Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@21:13:19 GMT

قدردانی شاگردان از رهبر ارکستر

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۱۰۳۴

قدردانی شاگردان از رهبر ارکستر

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ ارکستر رتوریک با حضور شاهین فرهت دبیر جشنواره اولین قطعهاش را اجرا کرد. دیورتیمنتو در دی ماژور، نخستین قطعهای بود که توسط ارکستر رتوریک به رهبری نصیر حیدریان، رهبر میهمان ارکستر اجرا شد. این قطعه که یکی از فرم‌های موسیقی کلاسیک است، ساخته موتسارت، آهنگساز دوره کلاسیک قرن هجدهم اهل زالتسبورگ اتریش، یکی از مهمترین مراکز هنری این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر گفته بسیاری از اساتید موسیقی کلاسیک، این قطعه یکی از سختترین قطعات برای اجراست. این نکته را حیدریان بعد از پایان این قطعه عنوان داشت و اظهار کرد:« قطعهای که ارکستر اجرا کرد، یکی از دشوارترین قطعاتیست که موتسارت نوشته و شما مشاهده کردید که ارکستر این قطعه را به چه زیبایی اجرا کرد. بعد از صحبت‌های کوتاه حیدریان، حضار اعضای ارکستر را مورد تشویق قرار دادند.

یک قعطه از آهنگساز مطرح آمریکایی

دومین قطعه که توسط اعضای جوان ارکستر رتوریک اجرا شد، adagio اثر ساموئل آزبون باربر، آهنگ ساز مطرح قرن بیستم آمریکایی بود. او اهل وستچستر آمریکاست که در نیویورک درگذشت. آداجیو قطعهای برای ارکستر ساز‌های زهی و از اولین کوارتت‌های زهی اوست. او در ژانویه هزار و نهصد و سی و هشت قطعه را برای آرتورو توسکانینی، رهبر ارکستر نامدار ایتالیایی فرستاد. توسکانینی پارتیتور را بدون هیچ اظهار نظری پس فرستاد که موجب دلگیری باربر شد. متعاقباً توسکانینی به واسطه یک دوست به اطلاع باربر رساند که فکر اجرای قطعه را در سر می‌پروراند و نت‌ها را برگردانده، چرا که آن را از حفظ شده است. اولین اجرایی توسکانینی به همراه ارکستر سمفونیک mbc در پنج نوامبر هزار و نهصد و سی و هشت از رادیو پخش شد.

سومین قطعه، st. paul’s suite اثری برای ارکستر از آهنگساز انگلیسی، گوستاو هولست بود. این قطعه در سال هزار و نهصد و دوازده میلادی تصنیف شد، ولی به دلیل تغییراتی که بعد‌ها در آن داده شد، تا سال هزار و نهصد و بیست و دوی میلادی منتشر نشد. نام این قطعه از مدرسه دخترانه سینت پل در بریتانیا گرفته شده که هولست از هزار و نهصد و پنج تا هزار و نهصد و سی و چهار در آنجا مدیر موسیقی بود. هولست این سوئیت را به پاس استودیو آکوستیکی که مدرسه برایش ساخته بود، تصنیف کرد.

قطعه ای در غم دوری از وطن

به گزارش روابط عمومی‌سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، بعد از تنفس کوتاه، بخش دوم کنسرت ارکستر رتوریک با اجرای قطعه variations on a theme by tchaikovsky اثر آنتون آرنسکی، آهنگ ساز قرن نوزدهم روس آغاز شد. بعد از این قطعه، ارکستر cavalleria rusticana intermezzo روستایی سلحشور، اثر پیترو ماسکانی، آهنگ ساز کلاسیک اپرای اهل ایتالیا را اجرا کرد. ماسکانی این قطعه را در سال هزار و هشتصد و نود تصنیف کرد که یکی از شور انگیزترین شاهکار‌های تاریخ اپرا به شمار می‌رود.

قطعه پایانی بخش دوم کنسرت ارکستر رتوریک به قطعه sinfonietta in a minor اثر شاهین فرهت اختصاص داشت. فرهت می‌گوید این قطعه را حدود ده سال پیش، زمانی که دور از وطن بود، نوشته است.

تجلیل استاد از شاگردان و هدیه شاگردان به استاد

بر اساس این گزارش، بعد از پایان قطعه آخر که با تشویق طولانی حضار همراه بود، نصیر حیدریان ضمن تمجید از اعضا و رهبر ارکستر اظهار کرد: این بچه‌ها برای دانه به دانه این نت‌ها از صبح تا شب زحمت کشیدند. من شاهد بودم که رهبر ارکستر (رضا مریوند) چقدر برای ارکستر زحمت می‌کشد. بعد از صحبت‌های حیدریان که رهبر مهمان ارکستر بود، رضا مریوند، رهبر ارکستر از طرف اعضای ارکستر، سردیس حیدریان را به عنوان هدیه، تقدیم او کردند. در پایان، ارکستر بخشی از موسیقی سامسون و دلیله، اثر سنسان را به عنوان قطعه بیز اجرا کرد.

گفتنی است نصیر حیدریان در تهران متولد شد. وی در شش سالگی همزمان با تحصیل به مدرسه موسیقی رفت و آموخته‌هایش را در هنرستان موسیقی، در رشته ساز ترومبون و تئوری موسیقی تکمیل کرد. وی بعد از اخذ دیپلم با ارکستر سمفونیک تهران همکاری کرد و سال‌ها بعد، جهت ادامه تحصیل به اتریش رفت و در دانشکده موسیقی و هنر‌های نمایشی وین رشته ساز ترومبون را ادامه داد. وی در دهه نود میلادی در شهر گراتس اتریش در رشته رهبری ارکستر ادامه تحصیل می‌دهد.

 

 

خبرنگار: مژگان رسولی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تالار وحدت جشنواره موسیقی موسیقی جهانی رهبر ارکستر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۱۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، این جشنواره با هدف شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در موسیقی سنتی و محلی ایران و معرفی هنرمندان بومی با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار خواهد شد.

او تصریح کرد: جشنواره تاک در چند بخش شامل اجرا‌های صحنه‌ای (کنسرت)، موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی متنوع با موضوعات مختلف شعر و موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گردشگری شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر همراه با برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات خواهد بود.

ششم اردیبهشت مراسم افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی کودک برگزار می‌شود و در روز‌های بعد، از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار خواهد شد که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.

موضوعات کارگاه‌ها شامل پیوند شعر و موسیقی، تاثیر شعر در موسیقی، اصول و مبانی سازسازی، چوب شناسی، فیزیک سوت و رگلاژ ساز، اصول نگهداری از ساز، تحلیل ساختار موسیقی، آسیب‌شناسی موسیقی ایرانی در چند دهه اخیر، اصول و مبانی گروه‌نوازی، ریتم‌شناسی و وزن‌خوانی، ارتباط هنر با صنعت، گردشگری موسیقی، بررسی سبک‌ها و مکتب‌های مختلف آواز و مناسب‌خوانی است.

اجرا‌های صحنه‌ای (کنسرت‌ها) نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و در مدت هفت شب، ۱۴ اجرای صحنه‌ای برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • نخستین کنسرت بی‌کلام «نوای آفتاب» در سال جدید
  • «نوای آفتاب» یک کنسرت بی‌کلام برگزار خواهد کرد
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»