Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@21:29:20 GMT

معاون رئیس جمهوری: صادرات صنایع دستی تقویت می شود

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۶۳۷۵

معاون رئیس جمهوری: صادرات صنایع دستی تقویت می شود

شیراز- ایرنا- معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صادرات صنایع دستی کشور پارسال 500 میلیون دلار بود که با برنامه ریزی صورت گرفته، درآمدزایی از این بخش تقویت می شود.

به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان شامگاه یکشنبه در آیین رونمایی از لوح ثبت آباده به عنوان شهر جهانی منبت افزود: از این رقم حدود 250 میلیون دلار به شکل چمدانی توسط گردشگران و مابقی از طریق گمرک به سایر کشورها صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، تعداد گردشگران خارجی وارد شده به کشور در سال 96 را پنج میلیون و 100 هزار نفر برشمرد و ادامه داد: در 9 ماه امسال نیز 6 میلیون گردشگر خارجی به کشور وارد شدند.
مونسان، با اشاره به ثبت جهانی محور ساسانی و منبت آباده استان فارس در سال جاری گفت: کشور ایران رتبه اول ثبت شهرهای جهانی در حوزه صنایع دستی را به اختصاص داده است که این نشان از فرهنگ و هنر مردمان این سرزمین دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با اشاره به ظرفیت های ایران در حوزه گردشگری و صنایع دستی افزود: می توانیم این صنعت را تقویت و ارتقا دهیم.
او اظهار داشت: این امکان وجود دارد که با سرمایه گذاری اندک در صنعت گردشگری و صنایع دستی شغل و درآمد ایجاد کرد که این موضوع نشان دهنده مزایای بسیار بالای این بخش ها است.
مونسان، با اشاره به فعال بودن 400 رشته صنایع دستی در کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را از موفق ترین دستگاه ها در ایجاد اشتغال دانست.
وی اظهار داشت: گردشگری از بخش هایی است که نشاط اجتماعی ایجاد می کند و این موضوع یکی از کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این حوزه است.
لوح ثبت جهانی آباده به عنوان شهر منبت در این آیین که با حضور عنایت الله رحیمی استاندار فارس و خانم غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی برگزار شد، به مسئولان استان فارس و شهر آباده اهدا شد.
در حاشیه جشن منبت آباده از میدان منبت و تمبر منبت این شهر رونمایی شد.
به گفته مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس منبت از آباده ابداع و تولید شده و به همین دلیل منحصر به فرد است و در طرح و نقش، نوع و انجام کار نظیر ندارد؛ از این رو شورای جهانی صنایع دستی آذرماه گذشته عنوان شهر جهانی منبت را به آباده اختصاص داد.
با توجه به طرح ایجاد شبکه شهر‌های خلاق در محور‌های مختلف اعم از ادبی و صنایع دستی همچنین نظر به اصالت و قدمت این هنر و لزوم حفاظت از هنر‌های سنتی، پرونده پیشنهاد شهرستان آباده به عنوان شهر ملی منبت پس از طرح در شورای راهبردی شهر‌ها و روستا‌های ملی در معاونت صنایع دستی مطرح و پس از طی روند قانونی با این عنوان ثبت شد.
پس از آن، شورای جهانی صنایع دستی نام آباده را به عنوان شهر جهانی منبت ثبت کرد.
هنر منبت یکی از هنر‌های دست ساز ایرانی است که از هزار و 500 سال قبل در برخی از مناطق کشور رواج داشته است که بنابر اسناد تاریخی موجود خاستگاه منبت سنتی (ظریف) در استان فارس شهر آباده است.
این هنر اصیل ایرانی که از ریشه نبات (گیاه) گرفته شده، هنر کنده کاری بر روی چوب است و در حال حاضر مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بسیاری قرار دارد.
آباده در 278 کیلومتری شمال شیراز است.
6122 / 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي صنايع دستي معاون رئيس جمهوري منبت آباده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۶۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری

به‌گزارش خبرگزاری مهر، احمد حمزه‌زاده در حاشیه جلسه کمیته فنی طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گردشگری استان گفت: برای افتتاح تعداد ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری در سال جاری با رقم ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که تا به امروز دو هزار میلیارد تومان در اجرای این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: درصد مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری این پروژه‌ها ۱۰۰ درصد پیش‌بینی شده که از چالش‌های مهم برای تحقق هدف افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی استان، تأمین ۴۰۰ میلیاردتومان تسهیلات بانکی است.

او افزود: همچنین افتتاح ۳ پروژه زیرساختی صنایع‌دستی با حجم سرمایه‌گذاری یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در سال جاری در دستورکار قرار گرفته‌است که با بهره‌برداری این سه پروژه، حجم‌سرمایه‌گذاری در بخش زیرساختی گردشگری آذربایجان‌شرقی به رقم ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

حمزه‌زاده اظهار کرد: تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری با صدور موافقت‌های اصولی برای ۵۰ نقطه مستعد سرمایه‌گذاری در آذربایجان‌شرقی درکنار افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری و ۳ پروژه زیرساختی صنایع‌دستی برای یک هزار و پانصد نفر به‌صورت مستقیم ایجاد اشتغال خواهد داشت.

کد خبر 6088205

دیگر خبرها

  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • برنامه‌ریزی برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی