آنلاین وارد بشوند.

او درباره میزان واردات پس از ساخت محصول بیان داشت: طبیعتا واردات در سال‌های اول به صفر نمی‌رسد، چون محصول با این که تجاری سازی شده و رفرنس فروش داریم، اما طول می‌کشد تا در کشور جا بیفتد. ولی امیدواریم در پنج سال اول این اتفاق بیفتد؛ چرا که روی بحث کیفیت و عملکرد دستگاه، خودمان کاملا مطمئن هستیم و به مشتری‌ها و استفاده کنندگان حداقل یک ماه ضمانت عودت می‌دهیم تا تست کنند.

او اضافه کرد: علاوه بر این موضوعات قیمت دستگاه در برابر قیمت محصول خارجی حداقل یک سوم است. به طور مثال قیمت دستگاه متناسب با پارامتر‌های مختلف از هفتصد میلیون تا یک میلیارد و دویست تومان است که نسبت به نمونه‌های ساده خارجی حداقل یک سوم است.

دیگر خبرها

  • دستگاهی ایرانی که پساب‌ها را آنلاین و سریع بررسی می‌کند
  • زمانیکه ژاپنی‌ها برای خرید محصول کشاورزی ایران صف کشیدند! | تصویر
  • داستان شغل ۵۰۰ ساله دلاکی با ۳۳ مهارت؛ مشهورترین دلاک ایرانی که بود؟
  • داستان‌های عامه ما، ریشه در واقعیت دارند/ ردّپای کهن الگوها در روایت‌های زنان/ مضامین متنوع لالایی‌ها و شعرهای زنانه
  • «پایان باز» نباید به یک مُد مخرب تبدیل شود
  • کتاب «سه چهارده» رونمایی شد
  • ساره خسروی؛ مترجم: روانشناسان خواندن «سلام زیبا» را به مراجعین خود پیشنهاد می‌کنند
  • بهترین فیلم‌های ایرانی دهه شصتی (+عکس)
  • روایت نویسنده عراقی از صبر استراتژیک و پاسخ استراتژیک ایران
  • چرا در ایران از مارکز استقبال شد؟