Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس با تاکید بر اینکه «اصرار بر توقف و ثابت ماندن قیمت داروها خطرناک است»، گفت: با توجه به شرایط فعلی دولت باید سالانه قیمت داروها را به میزان ثابت اضافه کند و در عین حال یارانه‌ای به بخش دارو اختصاص دهد تا به مردم فشار مضاعف وارد نشود.

همایون هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد افزایش قیمت دارو، گفت: قیمت گذاری دارو به کار کارشناسی نیاز دارد، هزینه‌های تمام شده دارو در دو بخش هزینه مواد اولیه و هزینه‌های دیگری همچون بسته بندی و توزیع دارو می‌گنجد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از طرف دیگر در نظام توزیع دارو قسمت سه گانه وجود دارد که بخشی از آن سودی مشخص را برای تولید کنندگان و وارد کنندگان و داروخانه‌ها لحاظ می‌کند. لذا اگر قیمت دارو بر اساس تورم و سایر مؤلفه‌های اثرگذار در حوزه دارو افزایش پیدا نکند قطعاً یکی از این بخش‌ها ضرر مضاعف خواهد کرد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: کشورها وقتی دچار تورم مضاعف و غیر قابل جبران می‌شوند برای حل مشکل یارانه در نظر می‌گیرند. بارها به سازمان غذا و دارو پیشنهاد کردم که در تعیین قیمت دارو کار مثلثی بین حاکمیت، مصرف کننده و تولیدگر و توزیع‌گر انجام دهد تا در نهایت قیمتی تعیین شود که به نفع مردم و صاحبان صنعت دارو باشد.

هاشمی با بیان اینکه «اصرار بر توقف و ثابت ماندن قیمت دارو بدون در نظر گرفتن سایر مولفه‌ها می‌تواند خطرناک باشد»، گفت: این روش بر روی انگیزه تولید کنندگان و وارد کنندگان تأثیر گذاشته و در نهایت به مردم آسیب وارد می‌کند. دولت می‌تواند ضمن تشدید نظارت بر عرضه دارو، یارانه مستقیم برای صنعت دارو در نظر گیرد تا قیمت‌ها افزایش شدید نداشته باشد. از آن طرف هم می‌تواند تکالیفی برای بیمه‌ها لحاظ کند که مطالبات بیمه‌ها به وقتش پرداخت شده و بیمه‌ها تعهداتشان را به بیمه گذاران انجام دهند.

رئیس فراکسیون غذا و دارو در جمع‌بندی گفت: دولت باید سالانه میزانی را برای افزایش قیمت دارو در نظر گیرد و در عین حال برای جلوگیری از افزایش بیش از حد، یارانه‌ای به تولید کنندگان دارو بدهد. چون مردم توان پرداخت مضاعف را در حوزه دارو ندارند و دولت باید با دادن یارانه جبران کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قیمت دارو یارانه دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۷۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت و خیز سرعت اینترنت ایران در داشبوردهای جهانی

به گزارش خبرنگار مهر، از دی ماه سال گذشته پس از افزایش تعرفه های اینترنت بارها نوید و وعده افزایش سرعت اینترنت را از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شنیده ایم. با شروع سال جدید نیز عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه آخرین جلسه هفته دولت که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، از سیر صعودی افزایش سرعت اینترنت در کشور خبر داد و گفت: تا پایان سال، سرعت اینترنت ۵۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا می‌کند.

وی پیش از این نیز در گفتگو با مهر گفته بود که با افزایش تعرفه اپراتورها، تعهدی از اپراتورها گرفتیم به این ترتیب که تا خرداد سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد و تا پایان سال، ۵۰ درصد به سرعت اینترنت اضافه شود.

وزیر ارتباطات همچنین با استناد به رتبه بندیهای جهانی گفته بود: مشاهده داشبوردهای جهانی نشان داده که در اسفند ماه سال ۱۴۰۲، سرعت اینترنت ثابت و سیار افزایش یافته و رتبه ما بهبود پیدا کرده است.

این در حالی است که بررسی سیر تحقق تکلیف اپراتورها با استناد به آمار رتبه بندی جهانی «اسپیدتست» که این روزها بیش از گذشته به آن ارجاع می شود، حاکی از آن است که تا رسیدن به افزایش ۵۰ درصدی راه زیادی باقی است.

اسپید تست وب سایتی است که سرعت اینترنت کشورها را به صورت ماهیانه اندازه می گیرد و میانگین سرعت اینترنت موبایل و ثابت کشورهای مختلف را در یک رده بندی ارائه می کند.

بر اساس آخرین گزارش این پایگاه، در ماه مارس ۲۰۲۴، میانه سرعت اینترنت موبایل جهان ۵۲.۹۸ و میانه سرعت اینترنت ثابت ۹۳.۲۸مگابیت برثانیه بوده است.

همچنین در رده بندی اسپید تست از سرعت اینترنت موبایل کشورهای جهان در رده های اول تا سوم به ترتیب قطر (۳۱۳.۳۰مگابیت برثانیه)، امارات متحده عربی (۲۹۶مگابیت برثانیه ) و کویت (۲۲۸.۶۴مگابیت برثانیه) قرار دارند و سنگاپور با بیشترین میانه سرعت اینترنت ثابت جایگاه نخست را در این حوزه از آن خود کرده است.

مرور وضعیت میزان سرعت و رتبه اینترنت ایران در این پایگاه بین المللی در جدول زیر آمده است:

ماه میلادی سرعت اینترنت موبایل رتبه اینترنت موبایل سرعت اینترنت ثابت رتبه اینترنت ثابت
آوریل ۲۰۲۳

۳۵.۹۸

۶۲

۱۱.۹۷

۱۴۵

می ۲۰۲۳

۳۵.۶۸

۶۴

۱۲.۶۰

۱۴۶

ژوئن ۲۰۲۳

۳۴.۶۵

۶۷

۱۱.۸۰

۱۴۵

ژوئیه ۲۰۲۳

۳۳.۴۴

۶۷

۱۲.۱۱

۱۴۸

آگوست ۲۰۲۳

۳۱.۳۳

۷۲

۱۱.۹۲

۱۵۲

سپتامبر ۲۰۲۳

۳۱.۶۷

۷۵

۱۱.۶۶

۱۵۳

اکتبر ۲۰۲۳

۳۱.۶۶

۷۵

۱۳.۳

۱۵۳

نوامبر ۲۰۲۳

۳۱.۸۲

۷۵

۱۲.۷۶

۱۵۴

دسامبر ۲۰۲۳

۳۱.۲۹

۷۸

۱۲.۶۲

۱۵۴

ژانویه ۲۰۲۴

۳۲.۷۷

۷۳

۱۳.۵۸

۱۵۲

فوریه ۲۰۲۴

۳۴.۷۱

۷۴

۱۳.۵۱

۱۵۷

مارس ۲۰۲۴

۳۶.۱۶

۷۵

۱۳.۷۸

۱۵۶

با نگاهی به این جدول می توان فراز و فرود سرعت اینترنت کشور را بررسی کرد. در سالی که گذشت میزان سرعت اینترنت ثابت در ایران از ۱۱ تا ۱۳ و سرعت اینترنت موبایل ایران بین ۳۱ تا ۳۶ مگابیت بر ثانیه متغیر بوده است.

از سوی دیگر اگرچه سرعت اینترنت موبایل در مقایسه با سال ۲۰۲۳ میلادی رو به رشد بوده اما رتبه آن کاهش داشته که این نشاندهنده افزایش سرعت سایر کشورها است. به این معنی که از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی سرعت جهانی اینترنت افزایشی بوده و در ماراتن سرعت اینترنت برخی کشورها از ما پیشی گرفته اند.

در اینترنت ثابت نیز همین سناریو تکرار شده است و مقایسه افت و خیز آن طی سال گذشته میلادی و ماههای اخیر حاکی از آن است که با افزایش کمی همراه بوده اما در عین حال رتبه جهانی ما در اینترنت ثابت در مقایسه با ماههای ابتدایی سال ۲۰۲۳ افت داشته است.

چشم اندازی که بررسی مقایسه ای وضعیت سرعت اینترنت به ما ارائه می دهد اگرچه ما را به روند رو به رشد سرعت امیدوار می کند اما به نظر می رسد تا تحقق تکلیف اپراتورها هنوز فاصله زیادی است. همچنین از آنجا که رشد پروژه فیبرنوری برای افزایش سرعت اینترنت ثابت در کشور شتاب گرفته است اما این روند صعودی و رو به رشد برای کاربر چندان محسوس نیست.

ناگفته نماند که به موازات تلاش ما برای افزایش سرعت اینترنت، سایر کشورها نیز بیکار ننشسته اند و در این مسیر حرکت می کنند از این رو برای عقب نماندن از این ماراتن و رسیدن به نقطه مطلوب کاربر، باید بیش از پیش شاهد تلاش و تکاپوی اپراتورها باشیم.

کد خبر 6085036 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • (ویدیو) علت تأخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • ◄ چرا کرایه حمل و نقل بار ثابت ماند؟/ شاخص تن کیلومتر چه زمانی بروزرسانی می شود؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • افت و خیز سرعت اینترنت ایران در داشبوردهای جهانی
  • پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه