Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@16:00:48 GMT

بیگانگی روزافزون بین اروپا و آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۶۶۰۸

بیگانگی روزافزون بین اروپا و آمریکا

خبرگزاری تسنیم:روزنامه اتریشی "وینر سایتونگ"، در آخرین روز کنفرانس امنیتی مونیخ که از روز جمعه آغاز شده بود در مطلبی به آشکار شدن بیش از پیش شکاف‌های عمیق بین اروپا و آمریکا در این نشست سه روزه اشاره کرده و نوشت: کنفرانس امنیتی مونیخ اختلافات بخصوص بین شرکای دو سوی آتلانتیک را به صورت چشمگیر آشکار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیگانگی بین آمریکا و اروپا، رقابت روزافزون بین قدرت‌های بزرگ و درگیری‌های خطرناک در خاورمیانه در این کنفرانس سه روزه به بحث گذاشته شد.

البته متحدان در این نشست امنیتی به تعهدات خود نسبت به ناتو اعتراف کردند، اما اختلاف نظر‌ها در تقریبا همه مسائل مهم سیاسی از سیاست‌های دفاعی و امنیتی گرفته تا سیاست‌های انرژی و تجاری دیده می‌شد.

"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان آشکارا به اختلافات با آمریکا در سخنرانی خود اشاره کرد. وی به تصمیم آمریکا برای قراردادن تعرفه‌های گمرکی بالا روی تولیدات خودرو در اروپا و عقب نشینی یکجانبه آمریکا از سوریه و لغو توافق اتمی با ایران از طرف ایالات متحده اشاره کرد. وی همچنین درباره فروپاشی نظام چند جانبه در دنیا هشدار داد. مرکل خواستار اصلاح این شرایط شده و ناتو را لنگر ثبات نامید.

از دید آلمان بیگانگی در روابط دو سوی آتلانتیک بخصوص در مناقشات بر سر پروژه خط لوله انتقال گاز روسیه به آلمان موسوم به "نورد استریم ۲ " که همچنین از طرف اتریش هم حمایت و تامین مالی می‌شود دیده می‌شود. "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور آمریکا در این راستا در سخنرانی خود هشدار آشکاری به آلمان داده و گفت: ما نمی‌توانیم دفاع از غرب را تضمین کنیم وقتی که شرکای ما در این ائتلاف نظامی خود را به شرق وابسته می‌کنند. وی همچنین از همه شرکای اروپایی خود که با پروژه گازی نورد استریم ۲ مخالفت می‌کنند تشکر کرد و از بقیه نیز درخواست کرد که این کار را انجام دهند.

اما مرکل از این پروژه گازی بین روسیه و آلمان حمایت کرد. وی تاکید کرد که این مسئله مهم است که اروپا در نوعی مشخص حاکمیت خود در تامین گاز و تنوع منابع تامین گاز را حفظ کند. وی این را نادرست دانست که آگاهانه روسیه از این عرصه حذف شود.

"دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا ماه هاست که به این پروژه گازی انتقاد وارد کرده و شرکت‌های اروپایی و آلمانی که در آن مشارکت دارند را به تحریم‌های گسترده از طرف آمریکا تهدید کرده است.

همچنین در سیاست روسیه و ایران هم اختلاف نظر‌هایی دیده شد. مرکل البته در سخنرانی خود تاکید کرد که آمریکا و اروپا در منطقه هدف برابر کاهش تاثیرات مخرب ایران در منطقه را دنبال می‌کنند. اما بازگشت یکجانبه آمریکا از سوریه عکس این هدف است. وزیر امور خارجه فرانسه هم مدعی شد که واشنگتن با عقب نشینی از سوریه یک شکاف قدرتی را به جا می‌گذارد که ایران می‌تواند از آن استفاده کند.

ترامپ روز شنبه در پیامی توئیتری بار دیگر بر تصمیم خود برای بازگرداندن نیرو‌های خود از سوریه تاکید کرد و اعلام کرد که ما بعد از یک پیروزی صد در صدی بر داعش عقب نشینی می‌کنیم.

همچنین انتقاد معاون رئیس جمهور آمریکا در مونیخ به تلاش‌های آلمان، فرانسه و انگلیس برای نجات توافق هسته‌ای با ایران نیز با مخالفت روبرو شد. "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور آمریکا از اروپاییان درخواست کرد که از این توافق خارج شوند. با این حال مرکل هیچ تردیدی ندارد که این مفیدتر است که ما این لنگر کوچکی که هنوز وجود دارد را حفظ کنیم.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان هم در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ از اروپاییان درخواست کرد که برای حفظ برجام اقدامات بیشتری انجام دهند.

همچنین مناقشات درباره تقسیم بار در ناتو در این کنفرانس امنیتی دیده شد. مایک پنس بر درخواست آمریکا برای افزایش بودجه نظامی شرکای خود در ناتو تاکید کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با وجود تلاش‌های قدرتمندانه اعضای ناتو به ویژه آلمان برای افزایش هزینه‌های دفاعی، اما همچنان در این راستا عصبانی و ناراضی است.

"جو بایدن"، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا با این حال ایجاد یک پل بر فراز مناسبات دو سوی آتلانتیک را با وجود مشکلاتی که در این راستا وجود دارد خواستار شده و با نگاهی به دولت فعلی آمریکا تاکید کرد که من به شما قول می‌دهم که این زمان می‌گذرد.

پنجاه و پنجمین کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه با حضور ۳۵ رئیس جمهور و نخست‌وزیر، ۵۰ وزیر امور خارجه و ۳۰ وزیر دفاع آغاز به کار کرد و امروز به کار خود پایان داد.

فرانسه و رژیم صهیونیستی در کنفرانس امنیتی مونیخ امسال شرکت نکردند. عربستان نیز همزمان با شروع این کنفرانس اعلام کرد که نماینده خود را به مونیخ نمی‌فرستد.

منبع: فردا

کلیدواژه: کنفرانس امنیتی مونیخ آمریکا اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۶۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در سطح جهان استفاده می‌کند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی آر تی عربی، بشار اسد در مصاحبه تلویزیونی اظهار داشت آمریکا در رأس غرب از درگیری بین فلسطین و اسرائیل بهره می‌برد و هرج و مرج روزافزون را زیر نظر دارد. 
رئیس جمهور سوریه گفت «وقتی که می‌گوییم آمریکا‏، مقصودمان کل غرب است، زیرا غرب کاملا تحت تسلط آمریکا است. آمریکا از هر درگیری استفاده می‌کند، سپس کنار می‌ایستد و هرج و مرج روزافزون را مشاهده می‌کند و در انتظار لحظه‌ای است که بتواند ضربه قاطعانه را وارد کند.»
رئیس جمهور سوریه تاکید کرد آمریکایی‌ها از هر درگیری استفاده می‌کنند. به گفته وی، سیاست آمریکا مبتنی بر اصل «تفرقه بینداز و حکومت کن» است.
بشار اسد همچنین گفت «این روش آنها برای همینه و البته نوعی باج خواهی است. چنین رفتاری غیر اخلاقی است. آمریکا هر نوع درگیری را به بیماری مزمن خطرناک مانند دیابت یا سرطان تبدیل می‌کند و معمولا طرف‌هایی که درگیر هستند، بهای درگیری را پرداخت می‌کنند.»
رئیس جمهور سوریه تاکید کرد واشنگتن در قبال منافع کسانی که شرکای آن محسوب می‌شوند، اهمال کاری می‌کند و از دلار به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بهره می‌گیرد، زیرا همه کشور‌های جهان اکنون نگاهشان به سمت چین است. 
بشار اسد افزود «اکنون همه کشور‌های جهان از جمله غرب و آمریکای لاتین، شروع به توسعه روابط با چین کرده اند و این طبیعی است، زیرا آمریکا در قبال کسانی که فرض بر این است که شرکای آن باشند، نیز اهمال کاری می‌کند و به شکل گسترده از دلار به عنوان سلاحی برای اعمال فشار سیاسی بهره می‌گیرد.»
وی ادامه داد برای مثال، آمریکا به این موضوع اهتمامی ندارد که بالا رفتن نرخ بهره به افزایش تورم و در نتیجه افزایش سطح بیکاری در کشور‌های شریک آن منجر می‌شود. 
رئیس جمهور سوریه تاکید کرد بسیاری از کشور‌ها اکنون به این نتیجه رسیده اند که آمریکا دوست آنها نیست و آن کشور‌هایی که خود را شریکی برای آمریکا می‌دانستند، به این نتیجه رسیده اند که واشنگتن حتی در غرب هم شرکایی ندارد. 
وی در ادامه گفت دوستی یا شراکت به معنای وجود منافع مشترک است، اما آمریکا فقط به منافع خاص خود اهتمام می‌ورزد. در نتیجه، امکان ندارد که روابط با این کشور باثبات یا امن باشد. 
بشار اسد تاکید کرد در غرب هیچ سیاستمداری باقی نمانده است که وی بخواهد با او گفتگو کند و نمی‌توان هیچ یک از آنها را مردان حکومت نامید. 
وی افزود «دیگر سیاستمداران معاصر به شکل راهبردی تفکر نمی‌کنند؛ بلکه مشکلات کنونی فراروی خود را حل می‌کنند و دیگر مسئول سخنان خود نیستند. اکنون اوضاع به گونه‌ای است که امکان دارد هر توافقنامه‌ای لغو شود و روز بعد، از زیر آن شانه خالی کنند. با توجه به مسائلی که بیان شد، قاطعانه می‌گویم در حال حاضر هیچ سیاستمداری در غرب وجود ندارد که بخواهم با وی گفتگو کنم. اکنون در غرب حتی یک سیاستمدار وجود ندارد که بتوان وی را مرد حکومت نامید. آنها از زمان رونالد ریگان رئیس جمهور اسبق آمریکا و مارگارت تاچر نخست وزیر اسبق انگلیس ناپدید شده اند.»
رئیس جمهور سوریه تاکید کرد «سرمایه داری به تدریج شروط خود را تحمیل می‌کند و کشور‌ها به شرکت‌ها و رؤسای کشور‌ها به رؤسای شرکت‌ها تبدیل شده اند. آنها بر اساس اقتصاد رفتار می‌کنند. امکان ادغام شرکت‌ها و به اسم سود، اجرای عملیات برای تسلط و ورشکسته کردن دیگران وجود دارد.»

 

دیگر خبرها

  • اسرائیل در تلاش برای لغو دیدار بایدن و اردوغان است
  • تاکید ستاره بایرن مونیخ: جایی نمی‌روم
  • پلی به گذشته - برتری 4-0 بایرن مونیخ مقابل بارسلونا (لیگ قهرمانان اروپا - 2013/4/23) / فیلم
  • برتری 1-0 رئال مادرید مقابل بایرن مونیخ با گل کریم بنزما (لیگ قهرمانان اروپا - 2014/4/23) / فیلم
  • آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند
  • جدیدترین موضع گیری بشار اسد درباره آمریکا
  • آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در این کشور
  • بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در جهان استفاده می‌کند
  • زلنسکی : اوکراین افغانستان دوم نخواهد شد
  • بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در سطح جهان استفاده می‌کند