Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@02:29:51 GMT

زيردريايي فاتح عنصر مهم امنيت ملت ايران است

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۴۹۱۷

زيردريايي فاتح عنصر مهم امنيت ملت ايران است

خبرگزاري آريا - بندرعباس- ايرنا- وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح گفت: زير دريايي فاتح در دفاع و تامين امنيت ملت ايران يک عنصر مهم و تاثيرگذار است.

به گزارش ايرنا، امير سرتيپ امير حاتمي عصر يکشنبه در مراسم الحاق زير دريايي فاتح به تجهيزات ارتش افزود: دشمنان بايد از تحولات و رويدادهاي دهه‌هاي اخير درس گرفته و با پايان دادن به مداخله‌ جويي ‌هاي خود سرنوشت منطقه را به ملت‌ هاي منطقه بسپارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار داشت: زيردريايي فاتح علاوه بر قابليت پرتاب اژدر، توانايي شليک موشک‌ هاي کروز ضد کشتي را دارد که براي نخستين بار در کشور انجام شده است.
وزير دفاع بيان داشت: سواحل طولاني در جنوب شامل درياي عمان و خليج فارس، مهم‌ ترين عامل در موقعيت کشورمان است و فرصت‌ هاي فراواني را براي توسعه کشور و ايفاي نقش ملت ايران در تامين امنيت براي ملت هاي منطقه فراهم کرده است.
امير حاتمي خاطرنشان کرد: ايران داراي سابقه طولاني حضور در دريا به‌ عنوان يک قدرت دريايي بوده، با وجودي که در چندين قرن از اين امر غفلت شده، اما در دهه ‌هاي اخير مورد توجه نظام جمهوري اسلامي قرار گرفته و امروز داراي سرمايه بزرگ در اين حوزه هستيم که مهم ترين آن نيروهاي انساني متعهد، متخصص و کارآمد است.
وي اضافه کرد: حضور مقتدرانه نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با بهره‌ گيري خلاقانه از تجهيزات و نيروي انساني، در خليج فارس بعد ديگري از قابليت ‌هاي دفاعي جمهوري اسلامي ايران را به‌ نمايش مي ‌گذارد.
وي يادآورشد: صنعت دريايي تا سال 57 هيچ محصول بومي نداشت و در واقع بدون صنعت دريايي و وابسته به غرب بوديم اما امروز علاوه بر آن، سازمان صنايع دريايي مستقل ايجاد شده و 95 خانواده محصول در حوزه‌هاي سطحي و زيرسطحي را توليد مي‌ کنيم.
به گفته وي، صنايع دريايي وزارت دفاع يکي از حوزه‌هاي صنعتي در بخش دفاع است که پس از گذشت 4 دهه تلاش و مديريت جهادي، امروز به بلوغ رسيده است.
وي مهم‌ ترين ويژگي دفاع کشور را کم‌ هزينه بودن و بومي بودن آن دانست و افزود: وزارت دفاع با تکيه بر توان داخلي، امروز موفق شده است بيش از 85 درصد نيازهاي تسليحاتي و تجهيزاتي نيروهاي مسلح را در داخل تامين کند.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح گفت: با برخورداري از فناوري در اين صنعت، به قابليت طراحي و ساخت بومي شناورهاي سطحي، زيرسطحي، اثرسطحي و تندرو دست يافته ‌ايم.
اين مسوول در خصوص بهره‌ گيري از استعداد‌هاي بخش‌هاي غيردولتي بيان داشت: در توليد محصولات صنعتي دفاعي، علاوه بر سازمان هاي تخصصي صنعتي 5 هزار واحد صنعتي و خدماتي، 500 شرکت دانش ‌بنيان و 100 دانشگاه در سراسر کشور به‌ کار گرفته شدند، در حالي که در گذشته کار روي صنعت دفاعي اختصاص به يک سازمان دولتي داشت.
وي با اشاره به اينکه اين پيشرفت‌ها در حالي ايجاد شده که بخش دفاع در4 دهه گذشته در حملات تحريم دشمنان قرار داشته خاطر نشان کرد: امروز صنعت دفاعي بدون ترديد به جايگاهي که در چشم‌انداز کشور پيش‌ بيني شده دست يافته در صورتي که هفت سال تا افق چشم‌انداز باقي مانده است.
امير حاتمي اضافه کرد: طراحي و ساخت زير دريايي 600 تني کلاس متوسط فاتح، از جمله افتخارات صنعت دفاعي کشور در حوزه دريايي است و بدين ترتيب توانايي طراحي و ساخت زيردريايي‌هاي کلاس متوسط اثبات شده را داريم.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، پرتاب اژدر و توانايي شليک موشک‌هاي کروز ضد کشتي براي نخستين بار در کشور را از ظرفيت هاي مهم زير دريايي فاتح عنوان کرد.
9944/6048
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۴۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران

به گزارش خبرگزاری علم و فناروی آنا،  مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد توسعه زیست فناوری کشور و استانداری هرمزگان  به مناسبت گرامیداشت «روز ملی خلیج فارس» و در راستای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در خصوص تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»،« بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی»  را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی (خلیج فارس) برگزار می‌کند.

حسین شاهسوارانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، درباره اهمیت دریای خلیج‌فارس، گفت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی از ذخایر دریایی بسیار غنی برخوردار است. در این میان آب‌های خلیج‌فارس پناهگاه موجودات دریایی به‌ویژه آبزیان کوچک و مکانی آرام برای گونه‌های مختلف است که از هزاران سال پیش تا امروز به زندگی خود ادامه داده‌اند.

شاهسوارانی افزود: خلیج‌فارس با وجود تمامی مشکلات محیطی و اقلیمی که بر آن حاکم است از تنوع زیستی بالایی برخوردار است. به‌گونه‌ای که حدود ۹۰۷ گونه در قالب ۱۵۷ خانواده در آن وجود دارد  که تعداد زیادی از آنها بهره‌برداری اقتصادی دارند.

وی ادامه داد: این عامل باعث شده است تا خلیج‌فارس ازنظر تنوع زیستی جزو مناطق کم‌نظیر معرفی شود.

شاهسوارانی اضافه کرد: حفظ و احیاء ذخایر ژنتیکی به عنوان راهبرد توسعه‌ی پایدار برای تأمین نیاز‌های کنونی بشر از اواسط قرن بیستم بصورت جدّی مورد توجه قرار گرفت.

وی در همین راستا ادامه داد: کشور ایران با توجه به دارا بودن تنوع اقلیمی و اکوسیستم‌های آبی متنوع همچون آب شیرین، آب‌های لب شور، شور و خیلی شور از تنوع زیستی گسترد‌های برخوردار است و از لحاظ ذخایر ژنتیکی به عنوان یکی از متنوع‌ترین و غنی‌ترین کشور‌های جهان شناخته شده است.

شاهسوارانی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به  تخریب زیستگاه‌های آبزیان از طریق تخلیه زباله‌ها و پس‌آب‌ها در رودخانه‌ها و دریاها، استفاده بیش از حد از آفت‌کُش‌ها، و سایر عوامل ناشی از توسعه شهری و فعالیت‌های صنعتی و زیست محیطی، حذف تدریجی تنوع ژنتیکی در اکوسیستم‌های طبیعی و جایگزینی آن با سیستم‌های پرورشی، بسیاری از این ذخایر ارزشمند را در معرض نابودی و انقراض قرار داده است.

سرپرست مرکز بیان کرد: حفاظت از تمامی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور نیازمند توجه و همکاری همه دستگاه ها، ارگان‌ها، انجمن‌های مردم نهاد به‌عنوان ثروت الهی است و مشارکت مردمی را می‌طلبد که با توجه به این که امسال نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به شعار «جهش تولید با مشارکت مردمی» نام‌گذاری شده است.

شاهسوارانی، اشاره کرد: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی  و زیستی ایران با توجه به یکی از رسالت‌های خود که  حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی بومی کشور است، برای پاسداشت روز ملی خلیج فارس که  امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای ایران زمین است.

وی اطلاع داد: دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی را با  تاکید و محوریت قرار دادن مشارکت مردمی در حفظ ذخایر دریایی برگزار می‌کند. به‌مناسبت این روز و با هدف کمک به حفاظت ذخایر دریایی کشور، بانک ذخایر دریایی ایران نیز افتتاح خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • بازدید نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس از بخش های فضایی و موشکی وزارت دفاع / رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • افزایش همکاری‌های مرزی ایران و کویت
  • گسترش همکاری مرزبانان ایران و کویت در مرزهای مشترک دریایی
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • پاسخ ایران برای هشدار به اسراییل محدود بود!
  • مذاکرات ایران و کویت برای تضمین امنیت مرزهای دریایی
  • امریکا / برنامه تبدیل سکوی نفتی به پایگاه‌‌ موشکی
  • آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند