Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روز‌های اخیر پیامک‌هایی با موضوعات قطع یارانه خانوار‌ها و چگونگی دریافت سهام عدالت برای هموطنان ارسال شد.

این پیامک‌ها که به صورت انبوه برای شهروندان ارسال شده است، حاوی لینکی برای وارد کردن اطلاعات بانکی جهت ثبت نام مجدد دریافت سهام عدالت یا یارانه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق اعلام پلیس فتا این لینک از جمله سایت‌های فیشینگ محسوب می‌شود که با شبیه‌سازی یک سایت معتبر قصد به سرقت بردن اطلاعات کاربران و سوءاستفاده‌های آتی را دارند.

پلیس فتا همان ابتدا نسبت به مسدودسازی درگاه‌های ارسال این پیامک‌ها اقدام کرد، اما بعد از گذشت حدود یک هفته از ارسال پیامک دروغین قطع یارانه و کلاهبرداری از شهروندان هنوز فرد ارسال کننده این پیامک‌ها شناسایی نشده است. این عدم شناسایی گویا مربوط به درج نشدن اطلاعات خریداران سامانه‌های ارسال پیامک انبوه می‌شود.

بیشتر بخوانید: واکنش پلیس فتا به پیامک «دریافت سهام عدالت همراه 500 هزار تومان عیدی»

انتشار پیامک‌های جعلی که مشخص نیست از طرف چه کسی ارسال شده است، به دغدغه‌ای برای پلیس فتا و مراجع قضایی تبدیل شده است.

جواد جاوید نیا معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اینگونه پیامک‌ها قطعاً جعلی هستند و اگر ارگان‌های دولتی قرار باشد در خصوص مسائلی مانند یارانه و یا سهام عدالت مطلبی را اطلاع رسانی کنند، حتما از رسانه‌هایی مانند صدا و سیما استفاده خواهند کرد و اینگونه نیست که به یکباره اشخاص از یک موضوع اجتماعی محروم شوند.

معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور با بیان اینکه این پیامک‌ها افراد را به سایت‌های فیشینگ هدایت و پس از گرفتن اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص، حساب آن‌ها را خالی می‌کنند، گفت: اگر کارت بانکی افراد خالی باشد، از آن برای کلاهبراری‌های آینده خود استفاده می‌کنند.

وی تأکید کرد: مردم به پیامک‌های قطع یارانه و سهام عدالت اعتنا نکنند.

بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات از پرونده کلاهبرداری با پیامک قطع یارانه‌ها

در همین ارتباط  سرهنگ حسین رمضانی معاون حقوقی و بین‌الملل پلیس فتا در گفتگو با  خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: طی ۱۵ روز گذشته دو مورد ارسال پیامک جعلی به هموطنان توسط افرادی مشاهده شد که با هماهنگی با وزارت ارتباطات از فعالیت این سامانه‌ها جلوگیری شد.

سرهنگ رمضانی در توصیه‌ای به هموطنان خاطرنشان کرد: شهروندان به هیچ عنوان اینگونه پیام‌ها را جدی نگیرند و در دام سودجویان قرار نگیرند، چرا که اخبار مربوط به یارانه و سهام عدالت توسط مراجع رسمی کشور از طریق رسانه‌های رسمی به آنان اطلاع رسانی خواهد شد.

وی افزود: عاملان راه‌اندازی و ایجاد سایت ثبت اطلاعات یارانه شناسایی شده‌اند و پس از دستگیری جزئیات بیشتر از اقدامات آنان بیان خواهد شد.

اینگونه پیام‌ها در حالی به شهروندان ارسال می‌شوند که مشخصات ارسال کنندگان آن‌ها مشخص نیستند و این موضوع برای پلیس و دستگاه‌های قضایی روشن نشده است که چه شخص یا اشخاصی ارسال این پیام‌ها را برعهده دارند تا برخورد‌های لازم پس از ارسال اینگونه پیام‌ها توسط مسئولان اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: مردم به پیامک‌های قطع یارانه و سهام عدالت اعتنا نکنند

سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه آیا بر ارسال کنندگان پیامک‌هایی که با شایعه پراکنی جو حاکم بر کشور را تشویش می‌کنند، نظارتی وجود دارد یا خیر؟ اظهار کرد: سامانه ارسال انبوه پیامک با دریافت مشخصات خریدار و ثبت نشانی آن‌ها تحویل افراد متقاضی این سامانه داده می‌شوند.

وی افزود: به عنوان مثال فروشنده‌ای برای تبلیغ اجناس خود اقدام به تهیه این سامانه کرده و با خریداری آن شروع به ارسال پیامک‌های تبلیغاتی به هموطنان می‌کند.

سرهنگ کاظمی تصریح کرد: در بین این افراد سودجویانی هستند که با ارسال پیام‌هایی اقدام به کلاهبرداری می‌کنند که این افراد در بین پیام‌های تبلیغاتی فروش اجناس خود اقدام به ارسال پیامک‌های تفرقه انگیز و کلاهبردارانه می‌کنند.

با این وجود به نظر می‌رسد که وزارت ارتباطات باید نظارت بیشتر بر فعالیت اپراتورهای تلفن همراه و نحوه واگذاری سامانه‌های ارسال انبوه پیامک داشته باشد تا هر شخصی نتواند با در اختیار گرفتن یکی از این سامانه‌ها اقدام به ارسال پیامک‌های جعلی کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نیروی انتظامی حوادث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آن‌ها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

دیگر خبرها

  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اطلاعیه جدید وزارت کار برای یارانه بگیران؛ این پیامک‌ها جعلی است
  • شگرد عجیب کلاهبرداری مرد زندانی
  • ارسال پیامک واریز اشتباهی شگرد کلاهبرداری مرد زندانی
  • شهروندان گلستانی به پیامک های «ثبت نام طرح کمک معیشتی» توجه نکنند
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • دستگیری عاملان نزاع دسته‌جمعی در دلفان
  • دستگیری عاملان نزاع دسته جمعی در دلفان
  • پیامک هشدار قضایی به داوطلبان کنکور ارسال شد
  • دستگیری عاملان قتل مرد ۳۵ ساله ارومیه‌ای در تکاب