Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید گلالی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از هماهنگی و انجام کارها از طریق صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور کار مرمت این بنا آغاز می شود.
وی افزود: این اعتبار از محل ستاد استانی بازآفرینی شهری اختصاص یافته تا حمام حاج صالح برای تبدیل به موزه شهر سقز تجهیز و آماده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سقز اضافه کرد: این حمام تاریخی در سال 1379به شماره 2830 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و جزء بناهای تاریخی مهم استان کردستان محسوب می شود.
گلالی پور به ضرورت اجرای شدن این طرح (ایجاد موزه) برای مردم فرهنگی سقز تاکید کرد و یادآور شد: طرح موزه شهر جزء مطالبات مردم و مسئولان استانی و شهری است.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان تاریخی یک موزه شهر را حداقل خواسته مردم می دانند، گفت: با تلاش فرماندار و شهردار سقز، این بنای تاریخی از طریق صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تغییر کاربری داده می شود تا مجوز تبدیل به موزه شهر برای حمام حاج صالح صادر شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سقز افزود: این اثر تاریخی یادگار دوران صفویه و زندیه در قلب بازار تاریخی سقز واقع شده و در برگیرنده همه عناصر معماری یک حمام ایرانی است.
به گزارش ایرنا، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هم دی ماه گذشته در بازدید از این بنای تاریخی گفته بود: بهترین کاربری برای حمام حاج صالح سقز این است که به موزه مردم شناسی تبدیل شود.
محسن علوی اظهار داشت: دولت در 26 اردیبهشت سال 89 مجوز واگذاری حمام حاج صالح را از طرف صندوق احیا به سرمایه گذاران صادر کرد و به زودی واگذاری آن برای کاربری در قالب موزه تعیین تکلیف می شود.
حمام حاج صالح از بناهای شاخص سقز است و بر اساس شیوه معماری حمام های فلات ایران بنا گردیده است. بنای این حمام مساحتی حدود 900 مترمربع را شامل شده و دارای پوشش سقف گنبدی است.
با توجه به سردسیر بودن منطقه برای جلوگیری از هدر رفتن گرما و حرارت داخلی، همانند غالب حمام های تاریخی در سطحی پایین تر از زمین های اطراف بنا شده است.
7345/9102
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 دی ماه سرمایه گذاران شاخص صنایع دستی و گردشگری موزه جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۴۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه