Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «فالح الفیاض»، رئیس سازمان الحشد الشعبی و شورای امنیت ملی عراق در گفت‌وگو با نشریه آلمانی «اشپیگل» از رویکرد آمریکا به ویژه اظهارات اخیر «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ انتقاد کرد.

این مقام عراقی ضمن رد اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه گروه تروریستی داعش کاملا نابود شده است گفت که چنین چیزی ممکن نیست و درباره ایجاد گروهی جدید با تفکرات مشابه ابراز نگرانی کرد و افزود: «نمی‌توان چنین چیزی را پیروزی توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در اقدامات خود علیه داعش در پی تجربه متوجه شده‌ایم که  فقط  قادر به تاراندن تروریست‌ها هستیم نه اینکه در نهایت بر آنها پیروز شویم.»

وی در تشریح این وضعیت گفت: «مثلا ما در بخشی از مرز عراق و سوریه در بیابان انبار علیه داعشی‌ها پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. ۲۰ هزار نفر از این منطقه گریختند من معتقدم که عده زیادی از این افراد داعشی بودند که به راحتی به نقطه‌ای دیگر نقل مکان کردند. همینطور در دیگر عملیات‌ها به عنوان نمونه در موصل در نهایت، تعداد کمی از دشمنان کشته شدند و بقایای آنان باید به منطقه‌ای دیگر فرار کرده باشند.»

الفیاض درباره سوریه هم گفت: «شهر ادلب پر از داعشی است و این افراد بر تمامی منطقه مسلط شده‌اند. آنها در دیگر شهرهای سوریه و در مناطق کوچک که بر روی آنها کنترلی نیست هم وجود دارند. در شهر ادلب هم‌اکنون داعشی‌های خارجی مستقر هستند. افراد باقیمانده آنهایی هستند که از آلمان، فرانسه و یا انگلیس به سوریه آمده‌اند.»

 

بعد از اشغال مناطق وسیعی از خاک سوریه و عراق به دست گروه تروریستی داعش طی سال‌های گذشته، دو کشور همکاری برای مقابله با تهدیدهای این گروه تروریستی را آغاز کردند.

ارتش عراق با موافقت دولت سوریه بارها وارد خاک این کشور شد و با گروه‌های تروریستی و عناصر داعش درگیر شد. گذشته از این، از ابتدای فروردین ماه، جنگنده‌های عراق مرتب مواضع عناصر باقیمانده داعش را در استان دیرالزور سوریه بمباران می‌کنند.

رئیس سازمان الحشد الشعبی و شورای امنیت ملی عراق  در ادامه گفت: «ما از این می‌ترسیم که اعضای داعش تبدیل به نسل جدیدی از القاعده‌ تبدیل شوند. اطلاعات ما حاکی از این است که تحرکات زیر زمینی در این راستا در جریان است و شاخص‌هایی در این زمینه وجود دارد که خطری جدید برای همه جهان و از جمله آلمان خواهد بود.»

خبرنگار نشریه اشپیگل از فیاض درباره اظهارات پنس در کنفرانس امنیتی مونیخ درباره ایران هم پرسید و او گفت: « صادقانه بگویم، نمی‌دانم درمورد چه صحبت می‌کنیم. عراق و ایران در طول تاریخ و با وجود شهرهای مذهبی که در عراق است، به شدت با هم ارتباط دارند. به عنوان کشورهای همسایه ما باید در جهت رابطه دوستانه تلاش کنیم. ایران تنها کشوری بود که زمان ظهور داعش، به ما کمک کرد. من تصور می‌کنم که تمامی روایت آمریکایی‌ها اشتباه است. در منطقه ما هم افراد کمی آن را باور می کنند. احساس من این است که اروپایی‌ها هم از آمریکا پیروی نخواهند کرد.»

در پایان این گفت‌وگو، اشپیگل از میزان توانمندی امروزی عراق در زمینه مقابله با تهدید‌های امنیتی پرسید و الفیاض با تائید بهبود وضعیت عراق در این زمینه گفت که هنوز همه چیز عالی نیست اما پلیس و نظم نظامی  پیشرفت‌هایی به دست آمده است و افزود: «من می‌خواهم خبر بدی به همه تکفیری‌ها بدهم. آنها در هیچ جامعه‌ای پذیرفته نخواهند شد و ما هم بار دیگر درگیر جنگ قومیتی نخواهیم شد. چنین چیزی برای همیشه پایان یافته است.»

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم

حضور هیاتی قضایی از جمهوری اسلامی ایران در دمشق به منظور هماهنگی با سوریه و عراق به منظور مبارزه با تروریسم نشان از عزم و اراده ای جدی در منطقه در راستای تحقق امنیت پایدار است.

محمد مهدی ملکی کارشناس مسئل منطقه- نخستین نشست کمیته مشترک قضایی سه‌جانبه ایران، عراق و سوریه برای مقابله با تروریسم در دمشق در حالی برگزار می شود که حضور هیاتی قضایی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست دبیرستاد حقوق بشر و معاون بین الملل قوه قضاییه نشان از اهمیت ویژه این مساله برای  ایران دارد. 

یکی از سیاست های راهبردی تهران در سیاست خارجی خود به خصوص در قبال منطقه غرب آسیا انجام اقداماتی گسترده در زمینه های مختلف به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در راستای ایجاد و گسترش صلح، ثبات و امنیت پایدار در منطقه است. 

این مهم از آنجا نشات می گیرد که جمهوری اسلامی ایران در دکترین دفاعی و سیاست خارجی، امنیت خود را در گروی امنیت سایر کشورهای منطقه ای تعریف کرده است و این رویکرد را در عمل بارها به اثبات رسانیده است.

به عنوان یکی از مهمترین اقدامات ایران در تأیید موضوع فوق کافی است به حضور چندین ساله برخی از مستشاران نظامی عالی رتبه ایران در کشورهایی چون عراق و سوریه که درگیر مبارزه با تروریسم و گروه های افراط گرایی چون داعش بودند اشاره کنیم. مستشارانی که به دعوت رسمی دولت های عراق و سوریه در آن کشورها حضور پیدا کرده و در مبارزه با تروریسم، نیروهای امنیتی و نظامی کشورهای مزبور را از مشورت های خود بهره مند ساختند و تا به امروز نیز مشغول به انجام ماموریت خود هستند.

اما از آنجا که «مبارزه با تروریسم یک امر چندوجهی است» و صرفا نمیتوان با آن مقابله نظامی و امنیتی انجام داد، از بُعد حقوقی و قضایی نیز سه کشور ایران، سوریه و عراق با یکدیگر کمیته ای مشترک ایجاد کردند که وظایف و دستورکارهایی مشخص جهت بررسی و گفت و گو دارد.

به طور مثال، تبادل نظر پیرامون پرونده‌های در حال رسیدگی در مراجع قضایی سه کشور مرتبط با تروریسم و گروهک‌های تروریستی، به‌ویژه داعش، همکاری در زمینه تعقیب و محاکمه تروریست‌ها و اجرای عدالت و پیگیری حقوقی قضایی جنایت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق که منجر به شهادت برخی از مستشاران و پرسنل ایرانی و همچنین تخریب اماکن دیپلماتیک شد، از جمله موضوع‌های مطروحه در «دستورکار نشست نخست در دمشق» است.

بررسی موضوعات مشترک «دوجانبه قضایی» میان ایران با طرف های دیگر هم میتواند با حضور مقامات ذی ربط در این قبیل نشست ها تسهیل و تسریع شود، به طور مثال یکی از موضوعات مشترک قضایی فی مابین ایران و عراق پیگیری حقوقی پرونده ترور فرودگاه بغداد است که منجر به شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس شد. 

موضوع مشترک دیگری که میان تهران و بغداد وجود دارد و بسیار هم حائز اهمیت است، «استرداد مجرمین» در قالب برخی اعضا و رهبران گروه های تروریستی مسلح معاندی است که در خاک اقلیم شمال عراق چندین سال است حضور دارند و اقدامات زیادی را هم در این سال ها علیه امنیت ملی ایران مرتکب شده اند.

هرچند برخورد جدی با گروه های مسلح مزبور در قالب توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق در حال پیگیری است که تا کنون نیز با عزم جدی مقامات عالی رتبه دو طرف تا حد خوبی اجرایی شده است و موانع پیشرفت و تحقق کامل مفاد توافقنامه نیز در حال برداشته شدن است. 

در این خصوص هم باید به نقش و اهمیت معاونت بین الملل دستگاه قضایی کشورمان به عنوان بازوی توانمند «برون مرزی قوه قضاییه» ایران اشاره کنیم که میتواند در کنار دیگر دستگاه های متولی و ذی ربط امنیتی در راستای احقاق حقوق کشورمان از طریق همکاری های قضایی با کشورهای همسایه و فرا منطقه ای نسبت به اجرای عدالت در قبال عاملان، آمران و جنایتکارانی که در پرونده های مختلف تروریستی که منجر به ریخته شدن خون هزاران ایرانی نقش داشتند و امروز در کشورهای دیگر (عمدتا اروپایی) زندگی می کنند، گام های مثبت و موثر بردارد.

حضور هیات قضایی ایران در سوریه در قالب نخستین نشست کمیته مشترک قضایی سه‌جانبه ایران، عراق و سوریه برای مقابله با تروریسم نیز یکی از آن گام های مثبت و موثری است که «می تواند منجر به تضعیف هر چه بیشتر پدیده تروریسم در اشکال مختلف آن شود». 

در انتها بار دیگر بر این مطلب تاکید داریم که مبارزه با «تروریسم نوین» که بسیار پیچیده، منسجم و برخوردار از عقبه و حمایت مالی و اطلاعاتی از سوی برخی سرویس ها است، نیازمند همکاری و هماهنگی کاملی میان کشورهای منطقه ای به طور خاص و البته در سطحی وسیع تر و با نگاهی واقع بینانه که تروریسم را تهدیدی علیه امنیت و صلح جهانی تلقی کنیم، همکاری فرا منطقه ای را با مشارکت کشورهای غربی میطلبد و باید در اشکال مختلف فرهنگی، رسانه ای، اطلاعاتی، قضایی و مالی این تقابل و مبارزه صورت گیرد. 

 

دیگر خبرها

  • عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم
  • ۲۲ کشته در حمله تروریستی به اتوبوس حامل نیروهای ارتش سوریه
  • حمله تروریستی به اتوبوس نیروهای تیپ قدس در سوریه
  • همکاری قضایی ایران، عراق و سوریه علیه تروریسم
  • امضای تفاهم‌نامه کمیته قضایی سه جانبه مقابله با تروریسم میان ایران، عراق و سوریه
  • امضای تفاهم‌نامه قضایی میان ایران، عراق و سوریه
  • بازداشت سخنگوی «حزب التحریر» در افغانستان
  • بازداشت سخنگوی «حزب التحریر» در افغانستان
  • افغانستان| فتنه گروه تروریستی داعش پایان یافته است
  • آغاز به کار کمیته مشترک قضائی سوریه، عراق و ایران در دمشق