Web Analytics Made Easy - Statcounter

 احتمالا معافیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ماه می تمدید می‌شود اما شمار کشورهایی که از  این معافیت‌ها برخوردار هستند، کاهش پیدا خواهد کرد.

 تصمیم دولت آمریکا در نوامبر برای صدور معافیت‌هایی برای هشت کشور خریدار نفت ایران بازار را شوکه کرد و سبب شد قیمت نفت برنت در آن ماه ۲۲ درصد کاهش پیدا کند و معافیت‌ها بر تصمیم اوپک برای موافقت با آغاز محدودیت عرضه در سال ۲۰۱۹ تاثیر گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هشت کشور از جمله چین، هند، ایتالیا، یونان، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ترکیه معافیت‌های موقتی را دریافت کرده‌اند که به آن‌ها امکان می‌دهد تا به خرید نفت ایران ادامه دهند.

به گفته تحلیلگران در شرکت آمریکایی "گروه اوراسیا"، کاهش شمار معافیت‌ها ممکن است صادرات نفت ایران را محدود کند، اما بعید است آمریکا به هدفش برای صفر کردن خرید نفت ایران دست پیدا کند.

چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه احتمالا پس از پایان مدت معافیت شش ماهه در مه، مجددا معافیت‌هایی دریافت خواهند کرد که صادرات نفت ایران را بالای یک میلیون بشکه در روز نگه خواهد داشت اما ایتالیا، یونان و تایوان از فهرست معافیت‌ها حذف خواهند شد.

این تحلیلگران اظهار کردند: اولویت‌های ژئوپلیتیکی دیگر احتمالا موضع دولت ترامپ برای متوقف کردن صادرات نفت ایران را به خصوص برای دو مشتری بزرگ ایران شامل چین و هند ملایم خواهد کرد.

واردات نفت آسیا از ایران در نوامبر که تحریم‌های آمریکا به اجرا درآمد، به پایین‌ترین میزان در پنج سال اخیر رسید. چین و هند به واردات نفت ایران ادامه دادند در حالی که واردات ترکیه در دسامبر کاهش داشت. خرید هند به ۱.۲۵ میلیون تن در ماه یا معادل ۳۰۰ هزار بشکه در روز محدود شده است و چین برای خرید ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران به مدت ۱۸۰ روز از آمریکا معافیت گرفته است.

خریداران کره جنوبی و ژاپن نیز واردات نفت ایران را از اوایل سال میلادی جاری آغاز کردند. کره جنوبی می‌تواند حداکثر ۲۰۰ هزار بشکه در روز، نفت ایران را که عمدتا میعانات است، تحت این معافیت‌های واشنگتن، وارد کند. حدود ۷۰ درصد از نفت ایران که پیش از بازگشت تحریم‌ها، از سوی کره جنوبی خریداری شد، میعانات پارس جنوبی بوده و بیش از نیمی از واردات نفت فوق سبک کره جنوبی، از میدان گازی پارس جنوبی ایران بوده است.

بر اساس گزارش پایگاه خبری "میل بانک مونیتور"، مایک تران، تحلیلگر شرکت "آر بی سی کپیتال مارکتس" روز پنج شنبه در یادداشتی نوشت: با توجه به تمایل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای پایین ماندن قیمت‌های نفت و دشواری همراه کردن کشورهایی مانند چین و هند برای توقف خرید نفت از ایران، کاخ سفید احتمالا دفعه بعد در هدف خود برای صفر کردن واردات نفت ایران تجدیدنظر می‌کند.

 

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۴۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو‌های تسلا کاهش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری علم  و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت تسلا پس از کاهش قیمت خودرو‌های خود در ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفته است این کاهش قیمت را در کشور‌های دیگر نظیر آلمان و چین نیز اعمال کند.

این شرکت که با کاهش فروش و تشدید جنگ قیمت خودرو‌های الکتریکی (EVs) میان شدکت‌های سازنده دست و پنجه نرم می‌کند، تصمیم دارد با افت فروش خودور‌های خود مقابله کند و به همین دلیل قیمت را در تعدادی از بازار‌های اصلی تسلا از جمله چین و آلمان کاهش می‌دهد؛ قرار است این کاهش قیمت در برابر خودرو‌های برقی چینی به صورت ویژه اعمال شود.

این کاهش قیمت پس از آن صورت گرفت که تسلا به مدیریت ایلان ماسک، در ماه آوریل گزارش داد که تحویل خودرو‌های جهانی آن در سه ماهه اول سال جادی میلادی برای نخستین بار در نزدیک به چهار سال اخیر کاهش یافته است.

ماسک در پستی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده شرح داده، قیمت‌های تسلا باید مرتباً تغییر کند تا تولید با تقاضا مطابقت داشته باشد.

براساس داده‌های موجود، تسلا به عنوان رهبر بازار خودرو‌های برقی، بیش از یک سال است که با کاهش فروش خودرو‌های خود مواجه شده است. از طرفی، سرعت پایین این شرکت در به‌روزرسانی مدل‌های قدیمیِ ارزان‌تر در عقب‌افتادن آن نسبت به شرکت‌های چینی مؤثر بوده؛ تسلا به دلیل بهره‌بردادی از نرخ بهره بالا نسبت به بروزرسانی مدل‌های قدیمی بی‌توجهی کرده و در این بین با تغییر سلیقه مشتریان خود مواجه شده است.

به گفته سخنگوی تسلا، در بسیاری از کشور‌های دیگر در اروپا، خاورمیانه و آفریقا نیز قرار است کاهش قیمت اعمال شود.

متخصصان حوزه خودرو باور دارند، تسلا در به‌روزرسانی مدل‌های قدیمی خود آهسته عمل کرده، در حالی که رقبای این مدل از خودرو در چین، به عنوان بزرگترین بازار خودروی جهان، مدل‌های بروز و ارزان‌تری را عرضه می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واریز ۷۰۰۰ میلیارد ریال به خزانه از محل فروش مرزی فرآورده‌های سوختی در خراسان جنوبی
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • فروش ۷ هزار میلیارد ریالی فرآورده‌های نفتی در خراسان جنوبی
  • معافیت ایرباس از تحریم های روسیه
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • قیمت خودرو‌های تسلا کاهش می‌یابد