Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد جواد ظریف می‌گوید اروپا باید بیشتر از چیزی که تاکنون انجام داده برای حفظ برجام گام بردارد. وزیر خارجه ایران روز یکشنبه ۱۷ فوریه در سخنرانی خود در اجلاس امنیتی مونیخ به تندی سیاست‌های دولت آمریکا را مورد نقد قرار داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از یورونیوز، ظریف در سخنرانی خود ضمن انتقاد به برگزاری نشست ورشو، آمریکا را متهم کرد که دیگر کشورها را مجبور کرده در این اجلاس شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین در ادامه دعوت مایک پنس از کشورهای اروپایی برای خروج از برجام را یک مضحکه نامید و آمریکا را بزرگ‌ترین منبع بی‌ثبات‌کننده در منطقه خاورمیانه نامید.

«آمریکا مبتنی بر تمرکز بیمارگونه و وسواس روان پریشانه خودش، برای مدت طولانی مشوق ماجراجویی مخرب و یاغی‌گری دولت‌های اقماری خودش بوده : از تسلیح صدام حسین بر جنگ بر ضد ایران تا حمایت از افراط گری؛ از کمک و معاونت در جرم ویران کردن سوریه و بمباران بیگناهان در یمن تا سرپوش گذاشتن بر حبس یک نخست‌وزیر و مثله کردن یک خبرنگار.»

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش به ناکافی بودن اقدامات اروپا برای حفظ برجام اشاره کرد و افزود: «اینستکس بسیار کمتر از تعهداتی است که سه کشور اروپایی برای نجات برجام وعده داده بودند.ایران نمی‌تواند به تنهایی هزینه‌های دستاوردهای جهانی را بپردازد؛ چه توافق هسته‌ای باشد و یا مبارزه با قاچاق مواد مخدر و یا قاچاق انسان. اروپا نیز لازم است سرمایه گذاری کند.»

وی همچنین با دفاع برنامه موشکی ایران اظهار داشت: «چه کسی واقعا ناامنی را به منطقه صادر می‌کند؟ و چه چیزی منطقه را بیشتر تهدید می‌کند؟ موشک‌های بیشماری که برای وحشت یمن به کار رفته‌اند؟ و یا موشک‌های دفاعی ایران که تنها و صرفا بر ضد داعش در دفاع مشروع از خود استفاده شده‌اند؟ آیا این ایران است که تهدید به نابودی به دیگران می‌کند و یا نتانیاهو رئیس همه چوپان‌های دروغگو است که آشکارا کشور من را تهدید به جنگ و حمله نظامی کرده است؟»

ظریف همچنین بعد از پایان سخنرانی‌اش در جلسه پرسش و پاسخ به سوالات جواب داد. او در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال وقوع یک جنگ در منطقه خاورمیانه گفت: «این احتمال بسیار بالا است و قطعا کسانی مانند اسرائيل دنبال به راه انداختن یک جنگ در منطقه هستند.»

ظریف همچنین در پاسخ به سؤالی و در واکنش به تهدید فرانسه در مورد اعمال تحریم‌های موشکی علیه ایران تصریح کرد: «آن زمان (جنگ هشت ساله) که با جنگنده‌های فرانسوی، تسلیحات شیمیایی آلمانی، تانک‌های انگلیسی و آواکس‌های آمریکایی و تسلیحات روسی به ما حمله می‌شد، زمانی که ما را موشک‌باران می‌کردند، هیچ‌کس کوچکترین ابزار دفاعی به ما نمی‌داد، نه پدافند و نه موشکی برای پاسخ.

همین امروز آیا کسی به ما سلاح می‌فروشد؟ آیا کسی به ما جنگنده‌ای برای دفاع از خود می‌فروشد؟ اگر مورد حمله قرار بگیریم قرار است با شمشیر از خود دفاع کنیم؟

ظریف در بخش دیگری از جلسه پرسش و پاسخ عنوان کرد: تا زمانی که سرمایه‌گذاران شما با وجود قتل خاشقچی همچنان به عربستان سعودی می‌روند، نمی‌توانید ادعا کنید که دلیل عدم حضور سرمایه‌گذاران شما در ایران حقوق بشر است... عربستان سعودی از مهمترین حامیان قطعنامه حقوق بشری علیه ایران بود، آیا این حقوق بشری است که شما می‌خواهید؟

وزیر امور خارجه ایران همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا خطر جنگ در منطقه افزایش یافته، گفت: قطعا کسانی دنبال این هستند. وی در پاسخ به این سوال که چه کسی؟ عنوان کرد: «اسرائیل. ضمن اینکه این خطر بیشتر هم خواهد شد اگر شما همچنان به نقض قوانین بین‌الملل ادامه دهید.»

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ظریف اسراییل جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۱۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای طرح لغو شده حمله اسرائیل به ایران از جمله تهران

روزنامه نیویورک تایمز گزارشی از تصمیم اسرائیل برای حمله به ایران در شبانه روز پنج شنبه و جمعه [هفته گذشته] را به نقل از سه مقام اسرائیلی که نامشان فاش نشده، منتشر کرد که می‌گویند طرح اولیه حمله تلافی‌جویانه شامل حمله متقابل «بسیار گسترده‌تری به اهداف نظامی» از جمله در نزدیکی تهران بود.

 

به گزارش دنیای اقتصاد؛ این روزنامه ادعا کرد: همانطور که به طور گسترده گزارش شده است، اسرائیل برنامه‌های خود برای پاسخ فوری به حمله مستقیم بی‌سابقه جمهوری اسلامی در ۱۳ تا ۱۴ آوریل را پس از آن که مدعی شد اکثر موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را با کمک ائتلاف به رهبری آمریکا خنثی کرده است، کنار گذاشت.

نیویورک تایمز مدعی شد مقامات رژیم صهیونیستی به‌دنبال فشار متحدان خود موافقت کردند آن را محدودتر کنند.

به نوشته نیویورک تایمز، یک چنین حمله وسیع و خسارت‌باری نمی‌توانست از سوی ایران نادیده گرفته شود و خطر ضدحمله مرگبار ایران را به‌دنبال داشت که می‌توانست خاورمیانه را به لبه یک درگیری بزرگ منطقه‌ای بکشاند.

روایت نیویورک تایمز همچنین ادعا می‌کند که اسرائیل ابتدا حمله را برای دوشنبه شب، ۱۵ آوریل برنامه‌ریزی کرده بود، اما در آخرین لحظه از ترس اینکه حزب‌الله ممکن است «شدت حملات خود به شمال اسرائیل را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد» این برنامه را تغییر داد. در این گزارش مشخص نشده که آیا این ارزیابی قبل از حمله در شب پنج شنبه-جمعه تغییر کرده است یا خیر.

دیگر خبرها

  • بازرگان: بمب اتم برای نزدن است/ کریمی: قدرت الزاماً تابعی از سلاح نیست +فیلم
  • جلسه تحلیل و بررسی مسائل منطقه برگزار شد
  • وضعیت منطقه قبل و بعد از حمله ایران به اسرائیل تغییر کرده است | همه سناریوها را در سطح عملیاتی دقیقا بررسی می‌کنیم
  • شرایط منطقه بعد از حمله سپاه به اسرائیل به روایت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح 
  • پاسخ ایران برای هشدار به اسراییل محدود بود!
  • افشای طرح لغو شده حمله اسرائیل به ایران از جمله تهران
  • یاوه‌گویی وزیر دفاع فرانسه علیه ایران
  • توصیف دقیق عملیات وعده صادق از زبان رهبر انقلاب
  • حمله ایران نشان داد اسرائیل نمی‌تواند از خود دفاع کند+ فیلم
  • حمله ایذایی اسرائیل ارزش چندانی نداشت و مسئولیت آن را هم نپذیرفتند/ به دنبال سلاح هسته ای نیستیم/ کسی که زیر میز دیپلماسی زد، آمریکا بود و نه ایران