Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |  رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که از ظرفیت سوخت‌رسانی به کشتی‌ها غافل مانده‌ایم، گفت: امارات سالانه ۲۰ میلیارد دلار از محل سوخت‌رسانی به کشتی‌های منطقه درآمد دارد و این ده‌ها برابر اعتبارات عمرانی ماست.
 

به گزارش تین‌نیوز  محمدرضا رضایی کوچی در بیست و ششمین همایش ارگان‌های دریایی که در محل کتابخانه ملی در تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: براساس سند چشم‌انداز 1404 ایران باید به قدرت منطقه تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 1384 سندی تعریف شد که ایران باید قطب اول منطقه باشد، اما باید بررسی کرد که چه میزان در تحقق این سند موفق بوده‌ایم. 

وی ادامه داد: برای رسیدن به افق 1404 حدود 40 درصد زمان باقی است و باید نقص‌های خود را شناسایی کنیم؛ کشورهای همسایه یا کشورهایی که به دریا وصل هستند و یا کشورهایی که حتی دریا ندارند، در حوزه دریایی تلاش بالقوه‌ای دارند. 

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما باید ظرفیت‌های خدادادی خود را رازیابی کنیم و میزان استفاده از آن را مورد بررسی قرار دهیم. ایران تنها کشوری است که به دریای خزر و خلیج‌فارس و آب‌های آزاد متصل است؛ ضمن آ‌ن‌که ما 400 میلیون نفر جمعیت در پس‌کرانه بنادر خود و کشورهای دیگر داریم که باید به آنها خدمات بدهیم. 

وی افزود: ایران در مسیر 5 کریدور بین‌المللی و از این منظر جزو پنج کشور اول دنیا است. 

رضایی ادامه داد: 50‌درصد کل ذخایر نفتی دنیا از تنگه هرمز عبور می‌کند که در مدیریت ما است، ما مالک 56درصد سواحل خلیج‌فارس هستیم، سالانه 40 هزار شناور از تنگه هرمز عبور می‌کند و 30‌درصد کل تجارت دریایی دنیا از این تنگه است. 

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: ما 5800 کیلومتر ساحل داریم و از طریق تنگه هرمز و بندر چابهار در واقع با دنیا مرز مشترک داریم. 

رضایی اظهار داشت: ایران بزرگ‌ترین ناوگان تجاری دریایی و نقتکش منطقه را دارد. 

وی افزود: حال با وجود همه این شرایط مطلوب 11 بندر اصلی ما اگر سه شیفته هم کار کنند فقط از 20‌درصد ظرفیت بنادر استفاده می‌شود و 80‌درصد ظرفیت بنادر ما استفاده نمی‌شود. 

رضایی اظهار داشت: 98 درصد سواحل ایران رها شده است و فقط 2 درصد سواحل ما احیا شده است. 

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه بانکرینگ و سوخت‌رسانی به کشتی‌ها ضعیف هستیم، اما کشوری کوچک نظیر امارات سالانه 20 میلیارد دلار از محل سوخت‌رسانی به کشتی‌ها درآمد دارند و این رقم ده‌ها برابر اعتبارات عمرانی ما است. 

وی ادامه داد: بندر جبل‌علی 60 درصد عملیات کانتر و فله منطقه را انجام می‌دهد، اما سهم بندر شهید رجایی ما در منطقه فقط 6 درصد است. 

رضایی بیان کرد: مگر تحریم‌ها چه میزان فشار بر ما وارد کرده است؟ آیا همه مشکلات ما تقصیر آمریکایی‌ها است؟ برخی مواقع سوء مدیریت و مشکلات ساختاری موجب بروز این مشکلات می‌‌شود، تحریم‌ها  اثر داشته است، اما این قدر نبوده است که جایگاه امروز را داشته باشیم. 

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعداد دستگاه‌ها در حوزه دریا زیاد است، گفت: ارگان‌هایی نظیر وزارت راه و شهرسازی، شیلات، محیط زیست، وزارت نفت،‌ وزارت صنعت، ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نفتکش، کشتیرانی، شرکت‌های نفتی و ... در حوزه دریا فعال هستند و عمدتا مستقل عمل می‌کنند، حتی گاهی منافع آ‌نها هم با هم در تضاد است و این ضعف ما است. 

وی ادامه داد: چرا امروز ضعیف‌ترین مردم شهرها در کنار دریا زندگی می‌کنند؟ باید به ساختار قدرتمند با پشتوانه قوی در حوزه دریا و بندر فکر کنیم و کمیسیون عمران مجلس و فراکسیون‌های دریایی آمادگی حمایت کامل از بخش دریایی و بندری کشور را دارا هستند. 

 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: همایش ارگان های دریایی سوخت کشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۹۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس

تین نیوز

مدیر آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشه برداری کشور از انتشار ۱۰ چارت جدید از آب های خلیج فارس خبر داد و گفت: چارت های قدیمی تهیه شده توسط انگلیس و روسیه حذف شده و چارت های به روز جمهوری اسلامی ایران، جایگزین می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا​​​​​​، با تولید و انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید شامل پنج چارت فراساحلی خلیج فارس از منطقه مطاف تا سیری، چهار چارت دسترسی از مناطق جزیره خارک، بندر معلم، پل و کشتی سازی و یک چارت بندرگاهی از بندر دیر، امکان استفاده دریانوردان از این چارت ها به منظور تامین ایمنی دریانوردی در آب های کشور فراهم شد.

با انتشار چارت های فراساحلی، چارت های آدمیرالیتی انگلیس از آب های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی حذف می شود. با انتشار چارت های جدید، تعداد چارت های منتشر شده این سازمان در سطح بین الملل به ۷۶ چارت ناوبری افزایش یافت.

علی سلطانپور، با اعلام انتشار بین المللی چارت های جدید اعلام کرد: تولید این چارت های دریایی حاصل تلاش متخصصان هیدروگرافی و پردازش (کارتوگرافی) دریایی این سازمان بوده و در باندهای مختلف کاربری تولید شده اند که هم اینک پس از طی کنترل های نهایی بر اساس استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی مورد تایید قرار گرفته و بصورت بین المللی منتشر شده و در اختیار دریانوردان قرار گرفته اند.

سلطانپور افزود: عملیات هیدروگرافی و تولید چارت های دریایی از چهار دهه پیش در سازمان نقشه برداری کشور آغاز شده و از سال ۱۳۹۴ چارت های دریایی به منظور تامین ایمنی تجارت دریایی بر اساس الزامات دریانوردی آغاز شد، بطوریکه تاکنون ۶۶ چارت از تولیدات این سازمان منتشر شده بود که با انتشار چارت های جدید این عدد به ۷۶ چارت افزایش یافت.

وی خاطر نشان کرد: انتشار چارت های دریایی از آب های حاکمیت کشور بر اساس الزامات بین المللی انجام شده و با انتشار چارت های تولید داخل، ضمن تامین ایمنی دریانوردی در آب های داخلی و تحت حاکمیت کشور، چارت های قدیمی تهیه شده توسط کشورهای بیگانه (انگلیس و روسیه) حذف شده و چارت های به روز جمهوری اسلامی ایران، جایگزین می شود.

مدیریت آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشه برداری کشور، با چهار دهه تجربه در زمینه هیدروگرافی و تهیه چارت های دریایی از آب های جنوب و شمال کشور تاکنون صدها چارت دریایی در مقیاس ها و باندهای کاربری مختلف تولید کرده است که شناورها به منظور حفظ ایمنی دریانوردی و بر اساس قوانین بین المللی ملزم به استفاده از آن هستند. چارت های دریایی امروزه بر اساس الزامات بین المللی در فرمت الکترونیک (ENC) تهیه و منتشر شده و استفاده از آن بر روی شناورها الزامی است.

به نقل از روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، هماهنگی های لازم به منظور اولویت بندی و انتشار چارت های دریایی توسط کمیته ملی هیدروگرافی انجام شده و چارت های ناوبری دریایی پس از قرار گرفتن در اولویت های این کمیته و از طریق آن منتشر می شوند. چارت های ناوبری دریایی به منظور امکان انتشار در سطح بین الملل باید با توجه به آخرین استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی تهیه شده و بطور مداوم به روز رسانی شوند. این چارت ها همچنین قبل از انتشار، توسط مراجع زیر نظر سازمان جهانی هیدروگرافی (IHO) تحت کنترل قرار گرفته و پس از اطمینان از صحت آنها، اجازه انتشار می یابند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • وزش باد شمال شرقی در خلیج فارس و دریای عمان از امشب
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • وزش باد شدید و افزایش ارتقاع موج در خلیج‌فارس
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس