Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، فریدون الهیاری روز یکشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح نمونه گردشگری مهستان نقش جهان اصفهان افزود: در این خطه طرح های گردشگری و میراث فرهنگی متعدد و قابل ملاحظه ای در حال انجام است و در دهه فجر امسال 57 طرح به بهره برداری رسید.
وی با اشاره به تحولات مثبت در حوزه گردشگری اضافه کرد: در این استان مجموعه های اقامتی و گردشگری افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اضاف کرد: نگاه دولت، توسعه گردشگری است، زیرا این صنعت نقش اثربخشی در اشتغالزایی دارد.
فرماندار شهرستان شاهین و میمه در این مراسم به ظرفیت های مطلوب این خطه در حوزه گردشگری اشاره و اضافه کرد: همدلی بین دستگاه ها رشد و پیشرفت در این مقوله را رقم می زند.
علیرضا بصیری گفت : ارگ مورچه خورت و کاروانسرای مادرشاه از جمله دو اثر تاریخی معروف منطقه است که توانست موقعیت های مناسب اشتغالزایی و درآمدزایی را خلق کند.
به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی طرح منطقه نمونه گردشگری مهستان نقش جهان که در کاروانسرای مادرشاه در نزدیکی شهر مورچه خورت اصفهان واقع است احداث 240 هزار متر مربع فضای خدماتی و تفریحی، 73 هزار متر مربع باغ رستوران مشتمل بر 170 آلاچیق، جایگاه سوخت، شهربازی و دیگر امکانات رفاهی را در بر می گیرد.
طرح یاد شده با هزینه ای بالغ بر 12 هزار میلیارد ریال در مدت 4.5 سال اجرا می شود.
این کاروانسرا نمونه برجسته ای از یک کاروانسرای برون شهری عصر صفوی و جزو کاروانسراهای سلطنتی محسوب می شود که اکنون به یک مجموعه گردشگری تبدیل شده است.
این بنا دارای ابعاد 75 در 86 متر و با مساحت نزدیک به شش هزار و 500 متر مربع از کاروانسراهای بزرگ ایران است،
ورودی کاروانسرا در ضلع جنوب غربی آن واقع است و سر در مرتفع با طاق نماهایی در دو طبقه وجود دارد چهار برج مدور در چهار گوشه کاروانسرا به شکل استوانه ای بنا را استوارتر می کند.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در سفر به اصفهان از خانه تاریخی بخردی اصفهان بازدید و مجموعه اقامتی آن را افتتاح کرد.
استان اصفهان با بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن به نام های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام های وزوان ،مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسیده، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
همچنین در استان اصفهان بیش از 600 خانه تاریخی وجود دارد که بیش از نیمی از آنها در شهر اصفهان قرار دارد.
6020/6026/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استان اصفهان اصفهان جهان گردشگران داخلی و خارجی گردشگری جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۱۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره ثبت آثار تاریخی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از ثبت ساختمان اداره نوغانداری تربت‌حیدریه خبر داد.

محمود طغرایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ثبت ساختمان اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه به شماره ۳۳۹۶۴ در فهرست آثار ملی ایران اظهار کرد: کلمه نوغان به معنی کرم ابریشم و پیله معرفی شده و شهرستان تربت‌حیدریه از دیرباز به‌ دلیل اقلیم مساعد برای کاشت درخت توت، یکی از مناطق مهم پرورش کرم ابریشم و نوغان‌داری در ایران بوده است.

وی ادامه داد: ساخت تأسیسات اداره نوغان‌داری در شهرستان تربت‌حیدریه از سال ۱۳۱۴ انجام شد و نخستین مدیر این اداره فردی فرانسوی به نام «مسیو فران» بوده است.

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی اظهار کرد: در دوران پهلوی اول پس از آن‌که صنعت نوغان‌داری تحت نظارت و انحصار دولت قرار گرفت، مجموعه ابنیه نوغان‌داری در تربت‌حیدریه به‌ عنوان یکی از قطب‌های مهم پرورش کرم ابریشم پایه‌ریزی شد.

وی تصریح کرد: این مجموعه شامل ساختمان‌هایی است که به صورت منفرد در زمینی با وسعت بیش از دو هکتار ایجاد شده‌اند و کاربری‌های گوناگونی مانند سالن‌های تولید تخم نوغان و پرورش کرم ابریشم، ساختمان‌های اداری و مدیریت، مهمانسرا و اسکان پرسنل داشتند.

 طغرایی گفت: از شاخصه‌های معماری این مجموعه که برگرفته از ساختمان‌های شمال ایران است می‌توان به سبک و گونه معماری کوشک مانند، رعایت قرینه‌سازی، استفاده تمام عیار از آجر در تزیینات و سازه بنا، استفاده از قوس‌های نیم دایره و بیضوی و وسعت درخورتوجه، اشاره کرد.

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: در زمین‌های پیرامون این ساختمان‌ها نیز توتستان‌هایی برای بهره‌برداری در فصل پرورش کرم ابریشم ایجاد شده است.

وی ادامه داد: این مرکز به‌عنوان تنها نمایندگی اداره توسعه نوغان شرق کشور در حال حاضر نیز، ارائه دهنده خدمات و تأمین کننده تخم نوغان در سطح استان‌های شرق کشور (استان‌های خراسان‌های رضوی، شمالی، جنوبی و سیستان و بلوچستان) است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه همچنین به ایسنا گفت: در حال حاضر شهرستان تربت‌حیدریه با تولید بیش از ۸۰ درصد ابریشم کشور در شهر ملی بایگ و روستای ملی بسک، به‌عنوان پایتخت ابریشم کشور شناخته می‌شود.

علی محمدی افزود: این مجموعه با پیگیری‌های چندساله اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و شهرستان، شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه و مساعدت اداره نوغانداری شهرستان و شرکت سفیدرود رشت، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

اداره نوغان به عنوان بخشی از هویت و تاریخ شهرستان تربت حیدریه می‌باشد چراکه این اداره یکی از اولین اداراتی است که از حدود 90 سال قبل به مردم و کشاورزان خراسان بزرگ خدمات ارائه می داده است.

قطعأ این مجموعه قابلیت تبدیل شدن به مجموعه ای گردشگری از جمله موزه ابریشم، بازارچه، مهمانسرا، مرکز تفریحی و سرگرمی و همچنین مرکزی پژوهشی باهدف خدمت به همشهریان، گردشگران و پژوهشگران  را دارد و می تواند بخشی از کمبودهای زیرساخت گردشگری و فضای سبز شهر را جبران کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت جهانی پالنگان نیازمند همت جمعی است
  • سودای جهانی شدن ابیانه چه زمانی محقق می‌شود؟
  • الحاق سرمایه گذار بخش خصوصی به اجرای طرح گردشگری آشوراده + فیلم
  • ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد
  • الحاق سرمایه گذار بخش خصوصی به اجرای طرح گردشگری آشوراده
  • کشف بیش از ۳۰ شی عتیقه از قاچاقچیان در رودبار
  • بازارهای تاریخی، ظرفیتی نهفته در کوچه پس کوچه‌های شهر
  • ۳۵ درصد بازدید گردشگران از جاذبه‌های گردشگری مدرن و ابرسازه‌های تفریحی اصفهان بوده است
  • ثبت ۴ اثر خراسان جنوبی در فهرست میراث جهانی
  • ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد