Web Analytics Made Easy - Statcounter

استیو تولتز برای توضیح اثر ریگ روان ، به خواننده اش هشدار می دهد که با مطالعه این کتاب به خودش مشت خواهد زد و انگشت اتهام را به سمت خودش میبایست بچرخاند. شاید این بهترین توصیف برای آغاز مطلب پیش رو باشد. مایی که این روزها به همه چیز و همه کس خرده می گیریم و حال خوبی نداریم و مسئولیت این احوالات نه چندان جالب را صد در صد به پای مسئولین می نویسیم بهتر است نهیبی به خودمان هم برنیم و به قول همایون شجریان وارسی کنیم که "درون آینه خود چه می بینیم؟"

صحبت درباره موضوع مورد نظر ما، هم آنقدر ساده است که می توانیم بدون تمرکز زیاد و در کمتر از ده ثانیه یک مثال برایش آماده کنیم و بسطش بدهیم و هم آنقدر سخت است که نمی دانیم از کجا باید شروع کنیم و به کجا برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حرف ما درباره گونه ای از زامبی هاست. یا بهتر بگوییم خویی که در خیلی از ما و حتی دوستانمان آرمیده و در فضایی خاص به یک باره متبلور می شود و عواقب بسیار زیادی را بر جای می گذارد که ماحصل آن جز ویرانی و پوچی، چیزی نیست.

زامبی ها چه کسانی هستند؟

زامبی ها مرده های متحرکی هستند که با گاز گرفتن و وارد کردن بزاق خود به بدن قربانیان شان آنها را همانند خود به یک جسد متحرک تبدیل می کنند. در فلسفه هم زامبی به سامانه ای گفته می شود که همانند انسان عمل می کند اما خوداگاهی و فهم روانی ندارد.

تلفن همراه خود را برمی دارد. به اینترنت وصل می شود. بین شبکه های سوشال، به طور مثال اینستاگرام را باز می کند. پیج های مختلف با موضوعات گوناگون یک به یک با مالش دستانش بر روی صفحه لمسی بالا و پایین می شوند. خبری راجع به یک بازیگر مشهور سینما را در یکی از پیج های مجهول الحال می بیند و توجهش جلب می شود.به سرعت نور، بدترین الفاظی که به ذهنش خطور می کند را تایپ کرده و ارسال می کند. انگشتانش را دوباره به حرکت درمی آورد. این بار خبری مبنی بر کوچ یکی از فوتبالیستهای وطنی به تیمهای خارجی را مشاهده می کند؛ قربانی بعدی شناسایی شد. با رکیک ترین الفاظ به آن بازیکن می تازد و وارد جنگ با طرفداران شخص مذکور می شود و ساعتی را با آنها به رد و بدل کردن جدیدترین بد و بیراه های خانوادگی می گذراند. هنوز کارش تمام نشده ؛ زمان برای جست و جو فراوان دارد. خواننده ای در صفحه شخصی اش تصویری را بارگزاری کرده و از حس و حال خوبش گفته است؛ عجب سوژه نابی برای توهین کردن. فحش پشت فحش تایپ می شود و بازهم سِند و دوباره درگیری با فداییان آن خواننده. چند کانال آنطرف تر، گزارشگر بازی امشب تیمهای ایکس و ایگرگ هم مشخص شده است. از آن گزارشگر خوشش نمی آید؛ با دلیل یا بی دلیلش مهم نیست و بازهم چرخه ای که تکرار و تکرار می شود.

سلبریتی ها در معرض زامبی گرفتگی!

نیازی نیست جای دوری بروید. برای دیدن چنین کامنتهایی فقط کافی است سری به پیج های پرفالوور و صفحه های شخصی سلبریتی ها بزنید. شاخ های اینستاگرامی هم هستند. عده ای بر این باورند که در آنجا همه نقاب می زنند و گروهی دیگر بر این باورند که اتفاقا نقاب از صورت برمی دارند و می تازند. کلید واژه فحش و فخرفروشی و تهمت و قضاوت و افتراست. باورکردنش سخت است اما مدتهاست فضای مجازی در دنیای ما ایرانی ها در کنار محسناتش، با معضلات فراوانی روبرو شده و به محلی تبدیل شده برای عقده گشایی، کینه توزی و هرج و مرج....

این بی اخلاقی مجازی حد و مرز ندارد. سوژه ها مربوط به داخل این خاک هم نمی شوند. قربانی زامبی های دنیای مجازی، ممکن است متعلق به هر گوشه ای از دنیا باشند. روزی فرناندائو لیما مجری مراسم قرعه کشی جام جهانی 2014 روی بورس است؛ روزی دیگر بنجامین ویلیامز داور استرالیی به خاطر یک اشتباه داوری؛ سوژه بعدی دیمیتری پایه است؛ به دلیل خطا روی رونالدو محکوم می شود و چند وقت بعد مسی به جرم گلزنی به تیم ملی ایران مورد مواخذه قرار می گیرد. وحید امیری و امید ابراهیمی به دلیل ترانسفرشدنشان سیبل می شوند. رضا کرمانشاهی و اشکان خورشیدی به خاطر داوری پرحرف و حدیث مورد حمله قرار می گیرند. خبرنگار ورزشی به خاطر پیگیری یک ماجرا باید شب تا صبح کامنت های بد و بیراه را از صفحه مجازی اش پاک کند تا خانواده اش آن ها را نبینند؛ جرمش چیست؟ به وظیفه اش عمل کرده است.

ویژگی زامبی ها

زامبی های مجازی خلقیات خاصی دارند. برای ورود به این عرصه نیاز نیست شاخ و دم داشته باشید؛ داشتن یک گوشی هوشمند و اتصال به اینترنت کافیست. با وارد کردن شماره تلفن خود می توانید به دنیای سوشال وارد شوید و فاصله تان را با اشحاص مشهور کم و کمتر کنید. برای زینت کار می توانید در بیوگرافی خود بنویسید قضاوت ممنوع یا هر چه دارم از اوست. یک عکس هنری هم چاشنی کار کنید که حسابی جواب می دهد. البته به همین سادگی ها هم نیست. شما باید ویژگی های خاصی را دارا باشید تا بتوانید به این مهم دست پیدا کنید. اول از همه باید بی رحم باشید؛ اصلا توجهی به هیچ چیز و هیچکس نداشته باشید. مراعات سوژه را نکنید. همزاد پنداری بی همزاد پنداری. بی اعتقادی به بازی بورنگ ها از اصول کار است. دنبال سند و مدرک نباشید. سلبریتی موفق یا ناموفق فرق چندانی ندارد. کوچکترین نقطه ضعفی دیدید حمله کنید و بدترین قضاوت ممکن را در ذهنتان بپرورانید و کامنت کنید. آبروی طرف مقابل کمترین ارزش ممکن را دارد. اصلا به شما ارتباطی نخواهد داشت که فحاشی شما و ادعاهایتان چقدر درست است و چه عواقبی در پی دارد. اگر استعداد بالایی داشته باشید می توانید برای خودتان یک پیج فان با اسم های جذب کننده درست کنید. نیاز به مهارت خاصی نیست فقط باید بیکار باشید. یک اسم دهان پرکن و خاص هم نیاز دارید؛ حتی اسمتان هم می تواند خودش یک فحش باشد. به تمام نداشته هایتان فکر کنید و سپس آنها را هوار کنید روی سر کسانی که به یک یک آن نداشته هایتان رسیده اند. شاید در میان آن همه قربانی راجع به چندتایشان هم درست فکر کرده باشید. بروید دنبال اینکه ساعت دست چپ علیرضا حقیقی با شلوار خواننده معروف خارجی یک جور است و کشف قرن را انجام دهید و در نهایت به خود ببالید. اینجا شما باید فقط به هدف خود فکر کنید؛ فحش بدهید؛ آبرو ببرید؛ قضاوت کنید و لذت ببرید. اما یک سوال. واقعا لذت می برید؟

تکمله)بابت صراحت موجود در نوشته بالا نیاز به عذرخواهی است اما هم ما و هم شما می دانید که این مسائل در دنیای مجازی وجود دارد. ای کاش بتوانیم از محسنات بیشمار فضای سایبر استفاده کنیم و قدر آن را بدانیم.

محمد یزدانیان

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اینترنت تیم ملی ایران فضای مجازی گاز هرج و مرج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۸۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ

دهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی با حضور مهدی باصولی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ از روز گذشته در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کار کرد و تا امروز، ۶ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، محمدجواد شایگان فرد، دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ و دبیرکنفرانس بین المللی وب پژوهی با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بین‌المللی، به شرح گزارش مختصری از دوره‌های قبل پرداخت.

وی در خصوص انتخاب محورهای این کنفرانس خاطرنشان کرد: کمیته علمی کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی ۱۵ محور اصلی را برای کنفرانس انتخاب کرد که از جمله آنها می‌توان به یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب، وب‌کاوی، وب معنایی و تحلیل وب، اینترنت اشیا، بازیابی اطلاعات، شبکه‌های اجتماعی، سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده، بلاک‌چین و رمزارز، تعامل انسان و رایانه، کیفیت وب، سکوها و ابزارهای نرم‌افزاری وب، کسب‌وکار و بازاریابی الکترونیکی، امنیت وب، تحلیل رفتار و شخصی‌سازی، پردازش تصویر در وب، رسانه و ارتباط‌شناسی وب، وب و جامعه اشاره کرد.

دبیر کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه افزود: ما در این کنفرانس به‌ تمامی موضوعاتی که مربوط به حوزه وب می‌شد نیز توجه کردیم و صرفاً به دنبال ابعاد فناوری آن نبوده و نویسندگان حوزه علوم‌انسانی و… را نیز تشویق کردیم تا در این حوزه ورود کنند.تعداد ۱۴۲ مقاله پذیرش شده است که ۴۵ مورد شفاهی است، البته نکته حائز اهمیت این است که هر مقاله دو داور داشته و بعد اعلام نتایج شده است.

وی عنوان کرد: مقالات و پژوهش‌هایی متعددی به زبان‌هایی فارسی و انگلیسی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که آثار پذیرفته شده در پایگاه‌هایی معتبر علمی داخلی نظیر SID و ISC و خارجی نظیر IEEE Xplore نمایه شده است. گفتنی است امسال حدود ۷۵ درصد مقالات به زبان انگلیسی بوده است و این نشان از تمایل پژوهشگران به تعاملات بین‌المللی است.

*مسئله اجتماعی، راه حل اجتماعی دارد

همچنین در ادامه این کنفرانس آرش حیدری عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان سخنران ویژه درباره شکاف دیجیتال(گفتاری درباره نسبت فضای مجازی و فضای اجتماعی) نکاتی را مطرح کرد.
حیدری گفت: «مسئله اجتماعی، راه حل اجتماعی دارد» این گزارۀ کلیدی محوریتی اساسی در فهم علوم اجتماعی دارد. فقدان مواجهه با این گزاره موجب می‌شود که برای حل مسائل اجتماعی مسیرهایی غیر اجتماعی پیموده شود و این مسیر ضرورتاً با شکست مواجه خواهد شد.

وی افزود:  فهم امر اجتماعی همواره نسبتی با مفهوم فضا دارد. فضای اجتماعی در حدفاصل کنش‌ها، تعامل‌ها و روابط میان افراد شکل می‌بندد و چیزی را خلق می‌کند که «حوزه عمومی» نامیده می‌شود. حوزه عمومی عرصه تعاملات نمادین و معنادار انسان‌ها است و مجموعه وسیعی از الگوهای تعاملی را در بر می‌گیرد.

عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه تشریح کرد: این شبکه تودرتو که حاصل کنش و واکنش میان انسان‌هاست ساختاری نظام‌مند به خود می‌گیرد و به سیستمی سیال بدل می‌شود. این سیستمِ سیال واجد کلیتی می‌شود که چیزی بیش از تک تک اجزای آن است. این تبیین بدان معناست که «جامعه جمع جبری تک تک افراد نیست» بلکه نظامی است که در نتیجۀ تعاملات جزئی واجد یک کلیت می‌شود و امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و… را در بر می‌گیرد. از این حیث جامعه یک کلیت است، یک فضای خلق شده است که بخش‌ها، اجزا و خرده‌نظام‌هایی دارد.
حیدری عنوان کرد:  با این مقدمه، فضای مجازی را باید زیرمجموعه فضای اجتماعی دانست. خطای رایج در فهم رابطه میان فضای اجتماعی و فضای مجازی آنجاست که گاه این دو را اینهمان فرض می‌کنند و فهم امر اجتماعی و فضای اجتماعی را به فهم فضای مجازی تقلیل می‌دهند. درست در این نقطه است که مفهوم شکاف دیجیتال موضوعیت می‌یابد.

وی همچنین عنوان کرد: جنس و نوع و کیفیت دسترسیِ کاربران به فضای مجازی تابع شرایط اجتماعی آنهاست. نابرابری‌ها، تضادها و تعاملات اجتماعی در فضای مجازی بازتولید می‌شوند. به عبارت دقیق‌تر شکاف‌هایی که در قلمرو اجتماعی در سطوح مختلف (سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی) تولید می‌شوند در قلمرو مجازی تکرار و تثبیت می‌شوند. درست در همین نقطه است که درباره فهمِ نسبت فضای اجتماعی و فضای مجازی نیاز به بازاندیشی اساسی وجود دارد.

عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ خاطرنشان کرد: فروکاست فهم فرایندهای اجتماعی، مسائل اجتماعی، و فضای اجتماعی به فضای مجازی به معنای نادیده گرفتن منطق درونیِ امر اجتماعی است. فضای مجازی مبتنی بر بازنمایی است، اینکه چه کسی در چه جایگاهی توان بازنمایی بیشتری دارد بیش از آنکه به فضای مجازی مرتبط باشد به فرصت‌ها و امکاناتی وابسته است که در فضای اجتماعی کسب شده است. بنابراین بازنمایی فضای مجازی همواره واجد شکافی بنیادینی است با آنچه در فضای اجتماعی در حال رخ دادن است. بنابراین این مبحث برای مفهوم‌پردازیِ نسبت میان این دو فضا و توضیح چگونگی بازتولید روابط نابرابر اجتماعی در فضای مجازی است.

روز اول این مراسم با حضور اساتید و مهمانانی از مرکز تحقیقات مخابرات، وزارت علوم،تحقیقات وفناوری، ایرانداک، جهاددانشگاهی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و علامه طباطبایی و….حضور داشتند و در این کنفرانس جایزه پرفسور کامبیز بدیع اهدا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد/تحرکات دشمن شکست خورده است
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • ۲ شاخصه مهم «هیئت» از نگاه رهبر انقلاب/ جمعیت ملاک سنجش نیست
  • مراقب نیش ها باشید!
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • طنز در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است
  • کلیپ پربیننده مهران مدیری در فضای مجازی برای مقایسه قیمت‌ها
  • بازتاب اجرای طرح نور در فضای مجازی