Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نوشت، در حالیکه کنفرانس امنیتی مونیخ همواره محلی برای تقویت روابط آمریکا و اروپا بود، امسال این نشست باعث تشدید شکاف میان روابط فراآتلانتیک شد.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت، کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ که سالها محل اتحاد و تشکیل جبهه واحد متحدان غربی بود، روز شنبه به عرصه‌ای برای حمله همه جانبه به سیاست خارجی دونالد ترامپ تبدیل شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبران اروپایی، دموکراتهای آمریکایی و حتی حامیان جمهوریخواه ترامپ به رویکرد یکجانبه وی در عرصه سیاست خارجی تاختند و او را مورد سرزنش قرار دادند. 

این گزارش نوشت، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، که معمولا رویکرد محتاطانه‌ای در قبال ترامپ دارد، لیدری اتهامات را برعهده داشت و در سخنرانی خود طعنه‌های نیش داری به ترامپ وارد کرد و واشنگتن را متهم کرد که با متحدانش مثل دشمن و رقیب رفتار می‌کند. 

واشنگتن پست نوشت، به نظر می‌رسد رویکرد ترامپ طی دو سال گذشته گله و شکایات زیادی را در بیشتر کشورهای اروپایی انباشته است اما پاسخ کمی هم برای به چالش کشیدن موثر آن تا کنون وجود داشته است. 

مرکل با اشاره به تصمیم ترامپ برای خروج نظامیان این کشور از سوریه، ترامپ را متهم کرد که در حال تقویت ایران و روسیه است. وی همچنین از اینکه ترامپ ساخت ماشینهای BMW در ایالت کارولینا را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا خوانده انتقاد کرد و آن را شوکه کننده خواند. 

واشنگتن پست می‌گوید که سخنرانی خانم مرکل باعث تشویقهای مکرر افراد حاضر در سالن شده است درحالیکه «ایوانکا ترامپ» و «جرد کوشنر» ختر و داماد ترامپ که در سالن سخنرانی حاضر بودند صورتشان مثل یخ سرد شده بود. 

«یان برمر» تحلیلگر و مدیر گروه یوروآسیا در این زمینه می‌گوید، در کنفرانس سال گذشته کشورهای اروپایی نسبت به ابراز نگرانی درباره روابط فراآتلانتیک بی میل بودند و تلاش میکردند عمق نگرانی خود را پنهان کنند. اما اکنون صراحتا خشم خود را از شکسته شدن اتحاد فراآتلانتیک بروز می‌دهند. با این حال دولت ترامپ درک نمی‌کند که موضوع اتحاد، اعتماد، روابط و ارتباطات است نه پراداخت کم و زیاد. 

واشنگتن پست در ادامه افزود: بعد از مرکل نوبت سخنرانی «مایک پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا بود که صحبتهاش با تشویقهای خیلی خفیفی روبرو شد؛ به ویژه وقتی که او ترامپ را رهبر جهان آزاد خواند!

اشاره روزنامه واشنگتن پست به عدم تشویق حضار در لحظه‌ای است که پنس تصور می‌کرد همه برای ترامپ کف می‌زنند.

این روزنامه آمریکایی با اشاره به اظهارات پنس نوشت، اگر چه معاون رئیس جمهور آمریکا تلاش کرد در زمینه تعهد آمریکا به متحدانش به ویژه ناتو اطمینان خاطر بدهد اما همزمان نیشهای خود را نیز نثار اروپاییها کرد. وی از افزایش سهم کشورهای اروپایی در هزینه‌های ناتو استقبال کرد اما در عین حال تاکید کرد که آنها هنوز به اندازه کافی هزینه نمی‌کنند. وی همچنین باز هم از کشورهای اتحادیه اروپا خواست از توافق هسته‌ای با ایران خارج شوند. اظهارات پنس با مخالفت مقامات اروپایی مواجه شد و آنها تاکید کردند که از برجام خارج نخواهند شد.

واشنگتن پست می‌گوید، این احساس وجود دارد که افزایش رویکرد تهاجمی ترامپ در این زمینه باعث تشدید مخالفت اروپاییها نیز شده است.

براساس گزارش واشنگتن پست، در واکنش به اظهارات پنس، برخی مقامات اروپایی حتی به شوخی گفته‌اند که اشتیاق کشورهای اروپایی برای افزایش نیروهای نظامی آمریکا در خاک آمریکا برای مقابله با وسوسه ها وهوی و هوسهای کاخ سفید افزایش نیز یافته است!

این گزارش افزود: تنش فراآتلانتیک در کنفرانسی ظاهر شد که قدمتی چند دهه‌ای دارد؛ جاییکه هر ساله آمریکا و اروپا حضور می یافتند تا اختلافات خود را با بقیه جهان برطرف کنند. اما از زمانی که ترامپ انتخاب شده است شکاف به اردوگاه خود غرب وارد شده است.

چند ساعت بعد از سخنرانی پنس، جو بایدن معاون باراک اوباما پشت تریبون رفت و در تمجید از چندجانبه گرایی، متحدان آمریکا، تصمیمات منجر به همکاری سخنرانی بلند بالایی کرد.  سخنرانی که کشورهای اروپایی تا پیش از انتخاب ترامپ عادت داشتند از رهبران هر دو حزب آمریکا بشنوند. 

بایدن از رویکرد ترامپ در قبال اتحادیه اروپا و ناتو انتقاد کرد و همچنین گفت: آمریکایی که من می‌شناسم مهد دموکراسی، حاکمیت قانون و آزادی بیان است. 

بایدن همچنین خطاب به حضار تاکید کرد که ترامپیسم دوام زیادی نخواهد داشت و رهبری آمریکا در جامعه جهانی بازخواهد گشت. 

وی در ادامه همچنین گفت که منتظر باشید ما برمی‌گردیم. 

واشنکتن پست در ادامه گزارش خود اضافه کرد، این فقط اروپاییها و دموکراتها نبودند، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه آمریکایی اگر چه تلاش ترامپ برای تغییر سیاست خارجی آمریکا را ستایش کرد اما با این وجود از تصمیم ترامپ در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه و افغانستان بدون مشورت با متحدان انتقاد کرد و گفت که با آن مخالف است.

گراهام همچنین از قطع کمکهای نظامی خارجی آمریکا و صرف نظر کردن از عملیاتهای پیشگیرانه نظامی نیز انتقاد کرد. 

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا اتحادیه اروپا کنفرانس مونیخ نشست امنیتی مونیخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۸۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) کل مبادلات تجاری ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در نخستین ماه سال جاری میلادی را بالغ بر ۳۸۰ میلیون یورو اعلام کرد.

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در این ماه با افت ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. تجارت ایران و اروپا در ژانویه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۴۲۴ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات اتحادیه اروپا از ایران در ماه ژانویه ۲۰۲۴ با افت ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به ۶۹ میلیون یورو رسیده است. کشور‌های اروپایی در ماه نخست سال قبل ۸۰ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بودند.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ژانویه امسال نیز ۹ درصد افت داشته و به ۳۱۱ میلیون یورو رسیده است. کشور‌های اروپایی در ماه نخست سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳۴۴ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بودند.

صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در یک ماه

بر اساس این گزارش آلمان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران در میان کشور‌های اروپایی طی ژانویه ۲۰۲۴ بوده و ۳۸ درصد کل تجارت ایران با اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده است. آلمان در این دوره ۱۰۰ میلیون یورو کالا به ایران صادر و ۱۹.۷ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده است. صادرات آلمان به ایران نسبت به ماه مشابه سال قبل تغییری نداشته؛ اما واردات این کشور از ایران با کاهش ۲۶ درصدی مواجه شده است.

رشد ۶۲ درصدی صادرات اسپانیا به ایران

صادرات برخی دیگر از کشور‌های اروپایی به ایران در ژانویه ۲۰۲۴ افزایش قابل توجهی داشته است. صادرات اسپانیا به ایران در این ماه با رشد ۶۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و از ۱۵.۴ میلیون یورو در ژانویه ۲۰۲۳ به ۲۵ میلیون یورو در ژانویه امسال افزایش یافته است.

صادرات ایتالیا به ایران نیز ۱۳ درصد در ژانویه امسال افزایش یافته و به ۴۳.۹ میلیون یورو رسیده است. ایتالیا در ژانویه سال قبل ۳۸.۸ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

واردات یونان از ایران ۳ و هلند ۲ برابر شد

در حالی که واردات آلمان از ایران در ژانویه امسال کاهش ۲۶ درصدی داشته واردات یونان از ایران ۳ برابر شده و به ۲.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات هلند از ایران نیز تقریباًً دو برابر شده و از ۳.۵ میلیون یورو در ژانویه ۲۰۲۳ به ۶.۸ میلیون یورو در ژانویه امسال رسیده است.

واردات رومانی از ایران نیز با رشد ۴۷ درصدی به ۳.۴ میلیون یورو و ایتالیا با رشد حدود ۲ درصدی به ۱۲.۲ میلیون یورو بالغ شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بعد از ۹ سال؛ لیگ برتر انگلیس بدون نماینده در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا و لیگ اروپا
  • حضور سه تیم آلمانی در مرحله نیمه نهایی مسابقات اروپایی پس از ۲۹ سال
  • سهمیه سری آ ایتالیا برای شرکت در لیگ قهرمانان اروپا اضافه شد
  • آاس رم و صعود به مرحله نیمه نهایی مسابقات اروپایی طی ۴ فصل اخیر
  • رسمی؛ سهمیه پنجم سری آ در فصل آینده لیگ قهرمانان اروپا قطعی شد
  • توماس توخل، متخصص جدید صعود به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا
  • (ویدئو) هوادار فلسطین سخنرانی رئیس کمیسیون اروپا را قطع کرد
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • وضعیت ایران قبل و بعد از انتخابات اخیر؛ قیمت دلار در ابتدای مجلس یازدهم چند بود؟
  • قیمت دلار در ابتدای مجلس یازدهم ۱۸ هزار تومان بود امروز بالاتر از ۶۵ هزار تومان! /وضعیت ایران قبل و بعد از انتخابات ۹۴ و ۱۴۰۲