Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، فردا، دوشنبه فاز ۳ پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس که بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی خاورمیانه است، با حضور رییس جمهوری کلید می خورد. به این ترتیب تولید بنزین یورو۴ این پالایشگاه به ۳۵ میلیون لیتر در روز می رسد. از سویی دیگر با توجه به ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه ای برای مصرف خوراک این پالایشگاه، ستاره خلیج فارس می تواند یک مصرف کننده قابل اعتماد و سودآور برای میعانات گازی کشور به شمار رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه که در شرایط کنونی که صادرات ایران با محدودیت ایجاد شده است می توان این پالایشگاه تیری دانست که به دو نشان نشسته است. نخست بی نیازی از واردات بنزین است که در شرایط تحریم اقتصادی به عنوان کالایی استراتژیک، همواره یکی از اهرم های فشار به نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است و هدف دوم، تبدیل شدن این پایشگاه به محلی برای مصرف میعانات گازی است چرا که میعانات گازی با محدودیت صادرات مواجه است و تبدیل آن به محصولاتی با ارزش افزوده مضاعف دستاورد مهمی است. در این بین توانمند شدن بخش داخلی از همه جوانب را نیز می توان نقطه قوتی دانست که به مدد اعتماد به بخش داخلی رقم خورد. در نتیجه همین اعتماد و در راستای عمل به اصل «ما می توانیم»، فاز ۴ این پالایشگاه با همت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در شرایط تحریمی و بصورت غیررسمی دو ماه قبل کلنگ خورد و قرار است فردا رئیس جمهور کلنگ رسمی آن را بر زمین بزند؛ فاز ۴ قرار است طی ۲۴ ماه به بهره برداری کامل برسد. البته به گفته سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بر اساس برنامه ریزی مهندسین این قرارگاه، پیش بینی می شود زمان اجرا و بهره برداری از این پروژه به ۱۸ ماه تقلیل یابد.

از قطر پیشی گرفتیم / رکورد زنی در ساخت سکو

سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دو فاز از پالایشگاه گازی یکی از فازهای پارس جنوبی که ساخت آن به عهده قرارگاه سازندگی خاتم بوده است بهره برداری شده و ۴ فاز نیز توسط رییس جمهوری رسما افتتاح می شود، گفت: در مجموع این ۶ فاز ۱۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین علاوه بر سایر مشتقات گازی تولید می کند. با این بهره برداری انجام شده عملا میزان برداشت ایران از میدان مشترک گازی پارس جنوبی از قطر پیشی می گیرد.

وی با اعلام اینکه ۱۰ سکو از سکوهای مورد استفاده در پارس جنوبی توسط مهندسان جوان این قرارگاه طراحی، تولید و نصب شده است، ادامه داد: این سکوها در یارد صدرا ساخته شده که ۵ سکوی آن تکمیل و تحویل شده است و ۵ سکوی دیگر نیز نهایتا تا خردادماه سال آینده تکمیل و تحویل داده می شود. در نصب سکو نیز رکوردهای قابل توجهی وجود دارد؛ قبلا نصب سکو حدود ۶ ماه زمان لازم داشت در حالیکه اکنون همکاران ما توانستند طی مدت زمان ۱۸-۱۷ روز این عملیات را انجام دهند که رکورد تازه ای در زمینه محسوب می شود.

این مقام مسوول افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده قصد داریم تا عملیات نصب پنجمین سکویی که به تازگی تکمیل کردیم را در مدت زمانی کمتر از ۱۷ روز انجام دهیم. پیش از این تمامی این فرایند توسط شرکت های خارجی انجام می شد در حالیکه اکنون از طراحی تا ساخت، حمل و نصب را با توان کامل داخلی انجام می دهیم. علاوه بر این، ۴۵۰ کیلومتر لوله گذاری در فازهای تحت مدیریت قرارگاه را نیز انجام داده ایم.

