Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -معافیت‌های شش ماهه‌ای که آمریکا برای ادامه خرید نفت از ایران به مشتریان داده بود، در حالی در اردیبهشت‌ماه به پایان می‌رسد که مقامات آمریکایی چندین بار در اظهاراتشان تاکید کرده‌اند که این معافیت‌ها را تمدید نخواهند کرد؛ تهدیدی که از نظر کارشناسان قابل اجرا نیست.

اردیبشهت‌ماه سال جاری آمریکا از برجام خارج شد و با تحریم نفت ایران، اعلام کرد که قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدفی که باعث آشفتگی بازار و افزایش چشم‌گیر قیمت جهانی نفت شد. درنهایت آبان‌ماه بود که آمریکا اعلام کرد به هشت مشتری نفت ایران به مدت شش ماه (تا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸) معافیت می‌دهد تا این کشورها به مرور خرید نفت از ایران را کاهش دهند. خریداران بزرگ نفت ایران شامل چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه در نوامبر معافیت شش ماهه‌ای برای ادامه خرید نفت از ایران دریافت کردند و در مقابل، قول دادند اتکای خود به نفت ایران را کمتر کنند.

اکنون در حالی که حدود سه ماه تا زمان تعیین شده از سوی آمریکا باقی مانده، مقامات آمریکا اعلام کرده‌اند مشتریان نفت ایران نباید انتظار معافیت‌های جدید از تحریم‌های آمریکا را داشته باشند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند آمریکا پس از منقضی شدن معافیت‌های فعلی در چهارم ماه مه، معافیت‌های جدیدی صادر کند. آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند سیر قیمت‌های نفت نهایتاً در تمدید معافیت‌ها تعیین کننده باشد.

بررسی وضعیت بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت

در این باره، سیدمهدی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اظهارات اخیر آمریکا درباره این‌که معافیت مشتریان نفت ایران را تمدید نمی‌کند، اظهار کرد: پیش‌بینی من از بازار آینده نفت این است که در سال جاری میلادی تقاضا برای نفت ۱.۵ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند، بنابراین آمریکایی‌ها نمی‌توانند معافیت‌ها را تمدید نکنند.

وی، به بررسی نحوه و میزان تولید بزرگترین کشورهای تولید کننده نفت پرداخت و افزود: عربستان سعودی دیگر از نظر تکنیکی توان افزایش تولید بیش‌تر از میزانی که اخیراً تولید کرد، ندارد. این موضوع درباره روسیه هم صدق می‌کند و این کشور هم بیش از این نمی‌تواند تولید کند. در حال حاضر، تولید نفت عراق حدود ۴.۸ میلیون بشکه است و به نظر نمی‌رسد این کشور هم بیش از این توان تولید داشته باشد. این کشورها بزرگترین تولیدکنندگانی هستند که احتمال می‌رود بتوانند جای نفت ایران را بگیرند.

مشتریان بزرگ نمی‌توانند واردات نفت از ایران را متوقف کنند

این کارشناس ارشد حوزه انرژی، با اشاره به افزایش قیمت نفت در هفته اخیر، ادامه داد: افزایش قیمت، نشان‌دهنده افزایش تقاضاست و اگر نفت ایران، به‌طور کامل از بازار حذف شود، دنیا گرفتاری خواهد داشت.

حسینی ادامه داد: ممکن است آمریکا بتواند کشورهای کوچک را تهدید کند و آن‌ها واردات نفت از ایران را متوقف کنند. کشورهایی مثل تایوان که ۲۰ تا ۳۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کنند، اما مشتریان بزرگ‌تر نفت ایران نمی‌توانند. باید این موضوع را در نظر داشت که جایگزینی نفت خام برای پالایشگاه‌های کشور کار سختی است.

وی در پایان با اشاره به اظهارات وزیر نفت درباره نحوه‌ی خرید نفت اروپایی‌ها از ایران، اظهار کرد: این کشورها مدتی بود که از ایران نفت نمی‌خریدند، ممکن است اگر اس پی وی به نتیجه برسد، بتوانیم از آن برای دریافت پول نفت هم کمک بگیریم. این نکته را هم باید توجه داشت که برخی کشورها وابستگی بیش‌تری به آمریکا دارند و ممکن است به این دلیل، میزان واردات از ایران را کاهش دهند. در هر صورت باید منتظر بمانیم تا تکلیف اس پی وی مشخص شود.

منبع:ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: آمريكا نفت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست/ به اسراییل پافشاری می‌کنیم به رفح حمله نکند

به گزارش خبرآنلاین «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز(دوشنبه) پیش از آغاز نشست وزیران این نهاد اروپایی در بروکسل، در جمع خبرنگاران گفت که ظرفیت اتحادیه اروپا برای افزایش کمک‌ها به اوکراین در این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که در اوکراین به پرتابگرها و مهمات بیشتری نیاز است.

به نقل از ایسنا در همین راستا، او با اشاره به اهمیت سامانه‌های رهگیری گفت که پرتابگرها بدون سامانه‌ رهگیری مانند تفنگی بدون گلوله هستند.

بورل گفت: ما به هر دوی آن‌ها نیاز داریم و باید برای آتش‌بارها و توپخانه‌هایی که فعلا در اختیار دارند، هواپیماهای رهگیری‌کننده بفرستیم و شمار آتشبارها و توپ‌ها را افزایش بدهیم.

او به افزایش شمار قربانیان غیرنظامی حملات رژیم صهیونیستی در غزه، همچنین حمله به فلسطینیان در کرانه باختری اشاره کرد.

بورل گفت که اتحادیه اروپا باید دوباره اعمال تحریم‌ها علیه شهرک‌نشینانی را که دست به اعمال خشونت‌بار علیه فلسطینیان می‌زنند را بررسی کند.

به گفته او، موضوع جنگ سودان نیز در نشست امروز وزیران اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت.

وی گفت ما هر طوری که بتوانیم از اسراییل می‌خواهیم به رفح حمله نکند و از غیرنظامیان حفاظت کند. دوباره تاکید می‌کنم که بیش از یک میلیون نفر در صورت حمله اسراییل کشته خواهند شد. بنابراین، من و تمامی کشورهای عضو پافشاری می‌کنیم که این اتفاق نیفتد اما من فرمانده ارتش اسراییل نیستم.

با وجود نزدیک شدن شمار تلفات فلسطینی طی حملات رژیم صهیونیستی به غزه به مرز ۳۴ هزار نفر و نگرانی‌های بین‌المللی درباره بروز فجایع انسانی در این منطقه، رژیم صهیونیستی گزینه حمله به رفح را که بسیاری از آوارگان فلسطینی در آن پناه جسته‌اند را کنار نگذاشته است.

او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ایران با گفتن این که موضوع برنامه هسته‌ای ایران در نشست امروز اتحادیه اروپا مورد بحث قرار نخواهد گرفت، گفت که اتحادیه اروپا قرار است اقدامی علیه تولید وصادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی انجام بدهد.

اتحادیه اروپا اعمال بسته تحریمی جدید علیه ایران را در پی پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگیری ایران در دمشق بررسی می‌کند.

ایران طی عملیات «وعده صادق» حملات گسترده پهپادی و موشکی را علیه اهدافی در اراضی اشغالی انجام داد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898207

دیگر خبرها

  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • امیرعبداللهیان: اروپا از توصیه واشنگتن پیروی نکند
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • آیا ایران از اسرائیل خواسته بود که در ازای توقف حمله به غزه، به سرزمین های اشغالی حمله نکند؟
  • بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست/ به اسراییل پافشاری می‌کنیم به رفح حمله نکند
  • معافیت کالا‌های صادراتی ایران از دریافت گواهینامه کیفیت در کشور‌های مقصد