Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌نایب رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران با اشاره به اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد دانش‌بنیان، گفت: با توجه به تحریم‌ها مشکلات متعددی فراروی شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که عدم امکان واردکردن مواد اولیه موردنیاز برای تولید و نیز مشکلات به وجود آمده پیرامون صادرات و نیز تبادل ارز از جمله مهم‌ترین این مسائل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش صدای ایران از ایسنا، عبدالرضا نوروزی اظهار کرد: در عصر حاضر، پایدارترین رشد اقتصادی در جهان مربوط به اقتصادهای دانایی محور است و در این بین موتور محرک این اقتصادها شرکت‌های کوچک دانش‌بنیان هستند.

وی با یادآوری اینکه تحریم‌ها گاهی می‌تواند برای شرکت‌های دانش‌بنیان یک فرصت نیز تلقی شود، افزود: در مواقع ممنوعیت واردات یک کالا، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند اقدام به انتقال فناوری و تولید آن در کشور کنند. البته برای تحقق این امر حمایت همه‌جانبه دولت و خصوصاً معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موردنیاز است.
نوروزی با اشاره به تصور موجود که شرکت‌های ایرانی می‌توانند با خروج برخی از شرکت‌های خارجی از کشور، جایگزین آن‌ها شوند، افزود: شاید در بخشی از زمینه‌ها این امر ممکن باشد؛ اما واقعیت این است که در اقتصاد امروز هیچ کشوری نیست که خودش به‌تنهایی بتواند صفرتا صد تمام صنایع را تولید کرده و فناوری پیشرفته آن‌ها را داشته باشد. ما باید در زمینه‌هایی که اولویت اقتصادی‌مان تعیین می‌کند، به دنبال تقویت دانش‌بنیان‌ها باشیم وگرنه ورود به تمام حوزه‌ها و سرمایه‌گذاری روی تمام حوزه‌ها نه‌تنها اثربخش نیست، بلکه باعث اتلاف سرمایه نیز می‌شود.
به گفته نایب رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، در حال حاضر در دنیا نیز می‌بینیم که یک کشور در زمینه تولیدات الکترونیکی بسیار قدرتمند است، کشور دیگر در حوزه تولید هواپیما؛ این‌گونه نیست که یک کشور خاص در تمام زمینه‌ها تولیدکننده باشد، بلکه نهایتاً سه یا چهار اولویت تعیین‌شده و تمرکز کشور روی آن‌ها خواهد بود؛ مابقی احتیاجات نیز از بازارهای جهانی خریداری می‌شود.
وی افزود: در حوزه فناوری اطلاعات این فرصت و این توان بالقوه وجود دارد، اما دولت است که باید تصمیم نهایی را گرفته و ببیند که سرمایه‌ها و حمایت‌های خود را به چه سمتی هدایت کند.
نوروزی با بیان اینکه ریسک بالای همکاری با سرمایه‌گذار خارجی و موانع متعدد دریافت مجوز برای افراد جوان از مشکلات پیش روی کسب‌وکارهای مجازی به شمار می‌رود، گفت: همچنین می‌توان به نبود متولی مشخص برای دانش‌بنیان‌ها و متولیان متعدد مدعی حمایت از آن‌ها، عدم رعایت قانون مالکیت فکری یا همان قانون کپی‌رایت، پیچیدگی‌های بیش‌از اندازه برای دانش‌بنیان شناخته شدن شرکت‌ها و بوروکراسی پیچیده موجود، عدم معافیت‌های مالیاتی، مشکلات سربازی برای نیروهای متخصص و نخبه، نبود سازوکارهای مناسب در قوانین اشاره کرد.
بر اساس اعلام روابط عمومی مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، وی با بیان اینکه سیاست‌های حمایتی مانند معافیت مالیاتی و ارائه تسهیلات و وام‌های کم‌بهره، به‌اندازه کافی مؤثر نیستند، گفت: توجه داشته باشید که معافیت مالیاتی و وام تنها می‌توانند به‌صورت مقطعی کمک‌کننده باشند، اما آنچه که باعث می‌شود اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شکل بگیرد، احیای فضای قانون و مقررات در کشور ما و حذف تمام مقررات زائد موجود و بوروکراسیدرهم‌تنیده‌ای است که دست و پای بخش خصوصی دانش‌بنیان و نخبگان ما را بسته است. تعدد مجوزها باعث ایجاد نوعی کسب‌وکار برای تهیه این مجوزها شده و در همین حال بسیاری از افراد توانمند پشت درهای گرفتن مجوز گرفتار می‌شوند.



منبع: صدای ایران

کلیدواژه: دانش بنیان شرکت اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۰۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از تاسیس شرکت دانش بنیان توسط ایرانیان خارج از کشور

سید علی حسینی در گفت و گو با خبرنگار مهر به جزییات مدل حمایتی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه از فناوران و محققان ایرانی خارج از کشور در قالب پروژه و پلتفرم کانکت پلاس اشاره کرد و گفت: هدف از کانکت پلاس طراحی سامانه‌ای برای همکاری با متخصصان ایرانی خارج از کشور است‌ و برنامه و تسهیلاتی برای نخبگانی که به کشور باز می‌گردند، در نظر گرفته شده است. براساس این پروژه نخبگان و فارغ التحصیلانی که قبلا در خارج از کشور شرکت تاسیس و یا محصولی تولید کردند و می خواهند مشابه آن را در ایران تولید و یا شرکت دانش بنیان در ایران تاسیس کنند، مورد حمایت اولیه و فناورانه ما قرار خواهند گرفت.

معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی با اشاره به اینکه با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، یک گرنت ۵۰۰ میلیون تومانی بلاعوض به افرادی که به دنبال تاسیس شرکت دانش بنیان هستند، اعطا می شود، گفت: همچنین یک سری امکانات زیرساختی و فضاهای مازاد در پارک های علم و فناوری پردیس، دانشگاه شریف، تهران، اصفهان، شیراز و ... در اختیار این افراد قرار داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه طی ۲ ماه و نیم ۳۸۰ پروپوزال به دست ما رسید، گفت: از این تعداد ۱۰۰ پروپوزال به شرکت دانش بنیان تبدیل شد و باقی طرح ها در حال داوری و ارزیابی است. همچنین ما پروژه های این افراد را به سرمایه گذاران معرفی خواهیم کرد چرا که بعضا برخی از طرح ها به حمایت بالای چند میلیارد تومان نیاز دارند و از آنجا که این پروژه ها پیش از آن اجرایی شده، ریسک سرمایه گذاری شان کمتر است.

حسینی دومین حمایت در قالب پروژه کانکت پلاس را حمایت از محققان پسادکتری عنوان کرد و گفت: در همین راستا از ۱۷۰۰ محقق پست داک در سال ۱۴۰۲ حمایت کردیم. فرد ابتدا باید پروپوزال خود را در پلتفرم کانکت پلاس بازگذاری کند و ما قبل از اپلای کردن، او را به دانشگاه یا پژوهشگاه معرفی می‌کنیم و اگر پروپوزال فرد تایید شود، در دانشگاه جذب و علاوه بر اعطای حقوق استادیار پایه و یک گرنت حدود ۳۰۰ میلیون تومانی، به مدت یکسال بیمه خواهد شد.

کد خبر 6079034 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد مواد اولیه تولید دارو در کشور وارداتی است
  • رونمایی از دستگاه پرس گرم عایق بندی شینه‌های ژنراتور‌های نیروگاهی
  • حفاری زیر دریای عمان با ماشین حفاری دانش‌بنیان ایرانی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان راهی میان‌بُر برای رشد تولید هستند
  • شرکت‌های دانش بنیان راه میانبر برای رشد تولید هستند
  • تضمین رشد اقتصاد در سایه سرمایه‌گذاری شرکت‌های جوان دانش‌ محور
  • افزودن ۹ واحد صنعتی به جمع شرکت‌های دانش بنیان‌های کشور
  • پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • خط تولید پروتز‌های مفصل زانو و لگن گشایش یافت
  • حمایت از تاسیس شرکت دانش بنیان توسط ایرانیان خارج از کشور