Web Analytics Made Easy - Statcounter

آشغال‌های دوست‌داشتنی
تهیه‌کننده و کارگردان: محسن امیریوسفی
بازیگران: شیرین یزدان‌بخش، حبیب رضایی، هدیه تهرانی، نگار جواهریان، اکبر عبدی، صابر ابر و شهاب حسینی

خلاصه داستان: داستان «آشغال‌های دوست‌داشتنی» در خانه یک پیرزن که با دخترخالهٔ میانسالش (سیما) زندگی می‌کند، می‌گذرد. در یکی از روز‌های بعد از انتخابات که تجمع مخالفان انتخابات و معترضان در خیابان‌های تهران برقرار است عده‌ای از تجمع‌کنندگان فراری از دست نیرو‌های امنیتی وارد خانه پیرزن می‌شوند و در آنجا مخفی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از خروج از خانه متوجه علامتی بر روی درب خانه پیرزن می‌شوند و طبق شایعه‌های آن روز‌ها به پیرزن خبر می‌دهند که آن‌ها احتمالاً در روز‌های آینده به خانه او مراجعه خواهند کرد و آن‌جا را می‌گردند پس به پیرزن هشدار می‌دهند که اگر در خانه‌اش چیز مشکوک و مسئله‌سازی دارد آن را از خانه خارج کند تا مشکلی برایش به وجود نیاید و داستان تازه از اینجا شروع می‌شود.

در اتاق خانه پیرزن سه قاب عکس از سه مرد وجود دارد؛ مرد اول پسر پیرزن است که در جنگ ایران و عراق شهید شده‌است. قاب عکس دوم متعلق به برادر اوست که از اعضای سازمان مجاهدین بوده‌است که در جریان اتفاقات دهه شصت اعدام می‌شود و قاب عکس سوم هم متعلق به همسر پیرزن است که ظاهراً از طرفداران مصدق بوده‌است که در جریان کودتای ۲۸ مرداد برایش اتفاقی می‌افتد. روند داستان به گفتگوی خیالی این سه نفر با پیرزن در جریان شبی می‌گذرد که او خیال می‌کند فردا به سراغش خواهند آمد.

تیزر «آشغالهای دوست‌داشتنی»

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ایده آشغال‌های دوست‌داشتنی نیاز روزگار ماست
مهرزاد دانش

توجه به زاویه دید روایت در یک فیلم سینمایی بسیار مهم است. آن چه در طول شش سال، برای فیلم آشغال‌های دوست‌داشتنی، مشکل آفرید، ناشی از همین بی‌توجهی به زاویه دید روایت فیلم و سوء‌تفاهم برآمده از آن است.

این فیلم ۵ شخصیت برجسته‌تر دارد که در بیش‌ترین زمان از فیلم، در حال گفتگو با یکدیگر هستند، اما محوریت اصلی ماجرا، از آن مادر خانواده است؛ منیر خانم. فیلم از زاویه نگاه او است که روایت می‌شود و با حس و دغدغه او به گذشته و حال ماجرا‌های داستان نگریسته می‌شود.

کسانی که در طول این همه سال به آشغال‌های دوست‌داشتنی با دید مشکوک نگریستند و برایش مشکل ساختند، از این مهم غافل بودند. فیلم اصولا جهت‌گیری جناحی و سیاسی ندارد. ماجرای آن، فراتر از سیاست و جناح و حزب و موضع و رنگ و عنوان است. دغدغه فیلم، له و علیه نیست. کسانی که گمان می‌برند فیلم دارد از فلان جریان حزبی و تشکیلاتی و ... حمایت می‌کند، اصولا از درک فیلم و سینما فاصله دارند.

منیر در طول فیلم در حال گفت‌وگویی شخصی با ۴ نفر عضو خانواده اش است که در محدوده‌ای از قاب حضور دارند. حتی دیگرانی که در خانه رفت و آمد دارند این حال او را درنمی‌یابند و از فهم دغدغه‌هایش عاجزند. او مادر خانواده است و گذشته‌اش، آکنده از ناآرامی‌هایی است که در روزگاری هشتاد ساله بر خانه و خانواده‌اش و خودش سپری شده است. مادران، غمخوار و رنجدیده کلیت خانواده و خانه هستند و عاری از تعلق و عدم تعلق جزئی به این و آن؛ و زاویه دید فیلم، دقیقا زاویه روایت منیر است. امیریوسفی از چشمان منیر (مادر) به آدم‌های داستانش می‌نگرد و نه حتی از زاویه جهت‌گیری‌های شخصی خودش به فضای سیاسی و اجتماعی؛ و این امتیاز بزرگی برای این فیلم است.

اگر قرار بر برداشت نمادین از فیلم هم باشد، این اثر در حسرت گسست‌های اجتماعی معطوف به تنش و در آرزوی وحدت ملی همه مردمان برای آرامش میهن است؛ و این نکته، مهم‌ترین توصیه در روزگار ما است. آن چه جامعه امروز ما بیش از هر چیز بدان نیازمند است، روحیه مسالمت‌جویی و دوری از عصبیت‌های مختلف است. فیلم با همین زاویه دید، هر نوع عصبیت، مخصوصا از نوع حزبی‌اش را معطوف به بن‌بست و جزم‌اندیشی و خشونت می‌انگارد و البته دفاع از میهن را در برابر تجاوز دشمن، از این محدوده دور می‌داند و می‌ستاید.

تاریخ این دیار، مشحون از همین گسست‌ها و تنش‌ها بوده است و دغدغه میهنی، در آرزوی تبدیل آن به همدلی همه فرزندان ایران است و نخستین قدم برای این روند، گشوده بودن باب گفتگو و درک متقابل از دیگری (و نه لزوما تایید نظر دیگری) است. فیلم امیریوسفی، از زاویه اجتماعی، یک اثر مصلحانه است و باید ایده درستش را در این روزگار پرتنش غنیمت دانست. تماشای این فیلم برای همه مردمان، فعالان سیاسی از هر جناح، و دولتمردان و حکومت‌گران، نه تنها جرم نیست، که بسیار لازم است. تماشای این فیلم، دغدغه ایرانی بودن‌مان را افزون می‌کند؛ و چه دغدغه‌ای والاتر از این در این روزگار ناآرام که از هر سو بر هویت و پیکره و انسجام ملی‌مان تهدید و تحدید‌های مختلف ابراز می‌شود؟

منبع: خبرآنلاین

بیشتر بخوانید:
سخنان صریح فریدون جیرانی درباره "آشغال‌های دوست‌داشتنی"
مصائب "آشغال‌های دوست‌داشتنی"
توضیح دبیرخانه فجر درباره رد فیلمی با موضوع۸۸

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: آشغالهای دوست داشتنی سینمای سیاسی محسن امیریوسفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۴۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سرپرست معاونت بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوی گفت : با تلاش اکیپ های نگهداری و تعمیرات شهرستان خوی در بخش های تابعه، اتفاقات شبکه توزیع و خطوط انتقال اصلی آب روستاهای عزت آباد، زاویه شیخلر و زاویه سمکن آباد رفع و جریان آب مشترکین این روستاها برقرار شد .

تقی پاشایی اظهار داشت: در پی گزارش سامانه ۱۲۲ مبنی بر ترکیدگی لوله شبکه توزیع آب روستاهای عزت آباد ، زاویه شیخلر و زاویه سمکن آباد در 5 نقطه ، اکیپ های اتفاقات به محل‌های اعلام شده اعزام و با تلاش بی وقفه ، اتفاقات به وقوع پیوسته رفع و آب پایدار در شبکه جریان یافت.

وی افزود: در راستای تغییر و بهبود استاندارد های خدمات آبرسانی به روستاها، شرکت آب و فاضلاب در تلاش است بر اساس وظیفه ذاتی خود با تمام توان و ظرفیت، سطح خدمات رسانی به روستاها را در قالب برنامه‌های کوتاه مدت از جمله اصلاح و رفع حوادث شبکه و خطوط انتقال آب روستایی، به سطح مطلوبی برساند.

پاشایی با بیان اینکه تحقق ارتقای سطح خدمات رسانی به روستاها نیازمند زمان و توان و تجهیزات مضاعفی است، اظهار کرد: با توجه به اولویت شرکت آب و فاضلاب که رفع دغدغه های مردم در بخش آب روستایی است، در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به رفع این دغدغه ها اقدام می‌شود.

  با رفع اتفاق های روستاهای مذکور بیش از 4 هزار نفر از آب پایدار و بهداشتی برخوردار شدند.

دیگر خبرها

  • رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی
  • سرخ و سفید و دوست‌داشتنی
  • هرآنچه باید از مشخصات و امکانات قطار میلاد بدانید
  • قتل پیرزن تنها به خاطر سرقت طلا
  • عکس دوست‌داشتنی هوتن شکیبا در پشت‌صحنه مهمونی
  • زیارتگاه دوست‌داشتنیِ شهر
  • قتل خونین پیرزن تنها به‌خاطر طلاهایش
  • ۸۴ سالگی صدای دوست داشتنی
  • ببینید | لحظاتی دیدنی از زاویه دید گربه از دنیا!
  • ۸۴سالگی صدای دوست‌داشتنی