Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، شهید مصطفی چمران (۱۳۶۰ ـ ۱۳۱۰) مردی با تقوا و دانشمند به معنای دقیق کلمه، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران وزیر دفاع جمهوری اسلامی، نماینده مجلس و فرمانده ستاد جنگ‌های نامنظم در دفاع مقدس بود. مصطفی چمران ۳۱ خرداد ۱۳۶۰در دهلاویه بر اثر اصابت ترکش خمپاره دشمن به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه خاطره‌ای جذاب و شنیدنی از حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی از ماجرای آشنایی خود با شهید مصطفی چمران را می‌خوانید.

«اولاً این شهید یک دانشمند بود؛ یک فرد برجسته و بسیار خوش استعداد بود. خود ایشان برای من تعریف می‌کرد که در آن دانشگاهی که در کشور ایالات متحده آمریکا مشغول درس‌های سطوح عالی بوده - آنطور که به ذهنم هست ایشان یکی از دو نفرِ برترینِ آن دانشگاه و آن بخش و آن رشته محسوب می‌شده - تعریف می‌کرد برخورد اساتید را با خودش و پیشرفتش در کار‌های علمی را. یک دانشمند تمام‌عیار بود. آن وقت سطح ایمان عاشقانه‌ی این دانشمند آنچنان بود که نام و نان و مقام و عنوان و آینده‌ی دنیایىِ به ظاهر عاقلانه را رها کرد و رفت در کنار جناب امام موسای صدر در لبنان و مشغول فعالیت‌های جهادی شد؛ آن هم در برهه‌ای که لبنان یکی از تلخ‌ترین و خطرناک‌ترین دوران‌های حیات خودش را می‌گذرانید. ما اینجا در سال ۵۷ می‌شنیدیم خبر‌های لبنان را. خیابان‌های بیروت سنگربندی شده بود، تحریک صهیونیست‌ها بود، یک عده هم از داخل لبنان کمک می‌کردند، یک وضعیت عجیب و گریه‌آوری در آنجا حاکم بود، و صحنه هم بسیار شلوغ و مخلوط بود.

همان وقت یک نواری از مرحوم چمران در مشهد دست ما رسید که این اولین رابطه و واسطه‌ی آشنایی ما با مرحوم چمران بود. دو ساعت سخنرانی در این نوار بود که توضیح داده بود صحنه‌ی لبنان را که لبنان چه خبر است. برای ما خیلی جالب بود؛ با بینش روشن، نگاه سیاسىِ کاملاً شفاف و فهم عرصه - که توی آن صحنه‌ی شلوغ چه خبر است، کی با کی طرف است، کی‌ها انگیزه دارند که این کشتار درونی در بیروت ادامه داشته باشد - این‌ها را در ظرف دو ساعت در یک نواری ایشان پر کرده بود و فرستاده بود، که دست ما هم رسید. رفت آنجا و تفنگ دستش گرفت. بعد معلوم شد که نگاه سیاسی و فهم سیاسی و آن چراغ مه‌شکنِ دوران فتنه را هم دارد. فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص می‌کند؛ چراغ مه‌شکن لازم است که همان بصیرت است. آنجا جنگید؛ بعد که انقلاب پیروز شد، خودش را رساند اینجا.

 از اول انقلاب هم در عرصه‌های حساس حضور داشت. رفت کردستان و در جنگ‌هایی که در آنجا بود حضور فعال داشت؛ بعد آمد تهران و وزیر دفاع شد؛ بعد که جنگ شروع شد، وزارت و بقیه‌ی مناصب دولتی و مقامات را کنار گذاشت و آمد اهواز، جنگید و ایستاد تا در ۳۱ خرداد سال ۶۰ به شهادت رسید. یعنی برای او مقام ارزش نداشت، دنیا ارزش نداشت، جلوه‌های زندگی ارزش نداشت.

اینجور هم نبود که یک آدم خشکی باشد که لذات زندگی را نفهمد؛ بعکس، بسیار لطیف بود، خوش‌ذوق بود، عکاس درجه‌ی یک بود - خودش به من می‌گفت: من هزار‌ها عکس گرفته‌ام، اما خودم توی این عکس‌ها نیستم؛ چون همیشه من عکاس بوده‌ام - هنرمند بود. دل باصفایی داشت؛ عرفان نظری نخوانده بود؛ شاید در هیچ مسلک توحیدی و سلوک عملی هم پیش کسی آموزش ندیده بود، اما دل، دل خداجو بود؛ دل باصفا، خداجو، اهل مناجات، اهل معنا.

انسان باانصافی بود. لابد قضیه‌ی پاوه را شما‌ها میدانید که در پاوه بر روی بلندی‌ها، بعد از چند روز جنگیدن، مرحوم چمران با چند نفرِ معدودِ همراهش، محاصره شده بودند؛ ضد انقلاب این‌ها را از اطراف محاصره کرده بود و نزدیک بود به این‌ها برسند که امام اینجا از قضیه مطلع شدند، و یک پیام رادیویی از امام پخش شد که همه بروند طرف پاوه؛ دوی بعدازظهر این پیام پخش شد؛ ساعت چهار بعدازظهر من توی این خیابان‌های تهران شاهد بودم که همین طور کامیون و وانت و این‌ها بودند که از مردم عادی و نظامی و غیر نظامی از تهران و همین طور از همه‌ی شهرستان‌های دیگر، راه افتادند بروند طرف پاوه. بعد از قضیه‌ی پاوه که مرحوم شهید چمران آمده بود تهران، توی جلسه‌ای که ما بودیم به نخست‌وزیرِ وقت گزارش می‌داد که بین این‌ها هم از قدیم یک رابطه‌ی عاطفیای وجود داشت. مرحوم چمران توی آن جلسه اینجوری گفت: وقتی ساعت دو پیام امام پخش شد، به مجرد پخش پیام امام و قبل از آنی که هنوز هیچ خبری از حرکت مردم به آنجا برسد، ما احساس کردیم که کأنه محاصره باز شد. میگفت: حضور امام و تصمیم امام و پیام امام آنقدر مؤثر بود که به صورت برق‌آسا و به مجرد اینکه پیام امام رسید، کأنه برای ما همه‌ی آن فشار‌ها به پایان رسید؛ ضد انقلاب روحیه‌ی خودش را از دست داد و ما نشاط پیدا کردیم و حمله کردیم و حلقه‌ی محاصره را شکستیم و توانستیم بیاییم بیرون. آنجا نخست‌وزیر وقت خشمگین شد و به مرحوم چمران توپید که ما این همه کار کردیم، این همه تلاش کردیم، تو چرا همه‌ی این را به امام مستند می‌کنی؟! یعنی هیچ ملاحظه نمیکرد؛ منصف بود. بااینکه می‌دانست که این حرف گله‌مندی ایجاد خواهد کرد، اما گفت.

حضور برای او یک امر دائمی بود. ما از اینجا با هم رفتیم اهواز؛ اولِ رفتن ما به جبهه، به اتفاق رفتیم. توی تاریکی شب وارد اهواز شدیم. همه جا خاموش بود. دشمن در حدود یازده دوازده کیلومتری شهر اهواز مستقر بود. ایشان شصت هفتاد نفر هم همراه داشت که با خودش از تهران جمع کرده بود و آورده بود؛ اما من تنها بودم؛ همه با یک هواپیمای سی - ۱۳۰ رفته بودیم آنجا. به مجردی که رسیدیم و یک گزارش نظامی کوتاهی به ما دادند، ایشان گفت که همه آماده بشوید، لباس بپوشید تا برویم جبهه. ساعت شاید حدود نه و ده شب بود. همان جا بدون فوت وقت، برای کسانی که همراه ایشان بودند و لباس نظامی نداشتند، لباس سربازی آوردند و همان جا کوت کردند؛ همه پوشیدند و رفتند. البته من به ایشان گفتم که من هم می‌شود بیایم؟ چون فکر نمی‌کردم بتوانم توی عرصه‌ی نبرد نظامی شرکت کنم. ایشان تشویق کرد و گفت: بله، بله، شما هم میشود بیایید؛ که من هم همان جا لباسم را کندم و یک لباس نظامی پوشیدم و - البته کلاشینکف داشتم که برداشتم - و با این‌ها رفتیم.

 یعنی از همان ساعت اول شروع کرد؛ هیچ نمی‌گذاشت وقت فوت بشود. ببینید، حضور این است. یکی از خصوصیات خصلت بسیجی و جریان بسیجی، حضور است؛ غایب نبودن در آنجایی که باید در آنجا حاضر باشیم. این یکی از اوّلیترین خصوصیات بسیجی است.

در روز فتح سوسنگرد -، چون می‌دانید سوسنگرد اشغال شده بود؛ بار اول فتح شد، دوباره اشغال شد؛ باز دفعه‌ی دوم حرکت شد و فتح شد - تلاش زیادی شد برای اینکه نیرو‌های ما - نیرو‌های ارتش، که آن وقت در اختیار بعضی دیگر بودند - بیایند و این حمله را سازماندهی کنند و قبول کنند که وارد این حمله بشوند. شبی که قرار بود فردای آن، این حمله از اهواز به سمت سوسنگرد انجام بگیرد، ساعت حدود یک بعد از نصف شب بود که خبر آوردند یکی از یگان‌هایی که قرار بوده توی این حمله سهیم باشد را خارج کرده‌اند. خب، این معنایش این بود که حمله یا انجام نگیرد یا بکلی ناموفق بشود. بنده یک یادداشتی نوشتم به فرمانده‌ی لشکری که در اهواز بود و مرحوم چمران هم زیرش نوشت - که اخیراً همان فرمانده‌ی محترم آمده بودند و عین آن نوشته‌ی ما را قاب کرده بودند و دادند به من؛ یادگار قریب سی ساله؛ الان آن کاغذ در اختیار ماست - و تا ساعت یک و خرده‌ای بعد از نصف شب ما با هم بودیم و تلاش می‌شد که این حمله، فردا حتماً انجام بگیرد. بعد من رفتم خوابیدم و از هم جدا شدیم.

صبح زود ما پا شدیم. نیرو‌های نظامی - نیرو‌های ارتش - که حرکت کردند، ما هم با چند نفری که همراه من بودند، دنبال این‌ها حرکت کردیم. وقتی به منطقه رسیدیم، من پرسیدم چمران کجاست؟ گفتند: چمران صبح زود آمده و جلو است. یعنی قبل از آنی که نیرو‌های نظامىِ منظم و مدون - که برنامه ریخته شده بود که این‌ها در کجا قرار بگیرند و آرایش نظامیشان چگونه باشد - حرکت بکنند و راه بیفتند، چمران جلوتر حرکت کرده بود و با مجموعه‌ی خودش چندین کیلومتر جلو رفته بودند. بعد هم الحمدللَّه این کار بزرگ انجام گرفت، و چمران هم مجروح شد. خدا این شهید عزیز را رحمت کند. اینجوری بود چمران. دنیا و مقام برایش مهم نبود؛ نان و نام برایش مهم نبود؛ به نام کی تمام بشود، برایش اهمیتی نداشت. باانصاف بود، بی‌رودربایستی بود، شجاع بود، سرسخت بود. در عین لطافت و رقت و نازکمزاجی شاعرانه و عارفانه، در مقام جنگ یک سرباز سختکوش بود.

من خودم می‌دیدم شلیک آر. پی. جی را که نیرو‌های ما بلد نبودند، به آن‌ها تعلیم می‌داد؛ چون آر. پی. جی جزو سلاح‌های سازمانی ما نبود؛ نه داشتیم، نه بلد بودیم. او در لبنان یاد گرفته بود و به همان لهجه‌ی عربی آر. بی. جی هم میگفت؛ ما‌ها میگفتیم آر. پی. جی، او میگفت آر. بی. جی. او از آنجا بلد بود؛ یک مقدار هم از یک راه‌هایی گیر آورده بود؛ تعلیم می‌داد که اینجوری آر. پی. جی را بایستی شلیک کنید. یعنی در میدان عملیات و در میدان عمل یک مرد عملی به طور کامل. حالا ببینید دانشمند فیزیک پلاسماىِ در درجه‌ی عالی، در کنار شخصیت یک گروهبانِ تعلیم دهنده‌ی عملیات نظامی، آن هم با آن احساسات رقیق، آن هم با آن ایمان قوی و با آن سرسختی، چه ترکیبی می‌شود. دانشمند بسیجی این است؛ استاد بسیجی یک چنین نمونه‌ای است. این نمونه‌ی کاملش است که ما از نزدیک مشاهده کردیم. در وجود یک چنین آدمی، دیگر تضاد بین سنت و مدرنیته حرف مفت است؛ تضاد بین ایمان و علم خنده‌آور است. این تضاد‌های قلابی و تضاد‌های دروغین - که به عنوان نظریه مطرح می‌شود و عده‌ای برای اینکه امتداد عملی آن برایشان مهم است دنبال می‌کنند - این‌ها دیگر در وجود یک همچنین آدمی بی‌معنا است. هم علم هست، هم ایمان؛ هم سنت هست، هم تجدد؛ هم نظر هست، هم عمل؛ هم عشق هست، هم عقل. اینکه گفتند:

با عقل آب عشق به یک جو نمیرود

بیچاره من که ساخته از آب و آتشم‌

نه، او آب و آتش را با هم داشت. آن عقل معنوىِ ایمانی، با عشق هیچ منافاتی ندارد؛ بلکه خود پشتیبان آن عشق مقدس و پاکیزه است.

خب، حالا توقعی که ما داریم و این توقع، توقع زیادی هم نیست، یعنی آن زمینه‌ای که انسان مشاهده می‌کند - این روحیه‌های پرنشاط شما، این دل‌های پاک و صاف، این ذهن‌های روشن، این جوّال بودن فکر‌های شما که انسان در عرصه‌های مختلف از نزدیک شاهد است - این امید را و این توقع را به انسان می‌بخشد، این است که فرآورده‌ی دانشگاه جمهوری اسلامی - نه به نحو استثنا بلکه به نحو قاعده - چمران‌ها باشند؛ نه اینکه چمران‌ها یک استثنا باشند. این امید، امید بیجایی نیست.»

بیانات در دیدار اعضای بسیجی هیئت علمی دانشگاه‌ها - ۱۳۸۹/۰۴/۰۲

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رهبر انقلاب شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی سپاه به اسرائیل/ وضعیت سلامتی رهبر انقلاب چگونه است؟ / چرا کاظم صدیقی هنوز امام جمعه تهران است؟ / علت مرگ پرستو بخشی/ احتمال حمله اسرائیل به ایران

به گزارش «تابناک»؛ آنچنان که مورد اشاره قرار گرفت، در میان اخبار و حوادثی که در هفته گذشته در فضای مجازی مطرح شد، تعدادی از اخبار برای مدت چشمگیری در کانون توجهات قرار داشتند که در این بسته خبری به اهم آن‌ها اشاره می‌شود. با این توضیح، علاوه بر اشاره به اصل موضوع و یا خبر، تلاش می‌کنیم تا مقداری نیز در مورد چرایی ترند شدن و جزئیات آن توضیح دهیم.

حمله ایران به اسرائیل

پس از آغاز حملات موشکی ایران به مواضع رژیم صهیونیستی که بامداد ۲۵ فروردین سال جاری انجام شد، خیلی زود اخبار این حمله به تیتر یک اکثر رسانه‌های جهان تبدیل شد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عمل به فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر لزوم تنبیه سخت رژیم صهیونیستی به دلیل اقدام جنایتکارانه علیه کنسولگری ایران در دمشق و به شهادت رساندن مستشاران نظامی ایران با تایید شورای عالی امنیت ملی و در تعامل کامل با ارتش جمهوری اسلامی ایران و ستاد کل نیرو‌های مسلح حملات کوبنده خود را علیه اسرائیل انجام داد.

همانطور که اشاره شد این خبر خیلی زود به تیتر رسانه‌ها تبدیل شد و بسیاری از تحلیلگران و مقامات سیاسی جهان نسبت به آن واکنش نشان دادند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هماهنگی نیرو‌های مقاومت اسلامی عراق، حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها حملاتی را به اسرائیل با نام عملیات «وعده صادق» آغاز کردند. این حمله با استفاده از پهپاد‌های انتحاری، موشک کروز و موشک‌های بالستیک انجام شد. این حملات در پاسخ به حمله هوایی به کنسولگری ایران در دمشق در ۱ آوریل که توسط اسرائیل انجام شده بود، انجام شد و اولین رویارویی مستقیم نظامی بین دو کشور از آغاز درگیری نیابتی ایران و اسرائیل رقم زد.

جنگ ایران و اسرائیل

پس از حمله ایران به مواضع رژیم صهیونیستی بسیاری از اندیشکده‌ها و تحلیلگران منطقه و جهان گمانه‌های متعددی پیرامون احتمال آغاز جنگ میان ایران و اسرائیل را مطرح کردند.

بر همین اساس سوال مشخصی که بسیاری پیرامون پاسخ آن هستند و واقع کلید پاسخ به دیگر سوال‌ها نیز هست، این است که آیا اسرائیل به ایران حمله می‌کند؟

وبگاه آمریکایی «فوربز» در این باره توانمندی پدافندی ایران نوشته سامانه باور-۳۷۳ که در آگوست ۲۰۱۹ وارد خدمت شد، نقش پدافند هوایی ایران ایفا می‌کند. ایران در نوامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که نوع ارتقا یافته آن را ساخته و آزمایش شده است. در این آزمایش رادار این سامانه یک هدف را از فاصله ۲۸۰ مایلی شناسایی و آن را از فاصله ۲۵۰ مایلی ردیابی کرد و با استفاده از موشک جدید «صیاد-۴» در برد ۱۸۶ مایلی منهدم کرد.

در آن برهه یکی از فرماندهان ارشد ایرانی حتی اعلام کرد که این سامانه می‌تواند با هواپیما‌های نسل پنجم مقابله کند. این وبگاه نوشت، ایران دفاع هوایی لایه به لایه خود را در رزمایش نظامی «ذوالفقار - ۱۴۰۱» به نمایش گذاشت. سامانه «مرصاد» ساخت ایران در جریان این رزمایش یک پهپاد را که در ارتفاع ۲۵ هزارپایی خارج از حریم هوایی ایران فعالیت می‌کرد، ردیابی کرد. ایران همچنین در این رزمایش از پدافند هوایی کوتاه‌برد و ارتفاع کم «مجید» و سامانه‌های برد بلند «۱۵ خرداد» و «تلاش» استفاده کرد.

ایران بر این باور است که سامانه باور-۳۷۳ حتی می‌تواند با «اس -۴۰۰» روسیه رقابت کند. این در حالی است که ایران یک نوع پیشرفته از سامانه «اس-۳۰۰» را که سال ۲۰۱۶ دریافت کرد، استفاده می‌کند. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد در صورت حمله مستقیم اسرائیل به ایران، زنجیره‌ای از کنش‌ها و واکنش‌ها، منطقه خاورمیانه را در آستانه شدیدترین تنش‌ها قرار خواهد داد. ازاین‌رو ناظران سیاسی معتقدند امریکا و متحدان اروپایی آن در شرایطی که در جنگ با روسیه در اوکراین هستند، تمایلی ندارند اشتیاق اسرائیل را برای حمله به ایران تحریک کنند و از تمامی کانال‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از ادامه تنش استفاده می‌کنند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

به دنبال اقدامات تروریستی و امنیتی مهمی که هفته گذشته علیه منابع و امنیت کشورمان در منطقه جنوب شرق کشور و نیز کنسولگری ایران در شهر دمشق رخ داد، عناوین و موضوعات نظامی و امنیتی فراوانی مورد توجه کاربران در فضای مجازی قرار گرفت که از جمله مشخص‌ترین عناوین، نام و عنوان دقیق «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» بود.

 

کاربران فضای مجازی با جست و جوی اخیر پیرامون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پی دریافت آخرین اخبار و اطلاعات از تحولات دقیق منطقه و کشور هستند.

 

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از برگزاری مراسم باشکوه روز قدس، در پیامی از حضور حماسی و دشمن شکن ملت ایران در راهپیمایی روز جهانی قدس و آیین‌های تشییع و خاکسپاری شهدای جنایت اسرائیل دمشق قدردانی و تاکید کرد که پاسخ به مطالبه ملی برای مجازات پشیمان کننده دشمن اسرائیل به فضل الهی تحقق خواهد یافت.

همانطور که اشاره شد بامداد یکشنبه هفته جاری این اقدام محقق شد و عملیاتی غرورآفرین در این خصوص انجام شد که تا کنون اسرائیل جسارت پاسخ به آن را پیدا نکرده است. 

غزل بدیعی

غزل بدیعی همسر مرحوم رضا داوودنژاد است که پس از فوت داوودنژاد مورد توجه افکار عمومی و رسانه‌ها قرار گرفت.

غزل بدیعی خواهر مرحومه عسل بدیعی، در سال ۱۳۸۹ با رضا داوودنژاد ازدواج کرد. ماجرای آشنایی و ازدواج این دو، به دوستی خواهرانشان باز میگردد و آن‌ها برای اولین بار همدیگر را در میهمانی دیدند که خواهران بازیگر آن‌ها تدارک دیده بودند. غزل بدیعی و مرحوم رضا داوودنژاد فرزندی نداشتند.

علت مرگ پرستو بخشی

پرستو بخشی یکی از پزشکان استان لرستان و متولد سال ۶۸ بود که چندی پیش به طرز مشکوکی جان خود را از دست داد.

همین اتفاق سبب شد تا خیلی زود نام او نیز به یکی از ترند‌های فضای مجازی تبدیل شود.

دادستان عمومی و انقلاب دلفان گفت: طبق نظریه پزشکی قانونی علت مرگ مرحومه " پرستو بخشی " پزشک متخصص قلب و عروق بیمارستان ابن سینای این شهرستان، مسمومیت دارویی و عوارض ناشی از آن تشخیص داده شده است.

خورشید گرفتگی ۱۴۰۳

وقوع خورشید گرفتگی در فروردین ماه سال جاری یکی دیگر از موضوعاتی بود که در هفته گذشته مورد توجه کاربران در فضای مجازی قرار گرفت.

خورشیدگرفتگی ۸ آوریل ۲۰۲۴ یک خورشیدگرفتگی از نوع خورشیدگرفتگی کامل بود. این خورشیدگرفتگی در تاریخ ۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی روی داد که زمان اوج آن، ساعت ۱۸:۱۸:۲۹ به‌وقت ساعت هماهنگ جهانی بود.

مدت زمان و طول این خورشیدگرفتگی ۴ دقیقه و ۲۸ ثانیه بود این خورشید گرفتگی در آمریکا قابل مشاهده بود. این خورشید گرفتگی نخستین خورشید گرفتگی کامل بعد از خورشیدگرفتگی ۲۶ فوریه ۱۹۷۹ بود که در استان‌های کانادا قابل مشاهده است.

این خورشیدگرفتگی نخستین خورشیدگرفتگی بعد از خورشیدگرفتگی ۱۱ ژوئیه ۱۹۹۱ در مکزیک و همچنین نخستین خورشیدگرفتگی بعد از خورشیدگرفتگی ۲۱ اوت ۲۰۱۷ در ایالات متحده نیز بود. خورشیدگرفتگی آوریل ۲۰۲۴ تنها خورشیدگرفتگی کامل در قرن بیست و یکم خواهد بود که در سراسر مکزیک، ایالات متحده و کانادا قابل مشاهده بود. همچنین آخرین خورشیدگرفتگی کامل قابل مشاهده در ایالات متحده تا ۲۳ اوت ۲۰۴۴ بود.

وضعیت سلامتی رهبر انقلاب

با حضور دکتر علیرضا مرندی رییس تیم پزشکی رهبر انقلاب در برنامه برمودا کامران نجف زاده و توضیحاتی پیرامون وضعیت سلامتی رهبری، عنوان وضعیت سلامتی رهبر انقلاب نیز خیلی زود به یکی از موضوعات مورد توجه کاربران در فضای مجازی قرار گرفت.

مرندی با بیان اینکه نزدیک ۳۰ سال است که سرپرست تیم پزشکی رهبری است، گفت: خداوند بسیاربه جمهوری اسلامی و همه ما‌ها عنایت کرده و ایشان را سالم و خوب نگه داشته است، سن شان کمک نیست از من ۹ ماه بزرگتر هستند، اما الحمدالله سالم هستند و واقعا خداوند ایشان را حفظ کرده است، انشالله ایشان را سالم و سلامت نگه دارند. وی گفت: اصلا به سن شان نمی‌خورد، خیلی کار می‌کنند، خیلی کار می‌کنند، همه اش مشغول خواندن و نوشتن هستند، برای سخنرانی‌ها وقت صرف می‌کنند، طبیعتا درباره کار‌های کشور چه داخل چه خارج در نهایت ایشان باید تصمیم بگیرند و گزارش‌ها به ایشان می‌رسد. الحمدالله خداوند خواسته ایشان سالم باشند.

سرپرست تیم پزشکی معظم له گفت: درباره توصیه ها، مثلا می‌گفتیم میوه بخورید و اصرار می‌کردیم که مصرف کنید بعد از چندبار گفتن از بچه‌هایی که آنجا مقدمات را فراهم می‌کنند. پرسیدیم ایشان میوه می‌خورند گفتند، شما که گفتید از ما پرسیدند که میوه‌ها چه قیمتی دارند، وقتی قیمت‌ها را گفتیم ایشان آن چیز‌هایی که شما گفته بودید را نخواستند ارزانترین میوه را خواستند و فراهم کردیم. یعنی برایشان مهم بود همان که مردم استفاده می‌کنند را مصرف کنند.

نجف زاده از مرندی پرسید؛ «وقتی توصیه‌ای می‌کنید می‌پذیرند یا دنبال دلیل هستند؟» که مرندی گفت: همیشه وقتی چیزی می‌گوییم بلافاصله دلیل را می‌گوییم، چون می‌دانیم دلیل می‌خواهند، ولی اگر نگوییم دلیل می‌پرسند و اگر مطمئن شوند که مصر هستیم حتما عمل می‌کنند.

کاظم صدیقی

با وجود گذشت چندین روز از مطرح شدن ماجرای کاظم صدیقی در شبکه‌های مجازی و رسانه ها، هنوز نام کاظم صدیقی در فضای مجازی مطرح و اصطلاحا ترند است.

با حضور اخیر ایشان در نماز جمعه این ماجرا و جریان خبری دوباره تشدید شد.

تابناک در این زمینه نوشت: ستاد نماز جمعه به چه مجوزی حیثیت این گران سنگر انقلاب را برای توجیه عمل ناشایست و خلاف بین یک نفر چوب حراج می‌زند، آیا دست درازی به اموال عمومی حتی اگر باز پس هم گرفته شود که آن هم با فشار افشاگری بود تخلف نیست و آیا همین حداقل مجازات ممنوعیت امام جماعت وجمعه مو منین را هم نباید اعمال کرد؟ آیا قانون وشرع برای دست درازی به بیت المال جز باز پس گرفتن اموال هیچ مجازاتی در نظر نگرفته؟ یا برای بعضی در نظر گرفته و برای بعضی نگرفته؟ اینکه مدعی العموم در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده باید پاسخ بدهد، اما انتظار می‌رفت ستاد نماز جمعه تهران اعتبار نماز جمعه را که صحن مطهرش به خون شهدا مزین است، قربانی رفیق بازی نمی‌کردند.

احکام فطریه

با فرا رسیدن عید سعید فطر و پایان یافتن ماه مبارک رمضان، بسیاری از موضوعات و احکام مرتبط با عید فطر همانند فطریه، کفاره روزه، کفاره سادات و... مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت.

به صورت مشخص یکی از عناوین پرکاربرد در این رابطه فطریه به چه کسانی تعلق می‌گیرد، بود.

توضیح اینکه یکی از اعمال واجب در روز عید فطر پرداختن زکات فطره است؛ کسانی که در شب عید فطر مکلف باشند و فقیر و نان‌خور دیگران نباشند باید زکات فطریه خود و افراد تحت تکفل را _ولو واجب‌النفقه هم نباشند_ بپردازند. بچه‌ای که هنوز بالغ نشده است، زکات و نماز بر او واجب نیست، ولی زکات فطریه او را باید سرپرستش بپردازد. کسی که فقیر است، زکات فطریه بر او واجب نیست، بلکه می‌تواند زکات فطریه دریافت و خرج کند؛ هر چند فرموده‌اند افراد ناتوان هم اگر مثلا خانواده ۵، ۶ نفره هستند حداقل به اندازه یک صاع، زکات فطریه یک نفر را دست به‌دست کنند و در نهایت همان را بپردازند تا از این اجر و ثواب برخوردار شوند.

وقت پرداخت زکات فطره از شب عید است تا ظهر روز عید و به نظر رهبر معظم انقلاب و برخی فقهای دیگر بنا بر احتیاط باید قبل از نماز عید زکات فطره را بپردازند. اگر کسی برایش این امکان وجود نداشت، یعنی دسترسی نداشت یا امکان پرداختن نبود لااقل جدا کند و کنار بگذارد تا بعداً ادا کند.

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد و خاطره سردار سرلشکر حجازی در مهاباد
  • دستور قطع شمع های پروژه بزرگراه یادگار امام در دوره قبل
  • جز حضرت امام(ره) و رهبر انقلاب کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود
  • فرمانده مرزبانی فراجا با خانواده شهید گلستانی دیدار کرد/ حامل سلام رهبر معظم انقلاب هستم
  • روایت رهبر انقلاب از حضور در اولین مراسم ۲۹ فروردین تا برشماری ویژگی‌های ارتش | ماجرای اجرای مراسم روز ارتش مقابل بیمارستان محل بستری امام خمینی(ره)
  • قابی کمتر دیده شده از رهبر انقلاب | تصویر به‌جامانده از بارگاه امام حسن مجتبی علیه‌السلام | عکس
  • ماجرای تعریف رهبر انقلاب از همسرشان در حضور یک پزشک | هدیه ای که پس داده شد
  • رهبر انقلاب با قدرت و حکمت امروز در حال اداره کشور است
  • روایت دکتر مرندی از سال‌ها همراهی با مقام معظم رهبری ؛ ماجرای عبای سوغاتی چه بود؟
  • حمله موشکی سپاه به اسرائیل/ وضعیت سلامتی رهبر انقلاب چگونه است؟ / چرا کاظم صدیقی هنوز امام جمعه تهران است؟ / علت مرگ پرستو بخشی/ احتمال حمله اسرائیل به ایران