Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نظر می‌رسد نقشه جدید واشنگتن برای ایجاد منطقه حائل در مناطق شمال شرقی سوریه که اقدامی غیرقانونی است، جبهه رویارویی جدیدی بین آمریکا و متحدانش از یک سو و روسیه و شرکایش (ترکیه و ایران) از سوی دیگر بوجود آورد. ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۳ بین الملل اروپا آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» امروز در تحلیلی نوشته است: اظهارات شنیده شده در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ اوضاع در سوریه را بیش از پیش روشن کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در این کنفرانس تاکید کرد که مسکو به همراه شرکای خود در گروه آستانه (ایران و ترکیه) در حال آماده سازی شرایط برای اجرای یک عملیات نظامی دقیق در استان ادلب سوریه هستند.

در عین حال این احتمال نیز وجود دارد که آمریکا به همراه متحدانش در ائتلاف بین المللی درصدد ایجاد منطقه حائل نظامی در خاک سوریه باشند تا همچون گذشته مناطق شرق رود فرات را تحت کنترل آنها قرار دهد. البته مسلما این اقدام غیرقانونی بوده و با منافع مقامات دمشق و شرکای خارجی آن، یعنی روسیه و ایران مطابقت نخواهد داشت.

سناریوی مورد نظر واشنگتن برای روند آتی اوضاع از سوی "مایک پنس" معاون رئیس جمهوری آمریکا و "لیندسی گرام" سناتور جمهوری‌خواه قابل اجرا ارزیابی شده است. به گفته معاون دونالد ترامپ، تصمیم آمریکا برای خارج کردن نظامیانش از سوریه به معنای آن نیست که واشنگتن راهکاری درباره سوریه نداشته باشد و " لیندسی گرام" هم که بطور پیگیرانه ادامه حضور نظامی آمریکا در سوریه را لابی می‌کند، گفته است که مقامات پارلمانی آمریکا تلاش می‌کنند تا همتایان اروپایی خود را درباره ضرورت ایجاد یک منطقه حائل در شمال شرق سوریه به منظور تامین امنیت مردم کرد این منطقه و با مشارکت نیروهای نظامی از کشورهای اروپایی متقاعد سازد.

بر اساس اطلاعات روزنامه «واشنگتن پست»، پنتاگون در حال کار بر روی طرحی است که بر اساس آن کشورهای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) حدود 1500 نیروی نظامی خود را برای تحقق راهکار جدید در سوریه اختصاص دهند. برای این منظور حدود 200 نظامی آمریکایی نیز ممکن است در سوریه باقی بمانند.

مخالفت روسیه، ترکیه و ایران، تغییری در طرح آمریکا در سوریه نمی‌دهد

سرگئی لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی خود در حاشیه کنفرانس مونیخ ابراز تردید کرد که این طرح آمریکا برای ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه بتوانند به حل و فصل اوضاع در منطقه کمکی کند. وی گفت: «تفسیر تمایل رئیس جمهور دونالد ترامپ برای ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه دشوار است. به عقیده من، باید روی توافقاتی که در چارچوب مذاکرات آستانه در حال اجراست، تمرکز کرد. طرح‌های مختلف کشورهایی که حضور آنها در خاک سوریه غیرقانونی است، بخصوص طرح‌هایی که مداخله بیشتر نقش آفرینان غیرقانونی را در نظر بگیرد، کمکی به حل مشکلات در سوریه نخواهد کرد.»  

این در حالی است که ترکیه نیز ظاهراً طرح نظامی خاص خود را برای سوریه دارد. به گفته "خلوصی آکار" وزیر دفاع ملی این کشور، در منطقه امنیتی در شمال سوریه فقط باید ترکیه حضور داشته باشد. وی توضیح داد که این مسئله به طرح آمریکا برای ایجاد منطقه حائلی به مسافت 440 کیلومتر در خطوط مرزی سوریه و ترکیه، در مجاورت کرانه شرقی رود فرات مربوط می‌شود.

به احتمال زیاد مسکو نیز از چنین موضع‌گیری حمایت می‌کند، لاوروف در کنفرانس مونیخ تاکید کرد که بین سوریه و ترکیه توافق نامه‌ای از سال 1998معروف به توافقنامه عدن وجود دارد که بر اساس آن دو کشور برای تامین امنیت در مناطق مرزی خود، از جمله مقابله مشترک با تهدیدات تروریستی همکاری دوجانبه دارند.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد که روسیه و ترکیه در جبهه واحدی علیه آمریکا قرار دارند. ایران نیز قطعا از مواضع مسکو و آنکارا در این رابطه حمایت می‌کند. البته بعید است که این مسئله تغییری در اهداف آمریکا و متحدانش برای اشغال مناطقی از خاک سوریه ایجاد کند.

اوضاع در مناطق شمال شرقی سوریه و به خصوص در منطقه کاهش تنش ادلب از جمله مسائل مورد مذاکره در گفت‌وگوی تلفنی چند روز قبل "امانوئل ماکرون" رئیس جمهوری فرانسه با "ولادیمیر پوتین" بود. احتمال بسیار کمی وجود دارد که فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی از مشارکت در ائتلاف به رهبری آمریکا صرف نظر کرده و بخواهند حل و فصل اوضاع در سوریه را به شرکت کنندگان در مذاکرات آستانه بسپارند. براساس اطلاعات کاخ الیزه، ماکرون به پوتین یادآور شد تنها حل و فصل سیاسی اوضاع زیر نظر سازمان ملل اجازه خواهد داد تا پیروزی قطعی بر داعش به دست آمده و ثبات در سوریه و امکان بازگشت آوارگان پناهجویان به کشورشان فراهم شود.

لاوروف: جبهه النصره بر بخش اعظم استان ادلب سوریه سیطره دارداردوغان: با توجه به تحولات امکان عملیات مشترک با روسیه در ادلب وجود داردمسکو: مباحثات با ایران و ترکیه درباره ادلب ثمربخش بود

شرایط برای برگزاری انتخابات در سوریه هنوز فراهم نشده است

سرهنگ "شامیل گارییف" کارشناس نظامی روس در گفت‌وگو با این روزنامه یادآور شده، البته واضح است که شرایط برای برگزاری انتخابات در سوریه هنوز به وجود نیامده است. بر اساس اطلاعات کمیسار عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، حدود 7 میلیون پناهجوی سوری همچنان در 45 کشور جهان حضور دارند. سه میلیون نفر نیز در منطقه کاهش تنش ادلب متمرکز هستند. این میزان تقریبا نیمی از جمعیت کل سوریه را شامل می شود و به دلایل کاملا مشخص آنها نمی‌توانند در انتخابات برگزار شده در کشورشان شرکت کنند.

به عقیده وی، برای بازگشت پناهجویان به سوریه لازم است تا گروه‌های تروریستی در این کشور به طور کامل از بین رفته و آشتی سیاسی محکمی بین گروه‌های مخالف و دولت سوریه برقرار شود. در حالی که هیچیک از این دو شرط در حال حاضر وجود ندارد. به همین دلیل در دورنمای نزدیک هم مبارزه  با گروه‌های تروریستی در سوریه همچنان ادامه خواهد داشت و کشورهای ضامن صلح در سوریه در چارچوب مذاکرات آستانه هم به این مسئله واقف هستند.

انتهای پیام/

R1445/P/S8,89,90,95,1128,1414/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "سوریه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار سوریه اخبار سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۱۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیباکلام : با توجه به اختلاف نظر بایدن و نتانیاهو در باره جنگ ایران و اسرائیل، باید تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند

به گزارش خبرآنلاین، صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در پاسخ به این پرسش که شکاف میان آمریکا و اسرائیل بر سر حمله به ایران را چگونه می‌شود برداشت کرد؟ به هم‌میهن گفت: «وجه تفاوت و اختلاف‌نظر آمریکایی‌ها و دولت نتانیاهو قابل فهم است زیرا دولت کنونی آمریکا دموکرات است و تا حدودی و تأکید می‌کنم که صرفاً تا حدودی به موازین دموکراسی پایبند است اما دولت اسرائیل به‌ویژه افراطیون مذهبی اطراف نتانیاهو به‌هیچ‌وجه به‌هیچ‌یک از مبانی دموکراسی پایبند نیستند. نتانیاهو متوجه شده است که افکار عمومی اسرائیل از عملکرد دولت اسرائیل بعد از عملیات هفتم اکتبر حماس رضایت ندارند؛ به همین دلیل سعی دارد که بحران را حفظ کند. مجموعه این دلایل باعث شده است که نتانیاهو و شرکای راست‌گرای افراطی‌اش با هیچ نوع آتش‌بس موافقت نکنند و به هر شکلی که ممکن است بحران را ادامه دهند با بهانه نابودی حماس. نتانیاهو می‌داند اگر راضی به آتش‌بس شود، افکار عمومی دولتش را کنار می‌گذارند و در مجموع استمرار بحران برای نتانیاهو به منزله باقی‌ماندن در قدرت است».

او ادامه داد: «شرایط اما برای جو بایدن متفاوت است. او به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهد که چه آمریکا و چه اسرائیل با ایران مواجهه نظامی داشته باشند. آمریکا می‌داند اگر اسرائیل، ایران را بزند، ماجرا تمام نمی‌شود و ایران پاسخ می‌دهد و درگیری بالا می‌گیرد و حتماً پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه هم هدف ایران قرار می‌گیرد و این آتش شعله‌ور شده و به این سادگی‌ها خاموش نمی‌شود. این را هم بگویم که چنین شرایطی به نفع روسیه است زیرا توجه غربی‌ها را از جنگ اوکراین به خاورمیانه معطوف می‌کند و آمریکا مجبور می‌شود بخشی از توان نظامی‌اش را به‌جای آنکه به اوکراین بدهد، به خاورمیانه بیاورد.در عین حال می‌داند اگر جنگی در بگیرد ممکن است چین از این موقعیت استفاده کند و تایوان را تسخیر کند و طبیعی است در آن شرایط برای آمریکا سخت است که به مقابله با چین هم برود. همه این شرایط باعث شده است که آمریکا نخواهد جنگی با ایران در بگیرد.

در مقابل همان‌طور که گفتم نتانیاهو برای استمرار بحران بدش نمی‌آید که با ایران وارد جنگ شود؛ بنابراین بین بایدن و نتانیاهو بر سر جنگ با ایران اختلاف جدی وجود دارد». زیباکلام درباره اینکه ایران از چنین شکافی چه استفاده‌ای می‌تواند داشته باشد؟ مطرح کرد: «متأسفانه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا سیاست خارجی‌اش در خدمت ایدئولوژی غرب‌ستیزی و انقلابی‌گری بوده است. اکنون و با توجه به اختلاف نظر آمریکا و اسرائیل، ایران می‌تواند یک بار هم که شده بدون واسطه با آمریکا وارد مذاکره شود تا به جای ایدئولوژی با ابزار دیپلماسی فضا را به نفع خود پیش ببرد». 23302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896579

دیگر خبرها

  • وزارت خارجه سوریه: وتوی واشنگتن علیه فلسطین لکه ننگ دیگری در کارنامه آمریکا ثبت کرد
  • ترکیه حمله به بخش کنسولی سفارت ایران را در سوریه محکوم کرد
  • هشدار رئیس سیا درباره احتمال شکست اوکراین
  • بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند
  • زیباکلام : با توجه به اختلاف نظر بایدن و نتانیاهو در باره جنگ ایران و اسرائیل، باید تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • استقرار موشک‌های آمریکا در فیلیپین، تهدیدی برای امنیت جهانی است
  • روسیه: استقرار موشک‌های آمریکا در فیلیپین، تهدیدی برای امنیت جهانی است
  • ادعای رسانه آمریکایی: روسیه قصد دارد آمریکا را ضعیف کند
  • واشنگتن‌تایمز: حمله ایران به اسرائیل، شکست سیاست بایدن را نشان داد
  • روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است