Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، احسان آقایی در حاشیه افتتاح نمایشگاه هنرهای تجسمی فجر که شامگاه یکشنبه در نگارخانه وصال شیراز برگزار شد در پاسخ به خبرنگار مهر درخصوص زمان قطعی آماده شدن موزه هنرهای معاصر تهران، اعلام کرد: تعمیرات و آماده سازی این موزه تا فصل تابستان ۱۳۹۸ به پایان می رسد.

وی در پاسخ به علت طولانی شدن این روند، گفت: در تمامی موزه های دنیا این موضوع تازه ای نیست و روند بهسازی و تعمیرات به دلیل ساختاری که موزه ها دارند قدری با حساسیت انجام می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقایی همچنین پیرامون گنجینه آثار این موزه که تخمین زده می شود ارزشی معادل ۱۰ میلیارد دلار دارد، عنوان کرد: گنجینه آثار موزه در جای خود قرار دارد و هیچ خطری آن را تهدید نمی کند.

وی درعین حال به خبرنگار مهر درباره اینکه آیا اثری از این گنجینه به طور امانت در اختیار موزه ای بین المللی قرار دارد، افزود: هیچ یک از آثار موزه هنرهای معاص تهران در اختیار موزه های دیگر قرار نگرفته است.

مدیر موزه هنرهای معاصر در ادامه به موضوع برپایی همزمان نمایشگاه ها آثار جشنواره تجسمی فجر پرداخت و گفت: تمرکز زدایی باعث می شود جشنواره ها در کل کشور توزیع شوند و هرچقدر پیوند شهروندان با یک جشنواره بیشتر شود موفقیت آن تضمین خواهد شد.

آقایی ادامه داد: هرچه جشنواره های هنری در سیاست گذاری ها به گونه ای باشد که در دیگر شهرها هم برگزار شوند از باب خوانش آثار هم بهتر است.

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران گسترش جشنواره های هنری را موجب افزایش درک و دریافت هنری مردم دانست و افزود: همین که مردم با پوستر و بیلبورد جشنواره ها مواجه می شوند به طور ناخودآگاه با چیز جدیدی آشنا خواهند شد؛ دیدن این اتفاقات تغییر رویکرد و نگرش به جشنواره ها را تغییر می دهد.

وی ارتقا شعور هنری مردم را دیگر محصول چنین رویدادهایی در شهرهای دیگر کشور عنوان کرد و درخصوص طرح توسعه موزه هنرهای معاصر به دیگر نقاط کشور از جمله شیراز، گفت: بر اساس این طرح که از گذشته وجود داشته، مراکز استان ها باید موزه هنرهای معاصر داشته باشند؛ شیراز هم از این امر مستثنی نیست، ضرورتی که برای این شهر وجود دارد اینکه شیراز از قطب های فرهنگی و هنری کشور به شمار می رود، از این رو به نظر می رسد تاکنون غفلت شده است، اما واقعیت این است که اتفاقی دوسویه میان استان و مرکز می باشد که نهادهای مسئول در استان باید پی گیر آن باشند.

آقایی اختصاص زمین را از نیازهای تاسیس موزه هنرهای معاصر در شیراز عنوان کرد و افزود: زمین باید جایی تخصیص یابد که مطالعه شده باشد.

مدیر موزه هنرهای معاصر تهران افزایش حوزه گردشگری را یکی از مواهب تاسیس موزه هنرهای معاصر در شیراز ارزیابی کرد و گفت: بنابر این باید فضایی در دسترس همگان باشد، چنانچه استان بتواند زمینی اختصاص بدهد قطعا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند ساخت و ساز این موزه را در دستور کار قرار دهد.

وی بودجه ملی را کمکی برای انجام چنین پروژه ای که استانی است عنوان کرد و افزود: حتما مرکز و وزارت ارشاد می تواند با بودجه کلانی به کمک ساخت و ساز این موزه بیاید، اما در صورتی که جانمایی این فضا به خوبی انجام گیرد.

مدیر موزه هنرهای معاصر نبود موزه ای درخصوص هنر معاصر را در شیراز تاسف برانگیز عنوان کرد و گفت: افسوس که شیراز با این پیشینه فرهنگی و هنری که یکی از اضلاع کشور بشمار می رود دارای چنین فضای نمایشگاهی نباشد.

این درحالیست که به گفته کوشیار ضیایی، کارشناس هنرهای تجسمی فرهنگ و ارشاد فارس زمین این موزه از سوی دانشگاه شیراز اختصاص یافته و یک موسسه بین المللی حاضر شده است ۲۵ میلیون یورو برای سرمایه گذاری در این بخش حضور یابد.

کد خبر 4545120

منبع: مهر

کلیدواژه: احسان آقایی دهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر شیراز نگارخانه های شیراز نگارخانه وصال شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۵۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه که باید درباره شصتمین دوسالانه هنر ونیز بدانید از زبان امیر عبدالحسینی، کیوریتور ارشد پاویون جمهوری اسلامی ایران

به گزارش روابط عمومی معاونت هنری به نقل از اداره کل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر عبدالحسینی، کیوریتور ارشد غرفه (پاویون) رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز که این روز‌ها برای ساماندهی پاویون کشورمان به همراه شعیب حسینی مقدم (کیوریتور) و جعفر واحدی (مدیر برنامه‌ریزی و امور اجرایی) در ونیز به سر می‌برد، درباره اهمیت برپایی این رویداد مهم هنری گفت: دوسالانه ونیز یکی از مهم‌ترین برنامه‌های هنری جهان است؛ هم به لحاظ قدمت، یکی از قدیمی‌ترین‌هاست، هم از منظر اعتبار، یکی از معتبرترین‌هاست و هم از حیث کیفیت، آثاری که کشور‌ها در این دوسالانه ارائه می‌کنند، آخرین دستاورد‌های هنر‌های تجسمی آنها به شمار می‌آید. از این رو می‌توان گفت که دوسالانه هنر ونیز، المپیک هنر‌های تجسمی جهان است.

 

ونیز ۲۰۲۴

او افزود: امسال، با تأکید و پی‌گیری مدیرکل هنر‌های تجسمی مقرر شد که پاویون جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز حضور داشته باشد و دستاورد‌های اخیر هنر‌های تجسمی ایران را مهم ارائه کند. طی چند روز گذشته که به همراه تیم رسمی جمهوری اسلامی ایران برای ساماندهی و گشایش پاویون کشورمان در ایتالیا حضور داریم، پاویون کشور‌ها در «جیاردینی»، «آرسناله» و سایر مراکز مهم نمایشگاهی را دیده‌ایم. یکی از نکات قابل توجه در این بازدید، اهمیت رسانه‌های هنری جدید در هنر‌های تجسمی معاصر است، به ویژه بهره‌مندی از هنر چیدمان، هنر ویدیو، هنر اجرا، هنر مفهومی و دیگر قابلیت‌های مهمی که رسانه‌های هنری جدید در اختیار می‌گذارد تا هنرمندان، بیان هنری خود را ارائه کنند. می‌توان گفت که بیشتر کشور‌ها از ظرفیت هنر چندرسانه‌ای برای ارائه بهتر نمایشگاهی بهره گرفته بودند.

 

ونیز ۲۰۲۴

عبدالحسینی عنوان کرد: نکته مهم دیگری که در دوسالانه شصتم مشاهده می‌شود، توجه به مقوله کیوریت‌محوری است. کیوریتور به عنوان سرپرست یا کارگردان هنری، روند نمایشگاه را تعریف و آثار هنری را با چیدمانی متفاوت در قالب‌های جدیدتری ارائه می‌کند. به بیان دیگر، سناریوی اصلی برای ارائه آثار نمایشگاهی هر کشور توسط کیوریتور مشخص می‌شود و هنرمندان آثار خود را با نگاه و نگرش او ارائه می‌کنند.


ونیز
کیوریتور ارشد پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز ادامه داد: توجه به مضمون و مفهوم، نکته دیگری است که در بسیاری از پاویون‌ها مورد توجه قرار گرفته است. این پاویون‌ها براساس نگرش و اندیشه هنرمندان‌شان، مضامین و موضوعات مورد توجه در کشور خود را در قالب‌های بیانی هنر‌های تجسمی ارائه کرده‌اند.

 

ونی


این هنرمند بیان کرد: ازجمله دستاورد‌های بینال شصتم که به وضوح در تمامی غرفه‌ها دیده می‌شود، توجه به مفاهیم اخلاقی، اجتماعی و انسانی است. اهمیت زمین، نگاه زیست‌محیطی و روحیه صلح‌طلبی و ضدیت با جنگ در پاویون بیشتر کشور‌ها مشهود است؛ همان‌طور که کشور ما نیز عنوان پاویون خود را مبتنی بر یکی از ابیات شاعر بزرگ فارسی‌زبان، سعدی شیرازی انتخاب کرده است. این شاعر بزرگ قرن هفتم، یک بیت جهانی دارد: «بنی آدم اعضای یک پیکرند، که در آفرینش ز یک گوهرند». این بیت به عنوان نام غرفه رسمی ایران، خودنمایی می‌کند.

 

ونیز ۲۰۲۴

عبدالحسینی مطرح کرد: یکی دیگر از نکاتی که در بینال شصتم پررنگ و خبرساز بود، عدم حضور اسرائیل است. در این راستا کمپین مخالفت با حضور اسرائیل با امضای ۸ هزار هنرمند شکل گرفت که اکنون به بیش از ۲۰ هزار امضا رسیده و باعث شده که پاویون اسرائیل، تعطیل اعلام کند. هم‌اینک چند سرباز ایتالیایی در مقابل پاویون تعطیل اسرائیل نگهبانی می‌دهند. تنها یک ویدیوآرت در داخل غرفه پخش می‌شود که از بیرون قابل مشاهده است. نمایندگان پاویون اسرائیل در شصتمین دوسالانه هنر ونیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که زمانی غرفه خود را افتتاح می‌کنند که بر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها توافق شود.

 

ونیز ۲۰۲۴


کیوریتور ارشد پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هم‌اکنون سایت رسمی پاویون جمهوری اسلامی ایران به نشانی www.venicebiennale.ir فعال است و هنرمندان ایرانی و آثار آنها در سایت معرفی شده‌اند. همچنین گزارش تصویری از مناطق بازدیدشده در بینال شصتم نیز روی سایت قرار دارد. پس از افتتاح پاویون رسمی کشورمان، اطلاعات و عکس‌های تکمیلی روی سایت قرار خواهد گرفت.

 

او خاطرنشان ساخت: عنوان نمایشگاه هنرمندان ایران، «والایی» است که پنج اثر را با مضمون کودکان فلسطینی از پنج هنرمند صاحب نام ایرانی شامل استادان کاظم چلیپا، غلامعلی طاهری، مرتضی اسدی، مصطفی گودرزی و عبدالحمید قدیریان به نمایش می‌گذارد. هر پنج اثر در زمستان ۱۴۰۲ با موضوع کودکان شهید غزه شکل گرفته و آخرین اثر این هنرمندان محسوب می‌شود. عنوان هر کدام از آثار نیز بر مبنای اشعاری از محمود درویش شاعر مشهور جهان برگزیده شده است. پس از چیدمان نهایی نمایشگاه، تصاویری از سناریوی اصلی، روند چیدمان به همراه اطلاعات کامل‌تر روی سایت بارگذاری شده و در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود
  • سایت غرفه رسمی ایران در ونیز راه‌اندازی شد/عبدالحسینی: دوسالانه هنر ونیز، المپیک هنر‌های تجسمی جهان است
  • آمادگی میزبانی برای رویداد خوشنویسی جهان اسلام/ خبر خوب آقای مدیر
  • انزوای مطلق رژیم صهیونیستی در المپیک هنرهای تجسمی جهان
  • آنچه که باید درباره شصتمین دوسالانه هنر ونیز بدانید از زبان امیر عبدالحسینی، کیوریتور ارشد پاویون جمهوری اسلامی ایران
  • طراحی پوسترهای جدید به مناسبت شکست هیمنه آمریکا در طبس
  • طرح‌های گرافیکی سالروز شکست آمریکا در واقعه طبس منتشر شد
  • اثر زیبای احصایی در دوسالانه ونیز رونمایی شد
  • ‌برگزاری کارگاه آموزشی بازتاب داستان‌های کهن در ادبیات کودک و نوجوان معاصر در شیراز