Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: به نقل از شبکه خبری سی‌ان‌ان، آمریکا در جریان کنفرانس ورشو درباره امنیت خاورمیانه یک نمایش دیپلماتیک بزرگ اجرا و بسیار تلاش کرد تا حمایت جهان را از رویکرد خصمانه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درقبال ایران جلب کند. هرچند، دولت آمریکا به جای آنکه شرکایش را علیه ایران متحد کند تنها نشان داد که چه اندازه شکاف میان واشنگتن و متحدانش در غرب اروپا در حال افزایش است و به‌طور ناشیانه مشخصه‌های توافق بر سر ایران را تحت‌الشعاع قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشست ورشو که قرار بود در سطح وزیران امورخارجه باشد علاوه براین، یک اتحاد دیپلماتیک دیگر در خاورمیانه را مورد توجه قرار داد، جایی که روز به روز بیشتر مشخص می‌شود اولویت‌های منطقه‌ای در آن در حال تغییر است. برخی کشور‌های عربی بیش از هر موضوع دیگری نسبت به ایران نگران هستند که این امر سبب شده است تا آن‌ها در کنار اسرائیل قرار گیرند که پیش‌تر از آن دوری می‌کردند.

در مجموع ۶۰ کشور در این کنفرانس که به‌طور مشترک به میزبانی لهستان و وزارت امورخارجه آمریکا برگزار شد، شرکت کردند، اما شمار حضار نشان دهنده یک پیروزی دیپلماتیک نیست و قابل توجه است که اعضای کلیدی ناتو، شمال فرانسه و آلمان تنها مقاماتی از سطوح پایین‌تر به نشست فرستادند.

همزمان که آمریکا در مسیر نمایش دیپلماتیک خود قدم برمی‌داشت، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برنامه‌های خود را پیش برد و میزبان همتایان خود از ایران و ترکیه در شهر سوچی بود. نشست سوچی تنها خشم و ناراحتی اروپا از واشنگتن را تشدید کرد. رهبران اروپایی از تصمیم ناگهانی رئیس جمهور ترامپ برای خروج نیرو‌های آمریکا از سوریه با خشم حرف می‌زنند، اقدامی که فضای بیشتری برای ایران، روسیه و ترکیه برای شکل‌دهی آینده سوریه فراهم می‌کند.

مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا برای بدتر کردن اوضاع، با یک آشفتگی غیر دیپلماتیک به متحدان اروپایی که نپذیرفتند از سیاست ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران پیروی کنند، تاخت. پنس زمانی که ایران را به عنوان عامل اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه دانست، صحبت‌های خود را تعدیل نکرد و ایران را به طراحی یک هولوکاست دیگر متهم کرد. وی همچنین انگلیس، فرانسه و آلمان را برای فراهم کردن شرایط ادامه تجارت با ایران و دور زدن تحریم‌های آمریکا هدف انتقادات تند خود قرار داد، اقدامی که امکان صادرات غذا و دارو را به ایران ممکن می‌کند و سپس به بقیه کالا‌ها توسعه خواهد یافت. پنس گفت: این گامی ناسازگار است که ایران را تقویت و اتحادیه اروپا تضعیف خواهد کرد و به‌علاوه فاصله میان اروپا و آمریکا را بیشتر خواهد کرد.

سی‌ان‌ان در ادامه با اشاره به نگرانی‌های مشترک اروپا و آمریکا نسبت به ایران، ازجمله درباره برنامه موشکی این کشور گزارش داد: اگرچه آمریکا و اروپا در این دیدگاه اشتراک نظر دارند، اختلاف نظر آن‌ها در تفاوت رویکردشان است. اروپایی‌ها معتقدند که باید در برجام بمانند، اما دولت ترامپ به همراه اسرائیل و برخی کشور‌های عرب سنی بر این باورند که باید با ایران سخت‌تر مقابله کرد.

ظاهراً اروپایی‌ها پیش از برگزاری کنفرانس تلاش کردند آمریکا را متقاعد کنند که در این نشست تمرکز را از روی ایران بردارد و به مقامات آمریکایی گفتند که این ایده هوشمندانه‌ای نیست که کنفرانسی را برگزار کنی که شکاف میان متحدان اروپایی و آمریکایی را به نمایش بگذارد، اما دقیقاً همین اتفاق در نشست رخ داد.

نویسنده گزارش سی ان ان معتقد است: می‌توان گفت: تنها شخصی که از نشست ورشو پیروزی‌هایی به دست آورد، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود که با انتخابات ماه آوریل روبرو است. نتانیاهو به دلیل استقبال گرم سران کشور‌های عربی از او غرق در شادی بود. نشست ورشو یک پیروزی برای کمپین او علیه برجام و ویترین ادعاهایش مبنی بر این بود که وی با برقراری ارتباط با کشور‌های عربی در حال تقویت اسرائیل است. او برای این مسئله باید قدردان ایران باشد.

در مجموع نمایش تمسخرآمیز دولت ترامپ در ورشو با یک برنامه‌ریزی ضعیف برگزار شد. هدف آن دقیقاً چه بود؟ دولت آمریکا این نشست را با به نمایش گذاشتن اختلاف رو به افزایشش با متحدان نزدیک اروپایی به پایان رساند و به لحاظ دیپلماتیک ناشی دیده شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: نشست ورشو آمریکا نشست ضد ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۴۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تناسب و ضرورت دو اصل مهم در دفاع مشروع حق طبیعی یک کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، بیانیه انجمن حقوق بین‌الملل سازمان بسیج حقوقدانان کشور درباره عملیات دفاعی ایران در پاسخ به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی در سوریه به شرح زیر است:

عملیات دفاعی "وعده صادق" نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه و به شهادت رساندن جمعی از مستشاران و فرماندهان نظامی و نیز انهدام کامل ساختمان دارای مصونیت و حفاظت دیپلماتیک سفارت، بر طبق ماده‌ی ۵۱ منشور ملل متحد و همچنین اعمال حق ذاتی دفاع مشروع بر اساس مقررات و ضوابط بین‌المللی، صورت گرفته است.

در متن ماده‌ی ۵۱ منشور آماده است که: هیچیک از مقررات منشور به حق ذاتی دفاع انفرادی یا جمعی در صورت وقوع حمله مسلحانه علیه یکی از اعضای ملل متحد خدشه وارد نمی‌کند تا زمانیکه شورای امنیت اقدامات لازم برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را به عمل آورد.

با عنایت به این ماده و ارجاع فوری موضوع تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورمان به شورای امنیت ملل متحد و همچنین عدم انجام تکالیف شورای امنیت در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی به علت کارشکنی‌های ایالات متحده در حمایت از رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو مسؤولیت پذیر و پایبند به منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل با تصمیم قاطعانه مسؤولین کشوری و لشکری و با بهره‌گیری از حق طبیعی خود و همچنین وجود دو اصل مهم و حیاتی در دفاع مشروع یعنی "تناسب" و "ضرورت" به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد، اقدام به دفاع مشروع نمود.

لازم به ذکر است که این اقدام صرفاً پاسخی در برابر حملات گذشته رژیم آپارتاید اشغالگر به اماکن دیپلماتیک ایران بوده است و هیچیک از مناطق غیرنظامی هدف قرار داده نشده و صرفاً اهداف نظامی هدف قرار گرفته‌اند و حتی غیرنظامیان را به عنوان تلفات جانبی قربانی نکرده است لذا اصل "تفکیک" نیز رعایت گردیده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره بر پایبندی خود به قواعد بین‌المللی تاکید نموده و اعلام کرده است که به صورت قاطعانه با متجاوزین به حاکمیت و استقلال خود بر طبق اصول و قواعد حقوق بین‌الملل برخورد خواهد کرد.

در پایان انجمن حقوق بین‌الملل سازمان بسیج حقوقدانان کشور ضمن حمایت قاطع از اقدامات مشروع و بحق نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در صیانت و دفاع از منافع ملی، بر حفظ تمامیت ارضی و احترام به اصول و قواعد دیپلماتیک از سوی دولت‌ها و نیز پایبندی به اهداف و مقاصد مندرج در منشور ملل متحد تاکید می‌کنند.

کد خبر 6080971

دیگر خبرها

  • بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!
  • پایان حادثه امنیتی نزدیک ساختمان دیپلماتیک ایران در پاریس
  • تهدید مسلحانه علیه کنسولگری ایران در پاریس | محاصره ساختمان دیپلماتیک توسط پلیس + فیلم
  • روایت امیرعبداللهیان از رایزنی‌های دیپلماتیک در نیویورک
  • پاسخ سفیر سابق انگلستان به ایران‌ستیزان + عکس
  • امیرعبداللهیان: وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است / به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیم
  • امیرعبداللهیان: به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیم
  • اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی حق مشروع دفاعی بود
  • تناسب و ضرورت دو اصل مهم در دفاع مشروع حق طبیعی یک کشور است
  • عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود