Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-19@21:30:26 GMT

لباس سوزن دوزی سیستان بر تن نرگس آبیار/عکس

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۸۴۴۸

به گزارش پارس نیوز، نرگس آبیار در پاسخ به این پرسش که چرا در مراسم اختتامیه فیلم فجر لباسی آراسته به هنر سوزن دوزی زنان بلوچی را به تن کرده بود، گفت: بخشی از صحنه‌های فیلمبرداری فیلم «شبی که ماه کامل شد» در استان سیستان و بلوچستان انجام شده بود و من در این مدت  با هنر سوزن دوزی مردم بلوچ آشنا شدم؛ بنابراین در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر فرصت را غنیمت شمرده و لباسی آراسته به هنر زیبای سوزن دوزی منحصر به فرد کشورم را برتن کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنده سیمرغ بلورین سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه جشنواره مد و لباس فجر باعث رونق اقتصادی پوشاک و شکوفایی فرهنگ اصیل ایرانی میشود، گفت: هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با همکاری طراحان و تولید کنندگان کشور می تواند به شکوفا شدن فرهنگ و رونق بازار اقتصادی پوشاک کشور کمک کند.

این کارگردان گفت: به عنوان یک هنرمند دوست دارم لباسی را بر تن کنم که برگرفته از فرهنگ اصیل و غنی کشورم ایران باشد. لباسی با هویت که هنگام پوشیدن آن هویتی از فرهنگ ایران را تبلیغ کند و جشنواره فیلم فجر به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی و هنری مکان مناسبی برای تبلیغ لباسهای مختلف و سنتی ایران است.

آبیار با بیان اینکه نقوش و رنگهای مختلف لباس اقوام ایرانی مانند خلقت بشر است که هیچ کدام از این نقش و نگارها و رنگها شبیه به هم نیستند، افزود: زنان سیستان و بلوچستان به هنر سوزن دوزی مسلط هستند، هنر سوزن دوزی مردم بلوچ، هنری منحصر به فرد است که تنها در ایران میتوان این هنر را دید؛ هنری که در هیچ کجای این جهان نمیتوان آن را یافت.

این کارگردان سینما ادامه داد: در جشنواره‌هایی مانند فیلم فجر، هنرمندان همیشه به عنوان یک الگو مورد توجه مردم قرار دارند، انتخاب لباس توسط هنرمندان در جشنواره های مختلف از جمله فیلم فجر سلیقه‌ای است. برای تبلیغ فرهنگ با هویت و اصیل ایرانی باید لباسهایی را طراحی و تولید کرد که قشر بازیگر و هنرمند را به پوشیدن لباسهای آراسته به  فرهنگ اصیل ایرانی ترغیب و تشویق کند.

برنده سیمرغ بلورین سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، ادامه داد: پیش از آنکه ما لب به سخن بگشاییم و شخصیت خود را با زبان معرفی کنیم، این لباس ماست که با دیگران سخن میگوید؛ بنابراین پوشش و آراستگی نه تنها برای مردم بلکه برای هنرمندان و بازیگران نیز بسیار مهم است.

آبیار با بیان اینکه طراحان کشورمان وارد عرصه جدیدی در حوزه طراحی مد و لباس ایرانی به ویژه در جشنواره مد و لباس فجر شده اند، تصریح کرد: جای خوشحالی است که طراحان بسیار زیادی برای طراحی لباسهای مناسبتی مختلف وارد عرصه مد و لباس شده‌اند و انگیزه اصلی همه آنها به کارگیری نمادها و نشانه‌های ایرانی و اسلامی در خلق لباسهای باهویت است. در حوزه مد و لباس نیز برندهای بسیار خوبی وارد بازارشده است .

این سینماگر موفق کشورمان با بیان اینکه نباید از داشته‌ها و گنجینه‌های  فرهنگی و اصیل کشور غافل شد، خاطرنشان کرد: بهتر است لباسهایی برای هنرمندان و بازیگران طراحی شود که تلفیقی از سنت و مدرنیته باشد تا ذائقه‌های مختلف را پاسخ دهد؛ به نظر من طراحان میتوانند از پتانسیل لباس اقوام ایرانی که دارای ظرفیتهای بالایی است استفاده کنند و با تلفیق سنت و مدرنیته، مد و لباس ایرانی و اسلامی را به جامعه و بخصوص به بازیگران عرصه سینما و تلویزیون عرضه کنند تا پوشش هنرمندان دارای نشانه‌هایی از فرهنگ غنی ایران باشد.

کارگردان فیلم موفق شبی که ماه کامل شد درباره هنر سوزن دوزی مردم سیستان و بلوچستان گفت: سوزن دوزی ازجمله هنرها و صنایع دستی اصیل ایرانی است که خاستگاه آن استان سیستان و بلوچستان است. هنری که طرحهای آن از اندیشه زن بلوچ سرچشمه میگیرد و با هنر دستش بر روی پارچه نقش می‌بندد. این نقش آفرینی را زن بلوچ با کمک سوزن، قلاب و نخهایی که با رنگهای بسیار و از همه مهمتر خلاقیتی که از درون او سرچشمه گرفته، انجام میدهد. وقتی چنین گنجینه‌ای در کشور داریم، باید برای توسعه آن بکوشیم و من به عنوان یک هنرمند، از سوزن دوزی مردم بلوچ غفلت نکردم و در مراسم اختتامیه لباسی پوشیدم که دوست داشتم.

گفتنی ست بخش بین‌الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر، با حضور 18 کشور خارجی، اساتید، فعالان حوزه مد و لباس و برجسته‌ترین طراحان داخلی و خارجی پنجشنبه 25 بهمن ماه کار خود را در مرکز نمایشگاه‌های چابهار آغاز کرد.

در این دوره اساتید مد از کشورهای فرانسه، اسپانیا، سنگاپور، تونس، چین، قزاقستان، روسیه، ایتالیا، سوریه، عمان، آذربایجان، ارمنستان، عراق، پاکستان، هند، افغانستان، لبنان، اندونزی در کنار طراحان ایرانی در مهد هنر سوزن دوزی ایران به تبادل نظر و ارائه آثار تازه خود می پردازند. 

این رویداد تا 28 بهمن در چابهار ادامه دارد. 

اما بخش داخلی جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر تا دوم اسفند ٩٧ از ساعت صبح تا ٨ شب در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو در حال برگزاری ست. 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: زنان استان سیستان و بلوچستان جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم جشنواره مد جشنواره بین المللی ایران فرهنگی و هنری سیستان و بلوچستان جهان پوشش جامعه سینما و تلویزیون صنایع دستی پارس تن لباس سیستان نرگس آبیار پارس نیوز سوزن دوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۸۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمسازی در حوزه اقوام یک گام بزرگ است/ اهمیت خرده‌فرهنگ‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، امید شمس کارگردان سینما از فضای فیلم کوتاه داستانی برخاسته و با ساخت فیلم سینمایی «ملاقات خصوصی» به شکل جدی وارد سینمای بدنه شده است. او که عضو هیات انتخاب بخش فیلم‌های کوتاه داستانی نخستین جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی است، درباره آثار رسیده و سطح کیفی آن‌ها توضیح داد: جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی نخستین دوره را پشت سر می‌گذارد بنابراین قطعاً اثری منحصراً برای آن ساخته نشده است. در خیلی از جشنواره‌ها شاهد هستیم زمانی که هویت پیدا می‌کنند و چند دوره را پشت سر می‌گذارند، تعدادی فیلم حول محور آن‌ها تولید می‌شود. ضمن این که بعضی از جشنواره‌ها به فیلمسازان کمک‌هزینه می‌دهند تا با موضوع جشنواره اثر تولید کنند.

وی ادامه داد: بر همین اساس با لحاظ کردن خرده‌فرهنگ‌های ایرانی به سراغ انتخاب آثار رفتیم که کار ما را در انتخاب سخت می‌کرد. خیلی از فیلمسازان، به‌خصوص فیلمسازان بومی به هویت و فرهنگ خودشان بدون در نظر گرفتن چنین جشنواره‌ای پرداخته بودند. ما از این ویژگی استفاده کردیم، چون این که فیلمساز بر اساس قومیت و دغدغه شخصی خود فیلم بسازد از روحیه‌ خودجوش او ناشی می‌شود. ضمن این که در ذات مردم ایران ویژگی حفظ هویت و فرهنگ مشهود است. گذشته از این‌ فیلمسازی با ساختار بومی همواره جذاب است، هم برای خود مردم و هم برای کشورهای دیگر بنابراین با این معیارها دست به انتخاب زدیم. به این نکته نیز توجه داشته باشید که جشنواره اقوام ایرانی هرچه سال‌به‌سال شناخته‌تر شود، هدفمندتر گام برمی‌دارد.

کارگردان فیلم کوتاه «گذر» در ادامه به آثاری که دارای خلاقیت و ویژگی خاصی باشند اشاره کرد و افزود: همیشه این خطر هست که اگر صرفا بخواهید ویژگی‌های یک منطقه بومی یا شهری را در نظر بگیرید، فیلمی که می‌سازید شکل توریستی پیدا کند بنابراین این ویژگی باید در محتوا و قصه باشد. ما آثاری داشتیم که به لحاظ موضوعی با جشنواره همخوان بودند، اما پرداخت خلاق نداشتند و به همین دلیل کنار گذاشته شدند. در این میان آثاری هم بودند که در بستر مورد بحث به‌خوبی فضاسازی کرده و خلاقانه کار شده بودند.

این کارگردان در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه فیلمنامه همواره پاشنه آشیل سینمای ایران است آیا در آثار حاضر در جشنواره کیفیت فیلمنامه‌ها خوب بود یا خیر، بیان کرد: متأسفانه این ضعف در سینمای ایران همواره وجود دارد؛ یعنی فیلمنامه‌ای که ایده‌آل و راضی‌کننده باشد، خیلی کم است. از سوی دیگر ما در هیات انتخاب خیلی متمرکز و فنی به بحث فیلمنامه نپرداختیم و صرفا استانداردهای لازم را مد نظر قرار دادیم اما طبعاً در بحث داوری آثار، تمام ابعاد فیلمنامه به شکل متمرکز بررسی و به آن امتیاز داده می‌شود. وقتی برای یک فیلم از قبل موضوع مشخص می‌شود، لزوماً نمی‌توان آن را اثری سفارشی دانست اما اگر فیلمی عمدتا در همان راستا تولید شود، امکان دارد گاهی به سمت شعاری شدن پیش برود و فیلمنامه هدر شود. فیلمنامه‌نویسی کار سختی است. ای‌کاش می‌شد در جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، در فاصله برگزاری هر دوره یک بخش آموزش و کارگاه‌های فیلمنامه‌نویسی و کارگردانی در نظر گرفته شود تا این بخش‌ها در مسیر تولید فیلم‌های با موضوع اقوام تقویت شوند.

وی درباره این جشنواره که توسط موسسه خصوصی فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی برگزار می‌شود، گفت: به نظرم جشنواره اقوام ایرانی باید با برداشتن گام‌های بلندتر، بزرگ‌تر شود؛ یعنی چنین ظرفیتی در جشنواره‌ وجود دارد. با ورود بخش سینمای بلند و بین‌الملل به جشنواره از آنجایی‌که این پتانسیل وجود دارد، می‌توان فیلمسازان را تشویق کرد دست به ساخت آثاری با موضوع اقوام بزنند. البته اگر این حمایت در بخش ساخت و پخش، چه در داخل و چه در خارج از کشور انجام گیرد، هم به فرهنگ و هنر کشور قوت می‌دهد و هم مسیر برای فیلمسازانی که دغدغه دارند.

شمس در پایان گفت: امیدوارم نخستین دوره این جشنواره به‌خوبی برگزار شود و ارگان‌های مختلف پای کار بیایند و این رویداد با حمایت‌های ویژه سال‌به‌سال بزرگ‌تر و بهتر شود.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی، به دبیری کمال تبریزی و با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 6080924 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره «تن پوش» در ورامین
  • حضور کشور‌های اسلامی در جشنواره مد و لباس مداومت
  • فیلمسازی در حوزه اقوام یک گام بزرگ است/ اهمیت خرده‌فرهنگ‌ها
  • سند ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی فرصتی برای نظام پوشاک است
  • کارگردانی که هرچه ساخت ماندگار شد + فیلم
  • سیلاب راه ارتباطی ۳۷ روستای ریگان را مسدود کرد
  • پوپک گلدره ؛ بازیگری که ۶ ماه در کما بود و مرگی که پایانش نبود
  • ماجرای فوت بازیگری که ۶ ماه در کما بود
  • پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی