Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بندرعباس- ايرنا- معاون آب و آبفاي وزير نيرو گفت: در هفته هاي اخير ميزان بارندگي در بيشتر استان هاي کشور به سقف مطلوب رسيده و در استان هاي کم آب همچون هرمزگان نيز نسبت به سال گذشته به 2 برابر رسيده است.

به گزارش ايرنا، قاسم تقي زاده روز دوشنبه در آيين بهره برداري از طرح بهسازي شبکه شمالي آب و طرح تغذيه مصنوعي دشت شميل و آشکارا افزود: همچنين بارندگي هاي اخير موجب ذخيره آب در پشت سدهاي کشور از جمله هرمزگان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان داشت: مي طلبد که دولت و وزارت نيرو براي تعادل و توزيع عادلانه آب در کشور تلاش کنند که يقين داريم با نگاه مثبت رييس جمهوري به بخش آب در اين دولت (دوازدهم) اقدامات موثري براي آب کشور انجام خواهد شد.
** اجراي 98 طرح آب و 37 طرح برق و انرژي درهرمزگان
معاون وزير نيرو در ادامه به طرح هاي در دست اجرا در بخش آب و برق و انرژي در هرمزگان اشاره کرد و گفت: در اين استان در بخش آب و آبفا 98 طرح با اعتبار 36 هزار ميليارد ريال در دست اجراست که متوسط پيشرفت آن 60 درصد است.
تقي زاده ادامه داد: در صنعت برق و انرژي نيز 37 طرح با اعتبار 12 هزار ميليارد ريال در هرمزگان با متوسط پيشرفت 40 درصد در حال انجام است.
وي يادآورشد: مهم ترين طرح در بخش آب هرمزگان، طرح ملي انتقال آب خليج فارس است که با نمک زدايي توسط بخش خصوصي درحال انجام است.
معاون وزير نيرو، همچنين تامين 100 درصدي آب بندرعباس از طريق آب شيرين کن 100 هزار مترمکعبي را به عنوان خبر خوش به مردم هرمزگان اعلام کرد که اکنون نيمي از آب مصرفي بندرعباس را تامين مي کند و اين آب از بهترين آب هاي کشور خواهد بود.
تقي زاده اضافه کرد: در صنعت برق هرمزگان نيز نيروگاه سيکل ترکيبي با هزينه 490 ميليون يورو با فناوري جديد در دست انجام است که مرحله نخست آن با ظرفيت 37 مگاوات در پيک از سال آينده وارد مدار خواهد شد.
** بهره برداري از طرح هاي بهسازي ميناب و طرح تغذيه مصنوعي دشت شميل و آشکارا
معاون وزير نيرو همچنين در آيين بهره برداري از 2 طرح ويديوکنفرانسي بهسازي شبکه شمالي ميناب و طرح تغذيه مصنوعي دشت شميل و آشکارا که در ميناب انجام شد، گفت: در دشت ميناب 12 هزار هکتار اراضي داريم که تبخير آب در اين اراضي با توجه به اين که به صورت رو باز تامين مي شود، بالاست.
تقي زاده بيان داشت: قرار است اين طرح در سه مرحله بهسازي شود که مرحله نخست بهسازي شبکه شمالي ميناب با سه هزار هکتار و 110 کيلومتر خط انتقال آب با هزينه يکهزار و 100 ميليارد ريال با دستور رييس جمهوري افتتاح شد.
وي خاطرنشان کرد: در شهرستان ميناب صيفي جاتي به دست کشاورزان هرمزگاني کشت مي شود که در تمام فصول سال مردم ايران از آن بهره مند مي شوند.
رييس جمهوري نيز دستور آغاز به کار طرح هاي نوسازي شبکه آبياري ميناب و طرح تغذيه دشت هاي شميل حاجي آباد صادر کرد و گفت: معضل آب در کشور داريم اما در عين حال طرح هاي خوبي نيز در حال اجراست که اين معضلات را کاهش خواهد داد.
حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني افزود: بيشتر آب هاي کشور به علت تبخير بالايي که انجام مي شود، از بين مي رود که بايد اين تلفات آب را کاهش دهيم.
وي بيان داشت: طرح بهسازي شبکه شمالي ميناب در هرمزگان نيز در راستاي کاهش تلفات آب صورت گرفته است.
رييس جمهوري روز يکشنبه به همراه وزراي راه وشهر سازي، اطلاعات، کشور، جهاد کشاورزي و معاون وزير نيرو از طريق فرودگاه بندرلنگه وارد هرمزگان شد.
در روز نخست پس از ورود با مردم شهرستان هاي غرب هرمزگان ديدار کرد و همچنين ضمن بازديد از کارخانه هاي منطقه يکم نيروي دريايي ارتش زير دريايي فاتح با حضور ايشان بهره برداري شد.
شرکت در شوراي اداري و دستور بهره برداري از طرح هاي اقتصادي و زير بنايي از ديگر برنامه روز نخست سفر رييس جمهوري بود.
بهره برداري از 2 طرح مهم پالايشي مرحله سوم پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج‌ فارس و پروژه افزايش توليد پالايشگاه نفت بندرعباس و شرکت در نشست خبري نيز از برنامه هاي روز دوم سفر رييس جمهوري به هرمزگان است.
7195/6048
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۹۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از بروز کم‌ آبی برای سه استان در تابستان ۱۴۰۳

احد وظیفه درباره پیش‌بینی‌های کلی از ادامه بارندگی‌ها در بهار و تابستان ۱۴۰۳ و وضعیت منابع آبی کشور تا پایان سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۲ – شهریور ۱۴۰۳)، توضیح داد: با وجود این که در روزهای چهارشنبه تا پنجشنبه هفته جاری (۲۹ تا ۳۰ فروردین)، شاهد بارش‌های بسیار خوبی در نوار جنوبی کشورمان یعنی در استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان و بخش‌های عمده‌ای از جنوب کرمان خواهیم بود، اما پیش‌بینی‌های مبتنی بر مدل‌های عددی حاکی از آن است که طی دو هفته آتی، دیگر نقاط کشور یعنی مناطق شمالی، مرکزی، شرقی و غربی ایران شاهد بارش‌های مطلوبی نخواهد بود.

وی افزود: طبق روال معمول، از نیمه دوم اردیبهشت به بعد، رفته‌رفته از شدت بارش‌ها در بیشتر نقاط کشور کاسته می‌شود، چراکه اساسا میزان بارش‌های تجمعی اردیبهشت در ایران حدود نصف فروردین و مقدار بارندگی‌های خرداد کمتر از نصف اردیبهشت است. با توجه به روند بارش‌های سال‌های گذشته، به صورت کلی از نیمه دوم اردیبهشت تا پایان خرداد بخصوص در بخش‌های جنوبی کشور نباید انتظار وقوع بارش‌های قابل توجهی را داشت؛ بنابراین اکنون در وضعیتی به سر می‌بریم که پنجره زمانی دریافت بارش در کشورمان هفته به هفته محدودتر می‌شود و میزان ورودی منابع آبی نیز در ماه‌های آینده کمتر خواهد شد.

پیش‌بینی بارش‌های موسمی مناسب در جنوب شرق کشور در تابستان

وظیفه درباره پیش‌بینی فصلی سازمان هواشناسی از وضعیت بارندگی‌های ایران در تابستان ۱۴۰۳ نیز گفت: در تابستان سال ۱۴۰۱ شاهد بارندگی‌های تابستانه مناسبی بودیم که در برخی استان‌های کشور از جمله تهران سبب وقوع سیل شد. اما در تابستان ۱۴۰۲ وضعیت بارش‌ها در تمام نقاط کشور بسیار نامناسب بود که همین مساله باعث تشدید بحران خشکسالی در بیشتر استان‌ها شد. با این وجود، به نظر می‌رسد که در تابستان امسال، میزان بارندگی‌ها در بیشتر نقاط ایران در شرایط بهتری از سال گذشته قرار داشته باشد، اما به سطح قابل قبول سال ۱۴۰۱ نرسد. البته اساسا مقدار بارش‌های ایران در فصل تابستان بسیار اندک است، به نحوی که بارش‌های تابستانه، به طور متوسط ۵ درصد مجموع کل بارندگی‌های کشورمان را تشکیل می‌دهد.

این مقام مسئول در سازمان هواشناسی همچنین یادآور شد: بخش زیادی از بارندگی‌های تابستانه کشورمان در مناطقی همچون شرق هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان رخ می‌دهد که اگر شرایط مناسب باشد، بارش‌های تابستانه در این نقاط به صورت موسمی خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود با توجه به این که در حال حاضر در حال حرکت از شرایط ال‌نینو به سمت لانینا هستیم، در تابستان ۱۴۰۳ احتمالا شاهد بارندگی‌های موسمی مناسبی در جنوب شرق ایران خواهیم بود. البته در نیمه دوم تابستان نیز در سواحل دریای خزر بخصوص در استان‌های گیلان و مازندران و نوار شمالی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، معمولا بارندگی‌های نسبتا مناسبی رخ می‌دهد، اما فصل گرم سال در سایر استان‌های ایران عمدتا بارش قابل توجهی نداریم.

نقش مهم سدهای خوزستان در تعیین شاخص وضعیت سدهای کشور

وظیفه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به آخرین گزارش ارائه‌شده توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران که در ۲۶ فروردین، میزان پرشدگی سدهای کشور را ۶۰ درصد اعلام کرده بود، اظهار داشت: در تحلیل گزارش وزارت نیرو از وضعیت سدها باید به این نکته توجه داشت که بخش زیادی از سدها بخصوص سدهای بزرگ در غرب و جنوب غرب کشور قرار گرفته‌اند و به‌جز سد زاینده‌رود و بعضی سدهای تهران، میزان ذخیره‌سازی آب در بیشتر سدهایی که در مرکز و شرق ایران احداث شده‌اند، بسیار کمتر است؛ بنابراین آنچه به عنوان شاخص میانگین پرشدگی سدهای کشور بیان می‌شود، بیشتر نشان‌دهنده وضعیت سدهای غرب و جنوب غرب کشور به‌ویژه استان خوزستان است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در توضیح بیشتر گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر تمام سدهای شرق و مرکز کشور پر باشد، اما میزان ذخیره آب سدهای استان خوزستان کمتر از نصف باشد، شاخص میانگین پرشدگی سدها تا حد زیادی پایین می‌آید، ولی اگر ذخیره کافی در سدهای خوزستان وجود داشته باشد، اما سدهای شرق و مرکز کشور دارای سطح پایینی از آب باشند، میانگین پرشدگی سدهای ایران چندان پایین نمی‌رود، زیرا سدهای خوزستان تاثیر زیادی بر شاخص متوسط آب موجود در سدهای کشور یا همان رقمی که به عنوان درصد پرشدگی سدها اعلام می‌شود، دارند.

وضعیت نسبتا مناسب بارندگی‌ها در غرب و جنوب غرب ایران

این مقام مسئول در سازمان هواشناسی با بیان این که در سال آبی جاری، وضعیت بارندگی‌ها در غرب و جنوب غرب کشور نسبتا مناسب بوده است، عنوان کرد: در حال حاضر در استان‌های چهارمحال و بختیاری و لرستان، میزان کاهش بارندگی‌های تجمعی در مقایسه با شرایط نُرمال (متوسط بلندمدت) کمتر از ۲۰ درصد است و همچنین بارندگی‌های امسال استان ایلام در حدود نرمال و میزان بارش استان کرمانشاه نیز ۴ درصد بالاتر از نُرمال بوده است؛ بنابراین با توجه به این که میزان پرشدگی سدها ارتباط مستقیمی با مقدار بارش‌های تجمعی دارد و سرشاخه بیشتر رودخانه‌هایی که به سدهای خوزستان می‌ریزند نیز در استان‌های مذکور قرار گرفته‌اند، این سدها اکنون در وضعیت تقریبا خوبی هستند.

وی درباره میزان بارندگی تجمعی در سال آبی کنونی در دیگر استان‌های کشور نیز گفت: در حال حاضر میزان بارش‌های استان کردستان به میزان اندکی بیش از نرمال، مقدار بارندگی استان آذربایجان غربی در حدود نرمال و مقدار بارش‌های تجمعی استان همدان تا حد کمی بالاتر از نرمال است. این در حالی است که متاسفانه در برخی استان‌های مرکز و شرق کشور شاهد کاهش محسوس بارندگی‌ها نسبت به میانگین درازمدت هستیم، به نحوی که در استان‌های اصفهان و قم، میزان بارندگی‌ها در سال آبی جاری حدود ۲۰ درصد کمتر از نرمال بوده، اما در استان‌های تهران، قزوین، سمنان و خراسان رضوی، مقدار بارش‌های امسال به ۳۶ تا ۴۴ درصد پایین‌تر از میانگین بلندمدت رسیده است.

کاهش ۲۱ درصدی متوسط بارندگی کشور نسبت به میانگین بلندمدت

وظیفه درباره وضعیت کنونی بارندگی‌ها و ذخایر سدهای استان‌های جنوبی کشور نیز توضیح داد: میزان بارندگی‌های تجمعی استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان و کرمان در سال آبی جاری به شکل محسوسی کمتر از نرمال بوده و این مساله باعث شده است که بخش زیادی از ظرفیت خالی سدهای این استان‌ها خالی بماند. همچنین با توجه به این که مقدار بارندگی‌ها در خراسان رضوی حدود ۴۴ درصد کمتر از نرمال بوده است و حقابه هریرود از افغانستان نیز در سال آبی جاری تامین نشده، در حال حاضر میزان پرشدگی سد دوستی در شرق خراسان رضوی بین ۴ تا ۵ درصد است. همچنین آمارهای رسمی وزارت نیرو نشان می‌دهد که هم‌اکنون متوسط پرشدگی سدهای تهران حدود ۲۰ درصد است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی یادآور شد: در حال حاضر میانگین بارندگی‌های کشورمان از ابتدای سال آبی جاری (یکم مهر ۱۴۰۲) تا کنون (۲۷ فروردین ۱۴۰۳)، حدود ۲۱ درصد از شرایط نُرمال یا همان متوسط بلندمدت پایین‌تر است. البته در بعضی استان‌ها مانند کرمانشاه، میزان بارندگی‌ها از نرمال بالاتر است، اما در برخی استان‌ها نظیر کرمان، بوشهر و هرمزگان، متاسفانه مقدار بارش‌های تجمعی در سال آبی کنونی حتی بیش از ۵۰ درصد از میانگین درازمدت کمتر است.

نگرانی از بروز کم‌آبی در تهران، خراسان رضوی و قزوین در تابستان

وظیفه همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به پیش‌بینی‌های موجود از وضعیت آینده بارش‌ها و میزان فعلی ذخایر آب سدها، در ماه‌های گرم امسال نگرانی از بروز کم‌آبی در کدام استان‌ها بیشتر است، توضیح داد: پیش‌بینی‌های هواشناسی از این حکایت دارد که در هفته‌های آتی شاهد بارش‌های مناسبی در استان‌های تهران، قزوین، سمنان و خراسان رضوی نخواهیم بود و با توجه به این که معمولا هفته‌های پایانی فروردین و هفته‌های ابتدایی اردیبهشت هر سال، جزو دوره‌های دارای بارش محسوب می‌شود، به احتمال زیاد در چند هفته آینده شاهد افزایش فاصله مقدار بارندگی‌های تجمعی استان‌های ذکرشده با متوسط بلندمدت یا همان شرایط نرمال خواهیم بود.

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی با تاکید بر این که نگرانی‌هایی از بروز کم‌آبی در استان‌های تهران، خراسان رضوی و قزوین در تابستان ۱۴۰۳ وجود دارد، بیان کرد: استان قزوین از جمله مناطق دارای سطح بالای اراضی زراعی و باغی است و مصرف آب بخصوص در تابستان در بخش کشاورزی در این استان بسیار بالا است. این در حالی است که همین حالا میزان بارندگی‌های تجمعی این استان در سال آبی جاری حدود ۴۰ درصد پایین‌تر از نرمال است و تا پایان سال آبی کنونی نیز فرصت زیادی برای جبران کم‌بارشی استان وجود ندارد، چراکه روزهای پرباران سال تقریباً به پایان رسیده است و معمولا از خرداد تا پایان تابستان، بارندگی قابل توجهی در استان قزوین رخ نخواهد داد. 

نمی‌توان روی سفره‌های زیرزمینی استان‌های کم‌آب کشور حساب کرد

وظیفه با بیان این که در ماه‌های باقیمانده از سال آبی جاری نباید انتظار وقوع بارندگی‌های قابل توجهی را در فلات مرکزی و مناطق شرقی کشور داشت، عنوان کرد: وقتی بارندگی‌های مناسبی رخ ندهد، به صورت طبیعی از ورودی منابع آبی نیز کاسته خواهد شد و در چنین شرایطی، با توجه به این که در استان‌هایی مثل تهران، قزوین و خراسان رضوی، همین حالا با کم‌بارشی محسوسی مواجه هستیم و همچنین سدهای این استان‌ها نیز در وضعیت مناسبی به سر نمی‌برند و در چند ماه باقیمانده از سال آبی نیز احتمالا بارش مناسبی در این مناطق رخ نمی‌دهد، به نظر می‌رسد برای فصل گرم امسال باید نگران تامین منابع آبی این سه استان باشیم؛ بخصوص که در استان تهران بارگذاری جمعیتی و صنعتی بسیار بالایی انجام شده است که نیاز آبی آن را بالا می‌برد و استان خراسان رضوی نیز هم از نظر بارگذاری جمعیتی و صنعتی و هم از نظر کشاورزی نیاز آبی زیادی دارد و قزوین هم جزو استان دارای اراضی کشاورزی و باغی وسیع محسوب می‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: متاسفانه با توجه به فشار زیادی که در سال‌های اخیر بر اثر برداشت بیش از حد آب به سفره‌های زیرزمینی استان‌های تهران، قزوین و خراسان رضوی وارد شده است، تمام دشت‌های این استان‌ها با سرعت بالایی در حال فرونشست هستند، به نحوی که نرخ فرونشست سالانه دشت قزوین به ۹ تا ۱۰ سانتی‌متر رسیده است و دشت مشهد که در غرب این شهر واقع شده است و بخش عمده بارگذاری جمعیت و فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی مشهد در آن انجام شده، به دلیل برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی در حال فرونشست است؛ بنابراین برای تامین آب مورد نیاز استان‌های مذکور در فصل گرم امسال، نباید چندان روی منابع آب زیرزمینی آن‌ها حساب باز کنیم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • تاثیر مطلوب بارندگی‌های بهاری بر کشت آبی استان مرکزی
  • غرق شدن دختر بچه‌ای در میناب
  • بارش‌های سیل‌آسا در ‌هرمزگان/ از انسداد تا طغیان رودخانه
  • غرق شدن دختر 8 ساله در توکهور و هشتبندی میناب
  • بهره برداری و آغاز ساخت ۴ مدرسه در میناب
  • بحران آب در ۳ استان کشور
  • نگرانی از بروز کم آبی در ۳ استان کشور
  • نگرانی از بروز کم‌ آبی برای سه استان در تابستان ۱۴۰۳
  • بهره برداری از اولین جایگاه شارژ خودروهای برقی کشور در کرج
  • کشف بیش از ۱۹۸ کیلوگرم تریاک در میناب