Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@07:19:55 GMT

تولید حسگر برای مریخ نوردهای ناسا با چاپگر سه بعدی

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۹۵۶۸

تولید حسگر برای مریخ نوردهای ناسا با چاپگر سه بعدی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یاهونیوز، سازمان فضایی آمریکا قصد دارد دو میلیون دلار در اختیار مرکز پرواز فضایی گودارد قرار دهد تا مرکز مذکور برای تولید حسگرهای مورد استفاده در دستگاه های پیشرفته مریخ نورد با استفاده از چاپگرهای سه بعدی و از طریق کاربرد مواد نانو اقدام کند.

حسگرهایی که بدین شیوه تولید شوند، بسیار حساس بوده و از مقاومت بالایی در برابر تشعشعات خورشیدی در مریخ برخوردارند و لذا میزان آسیب پذیری آنها کمتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از کاربرد حسگرهای یادشده شناسایی جزئی ترین نشانه های حیات در سطح مریخ در ابعاد میکروسکوپی است.

حسگرهای پیشرفته مذکور می توانند ناچیزترین نشانه های وجود انواع مواد شیمیایی در سطح مریخ یا دیگر سیارات را شناسایی کنند. از جمله این مواد شیمیایی می توان به آمونیاک، هیدروژن، متان و آب اشاره کرد.

حسگرهایی که فعلا در دستگاه های مریخ نورد و ماه نورد به کار گرفته می شوند چنین حساسیتی ندارند و هر یک از آنها تنها برای شناسایی یک نوع ماده شیمیایی کارآیی دارند. همچنین این حسگرها تا به حال به خوبی قادر به شناسایی موادی مانند آب و متان نبوده اند. پیش بینی ها حاکیست تولید چنین حسگرهایی حدود دو سال طول خواهد کشید. اما هزینه تولید کمتر و مقاومت و دقت بیشتر از جمله مزایای آنها خواهد بود.

کد خبر 4545046

منبع: مهر

کلیدواژه: حسگر مریخ ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۹۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست انحصار تولید پرینتر سه‌بعدی فلزی با قابلیت ساخت قطعات پیچیده

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید چاپگرهای سه‌بعدی فلزی از طریق تکنولوژی SLM که در انحصار معدودی کشور خارجی بوده، امکان تولید مستقیم پیچیده‌ترین قطعات از فایل‌های سه‌بعدی را با بالاترین دقت فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا، احمد فروزمهر، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید چاپگرهای سه‌بعدی، گفت: این دستگاه مبتنی بر تکنولوژی SLM است که از پودر آلیاژ به‌عنوان ماده اولیه و لیزر به عنوان ابزار ساخت استفاده می‌کند. این روش امکان تولید قطعات با هر پیچیدگی را به طور مستقیم از فایل سه‌بعدی آنها فراهم می‌کند. در این روش، محصول فلزی نهایی با هرگونه پیچیدگی، مستقیما بدون نیاز به عملیات ثانویه خاصی از فایل سه‌بعدی آن ساخته می‌شود. در این فرآیند لیزر توان بالا برای ذوب پودر فلزی و آمیختن آنها به هم استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه زمانی که یک لایه تشکیل می‌شود، یک لایه پودر جدید روی سطح ساخت گسترده می‌شود، ضخامت لایه‌ها را ۲۰ تا ۱۰۰ میکرون دانست و خاطرنشان کرد: از جمله موادی که در فرآیند مورد استفاده قرار می‌گیرند، فولاد ابزار، فولاد زنگ نزن، کبالت کروم و تیتانیوم هستند. زمانی که مواد واکنش‌زا مانند تیتانیوم یا آلومینیوم مورد استفاده قرار می‌گیرند، میزان اکسیژن در محفظه مهر و موم شده باید به حداقل برسد تا از اکسید شدن ماده و نقص‌های بعدی جلوگیری کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: این دستگاه برای ساخت قطعات مورد نیاز صنایع نیروگاهی، هوافضا، خودرو، ساخت قالب‌های صنعتی، پزشکی و دندانپزشکی کاربرد دارد. این دستگاه همچنین در زمینه تحقیقات در حوزه علوم مهندسی مکانیک و متالورژی نیز قابلیت‌های متعددی دارد.

به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، فروزمهر افزود: ما نخستین سازنده پرینتر سه‌بعدی فلزی (SLM) در کشور هستیم که ساخت آن تا پیش از این تنها در انحصار چهار کشور آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه بوده و به دلیل تحریم‌ها، واردات این تجهیزات امکان‌پذیر نبوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرشبکه قاچاق موادمخدر در زاهدان دستگیر شد
  • تولید پیشرفته‌ترین چاپگر خط بریل در اصفهان توسط دانش‌بنیان‌ها
  • (عکس) اوکراین با تلفن‌ همراه با پهپاد‌های انتحاری روسیه مقابله می‌کند!
  • شکست انحصار تولید پرینتر سه‌بعدی فلزی با قابلیت ساخت قطعات پیچیده
  • اوکراین چگونه از تلفن های همراه برای مقابله با پهپاد های انتحاری روسیه استفاده می کند (+عکس)
  • چاپ سه‌بُعدی هر آنچه را که تصور کنید، ممکن می کند!
  • تولید قطعات صنعتی با چاپگر‌های سه بعدی فلزی در کشور
  • زدایش رنگ‌های سمی از آب با کمک یک نوع فتوکاتالیست
  • فتوکاتالیستی برای حذف سریع‌ و کارآمد برخی رنگ‌های سمی از آب
  • حذف سریع‌ و کارآمد برخی رنگ‌های سمی از آب با فتوکاتالیست‌ها