ساخت کمپرسورهای های-تک فاز ۴ توسط هوافضای سپاه

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با تاکید بر اینکه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس نماد موفقیت نظام جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: فاز ۳ این پالایشگاه مدتی قبل تولید خود را آغاز کرد و فردا- دوشنبه توسط رییس جمهوری رسما افتتاح می شود. به این ترتیب ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس تکمیل شده است و روزانه حدود ۳۷ میلیون لیتر بنزین، ۱۴ میلیون لیتر گازوییل ، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۴ میلیون لیتر  ال پی جی و مقداری هیدورژن تولید می کند.

به گفته وی، در نتیجه بهره برداری از فاز ۳ پالایشگاه ستاره خلیج فارس، واردات بنزین ایران متوقف می شود و حتی می توانیم به طور اندک بخشی را نیز صادر کنیم.

وی با اعلام اینکه برای راه اندازی فاز ۴ این پالایشگاه نیز قراردادی را با مجموعه دولت منعقد کردیم که کلنگ زنی آن حدود ۲ ماه پیش انجام شد، اظهار داشت: طول مدت این پروژه ۲۴ ماه است که البته برنامه ریزی کردیم که طی ۱۸ ماه به انجام برسد. تفاوت فاز ۴ با ۳ فاز دیگر، ایرانی بودن تمام و کمال این فاز است.

فاز ۴ ؛ فاز ۱۰۰درصد ایرانی پالایشگاه ستاره خلیج فارس

محمد گفت: در سه فاز گذشته ۶۷ درصد مهندسی، ۷۰ درصد کالا و ۱۰۰ درصد اجرا توسط ایرانی ها انجام شد اما در فاز ۴ صد در صد این بخش ها توسط بخش داخلی انجام می شود. در همین راستا جلساتی را با سازندگان داخلی داشتیم که ساخت بخش های مختلف را انجام می دهند و بخش هوافضای سپاه قبول کرده که کمپرسورهای هیدروژنی این فاز را که یک تجهیز های‌تک است، طراحی کند و بسازد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با تاکید بر اینکه هدف قرارگاه این است که در بخش هایی که بخش خصوصی توان ورود ندارد، وارد شود، توضیح داد: ما رفیق و همراه بخش خصوصی هستیم تا رقیب و تا امروز ۵ هزار پیمانکار در حوزه های مختلف بخش خصوصی را به کار گرفته‌ایم ، البته میزان به کارگیری بخش خصوصی در پروژه های مختلف، متفاوت است.

جایی که بخش خصوصی توان تامین سرمایه ندارد وارد می‌شویم

این مقام مسوول در پاسخ به اینکه گفته می شود حضور قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در پروژه ها باعث آسیب به بخش خصوصی می شود، تاکید کرد: این مقوله به هیچ عنوان صحیح نیست؛ چرا که این قرارگاه در بخش سرمایه گذاری و بالادستی پروژه ها ورود می کند، بخش هایی که بخش خصوصی توان تامین سرمایه ندارد. از سویی دیگر اگر سری به پروژه های مختلف کشور بزنید خواهید دید که بخش قابل توجهی از این پروژه ها تعطیل هستند، اما مجموعه قرارگاه با استفاده از سرمایه خود به پروژه ها ورود می کند ولو به قیمت فروش دارایی های خود، اما حتی از امکانات دولتی همانند وام ها یا امتیازات قانونی که برای بخش خصوصی وجود دارد نمی توانیم استفاده کنیم. به طور مثال در میدان مشترک نفتی رشادت تفاهمنامه ای با دولت منقعد کردیم که به زودی آن را تبدیل به قرارداد می کنیم که برای این پروژه ۳۰۰ میلیون دلار خود قرارگاه خاتم‌ سرمایه گذاری کرده است.

محمد در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره اینکه چه میزان از فعالیت های این قرارگاه تحت تاثیر تحریم ها قرار دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش عمده فعالیت های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با تکیه بر توان داخلی است، تحریم های اقتصادی تقریبا تاثیری بر فعالیت ها ندارد؛ این در حالی است که قرارگاه جزء نخستین مجموعه هایی است که تحریم شد.

ساخت نفتکش غول پیکر برای ونزوئلا/آمادگی برای ساخت ۱۰۰ شناورجهت جایگزینی با شناورهای خارجی

وی از ارائه سفارش از سوی کشور ونزوئلا برای ساخت ۵ نفتکش غول پیکر توسط قرارگاه خبر داد و ادامه داد: یکی از این نفتکش های غول پیکر را تحویل دادیم و باقی سفارش ها نیز در حال ساخت در یارد صدرا است. بسیاری از شناورهایی که در خلیج فارس مشغول فعالیت و خدمات رسانی هستند، خارجی بوده و پرسنل خارجی نیز دارند و در نتیجه سالانه ارز قابل توجهی از این طریق از کشور خارج می شود؛ به همین دلیل قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء  طی پیشنهادی به دولت اعلام کرده است که می تواند با ساخت ۱۰۰ شناور جای این شناورهای خارجی در خلیج فارس را بگیرد و در همین راستا باعث ایجاد اشتغالزایی گسترده در داخل شود.

کد خبر 4544540

منبع: مهر

کلیدواژه: پارس جنوبی پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولید گاز خودکفایی خودکفایی در تولید بنزین سپاه پاسداران سعید محمد صادرات بنزین قرارگاه سازندگی قطر قیمت بنزین هوافضای سپاه پاسداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۹۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلال و پرسپولیس، خلاص!

  بخشی از سهام دو باشگاه در فرابورس عرضه شد و هواداران سهم خریدند اما قرار بود بخش عمده سهام دو باشگاه در بلوک‌های مختلف به شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگتر برسد. تاخیری در اجرای پروژه به وجود آمد و سرانجام با فشارهای کنفدراسیون فوتبال آسیا، دولت مجاب شد پروژه را نهایی کند. با توجه به مالکیت مشترک دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، حرف کنفدراسیون این بود که نمی‌توانند مجوز حرفه‌ای بگیرند یا دست کم یکی از آنها نمی‌تواند. چون دو باشگاه پرطرفدار هستند، وزارت ورزش از دولت خواست تا پروسه واگذاری را تسریع بخشد که مبادا فردا روزی از سوی هواداران یکی از دو تیم متهم به رنگی بودن یا تبعیض شوند. دو هفته پیش، سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی، مأموریت واگذاری دو باشگاه را به کارگروه ویژه‌ای اعطا کرد. 
در نهایت و پس از چندین روز پیگیری روزانه و‌ مذاکره مستمر با مدیران عامل بانک‌ها، بانک مرکزی، معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد، وزیر نفت، صندوق بازنشستگی نفت، کارگروه سهام عدالت، تاپیکو، هیات مدیره خلیج‌فارس و... این نشست‌ها به نتیجه رسید. سه‌شنبه گذشته، سرانجام خبرگزاری‌های رسمی کشور بنا به اعلام دولت، از واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج‌فارس و پرسپولیس به کنسرسیومی متشکل از ۶ بانک دادند. 
   
نامه رسمی
در روزی که(سه‌شنبه) نامه رسمی عرضه ۸۵ درصد از سهام دو تیم در فرابورس منتشر، خبر واگذاری ۴۰ درصدی پرسپولیس به بانک شهر و فروش سه سهم ۱۵ درصدی (در مجموع ۴۵درصد) به بانک‌های ملت، صادرات و تجارت و واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج‌فارس اعلام شد.
   
جزئیات واگذاری پرسپولیس
با پیگیری‌های صورت گرفته مشخص شد ۸۵ درصد سهام پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی می‌رسد. جزئیات واگذاری هم به این شکل خواهد بود که بانک شهر ۳۰ درصد سهام پرسپولیس را می‌خرد و بانک‌های تجارت و ملت نیز هر کدام ۲۰ درصد و سه بانک صادرات، رفاه و اقتصاد نوین هم هر کدام ۵ درصد از سهام را در اختیار می‌گیرند. با این‌که بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس دیروز گفت: «بانک‌ها نباید در فوتبال خرج کنند چون باعث می‌شود منابع مالی و تسهیلات به فعالیت‌های مولد کاهش یابد.» اما به نظر دولت این موضوع رو رفع و رجوع کرده. مجوز شورای پول و اعتبار مجوزهای لازم را صادر کرده و این ۶ بانک در سوم اردیبهشت در مزایده باشگاه پرسپولیس شرکت می‌کنند. 
   
جزئیات واگذاری استقلال
در طرف دیگر کنسرسیوم پتروشیمی‌های زیر مجموعه شرکت هلدینگ خلیج‌فارس صاحب ۸۵ درصد سهام استقلال خواهد شد. آنها قرار است در سوم اردیبهشت برای خرید سهام آبی‌ها پیشقدم شوند. البته ادمین صفحه رسمی این هلدینگ دیروز در پاسخ به یکی از هواداران استقلال نوشت: «تا چیزی نهایی نشود نمی‌توانیم با قطعیت درباره آن حرف بزنیم.» 
   
نقشه راه
طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته از سوی وزارت ورزش و وزارت اقتصاد، ۲۶ فروردین ماه آگهی مزایده دو باشگاه منتشر شد. دیروز هم این بانک‌ها و شرکت‌ها مدارک خود را برای خرید دو باشگاه تحویل دادند. روز شنبه هفته آینده کارگروه تایید اهلیت و صلاحیت سازمان بازرسی تشکیل جلسه می‌دهد و درخواست‌ها بررسی خواهد شد. روز دوم اردیبهشت هم زمان نقص مدارک است و روز سوم اردیبهشت هم سرانجام مزایده برگزار می‌شود. در اولین اقدام دیروز سازمان خصوصی‌سازی پسوند ایران را از نام استقلال حذف کرد. درباره آینده مدیران دو باشگاه نیز شایعه تا دلتان بخواهد زیاد است. ازسویی می‌گویند خطیر مورد تایید برخی است تا بماند اما این موضوع قبل از واگذاری بودوحالا که بحث فروش به پتروشیمی خلیج‌فارس پیش آمده، منابع خبری می‌گویند او رفتنی است.درباره آینده کاری درویش هم دقیقا چنین خبرهایی به گوش می‌رسد.ابتدا بایدمنتظرماندودید آیا واگذاری قطعی می‌شود؟ 

واکنش وزارت ورزش
شروین اسبقیان، معاون وزیر ورزش درباره واگذاری استقلال و پرسپولیس می‌گوید: «واگذاری سرخابی‌ها به صورت جدی در دست سازمان خصوصی‌سازی است. واگذاری آنها آرزوی هواداران دو تیم است. سوم اردیبهشت این واگذاری انجام و مشخص می‌شود هر یک به کجا واگذار می‌شوند. ما دنبال باشگاه‌داری نیستیم و فقط ناظر هستیم. وزیر اقتصاد می‌خواهد به فدراسیون‌ها کمک کند و موضوعی ندیدیم که در بحث مالیات مشکل باشد.»

دیگر خبرها

  • استقلال و پرسپولیس، خلاص!
  • انتقال آب از خلیج فارس پیگیری می‌شود
  • اهدای کتابخانه شخصی به کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه‌های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به برخی فرودگاه‌های حاشیه خلیج فارس
  • آغاز ساخت خط انتقال آب به شهرستان بندرخمیر
  • رژه ناوهای ارتش در خلیج فارس+ تصاویر
  • اگر اسرائیل از پایگاه‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس به ایران‌ حمله کند آن پایگاه‌ها را خواهیم زد
  • اقدامات پیشگیرانه سیل در شهرستان های خاتم و مروست