Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@14:46:31 GMT

آیین «چهل قلم» در هرمزگان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۳۶۱۱

آیین «چهل قلم» در هرمزگان برگزار شد

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح ملی «چهل قلم» برای نخستین بار درکشور ودر راستای نکوداشت نویسندگان ارزشی و انقلابی و تشویق و ترغیب دیگران به این امر مهم اجرا می ‌شود که این مراسم در استان هرمزگان با تجلیل و رونمایی از آثار حبیبه جعفریان نویسنده مجموعه های کتاب های«نیمه پنهان ماه» روایت زندگی شهدا از زبان همسران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این مراسم مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی هرمزگان اظهار داشت: در طرح کشوری «چهل قلم» معرفی و نکوداشت نویسندگان باعث معرفی آثار مکتوب آنان و در نهایت ترویج مطالعه در کشور می شود.
حجت‌الاسلام محمد ذاکری ادامه داد: نهاد کتابخانه های عمومی به مناسبت سالگرد 40 سالگی انقلاب اسلامی ایران در سراسر کشور از خدمات شایسته 40 نویسنده و صاحب قلم تجلیل می کند.
وی افزود: امروز اگر خود شهدا در بین ما نیستند افرادی هستند که با قلم متعهدشان یاد آن ها را زنده نگه می دارند و این قلم ارزشمند نویسندگان متعهدی است که ارزش شهادت را به جامعه یادآوری می کنند.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی هرمزگان ضمن توصیه به مطالعه کتاب های زندگینامه شهیدان، گفت: آثار حبیبه جعفریان از یک شیوایی در بیان برخوردار است و جوانان می توانند با آثار این نویسنده متعهد کشورمان ارتباط خوبی برقرار کنند.
حجت‌الاسلام ذاکری عنوان کرد: همان طور که علم و دین مرز نمی شناسد، نویسندگان نیز متعلق به یک استان و کشور نیستند، بلکه همه مردم دنیا باید از قلم و هنر نویسندگان توانمند بهره مند شوند.
وی در این رابطه به آثار برجسته حبیبه جعفریان ازپرداختن به زندگی شهیدان و شخصیت هایی همچون شهید چمران، زندگینامه آیت الله موسی صدر وشخصیت هایی مثل گاندی که نام آن ها در دنیا زبانزد است، اشاره کرد.

**10عنوان کتاب با محوریت دفاع مقدس رونمایی می شود
رییس حوزه هنری هرمزگان نیز گفت: یک بخش از دفاع ما از فرهنگ ایثار و شهادت به تالیف کتاب و آثار برجسته نویسندگانی برمی گردد که نسبت به این حوزه تعلق خاطردارند و ماموریت خود را حفظ ارزش های شهدا می دانند.
انوشیروان پیشدار افزود: تولید آثار هنری و سبک هنرمندان نویسندگان در پرداختن به سوژه های خاص نیز در ارتقا فرهنگ مطالعه نیز موثر می باشد.
وی ادامه داد: برگزاری چنین برنامه هایی برای آَشنایی نسل جوان با نویسندگان و اصحاب قلم بسیار موثر دانست و افزود: حوزه هنری آمادگی دارد از نویسندگان علاقه مند به حوزه فرهنگ ایثار و شهادت حمایت کند.
رییس حوزه هنری هرمزگان ابرازداشت: در مجموع 12 نویسنده با حوزه هنری در این استان مشارکت می کنند که از این تعداد 8 نفر جزو فعالان و به صورت حرفه ای به خصوص در حوزه دفاع مقدس فعالیت دارند.
پیشدار با اشاره با ضرورت نشر کتاب های حوزه دفاع مقدس، بیان داشت: تاکنون 18 عنوان کتاب با محوریت فرهنگ ایثار و شهادت در حوزه هنری استان هرمزگان رونمایی شده و تا پایان امسال نیز 10عنوان کتاب تالیف شده رونمایی خواهد شد.

**نویسندگان صدای شهیدان را به گوش دنیا برسانند
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان نیز در بخش دیگری از این مراسم اظهار داشت: تا انقلاب اسلامی زنده است، پای ارزش های انقلابمان باید شهید بدهیم.
سردار حبیب الله میرزایی در این رابطه به صحبت های مقام معظم رهبری در راهیان نور سال گذشته اشاره کرد که درجنگی که برما تحمیل شد، ما از خود دفاع کردیم و مردانه ایستادیم و این دفاع یک دفاع مقدس برای ما محسوب می شود.
وی گفت: برای دنیای استکبار این که یک تفکر الهی خود را نشان دهد بسیار سخت است به همین دلیل با انواع ترفندها به دنبال از بین بردن فرهنگ ایثارو شهادت است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان انتقال فرهنگ دفاع مقدس را ماموریتی مهم توسط اهل قلم و نویسندگان این حوزه دانست و بیان کرد: نویسندگان متعهد در این حوزه باید نه تنها صدای شهیدان کشورمان که راه شهیدان در تمام دنیا را به گوش ملت ها برسانند.
میرزایی یادآور شد: هنر، زبان گویای هنرمندان متعهد برای حفظ و نشر ارزش ‌های دفاع مقدس است و خوشبختانه نمادهای مقاومت و ایستادگی و جلوه‌های ایثار و فداکاریِ امروز به خوبی در آثار تولیدی هنرمندان ما در قالب های مختلف داستان، عکس، فیلم و فعالیت های هنری متجلی است.
وی اضافه کرد: اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیز آمادگی دارد از نویسندگان حوزه فرهنگ ایثار و شهادت حمایت کند.

**شهدا مرهم دردهای اجتماعی
رییس انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان نیز در بخش پایانی این مراسم از حبیبه جعفریان به عنوان نویسنده جسور و شجاع یاد کرد که با اراده آهنین خود آثار ارزشمندی را از شخصیت های برجسته تالیف کرده است.
علی بهرام شاهی با اشاره به این جمله امام راحل، «ملتی که شهادت ندارد، اسارت ندارد» اظهار داشت: به نظر من منظور امام خمینی(ره) این است که شهادت ما را از اسارت های مادی و وابستگی های دنیوی دور می کند.
وی از شهادت به معنی تغییر در زندگی انسان نام برد که امروز حتی یک پلاک و استخوانی از شهدا موجی از عشق و دلدادگی را در جامعه به راه می اندازد.
رییس انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان از شهدا به عنوان مرهم دردهای اجتماعی نام برد و ادامه داد: در کشور بیش از 250 هزاز شهید داریم این درحالی است که تعداد کتاب زندگی شهدا بسیار محدود است و این ظلم به شهداست.
بهرام شاهی همچنین از پدران و مادران شهیدا به عنوان گنجینه ماندگار یاد کرد که عمر آنها رو به پایان است لذا تا می توانیم از این فرصت باقی مانده از این گنجینه های کشورمان و خاطرات آن ها استفاده کنیم.

**روایت زندگینامه شهدا یک فرصت کلیدی است
نویسنده کتاب «هفت روایت از زندگی امام موسی صدر» نیز در خصوص انتخاب این شخصیت برای نوشتن کتابش افزود: هراثری را که بخواهید جذاب و اثرگذار باشد و رضایت درونی خود نویسنده را نیز به دنبال داشته باشد، تلاش، پشتکار، صبر و اراده محکم می خواهد.
حبیبه جعفریان بیان داشت: در آثار زندگینامه ای نویسنده نیمی از ماجراست که در نهایت این اثر رضایت درونی خود نویسنده را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: در کار داستانی نویسنده محدودیتی ندارد و می تواند در یک اتاق بنشیند و اثر دلخواهش را بنویسد اما روایت زندگینامه شخصیت ها و افراد برجسته دنیا کار را پیچیده می کند.
نویسنده مجموعه کتاب های «نیمه پنهان ماه» ادامه داد: انتخاب شخصیت هایی مثل زندگینامه شهید چمران یا آیت الله موسی صدر به دلیل شخصیت های برجسته و خاص این افراد و ارتباط های زیادی که با افراد مختلف داشته اند، پیدا کردن این افراد و انجام مصاحبه با افرادی که با این شخصیت ها ارتباط های موثری داشته اند، به مراتب کار را سخت تر و پیچیده می کند.
جعفریان افزود: برای نوشتن زندگینامه شخصیت هایی مثل شهدای خاص و افراد برجسته و ارزشمند در این دنیا هرچه قدر هم انسان سختی بکشد اما یک تفاوت های خاصی دارند چرا که عنایت ها و بخششی که از وجود این افراد به نویسنده منتقل خواهد شد، با هیچ معیار مادی قابل مقایسه نیست.
این مترجم و نویسنده حوزه دفاع مقدس یادآور شد: پرداختن به زندگینامه چنین شخصیت های برجسته یک فرصت و موقعیتی است که نصیب هرکسی نمی شود.
وی ادامه داد: شخصیت های مانند شهید چمران، شهید همت و موسی صدرها به دلیل اعتقادات و آرمان های بزرگی که داشتند دست به کارهای بزرگ زدند که به قلم کشیدن این کارهای بزرگ، تلاش و سختی زیادی را می طلبد که در این راه نویسنده باید صبور و پرتلاش باشد تا از ادامه مسیر ناامید نشود.
جعفریان در ادامه یکی از ویژگی های مهم نویسندگی را محقق بودن نویسندگان دانست و افزود: تحقیق و انجام مصاحبه ها توسط خود نویسنده یک کار کلیدی و مهم به شمار می رود.
وی افزود: قلم زدن در حوزه فرهنگ وهنر از جمله دفاع مقدس کارسختی است و به معنای اجتماعی آن آورده ای ندارد اما این کار به قدری ارزشمند است که رضایت درونی و رشد فردی را به دنبال دارد که قابل مقایسه با هیچ چیز نیست.
نویسنده زندگینامه شهید چمران معتقد است خواندن زندگینامه از خواندن رمان به مراتب جذاب تر است.
جبیه جعفریان داستان نویس، پژوهشگر، نویسنده و مترجم، در زندگینامه نویسی کارنامه پرباری دارد و در دفاع مقدس نیز آثار ارزشمندی مانند مجموعه کتاب های نیمه پنهان ماه روایت زندگی شهدا از زبان همسران آنه را به رشته تحریر درآورده است.
«چمران به روایت همسر شهید»، «باکری به روایت همسر شهید«، «همت به روایت همسر شهید»، «زندگی سید محمد حسین طباطبایی» و «هفت روایت خصوصی از زندگی امام موسی صدر»؛ مجموعه گفت‌وگو هایی با نزدیکان امام موسی صدر به بررسی زندگی این عالم برجسته دینی ساکن لبنان از آثار شاخص این نویسنده به شمار می آیند.
«مردن با دوربین»، «تولستوی»، «گاندی»، و «زندگی در دامنه آتشفشان» از دیگر آثار حبیبه جعفریان است.
9887 /6048
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارزش های دفاع مقدس استکبار رمان فرهنگ ایثار و شهادت جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۳۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره‌های شهدا باید جریان‌ساز و هنرمندانه برگزار شود

سردار عبدالرضا آذری در نشست هماهنگی دومین کنگره شهدای چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: کنگره‌های شهدا باید در قالب یک کار هنری، فراگیر و جریان‌ساز بتواند ذهن آحاد استان را درگیر کند و برنامه کنگره‌های شهدا جریان‌ساز، هنرمندانه و همراه با تولیدات هنری فاخر باشد.

مسئول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته همه کنگره‌های شهدا حداقل یک فیلم سینمایی تولید کرده‌اند، گفت: در این ارتباط هر کنگره شهدا باید حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مستند پرمحتوا و یک فیلم سینمایی تولید کند.

وی یادآور شد: در کنگره‌های پارسال و امسال که در حال برگزاری است حداقل ۱۰ فیلم سینمایی در دستور کار قرار داده گرفته است.

آذری گفت: کنگره‌های شهدا به عنوان یک نمایش بزرگ میدانی و هنری و شناسنامه انقلابی و دفاعی استان برای جوانان به شمار می‌روند.

وی تاکید کرد: تهیه و تدوین شناسنامه ایثار و شهادت در مقابل جنگ فرهنگی و تلاش دشمن برای القای بی‌هویتی در جامعه، یک کار هویت‌ساز و امیدآفرین است که باید هنرمندانه برای جوانان و نوجوانان به تصویر کشیده شود.

آذری بر ضرورت تهیه و تدوین کاری هنری، فراگیر و جریان ساز در دومین کنگره شهدای چهارمحال و بختیاری که بتواند ذهن آحاد استان را درگیر شهدا کند، تاکید کرد.

مسوول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه با تاکید بر اینکه کنگره‌های شهدا باید شهید محور باشند، گفت: باید با سرگذشت پژوهی شهدا را شناخت و آنها را به جامعه معرفی کرد.

بیشتر بخوانید

چهارمحال و بختیاری میزبان کنگره شهدای غریب اسارت است

وی با تاکید بر اینکه برای شناخت شهدا به نهضت سرگذشت پژوهی نیاز است، گفت: سرگذشت پژوهی نیاز به سوژه دارد و در این خصوص نیاز است که کمبود‌ها برطرف شود.

آذری زنده نگه‌داشتن یاد شهید و انتقال پیام شهدا به جامعه با زبان هنر را از مهمترین رویکرد‌های کنگره‌های شهدا عنوان کرد.

وی ادامه داد: انتقال پیام شهدا با زبان هنرمندانه به نسل جوان موجب می‌شود نوجوانان امروز نیز پیام دفاع مقدس را آنطور که نسل‌های گذشته دریافت کرده‌اند بفهمند.

مسئول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه هدف از برگزاری کنگره‌ها و یادواره‌های شهدا را جریان‌سازی فکری و امید آفرینی عنوان کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • کنگره‌های شهدا باید جریان‌ساز و هنرمندانه برگزار شود
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • آیین اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی برگزار شد
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد
  • کتابخانه ویژه دفاع مقدس در مازندران دایر می شود