Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@07:34:41 GMT

زیردریایی بومی «فاتح» به آب انداخته شد +ویژگی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۳۵۴۴

زیردریایی بومی «فاتح» به آب انداخته شد +ویژگی‌ها

به گزارش «پارسینه»، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه با حضور در کارخانجات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه یکم دریایی در بندرعباس، ضمن ادای احترام به یادمان شهدای نیروی دریایی ارتش، از یگان‌های مستقر در میدان این مجموعه سان دید.

دکتر روحانی همچنین از زیردریایی کاملا بومی فاتح که توسط متخصصان و دانشمندان سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح ساخته شده است، بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی در مراسم الحاق زیردریایی پیشرفته فاتح به ناوگان نیروی دریایی ارتش گفت: بی تردید قدرتی که می‌تواند صد‌ها مایل دورتر از منافع ما حراست کند نیروی دریایی است.

وی افزود: شاید فشار‌های دشمن، جنگ تحمیلی و تحریم‌ها محرک بیشتری بود برای اینکه ما بتوانیم در صنعت دفاعی و صنعت دریایی سطحی و زیر سطحی به خود متکی شویم.

روحانی در ادامه افزود: قدرت دفاعی ما برای خودمان است و هیچ گاه قصد تجاوز به کسی را نداشته ایم.

مشخصات زیردریایی فاتح

زیردریایی فاتح که با دستور رئیس جمهور و در مراسمی طی تشریفات نظامی به آب انداخته شد، به ناوگان نیروی دریایی ارتش در جنوب کشور ملحق می‌شود.

نقش اصلی این زیردریایی، مقابله با یگان‌های شناور سطحی و زیرسطحی با استفاده از اژدر و موشک است.

این زیردریایی می‌تواند به‌صورت انفرادی و یا گروهی به همراه سایر زیردریایی ها، یگان‌های شناور و تجهیزات ساحلی عمل نماید؛ همچنین ماموریت دیگر این زیردریایی مین‌ریزی است.

چنانچه تهاجم آبی خاکی به سواحل کشور متصور باشد، از این کلاس زیردریایی دیزلی در فاصله مناسب از ساحل به عنوان یگان جلودار و با هدف مقابله با یگان‌های آبی خاکی حامل نفر و تجهیزات دشمن استفاده می‌شود.

ماموریت بسیار مهم زیردریایی فاتح در زمان صلح، عملیات تجسس و جمع آوری اطلاعات است.

این زیردریایی دارای قابلیت ممتاز در اجرای عملیات چریکی بوده و با توجه به کوچکی اندازه (ویژه اش)، قادراست در بنادر و نقاط محدود سواحل وارد شده و به انتقال نیروی مخصوص بپردازد.

زیردریایی فاتح به لحاظ کوچک بودن ابعاد بدنه و پروانه، هوشمندی دستگاه‌ها و سامانه‌ها و حرکت آهسته در زیر آب، بسیار کم صدا بوده و کشف آن با سونار‌های غیر عامل بسیار دشوار و استفاده از سونار عامل برای کشف آن‌ها چندان سودمند نبوده چراکه سطح مقطع سوناری آن‌ها نسبت به سایر زیردریایی‌ها اندک است.

زیردریایی ۵۲۷ تنی فاتح نخستین زیردریایی نیمه سنگین ساخت جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

زیرسطحی فاتح، ابرسامانه‌ای با بیش از ۴۱۲ هزار قطعه و نتیجه تلاش ۴ میلیون و ۲۰۲ هزار نفر ساعت، متخصصان توانمند داخلی است که در صنایع دریایی وزارت دفاع با همکاری نیروی دریایی ارتش و مبتکران دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور، طراحی و آماده شده است.

زیردریایی فاتح با بهره‌مندی از ۷۶ عنوان فناوری روز دنیا از سامانه‌های پیشرفته سوناری، رانت الکتریکی، مدیریت نبرد ترکیبی، سامانه هدایت موشک زیرسطحی به سطح، هدایت اژدر، جنگ الکترونیکی و مخابراتی، سامانه مخابراتی امن و یکپارچه و ده‌ها سامانه مدرن دیگر برخوردار است که موجب افزایش قدرت دفاعی و آفندی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حسن روحانی رئیس جمهور تحریم ها صنعت دفاعی صنعت دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۳۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا پروژه بلندپروازانه‌ای را با هدف تبدیل سکوهای نفتی مازاد به پایگاه‌های دفاع موشکی متحرک در اقیانوس ارام و برای مواجه با تهدیدات چین در دستور کار قرار داده است.

رسانه هندی تایمز آو ایندیا در گزارشی نوشته این ابتکار نوآورانه آمریکا در نمایشگاه دریایی-هوایی-فضایی ۲۰۲۴ در واشینگتن دی سی رونمایی شد و بخشی از یک تلاش گسترده‌تر برای تقویت قابلیت‌های نظامی ایالات متحده در منطقه است. 

این سکوها قرار است در پاسخ به تهدیدات موشکی فزاینده چین در منطقه اقیانوس آرام مستقر شوند. انتظار می‌رود سکوهای تبدیل شده به پایگاه دفاع موشکی نقش مهمی در افزایش قابلیت‌های دفاع هوایی ایالات متحده و کمک به ماموریت‌های ضربتی این کشور ایفا کنند. 

این سکوها با ظرفیت نگهداری ۱۰۰ پرتاب کننده موشک بزرگ افزایش قابل توجهی در قابلیت‌های نیروی دفاعی آمریکا در مقایسه با شناورهای نیروی دریایی این کشور ارائه می‌دهند. 

پلت‌فرم‌های دفاعی متحرک برای تبدیل سکوهای نفتی به پایگاه‌های جزیره‌ای شناور بزرگ طراحی شده که می‌توانند بیش از ۱۲ ماه به طور مستقل عمل کرده و در فاصله‌ای ایده‌آل از ساحل قرار گیرند. سکوهای تبدیل شده به طور بالقوه می‌توانند نقش دوگانه‌ای در تقویت قابلیت‌های دفاع هوایی ایالات متحده و یا کمک به ماموریت‌های ضربتی داشته باشند.

 از دیگر قابلیت‌های این پلت‌فرم‌ها می‌توان به توانایی پشتیبانی از جنگنده‌هایی که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند و همچنین زیردریایی‌های هسته‌ای نیروی دریایی ایالات متحده اشاره کرد. همچنین این قابلیت جدید از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه‌تر است و می‌تواند با تنها ۱۰ درصد از قیمت دفاع موشکی بالستیک فواید قابل توجهی داشته باشد. 

با این حال امکان‌سنجی اجرای چنین پایگاه‌های شناوری همواره موضوع بحث بوده است. برخی از کارشناسان آسیب‌پذیری این پلت‌فرم‌ها در برابر حملات موشکی و همچنین ناکارآمدی نسبی آنها در مقایسه با قابلیت‌های متعارف را مورد بحث قرار داده‌اند. 

این پروژه بلندپروازانه نشان‌دهنده تغییر استراتژی نظامی است چرا که ایالات متحده با واقعیت‌های جدید ژئوپلتیکی و پیشرفت فن‌آوری در جنگ خود را تطبیق می‌دهد و تلاش می‌کند شکاف‌هایی که بین قابلیت‌های دفاع زمینی و دریایی وجود دارد را از این طریق برطرف سازد.

 

دیگر خبرها

  • نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم
  • ایستادگی و مقاومت بارز ترین ویژگی های شهید قرنی است
  • ایستادگی و مقاومت بارز‌ترین ویژگی‌های شهید قرنی است
  • بازگشت تیم‌های قایقرانی ملوان نیروی دریایی ارتش و سکان تهران
  • (ویدیو) فوجیان؛ بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کشتی جنگی چین
  • برخورد ۲ بالگرد نظامی در مالزی با ۱۰ کشته
  • ۱۰ کشته در برخورد دو بالگرد نظامی در مالزی+ فیلم
  • فوجیان؛ بزرگ ترین و پیشرفته ترین کشتی جنگی چین (+فیلم و عکس)
  • بزرگترین رزمایش نظامی آمریکا و فیلیپین آغاز شد
  • آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند